Şimdi Ara

İşverenler ağlamasın (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
258
Cevap
1
Favori
14.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
154 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hckr

Liseli olduğunu fazla belli etme Yoldaş,

İşveren işletmesini kapatırsa, orada çalışan işçiler Turkiye'nin gerçek asgari ücreti olan 0 TL ile tanisiyorlar. Isyeri daha fazla işçi calistiramazsa daha fazla genç gercek asgari ucret olan 0 TL ile tanışıyor.

Değil üniversite diploması, açıktan ilkokul diplomasını bile hak edip kazanmış olsan yazdıklarının ne kadar saçma olduğunu anlarsın.
    eğer diplomalarımı gösterirsem, forumda benden 10 kere özür dilerim yoldaşım yazar mısın?
  • ComradeMRX kullanıcısına yanıt
    Kimse krize gireceğini düşündüğü bir piyasada kalmak istemez. Piyasalarda güven herşeyden daha önemlidir. Bu güven Brunson krizinde tavan aptı zaten ülkenin yargı yürütme ve denetim mekanizmalarındaki hastalık iyice hissediliyorken birde bunun dış gerilimleri tırmandırması ve merkez bankasına yapılan aleni müdahaleler güvende ciddi sarsılmaya yol açtı.

Güvenin azaldığı bir piyasada bu riski göze alabilecek insanlara buna değecek bir ödül verilmesi gerekiyordu işte buda yüksek faiz oldu. Yüksek faiz ile paranın tl'de tutulması ve bankacılık sekötründe kan dolaşımını sağlayacak kadar likiditenin bulunması amaçlandı. Çünkü para aynı hızla kurumaya devam etseydi ve bu bankalara ciddi bir şekilde sıçrasaydı asıl krizin ne demek olduğunu o zaman görecektik.

Şu an önümüzde bir kısa süreli ama acı reçete veya uzun süre bizi süründürecek ve acıyı yayacak iki reçete var. Hükümet seçimler yüzünden süreci uzatacak reçeteyi uyguluyor ve seçimler bitene kadarda popülist politikaları kesmeleri mümkün olmayacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Periah

Tamamda hükümetin savunulacak bir yanı yok. Yanlış yatırımlar yapıldı bu ülkede ama bu şu yangının üzerine benzin dökülmesini desteklemeyi mi gerektiriyor onu anlamıyorum ?
    irononiler yaparak buraya geldim. başka parti hükümette olsa eliştiririm.

Yanlış yatırımlar + milyonlarca mülteci + eğitim,arge yok durum bu.

Şimdi işçiyi düşündüğünden mi bu zam ? seçim var 3 ay sonra, onlar kaşıkla verir kepçe ile alır . adamlar koltuktan inmemek kendi saltanıtı düşünüyor, gelişmiş ülkeler ise halkın refahını düşünür, fark bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Periah

Kimse krize gireceğini düşündüğü bir piyasada kalmak istemez. Piyasalarda güven herşeyden daha önemlidir. Bu güven Brunson krizinde tavan aptı zaten ülkenin yargı yürütme ve denetim mekanizmalarındaki hastalık iyice hissediliyorken birde bunun dış gerilimleri tırmandırması ve merkez bankasına yapılan aleni müdahaleler güvende ciddi sarsılmaya yol açtı.

Güvenin azaldığı bir piyasada bu riski göze alabilecek insanlara buna değecek bir ödül verilmesi gerekiyordu işte buda yüksek faiz oldu. Yüksek faiz ile paranın tl'de tutulması ve bankacılık sekötründe kan dolaşımını sağlayacak kadar likiditenin bulunması amaçlandı. Çünkü para aynı hızla kurumaya devam etseydi ve bu bankalara ciddi bir şekilde sıçrasaydı asıl krizin ne demek olduğunu o zaman görecektik.

Şu an önümüzde bir kısa süreli ama acı reçete veya uzun süre bizi süründürecek ve acıyı yayacak iki reçete var. Hükümet seçimler yüzünden süreci uzatacak reçeteyi uyguluyor ve seçimler bitene kadarda popülist politikaları kesmeleri mümkün olmayacak.
    ve aynı noktada buluştuk. sırf seçim için popülist yaklaşımlar misli olarak ciddi zam olarak dönecek.

24 haziran öncesi yetki verin bana enflasyon,döviz,faizi düşereyim dedii. şuan dolar 5.30 , euro 6 tl , enflasyon,faiz % 20 üzeri.

İstersen 10 tane diploma koy ama ilk önce dört işlem öğren, biraz oku liseli.
  • quote:

İstersen 10 tane diploma koy ama ilk önce dört işlem öğren, biraz oku liseli.
    matematik dersi veririm sana :) insanların tanımadan etmek salla tabi ne olsa internet alemi
    Dört işlem öğren sonra bana anlat kabul.

Uyduruk bir üniversitenin uyduruk bir bölümünü kuvvetle muhtemel gram matematik öğrenmeden bitirmişsin.
  • quote:

Dört işlem öğren sonra bana anlat kabul.

Uyduruk bir üniversitenin uyduruk bir bölümünü kuvvetle muhtemel gram matematik öğrenmeden bitirmişsin.
    demekki sende müneccimlik var, gel ders vercem ücretsiz
    Öğrendin mi dört işlemi? Öğrendiysen söyle de bir teste alayım.
  • quote:

Öğrendin mi dört işlemi? Öğrendiysen söyle de bir teste alayım.
    İşverenler ağlamasın
  • lazer__ kullanıcısına yanıt
    Kurumsallarin durumu farkli degilki. En basitinden sana sozlesmede 'isveren gerekli gordugu takdirde ek mesai yaptirma hakkina sahiptir' diye bir madde konuyor. Bu ek mesaiyi yaparken de ek ucret yada izin ne olacak diye sorarsaniz da beyaz yakasin zaten, hersey maasin icinde deniyor. Haftasonu calisman, bayramda calisman, hatta yilbasinda bile calisman bekleniyor ve calistiriyorlarda.
  • Kavga etmeyin bakayım. Siz kardeşsiniz
  • muradisdan kullanıcısına yanıt
    Dahadacahilleri var hatirlatirim. Simdi sana gel bu haline sükret demiyorum cahillige sükredilmezde.
    Daha cahil bi ulkede dogsan durumunun farkinda bile olamayabilirdin
  • quote:

Orijinalden alıntı: ComradeMRX

işler tersine dönüyor, nüfus giderek yaşlanıyor. primler yatmazsa devlet milyonlarca emekliye nasıl maaş ödeyecek :)

Not : Noel ve yılbaşı tatilindeyim ülkemde , benim asgari ücretle işim yok, yurtdışı çalışma ve maaşımı amerikan doları alıyorum, ama işçi yoldaşlarımı savunurum.

Alıntıları Göster
    Gelişmiş ülkelerde asgari ücretle çalışan %8 ken Türkiye'de %43tur

TÜİK rakamlararına gore Türkiye ortalama ücret 1798lira asgari ücret 1603 lira ... Zeki birisi Türkiye'de çalışır mı sence? Zeki insanların çalışmadığı çalışamadığı bir ülke gelişir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ülke genelinde öyle büyük firmalardan örnekler verebilirim ki şaşırırsınız, inanmak istemezsiniz yapılan şeylere.
    Kurumsallık sadece sözlükte geçen bir kelime aslında ülkemizde, buna layık olabilen şirket sayısı da ne yazık ki çok çok az.
  • quote:

hep işçi ezildi, birazda işveren ezilsin. dolaylı vergi bizde kadar avrupada ne kadar bilginiz var mı? Türkiyede hep halk işçi memur emekli eziliyor.

işveren işine gelmiyorsa kapatsın , kimse zorla yaptırmıyorki ticareti!

Durum kötüye giderse muhatap hükümet, ben bildim bileli halk ezilmiştir, kimse tatava yapmasın. girişimci olacaklar,likayata önem verecekler, kendilerini geliştirecekler,bunları yapamayanlar batacak zaten.

Alıntıları Göster
    Tabi herkes isyerini kapasin. Kimse iş bulamasin. Cok guzel bir düşünce.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Harfi harfine noktasına vürgülüne kadar katılıyorum.
    Asgari ücret 250 tl olsa inan o paraya çalıştırırlar milleti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dot4 -- 27 Aralık 2018; 9:0:47 >
  • quote:

sen bilirsin :)

Peki çalıştıracağın yabancıların oturum ve çalışma izni vizeleri var mı?

Alıntıları Göster
    Kim takar bu prosedürleri at binenin kılıç kuşananın demişler. Türkiye zor düzelir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mühendislik üzerine şirketim var ve yönetiyorum, öncelikle yanlış algılar ve önyargılar çok fazla arkadaşlar. Ülke ekonomisinde çarkların bir şekilde dönmesi için herkesin birbirine ihtiyacı var. Bugün işverenler sıkıntıya girse ilk etkilenecekler işçiler olur, dolaylı yollardan piyasada gezen para azalır ve iyi kötü dönen çarklar ağırlaşır dönmez hale gelirse yanlış anlamayın işvereninden işçisine millet cebinde kaşıkla sokakta gezmeye başlar...

İşverenin tek sorumluluğu işçilerin maaşı değil beyler, para kazanılıyor ve işçilerin payını verip kalanı sağa sola savuruyor filan sanıyorsanız büyük yanılgı içindesiniz. Elbette işçilerden kat kat fazla para kazanılıyor, başta devlete ve diğer sorumluluklarına paylarını verdiğinde kalan parada bi zahmet hakkı olsun. Sonuçta o şartları ve para kazanmayı sağlayan ortamı işveren sağlıyor.

Madem 1'e 50 kazanılıyor, ne diye işçilik yapıyorsun güzel kardeşim ? Biraz risk al 1'e 50 değilde 10 kazan, kendi işin olsun...Bu kadar basit ve kolay madem...

İşveren tarafından işçiye yönelik negatif durumlar çokça var, fakat bu firma yapısıyla ve sahipleriyle alakalı durumlar. Bunu bile bile o işe adım atarsanız maalesef sonuçlarına katlanmak durumunda kalıyorsunuz, bazı firmaların fazla iş yaptırmasını geçtim, ne fatura kesiyor ne işçisine sigorta yaptırıyor vs vs böyle mekana hak hukuk düşüncesiyle gitmeyin zaten...

Fakat kurumsal yapısı olan, hak hukuk nedir bilen firmalarda işler böyle kanunsuz yürümez. Yürürse o işçi hakkını arayacak muhatap bulur. Ya sen ya suriyeli diyecek firmalara gidiyorsanız zaten orada pekte hak hukuk aramayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: oyuncu11790

Mühendislik üzerine şirketim var ve yönetiyorum, öncelikle yanlış algılar ve önyargılar çok fazla arkadaşlar. Ülke ekonomisinde çarkların bir şekilde dönmesi için herkesin birbirine ihtiyacı var. Bugün işverenler sıkıntıya girse ilk etkilenecekler işçiler olur, dolaylı yollardan piyasada gezen para azalır ve iyi kötü dönen çarklar ağırlaşır dönmez hale gelirse yanlış anlamayın işvereninden işçisine millet cebinde kaşıkla sokakta gezmeye başlar...

İşverenin tek sorumluluğu işçilerin maaşı değil beyler, para kazanılıyor ve işçilerin payını verip kalanı sağa sola savuruyor filan sanıyorsanız büyük yanılgı içindesiniz. Elbette işçilerden kat kat fazla para kazanılıyor, başta devlete ve diğer sorumluluklarına paylarını verdiğinde kalan parada bi zahmet hakkı olsun. Sonuçta o şartları ve para kazanmayı sağlayan ortamı işveren sağlıyor.

Madem 1'e 50 kazanılıyor, ne diye işçilik yapıyorsun güzel kardeşim ? Biraz risk al 1'e 50 değilde 10 kazan, kendi işin olsun...Bu kadar basit ve kolay madem...

İşveren tarafından işçiye yönelik negatif durumlar çokça var, fakat bu firma yapısıyla ve sahipleriyle alakalı durumlar. Bunu bile bile o işe adım atarsanız maalesef sonuçlarına katlanmak durumunda kalıyorsunuz, bazı firmaların fazla iş yaptırmasını geçtim, ne fatura kesiyor ne işçisine sigorta yaptırıyor vs vs böyle mekana hak hukuk düşüncesiyle gitmeyin zaten...

Fakat kurumsal yapısı olan, hak hukuk nedir bilen firmalarda işler böyle kanunsuz yürümez. Yürürse o işçi hakkını arayacak muhatap bulur. Ya sen ya suriyeli diyecek firmalara gidiyorsanız zaten orada pekte hak hukuk aramayın.
    ben işçide 1 50 kazansın demiyorum, hakkını ver, şu yeni zamla bile asgari ücret 400 dolar yapmıyor.

mesele gelir adaleti, bunu iyi sağlayamadınmı anarşi başlar, bknz fransa sarı yelekliler.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.