Şimdi Ara

İşverenler ağlamasın (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
258
Cevap
1
Favori
14.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
154 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler bu adam safkan troll. Eski mesajlarına baktım, kışkırtmak ilgi çekmek için başlık açıyor.

Belki yazdıklarına gerçekten inanan biridir. Tanrı ona ve ailesine yardım etsin ne diyelim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Patronlara neden gıçık olduğu belli.
    https://forum.donanimhaber.com/bu-devirde-evlenilmez--135273898-1

İşverenler ağlamasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLogic -- 29 Aralık 2018; 6:28:46 >

• İşçisine daha fazla verebilecekken sadece asgari ücret veren işveren vatan haini olarak sayılmalı.

Ve bu işe bir düzenleme getirilmeli.İşler için farklı asgari ücret belirlenmeli.

• quote:

Orijinalden alıntı: ComradeMRX

sosyalizm de üretim yap diyor.

Faiz artması milli paran değer kaybetmiş, fed bile dolara %3 faiz verirken, kim sana parasını getir, yabancı sermaye salak mı?

Faiz ben artırmadım. merkez bankası artırdı.

Kapitalizm amaçlarından biri çok para kazanmak değil mi? Ben ticaret risk, düşük kar alacağıma, faizde garanti yüksek kazanç. Bu tüm kapitalist ülkelerde böyle.

Üretim vs istiyorsan , eğitim,arge,bilimle olur. MB faizi sıfıra çeksiin üretim patlaması mı olur ? uhauha , kaos olu kaos ..faizler bizde sıfır olsun dolar sabaha 20 tl olur!
    Amma tatava yapmissin. Senin anlamadigin nokta ulkedeki her is veren dedigin gibi cilgin paralar yapmiyor. Cogu zaten kepenk kapatiyordu. Simdi ya kepenk kapatacak ya da kuculme(isci cikarma) yoluna gidecek. Kodamanlara bir sey olmaz bile.

Bu kadar sosyalistsen git kubada filan yasa. Kapitalizm tukaka diyorsun da suanki hayat kosulunu kapitalizme borclusun. Burda sosyalist yok mu muhahahha demissin de sikinti da orada. Ingilterede de cihadci bir ton sakalli salvarli potansiyel isidci var ve seriad istiyorlar. Onlarin yapmasi gereken memnun olmadiklari duzeni birakip irana filan gitmek, senin yapman gereken de kubaya filan gitmek. Ama bunlarin olmayacagini herkes biliyor.

Sari yelekliler filan demissin. Bu tarz tepki eylemlerine katilmak icin sosyalist olmaya gerek yok. Bilmedigim konuda cok ahkam kesmeden gezi olaylarina geceyim. Cogu kisi hukumetten ve yaptiklarindan memnun olmadigindan sokaktaydi. Olayin sosyalistlikle filan alakasi yok. Sari yeleklilerin de cogu hukumetin politikasindan memnun olmayabilir. Bu rejim degissin sosyalizme gecelim demek degildir.

Bu kadar bos yapan birine gore iyi yol almissin hayatta.

• İşçinin yanında olmayan devlet maalesef fala ayakta duramaz.Üretim olmadan da yemek olmaz.Son yıllara göre üretimimiz çok çok çok azaldı.Genellikle Tarım ve Hayvancılık sektöründe.Devletin yaptığı atılımlar da yetersiz kalıyor.Çünkü köy yaşantısı %90 oranında bitti.Herkes Marmara Bölgesine göç etti.Gidin köylere nüfuslarını araştırın son 20 yılda ne kadar düştüğünü göreceksiniz.

Şahsen kendi köyümde o zamanlar (10-11 yaşlarındaydım) sokakta büyükbaş ve küçükbaş hayvanlardan geçilmezdi.Tarım alanları ekilir zamanı gelince ürün hasat edilirdi.Herkes sabahın ilk ışıklarında (sabah namazından sonra) kendi bahçesine gider oradaki evine (biz gullük deriz) o günkü işlerini yapar akşam olunca da evine kendi mahsülünü getirirdi.

Ama şimdi köyde sadece dul kadınlar ve birkaç aile kaldı.Tüm köy halkı Marmara'ya göç edip tarım arazilerini ve hayvanlarını bıraktı.Yollar bomboş,ekilen alanlar orman oldu ve gezmek için bile oralara gidilse yolunu çalı dikenden açamıyorsun.Kısacası Köy kendi kaderine bırakıldı.

Büyük şehre göçenlerin hepsi (ben gibi) 3-5 kuruşa avuç açıp patronlarını zengin ediyor.Yeri geldiğinde günlük 10 saat çalışır bazen hafta izninde de çalışır bazen maaşını alamaz zor durumlarda çalışır ama patrondan alın terini istediklerinde höt höt höt olur.Çok tanıdık var inşaatta çalışıp 3-4 aydır maaşını alamayan.Sadece günlük harçlık alıp gününü kurtaran.İşçinin hakkını zamanında vermeyen patron işçi parasını isteyince hemen ayağa kalkar der ki ' kapı orada '..Ama işçi sadece hakkını zamanında ödenmesini ister.

Peygamber Efendimizin çok güzel bir hadisi var.Bu hadis Müslüman patronları kapsar mı bilemem.

“İşçinin ücretini alın teri kurumadan önce ödeyiniz.”

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drumyr -- 29 Aralık 2018; 9:14:51 >

• Sen zannediyormusunki asgari ücrete yapılan zammın faturasını sadece işveren ödüyor. Bu ülke ismi konulmamış komünist ve faşist bir ülke. O zammı ne işçi nede işveren olmayan insanlara yansıtıcak devlet. Birinden alıp diğerine veriyor. Bu akılsız avam yüzde 26 zam aldım diye seviniyor. İşveren ve ya bakkal bunu sokağa yansıtmıcakmı sanıyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ComradeMRX

hep işçi ezildi, birazda işveren ezilsin. dolaylı vergi bizde kadar avrupada ne kadar bilginiz var mı? Türkiyede hep halk işçi memur emekli eziliyor.

işveren işine gelmiyorsa kapatsın , kimse zorla yaptırmıyorki ticareti!

Durum kötüye giderse muhatap hükümet, ben bildim bileli halk ezilmiştir, kimse tatava yapmasın. girişimci olacaklar,likayata önem verecekler, kendilerini geliştirecekler,bunları yapamayanlar batacak zaten.

Alıntıları Göster
    Burda yanlış konuşmuşsun. Gerçi yazdıklarının çoğu yanlış da. İşverenenin batması ne kadar da çok hoşuna gidiyor bakalım. İşsiz kalan vatandaş yarın birgün sokakta sana sardığı zaman da günah keçisi aramayacaksın, okey.

Allah işçiye de işverene de herkese bol kazançlar versin.

• quote:

Orijinalden alıntı: GATIRCAN

Sen serbest piyasayı neden işçi lehine kabul ediyorsun? Serbest piyasa bu işveren kazanamıyorsa kapatsın, gitsin çalışsın diyorsun.

Türkiyede işveren az, çalışan çok. Bu yüzden işveren üstün taraf, maaşlar düşük.

Niye dükkanı kapatıp gitsin? Ürününe zam yapar, işçiye düşük para verir, ürünü kalitesizleştirir, işi karlı olarak gördüğü yere kadar götürür. Karlı görmediği zaman kapatır gider. İşyeri kapanınca da işsiz ordusuna yeni insanlar eklenir.

Sen diyorsun ki işveren işine gelmiyorsa kapatsın. Problemi çözmek yerine problemi büyütecek şeyler söylüyorsun. Kafan tam ters çalışıyor.

Çalışanların refahı devletin maaşlara zam yapmasıyla düzelmez. 40-50 yıldır her yıl sonu asgari ücrete zam yapılıyor bir iyileşme var mı? Yok.

Çalışanların şartları, maaşları piyasaya yeni işverenlerin katılmasıyla düzelir.

Alıntıları Göster
    İşveren kendi çıkarını düşünür, çalışan kendi çıkarını.

Ülkede iş, işveren azsa kozlar işverenin elinde olur. İşi beğenmiyorsan yerine çalışacak tonla adam var der, çalışanını sömürür. Çalışan da zar zor bulduğum işimi kaybetmeyeyim diye sesini çıkarmaz.

İşveren çoğalırsa çalışanlar daha iyi şartlarda çalışacağı işi bulma şansı artar, bulduğu anda işini bırakır. Bunu gören patronlar çalışana daha iyi davranır, maaşına zam yapar.

Böyle refah artar. Devletin maaşları zorla artırmasıyla değil.

Senin önerilerin işverenin elini daha güçlendirip çalışanını daha fazla sömürmesine sebep olacak öneriler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Periah

İşverenleri mahvederek veya zorda bırakarak ülkeyi kalkındıracağını zanneden garip bir zihniyet var bu ülkede...
    Askeri ücret 2 bin altı olursa şöyle olur böyle olur millet aç kalır DİE DİE yırtındınız

CHPkk 2200 vericem diyince sorun yoktu işveren düşünmedi kimse

Ulaaa zaten en az 1800 1900 bekleniyor du enflasyon artmasa bu kadar , piyasalar normal dahi olsa zaten Bu fiyatı verecekti devlet 200 fazla verdi DİE işveren zoramı girdi şimdi 200 zammı yapamayacak ha zora girecek bi gidin ya

Bu ülkede ticaret yapan işveren patron kesiminden daha çok para sıcak para cebine giren kim var zaten adam gibi işveren 1600 de vermiyordu 2 binden aşa vermiyordu çocu işveren

Her lafınız muhalefet işveren zora girecekmiş çokta umurumuzda zamları dolar arttı DİE çok rahat koydular verecekler o askeri ücretleri

• Yazan arkadaşın Ülke'den haberi yok sanırım.

13 sene öncesine kadar Çalışandım, Herşey benim için Toz

pembeymiş.

Bunu düşünenler, Ülkedeki tüm İşletmeleri Google veya Facebook sanıyor :)

1.Ocaktan itibaren Asgari Ücret 2000 Civarı Helali Hoş olsun.

Amaaa, Yapacağı işe saygısı olmayan, Yaptığı işe lanet okuyan, Gelecekte bir şeyler geliştirmekten , Bir iş sahibi olmaktan ziyade, Hemen işden nasıl kaçarım, Kendimi nasıl kahveye atarım gibi düşünenlere haram olsun.

Hiç işden kaçmadım, Hep işimi imzam olarak düşündüm, Karşımdakine saygı duydum. Patronum bazen 2,3 ay maaş vermedi, daha doğrusu veremedi. İsyan etmedim. Her zaman iş buldum.Çünkü işime saygı duyuyordum.

Bu zor durumlar bana hep tecrübe oldu, hayat felsefem değişti. 13 sene önce de kendi işimi kurdum.

7 kişi çalıştırdım, birkaç istisna hariç, hep işden kaytarmak, öf püf çekmekle uğraştım. Maaşları 1'nden sektirmezdim, 1 gün birkaç kez geçikti surat yaptılar.

Çıkardıklarıma tazminatlarını ödedim. Sonuçta küçük işletmeydim ama haklarını her zaman gözettim. Bana yapılanı yapmadım.

Şimdi değişen ekonomik koşullar çerçevesinde 2 kişi çalışıyor. 1 tanesi 17 yaşında , aklınca kaytarmaya çalışıyor, Ay başı gelmeden hep avans peşinde. İnanın onlardan daha fazla çalışıyorum.

Sabah 10 da geliyorlar ben 7.30'da. 17:00 gibi çıkıyorlar ben 7 de. İş güvenliklerinden tutunda, sgk, yemek en iyisi ne ise veriyorum.

Ama onların işi sadece gelip gitmek, sorumluluk almak yok, fikir yok, özveri yok. Bu zamanda kendini ve işini geliştiren asla aç kalmaz, asla işsiz kalmaz.

İşsiz olanlara gram üzülmüyorum. Kendimi örnek veriyorum. Tek kişi kalsamda işimi devam ettirebilme kabiliyeti kazandım İşci olduğum sürece.

Ağlayanların hepsi beceriksiz, hiçbiri işden anlamaz İnsanlardır.

Bu zamanda ülkede İş yeri açmak cesaret işidir.Devam ettirmek ise başarı hikayesi ( Ona buna borç takanları, İşcilerinin hakkını yiyip devam ettirenleri dahil etmiyorum)

ama Asgari ücretli 1 çalışanın şuan masrafı 4000 TL'ye dayandı. İşimi büyütmek istesemde, sabit masrafın korkunç bir seviyeye çıkıp, maaşları ödeyememek endişesi ile büyüyemiyorum.

Ay sonu geldiğinde, iş yapamadığım zamanlar günlerce uyuyamıyorum İnsanların maaşlarının endişesi, İş yerimin durumu, aileme ne götürcem düşüncesi ile.

Bazen birkaç ay sıfır çekiyorum, ama çalışanımın maaşını ödüyorum şükür.Ama çalışanken bunların hiçbir önemi yoku, Vergiler,Sgk, İş güvenliği, İş yeri kirası, Ev Kirası, İş yeri masrafları, Ev masrafları, maaş stresi, Müşteri dırdırı, tahsilat'dan bi haberdim. Ay sonu gelsin maaşımı alıp evime götüreyim derdindeydim sadece.

28 senedir şuan yaptığım işi yapıyorum. Hem okudum hem çalıştım. Şunu gözlemliyorum ki durum vahim. Gençlerin çoğu en kısa yoldan parayı bulma derdinde. hayatlarının sonuna kadar onları yaşatacak bilgi ve beceriyi önemsemiyorlar geçmiş 30 yıla baktığımda.Umarm İstisna olanların sayıları artar....

• Hocam adam troll. Yukarsa ss koydum görmediniz mi?

• senpaituyun kullanıcısına yanıt
    Askeri ucret ne ya sen once bi sunun dogrusunu yazmayi ogren.

Ben burada siyaset yapmiyorum ayrica. Burada ikinci olarak yirtiniyorum sosyalist kafanin ulkeye zarar oldugunu sen beni chpli yaptin cikardin fikir sahibi olmadan bilgi sahibj olun. Akp ise zaten bugunku durumun sorumlulari arasinda dolayisiyla elestirmek icin elestirmiyorum amacim dogru olan neyse onu soylemek muhalefet zarar gorur iktidar zarar gorur umrumda degil.

Bugun ortaya cikan asgari ucret Turkiye sartlarinin uzerindedir begenin veya begenmeyen ana hepimiz bu gibi nedenlerle hep fakir kalacagiz.

Kucuk isletmeleri agir vergi ve ucret yukuyle ezerek yeni olusumlarin onunu tikiyoruz haberimiz yok herkes savanci koctan bahsediyor sma ufak isveren kobilerin ugrayacagi zarar daha buyuk.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yurt dışına iş yapan için sorun olacağını zannetmiyorum.

• Çoğu işveren şimdi tutturmuş yüzde 26 zam çok 1e10 kazanacağına 1e 8 kazan kardeşim sende

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • asgari ucrete 420 lira zam geldi. bize yapicaklari zam en fazla 200 lira patron tam kan emici

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Periah

Askeri ucret ne ya sen once bi sunun dogrusunu yazmayi ogren.

Ben burada siyaset yapmiyorum ayrica. Burada ikinci olarak yirtiniyorum sosyalist kafanin ulkeye zarar oldugunu sen beni chpli yaptin cikardin fikir sahibi olmadan bilgi sahibj olun. Akp ise zaten bugunku durumun sorumlulari arasinda dolayisiyla elestirmek icin elestirmiyorum amacim dogru olan neyse onu soylemek muhalefet zarar gorur iktidar zarar gorur umrumda degil.

Bugun ortaya cikan asgari ucret Turkiye sartlarinin uzerindedir begenin veya begenmeyen ana hepimiz bu gibi nedenlerle hep fakir kalacagiz.

Kucuk isletmeleri agir vergi ve ucret yukuyle ezerek yeni olusumlarin onunu tikiyoruz haberimiz yok herkes savanci koctan bahsediyor sma ufak isveren kobilerin ugrayacagi zarar daha buyuk.
    Pardon ya yazılı sınavdan kaldım sanırım asgariye askeri yazdım DİE tüh

Ayrıca CHP dierek genel yorum haptım 2200 vereceğiz diolardı seçmenide oooo DİE alkış tutuyorduya işveren ozaman düşünülmüyordu

Kardeş asgari ücret nasıl ülke şartları üstünde diyebiliyorsun aklım almıyor işveren dediğin adamların son 5 6 ayda ürün başı yaptığı yada verdiği hizmete yaptığı zammın farkındaymısın haklı yada haksız devletin yaptığın zamların farkındamısın

Şu piyasada 2020 TL şart tı az bile zaten 1800 1900 olacak bi zamma ek biraz daha bişeyler verdiler

Küçük esnaf kaç işçi çalıştırıyor zaten siz mahalle bakkalını baz alıp mı yorum yapıyorsunuz kurumsal firmalar 1600 zaten vermiyordu sanayi esnafı çırak hariç hiç bi çalışanına 1600 vermiyordu yemek parası ek mesai 2 bini geçiyordu %80 heryerde

İş verene hiç birşey olmaz birader zaten öyle DİE DİE bu asgari bu kadar düşük tutuluyor ilk defa bi asgari ücretli bu sefer masaya oturdu onunda fikri soruldu bu zamana kadar hep godamanlar oturup asgari ücret zammı konuştuğu için bu durumda çalışan

• 1'e 50 kazanan işveren yasal iş yapmıyordur. 1'e 50 kazanan tek kurum var ben sana söyleyeyim, devlet. 11800tl fatura kessem, 1800tl kdv, 3500TL(%35) gelir vergisi, stopaj, kira, ısınma, su, yemek, ulaşım, maaş, sigorta, mali müşavir, telefon... Şu sıralar zarar etmeden biten aya şükür diyoruz, düz maaş alıp iş vereni umursamayan, kıdemi olduğu için işten pat diye çıkaramadığınız ve aylaklık eden, maaşını tıkır tıkır alıp çalışanlarda iş veren 2 kuruş az kazansın modunda konu açıyor. Önce çalıştığınız yere maaş artışınızın değerini katın, iş yerinden önce kendinizi geliştirin, maaş zammı onunla birlikte gelir.

Maaşın yetmiyorsa bu ülkedeki enflasyonu sorumlu tutacaksın, iş vereni değil.
  • senpaituyun kullanıcısına yanıt
    Türkiye yüksek kar getiren yüksek teknoloji ureticisi değil. Genel olarak orta - dusuk teknoloji gerektiren ürunler üretiyoruz. Bu ürünlerde ise rekabet yüksek kar düşük. Dolayisiyla böyle bir ülke icin asgari ücret yüksek mlsf.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asgari ücretli hiç ağlamasın. Sigara içmesin. 10 şişe kırmızı içmesin. İddia oynamasın. iPhone almasın. Kıyafete, saça, başa, süse insan gibi para harcasın. Parası yeter de artar bile

• İşverenler ağlamasın
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.