mahallende ki ekmek firininin imalatina gir.gorursun.bugun neredeyse her firinda bugun sigortasiz turkmen veya suroyeli calisiyor.
quote:
Orijinalden alıntı: Shafter
mahallende ki ekmek firininin imalatina gir.gorursun.bugun neredeyse her firinda bugun sigortasiz turkmen veya suroyeli calisiyor.
ben yurtdışında yaşıyorum ve çalışıyorum. şuan noel tatili, ekmek vs kapıcı alıyor, izmir mavişehirdeyim. yarın bakarım piyasaya , ama burası nezih semt makarnacı,suriyeli vs giremez.
quote:
Orijinalden alıntı: ComradeMRX
sen bilirsin :)
Peki çalıştıracağın yabancıların oturum ve çalışma izni vizeleri var mı?
Alıntıları Göster
Suriyelileri ülkeye kim soktu. Tabi ki devlet göz yumacak. İzinmiş peh.
2019'a giriyoruz hala komünizm.
quote:
Orijinalden alıntı: selodonanımhaber
Suriyelileri ülkeye kim soktu. Tabi ki devlet göz yumacak. İzinmiş peh.
Arkadaşlar konu iş verenler ağlamasın dan başka noktalara gelmiş. Konuyu eski haline getireyim. İŞVEREN ASLA AĞLAMAZ İŞÇİ ÇIKARIR. Sonuç atarız 3 kişi olay biter.
quote:
Orijinalden alıntı: Armant81
Arkadaşlar konu iş verenler ağlamasın dan başka noktalara gelmiş. Konuyu eski haline getireyim. İŞVEREN ASLA AĞLAMAZ İŞÇİ ÇIKARIR. Sonuç atarız 3 kişi olay biter.
serbest piyasa , çıkarabilirsin? o adamlara başka iş yok mu? dünyada tek senin mi işletmen var?
işte sağduyulu forumdaşlarım yoldaşlarım, Türkiye gerçekleri ,işverenlerin hali ortada ,hakaret küfür, birde bunlar işçiye iyi davranacak,hakkını verecek. hepsi ağzında salyalarla saldıryor ,işte görün,hepsinin ipliğini pazara çıkardım
ComradeMRX
kullanıcısına yanıt
Ben iş veren değilim ki ben işçiyim. Ama işveren gibi düşünen akıllı bir işçiyim. Dolar geçen sene 3 küsürdü bu sene 5 küsüre geldi. Ordan gol 1. Bide maaşlar arttı. Etti sana gol 2. E ülkenin iç pazarı ortada alan yok oldumu gol 3. Üzgünüm gerçekleri söylüyorum. ATARIM 3 ADAMI. En azından kalanlar rahat eder.
quote:
Ben iş veren değilim ki ben işçiyim. Ama işveren gibi düşünen akıllı bir işçiyim. Dolar geçen sene 3 küsürdü bu sene 5 küsüre geldi. Ordan gol 1. Bide maaşlar arttı. Etti sana gol 2. E ülkenin iç pazarı ortada alan yok oldumu gol 3. Üzgünüm gerçekleri söylüyorum. ATARIM 3 ADAMI. En azından kalanlar rahat eder.
benim sözüm işverenlere:)
Türkiye de işçilik halen ucuz. Bu fazla geliyor diyen işverenler, serbest piyasa yallah hindistana,bangladeşe,nijeryaya
alan memnun satan memnun arkadaşlar siz neden geriliyorsunuz.
Aslında kendi adıma gerilmiyorum olması gereken bu. İç piyasa sıkıntılı. Çok patlayan var. Kotu yanı bu patlayanların kullandığı kredi ve çekler doner dolasır bi şekilde bizi vurur. Bu rakamlar işçiyi de iş verenide etkileyecektir. Ha bide şu nokta var hep asgariyi konuşuyoruz. Bu arkadaşlar bi iş yapıp kazanıyorlar peki asgari olmayan yüksek maaşlılar ne olacak. Simdi atıyorum benim 2500 maaşım var diyelim ama riskim çok. E ben ne derim budefa 500 TL ye değermi derim giderim bi magazada kasiyerlik yaparım. Bip bip oturup 2000 tl ye calısırım az asım kaygısız basım derim. Kaldı ki emekli maaşları ne olacak oraya %26 verdin emekliye napıcaksın. Hadi onuda geçtim %26 şu anki ülke ekonomisinde baya baya az sonuçta %45 lerden bahsedilen bir ortam varken. Neyse gerildiğimiz yok konuşuyoz işte kendi kendimize.
quote:
Aslında kendi adıma gerilmiyorum olması gereken bu. İç piyasa sıkıntılı. Çok patlayan var. Kotu yanı bu patlayanların kullandığı kredi ve çekler doner dolasır bi şekilde bizi vurur. Bu rakamlar işçiyi de iş verenide etkileyecektir. Ha bide şu nokta var hep asgariyi konuşuyoruz. Bu arkadaşlar bi iş yapıp kazanıyorlar peki asgari olmayan yüksek maaşlılar ne olacak. Simdi atıyorum benim 2500 maaşım var diyelim ama riskim çok. E ben ne derim budefa 500 TL ye değermi derim giderim bi magazada kasiyerlik yaparım. Bip bip oturup 2000 tl ye calısırım az asım kaygısız basım derim. Kaldı ki emekli maaşları ne olacak oraya %26 verdin emekliye napıcaksın. Hadi onuda geçtim %26 şu anki ülke ekonomisinde baya baya az sonuçta %45 lerden bahsedilen bir ortam varken. Neyse gerildiğimiz yok konuşuyoz işte kendi kendimize.
Aynen hocam. sanki ben belirledim asgari ücreti , bana saldırıyorlar.
işveren olup cahil çok var , 15 kişilik komisyon , 5 işçi , 5 işveren , 5 hükümet yetkilisi.
seni temsil eden kabul etmiş , 2020 tl belirlenmiş ücret, sen daha niye ağlıyorsun işveren?
adam mı çıkarcan çıkar yasal hakkın adamın tazminatı ve haklarını verirsin çıkarsan ,adam bakar yoluna sende kendi yoluna bakarsın
quote:
Orijinalden alıntı: ComradeMRX
benim sözüm işverenlere:)
Türkiye de işçilik halen ucuz. Bu fazla geliyor diyen işverenler, serbest piyasa yallah hindistana,bangladeşe,nijeryaya
Alıntıları Göster
Sen serbest piyasayı neden işçi lehine kabul ediyorsun? Serbest piyasa bu işveren kazanamıyorsa kapatsın, gitsin çalışsın diyorsun.
Türkiyede işveren az, çalışan çok. Bu yüzden işveren üstün taraf, maaşlar düşük.
Niye dükkanı kapatıp gitsin? Ürününe zam yapar, işçiye düşük para verir, ürünü kalitesizleştirir, işi karlı olarak gördüğü yere kadar götürür. Karlı görmediği zaman kapatır gider. İşyeri kapanınca da işsiz ordusuna yeni insanlar eklenir.
Sen diyorsun ki işveren işine gelmiyorsa kapatsın. Problemi çözmek yerine problemi büyütecek şeyler söylüyorsun. Kafan tam ters çalışıyor.
Çalışanların refahı devletin maaşlara zam yapmasıyla düzelmez. 40-50 yıldır her yıl sonu asgari ücrete zam yapılıyor bir iyileşme var mı? Yok.
Çalışanların şartları, maaşları piyasaya yeni işverenlerin katılmasıyla düzelir.
quote:
Orijinalden alıntı: GATIRCAN
Sen serbest piyasayı neden işçi lehine kabul ediyorsun? Serbest piyasa bu işveren kazanamıyorsa kapatsın, gitsin çalışsın diyorsun.
Türkiyede işveren az, çalışan çok. Bu yüzden işveren üstün taraf, maaşlar düşük.
Niye dükkanı kapatıp gitsin? Ürününe zam yapar, işçiye düşük para verir, ürünü kalitesizleştirir, işi karlı olarak gördüğü yere kadar götürür. Karlı görmediği zaman kapatır gider. İşyeri kapanınca da işsiz ordusuna yeni insanlar eklenir.
Sen diyorsun ki işveren işine gelmiyorsa kapatsın. Problemi çözmek yerine problemi büyütecek şeyler söylüyorsun. Kafan tam ters çalışıyor.
Çalışanların refahı devletin maaşlara zam yapmasıyla düzelmez. 40-50 yıldır her yıl sonu asgari ücrete zam yapılıyor bir iyileşme var mı? Yok.
Çalışanların şartları, maaşları piyasaya yeni işverenlerin katılmasıyla düzelir.
Alıntıları Göster
özel sektör büyük bölümü kan emici, tamam halkın mallığı nüfus gereksiz artıyor + mülteciler.
bu kadar iyise neden milyonlar kpss peşinde koşuyor? + yurrtdışına kapak atmak yine birsürü insan. hep işçi mi haksız? işverenler içinde kötü niyetli yok mu? empati yapın.
Ya bugün abd,ab,kanada vs çıkıp işçi alcağız dese işletmelerde bir tane çalışcak adam bulamazsanız? peki nedenler böyle düşünün mü hiç ??
Dünyanın heryerinde ticarette risk vardır, global markalar bile bazı ülkelerde zarar edip kapatabiliyor. işveren,ticaret yapan kazancaksa millet niye çalışsın,herkes kredi çekip iş kursun , emeğide herhalde paralel evrenden getiririz.
Yoldaşlar ! Dünya'da bir çok ulus vardır, diyorlar. Almanlar, ingilizler, yahudiler, tatarlar... Ben buna katılmıyorum. bence sadece iki ulus vardır, uzlaşmaz iki sınıf: Zenginler ve yoksullar !
Maksim Gorki
GATIRCAN
kullanıcısına yanıt
asgari ücret 15 kişilik komisyon belirler : 5 işçi , 5 işveren , 5 hükümet yetkilisi.
seni temsil edenler kabul etmiş , 2020 tl belirlenmiş ücret, sen daha niye bana saldırıyorsun?
adam mı çıkarcan çıkar yasal hakkın adamın tazminatı ve haklarını verirsin çıkarırsın ,adam bakar yoluna sende kendi yoluna bakarsın
Maliyeti artan iş yerleri ürünlerine zam yapacaktır. Genel duruma bakınca verilen zam her ne olursa olsun 6 aya kadar tekrar eski alım gücüne dönüyor.
Bende işverenim ama ne 1 e değil 50 5 bile kazanan görmedim vede işçilerimin hepsi suriyeli şu an zam yapmayacağım çünkü bundan 4 ~5 ay önce zaten zam yapmıştım ve bu hali ile yeni asgari ücretten fazla para veriyorum 3. 4. Ay gibi enflasyona göre belkide 6.7. Ay gibi tekrar zam yaparım.
Burada anlatmak istediğim kısaca ben elemanlarıma suriyeli diye 3 te 1 maaş vermiyorum. Zaten artık o paralara çalışan suriyelide yok. 2. İse kaşıkla verir kepçeyle alırlar boşuna bu kadar seviniyorsunuz. Son olarak krizde hep işverenler iflas ediyor işçiler de en fazla işsiz kalıyor.