Şimdi Ara

İşverenler ağlamasın (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
258
Cevap
1
Favori
14.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
154 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yav ne boş boğaz adamsın. Kurtarmıyorsa işletmeni kapat git diyor adam.

İşletmeler işçiyi zengin etmek için mi var?

Bu kafalar nereden geliyor anlamıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yurtdışı çalışanım doğru. Türkiyede gayri menkullerim var, ticaret işine girmem. birikimleri %22 faize yatırdım, sıfır risk çatır çatır faiz alıyorum kafam rahat
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlackLogic

Yav ne boş boğaz adamsın. Kurtarmıyorsa işletmeni kapat git diyor adam.

İşletmeler işçiyi zengin etmek için mi var?

Bu kafalar nereden geliyor anlamıyorum.
    işvereni zengin etmek için varmı?

emek düşmanımısın? işçiye maaş vermek istemiyorsan, kendin çalış, oğlunu kızını çalıştır.

işçi çalıştıracaksan 2020 tl veya üzeri ödemelisin dostum, yasa bu yapcak birşey yok :)
  • ComradeMRX kullanıcısına yanıt
    Eee o zaman ne demeye bilmediğin, anlamadığın işleri doğruymuş gibi savunuyorsun?

Amacın ne cehaleti yaymak, övmek mi?

Öyle kolay değil o insanları ekmeğinden etmek. O atölye kaç kişinin evine ekmek sağlıyor. İşçiyi işten çıkarınca kötü oluyorsun, maliyetler kurtarmıyor ürüne zam yapıyorsun kötü oluyorsun, enflasyon %26 maaşınıza zam yap diyen işçiye zam yapsan işçi çıkarmak zorunda kalıyorsun kötü oluyorsun, zam yapamıyorum diyorsun kötü oluyorsun. Altı üstü işçisin 2020tl ye dikiş dikeceksin, fazlasını bekleme demek, beğenmiyorsan kapı şurada demek en doğal hak oluyor haliyle.

Bey efendi sanki holding sahibi de sektör değiştir diyor. Bu arkadaş hayatta bir mok bilmeyen trolun tekidir arkadaşlar, kaale alıp benim gibi 2 saat cevap vermekle uğraşmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: ComradeMRX

1000 - 1404 çıkınca da battık bittik diyorlardı, kimse tatava yapmasın.

işveren şunu istiyor 1000 bana , 10 işçiye , 20 işçiye olunca vay efendim battık bittik,geçiniz palavra.

Alıntıları Göster
    O zamanki aşırı abartı idi ama şuan ekonomik bir daralma söz konusu.
    Arz talep kanunu diyorum hala bık bık aynı şeyi sayıklıyorsun.

Vasıfsız her yerde bulunan işçi 1000’e de razı olur, 2000’e de.

Vasıflı işçi 5000de alır 10000da.

Evet işletme işvereni zengin etmek için var. Bu dünyanın her yerinde böyledir.

Asgari ücret arttıkça işletmeler kapanır, sonra işsizlik artar. Alım gücünün düşmesi politikacıların sorunu, işverenin değil.

O asgari ücretli gidip sandığı oy veriyor. Bir zahmet vermesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLogic -- 28 Aralık 2018; 0:8:44 >
  • quote:

Eee o zaman ne demeye bilmediğin, anlamadığın işleri doğruymuş gibi savunuyorsun?

Amacın ne cehaleti yaymak, övmek mi?
    faiz tercihdir. yasal mı yasal :)

2019 yılı , 2020 min ücret. mecbursun ödemeye.

eğer kurtarmıyorsa ,kapat başka iş yap.

ya da gir sigortalı işe gir.

sen neyin tatavısını yapıyorum.

sanki asgari ücreti ben belirledim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ComradeMRX

demekki Türkiye dingonun ahırı olmuş, yasalar geçersiz, yasa takan yok

Alıntıları Göster
    aynen öyle. şikayet ediyosun. birşey değişmiyor. hepsinin üst makamlarda ya da belediyede bi tanıdığı olduğundan sonuç gene aynı kalıyor

• BlackLogic B kullanıcısına yanıt
    Hocam ben usta adama 2500tl veriyordum bu zamdan sonra 3000 olacak. Şimdi bu adama da kapı şurada beğenmiyorsan git demeyiz, emeği var hakkı var çünkü. Ama ortacı adama asgari ücret veriyorum, beğenmiyorsan kapı şurada demek gerekiyor bu adama. Bu yaşa kadar bir baltaya sap olamamış oğlu yaşındaki benim yanımda ortacısın işte ne bekliyorsun ki? Asgari ücret hakkediyor ortacılık, sigortası da tas tamam daha ne olabilir? Pilot musun sen ne bekliyorsun ki?

• Asgari ücret artışıyla bizim apartmandaki kapıcının bile yeri sorgulanır oldu. Maaşı, sigortası için ödenen aidat millete dokunuyor.
    Maliyeti ayda 3 bin buna ek olarak elektrik ve su var. İşin kolayı ise kapıcıyı çıkarıp dışarıdan birine baktırıp ayda 1000 liraya işi halletmek var.
  • quote:

Arz talep kanunu diyorum hala bık bık aynı şeyi sayıklıyorsun.

Vasıfsız her yerde bulunan işçi 1000’e de razı olur, 2000’e de.

Vasıflı işçi 5000de alır 10000da.

Evet işletme işvereni zengin etmek için var. Bu dünyanın her yerinde böyledir.

Asgari ücret arttıkça işletmeler kapanır, sonra işsizlik artar. Alım gücünün düşmesi politikacıların sorunu, işverenin değil.

O asgari ücretli gidip sandığı oy veriyor. Bir zahmet vermesin.
    tamam arz talep.

yaparsın gelir gider tablosu, işveren olmak zorunlu hizmet mi?

Yoo yanlış biliyorsun, çoğu ülkede çalışan hakları korunur ücret,çalışma saatleri,izin vs . Hiç hayatında gelişmiş ülkede bulundun mu?

Hayır yanlış, işte Türkiyenin cehaleti, neymiş işveren zengin olmakmış, ticaret risktir kazanabilirsin , batabilirsin.

senin dediğin olsa herkes kredi çekip iş kursun, emeği nerden bulcan paralel evrendenmi? yada kedi köpek mi çalışcak?

Bunları öğrenin,yada ben öğretiyim, sermaye ve emek dengeli olmalı,sen adamın hakkını çalıp daha çok kazancam dersen anarşi başlar,bknz fransa sarı yelekliler.

Adamdan kanalizasyon gibi cehalet akıyor.

O maaşa zam gelince alım gücü mü arttı?

Asgari ücrete zam yaptıkça enflasyon kemikleşiyor, para sürekli değer kaybediyor.

İşte senin gibi troller, cahiller yönetirse ülkeyi olcağı bu. Ülkeden kaçan kaçana.

Merak etme senden daha fazla ülke görmüş, işletmelerle iş yapmışımdır. Liberal ülkelerdeki ekonomik sistemi öveceksen önce kamuya da o sistemi getireceksin.

Sendeki sadece cahil cesareti. O övdüğün ab ülkelerinde devlete harcanan vergi, alınan dolaylı vergi ne öğren sonra konuş.

• quote:

Bu mesaj silindi.
    bilgimle işvereni madara ettim

klasik cahilce kişilik haklarıma saldırıyor :) verecek cevabı olmayan küfür edermiş klasik yıkık insan.
  • Bunun gibi milyonlar var. Hala ülkedeki sefaleti asgari ücrete bağlıyorlar. Alım gücü nedir bilmezler, dolaylı vergi nedir bilmezler, gümrük nedir bilmezler ama kalkar avrupa çok güzel yeaa der. Cahil neysede cahil cesareti cidden ülkeye zarar.

• quote:

Adamdan kanalizasyon gibi cehalet akıyor.

O maaşa zam gelince alım gücü mü arttı?

Asgari ücrete zam yaptıkça enflasyon kemikleşiyor, para sürekli değer kaybediyor.

İşte senin gibi troller, cahiller yönetirse ülkeyi olcağı bu. Ülkeden kaçan kaçana.
    sende kaçabilirsin, seni tasmayla tutan mı var Türkiye de ?

yasal yollarla 195 bm göre ülke var, gidip yaşayabilirsin çalışabilirsin, seni tutan yok :)
    Ay cahil lafı everip cevirip kıvırma. Senin cehaleti cevap veriyorum ama o cevapları görmezden gelip şak şakcılık yapıyorsun.

• BlackLogic B kullanıcısına yanıt
    Dostum sen düşüncelerini hakaret ve küfür etmeden yazamıyor musun?

Terbiyesiz.

İşveren olmuşsun , ama adam olamamışsın!
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.