Şimdi Ara

İşverenler ağlamasın (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
258
Cevap
1
Favori
14.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
154 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Periah

İşverenleri mahvederek veya zorda bırakarak ülkeyi kalkındıracağını zanneden garip bir zihniyet var bu ülkede...
    bu kararı alan devlet!!! beğenmiyorsan git başka ülkede yaşa, küba konusunda sosyalist vs cart curt diyordun, şimdi de böyle, neyin peşindesin anlamadım.
  • Demek iş verenler 1'e 50 kazanabiliyor. Ama ülke ekonomi büyüme oranı %1000'e yakın değil. Demek ülkemiz böyle bereketli ama yabancılar buraya koşarak gelip yatırım yapmıyor ilginç.

Demek iş verenler bire elli kazanıyor ama 3-5 yılda böylesine kuvvetli bir kar orani ile Bezosun net değerini geçemiyorlar, ilginç. Belki de gizliyorlardir vergiden kaçırmak için değil mi? Aslında trilyon dolarları olan iş adamlarımız var demek ki.

Hayatin boyunca iki satır yazı okumusluğun yok belli ki, ne de birazcık 4 işlem biliyorsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Periah kullanıcısına yanıt
    ayrıca serbest piyasa,kapitaliz mi savunuyordun ne oldu?

abi işine gelmiyorsa ticaret yapma, çalışansan ise çalışma.

hesabını kitabını yap, gelir gider vs, işine gelmiyorsa yapma, paran varsa faize koy :) ben hep döviz kazanıyorum, hemde tr de vadeli hesabım var %22 faiz alıyorum,çatır çatır yiyorum
  • ComradeMRX kullanıcısına yanıt
    İşte sizin zihniyetiniz yüzünden insanlar venezuella da çürümüş et yiyor. Bugün burda da işvereni ortadan kaldırıp insanlar sokakta açlıktan kırılırken kapitalizmi suçlarsınız...

Ayrıca kapitalizmin beşiğinde insan gibi yaşadığın için kapitalizmi suçluyorsun öte yandan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 26 Aralık 2018; 16:20:34 >
  • quote:

İşte sizin zihniyetiniz yüzünden insanlar venezuella da çürümüş et yiyor. Bugün burda da işvereni ortadan kaldırıp insanlar sokakta açlıktan kırılırken kapitalizmi suçlarsınız...

Ayrıca kapitalizmin beşiğinde insan gibi yaşadığın için kapitalizmi suçluyorsun öte yandan...
    konu kübaydı, venazulla konusunda global sermaye oyunları var, sizler bunu anlamazsınız.
    İnsanlara sosyalizmin nasıl bir hastalık olduğunun canlı örneğini sunduğun için bence burada var olmalısın.

İnsanlara kapitalist ülkelerde nasıl rahat yaşadığını ama insanların açlıktan kırıldığı sosyalist ülkeleri savunmanın ne kadar çarpık bir durum olduğunun kanıtı olduğun için burada bulunmalısın.

Banlanmamalısın.
    İşte hep böyle uyutuyorlar sizi. Sosyalist hükümet hep haklı ama dış güçler nedeniyle hep fakiriz üst akıl anlamazsınız...
    kapitalist ülkelerde yaşabilirim , sosyalist olamam mı?

hiç hayatında yurtdışı görmemiş adamlara gel anlat, kapitalist ülkelerde hiç sosyalist yokmu sanıyorsunuz

sarı yeleklileri izlemedin mi?

Soruma cevap ver

Kapitaliizm ve serbest piyasayı savunan sendin,şimdi ne oldu??

abi işine gelmiyorsa ticaret yapma , çalışansan ise çalışma.

hesabını kitabını yap, gelir gider vs, işine gelmiyorsa yapma iş, paran varsa faize koy çalışma :)

Liseli olduğunu fazla belli etme Yoldaş,

İşveren işletmesini kapatırsa, orada çalışan işçiler Turkiye'nin gerçek asgari ücreti olan 0 TL ile tanisiyorlar. Isyeri daha fazla işçi calistiramazsa daha fazla genç gercek asgari ucret olan 0 TL ile tanışıyor.

Değil üniversite diploması, açıktan ilkokul diplomasını bile hak edip kazanmış olsan yazdıklarının ne kadar saçma olduğunu anlarsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hckr -- 26 Aralık 2018; 16:32:21 >
    İşte uğraşılması gereken nokta insanların iş yapması, insanların üretim yapması. Sen diyorsun ki üretim yapma, ticaret yapma paranı faize koy. Bu nedir sen bu ülkenin iyiliğini mi kötülüğünü mü istiyorsun onu bi açıkla ?

Millet aç kalınca mı mutlu olacaksın ?
  • quote:

İşte uğraşılması gereken nokta insanların iş yapması, insanların üretim yapması. Sen diyorsun ki üretim yapma, ticaret yapma paranı faize koy. Bu nedir sen bu ülkenin iyiliğini mi kötülüğünü mü istiyorsun onu bi açıkla ?

Millet aç kalınca mı mutlu olacaksın ?
    Faiz,kredi,bankacılık kapitalizmin ortaya çıkardığı kavramlar değil mi?

Konuştukça ,seni rezil ediyorum.çaktırmadan mesajlarını sil
    Faiz ve bankacılık sistemi ülkelerin gelişim hızlarına belki 100 kat arttırmıştır bu bir nokta. Ama bugünkü durum yani faizlerin aşırı yükselmesi aslında sistemin taşıdığı riskin yüksekliğinden kaynaklanıyor. Enflasyon karşısında paranın dışarı kaçmaması için yüksek faiz uygulanıyor bunun normalleştirilmesi gerek, normalleşme yani faizin düşmesi içinse enflasyonun kontrol altına alınması gerek. Enflasyonun kontrol altına alınabilmesi için iç talebin azaltılması iç piyasaya çok para verilmeyip 1 yıl acı reçeteyle birlikte yaşayıp bu hastalığın tedavi edilmesi gerek.

Yüksek asgari ücret talebi arttırır buda enflasyon u körükler, enflasyonda işcinin aldığı zammı emer dolayısıyla hem zam almamış olursunuz hemde uluslararası rekabet gücünüzü mahvedersiniz daha da kötüsü enflasyon hastalığını kronik hale getirmiş olursunuz.
    sosyalizm de üretim yap diyor.

Faiz artması milli paran değer kaybetmiş, fed bile dolara %3 faiz verirken, kim sana parasını getir, yabancı sermaye salak mı?

Faiz ben artırmadım. merkez bankası artırdı.

Kapitalizm amaçlarından biri çok para kazanmak değil mi? Ben ticaret risk, düşük kar alacağıma, faizde garanti yüksek kazanç. Bu tüm kapitalist ülkelerde böyle.

Üretim vs istiyorsan , eğitim,arge,bilimle olur. MB faizi sıfıra çeksiin üretim patlaması mı olur ? uhauha , kaos olu kaos ..faizler bizde sıfır olsun dolar sabaha 20 tl olur!
  • quote:

Orijinalden alıntı: ComradeMRX

bu kararı alan devlet!!! beğenmiyorsan git başka ülkede yaşa, küba konusunda sosyalist vs cart curt diyordun, şimdi de böyle, neyin peşindesin anlamadım.

Alıntıları Göster
    mesajlarım ironi amaçlıydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kangroo -- 26 Aralık 2018; 16:48:39 >
    Faizin yükseltilmesi yabancı sermaye çekmekten daha çok mevcut içerdeki sermayenin dışarıya kaçmasını önlemek içindir.

İkinci olarak üretim ve bu üretimi pazarlama ayrıca ihtiyaçlara göre üretim yapmak veya yeni iş kolları yaratmak sosyalizm veya onun daha kötüsü komünizmde verimli değildir. Birkaç çok bilmiş azınlık herkese neyin yeteceğine karar verip üretim yaptırır zorla. İnsanların hitiyaçları doğru karşılanmaz, inovatif gelişim yavaş ve kötüdür. Yeni ürünlerin üretilmesi son derece kıttır ve olanlarda kapitalist sistemdeki icatların taklididir.

Acil ihtiyaçlar veya zamanın getirdiği yeni ihtiyaçlara sosyalist sistemlerde hızlı yanıt verilemez. Zarar eden verimsiz kuruluşlar kapatılmak yerine onların zararları dolaylı yoldan halka dayatıldığı için kalitesiz üreünler pahalı ve az üretilir. Rekabetin olmamasıda bunda büyük etkendir. Bürokrasi sınıfı hiçbirşey üretmeden bütün parsayı toplar. Herkesin yiyeceği pasta çok küçük olduğu için bunun paylaştırılması herkesi fakir yapar ve sistemde bir aksaklık olduğunda pasta zaten küçük olduğundan kıtlık gibi insanların aşmış olması gereken rezillikler gün yüzüne çıkar. Ayrıca insanlar bu sisteme sadece zor kullanarak iştirak ettirilebildiği için sık sık isyan ve bu isyanların kanla bastırılması ayrıca ağır bir baskı bu sisteme eşlik eder.

• Işveren 1e50 kazanırken şimdi 1e60 kazanacak

Zam çok oldu diye turklerin yerine suriyeliler çalışacak

Zamaninda chpnin dedigi gibi asgari ucretten vergi alinmayarak bu is cozulecekti.

• quote:

Faiz ve bankacılık sistemi ülkelerin gelişim hızlarına belki 100 kat arttırmıştır bu bir nokta. Ama bugünkü durum yani faizlerin aşırı yükselmesi aslında sistemin taşıdığı riskin yüksekliğinden kaynaklanıyor. Enflasyon karşısında paranın dışarı kaçmaması için yüksek faiz uygulanıyor bunun normalleştirilmesi gerek, normalleşme yani faizin düşmesi içinse enflasyonun kontrol altına alınması gerek. Enflasyonun kontrol altına alınabilmesi için iç talebin azaltılması iç piyasaya çok para verilmeyip 1 yıl acı reçeteyle birlikte yaşayıp bu hastalığın tedavi edilmesi gerek.

Yüksek asgari ücret talebi arttırır buda enflasyon u körükler, enflasyonda işcinin aldığı zammı emer dolayısıyla hem zam almamış olursunuz hemde uluslararası rekabet gücünüzü mahvedersiniz daha da kötüsü enflasyon hastalığını kronik hale getirmiş olursunuz.
    Dostum bunları biliyorum, şuna geliyoruz, ben yurtdışında döviz birikimim var ,örnek yatırım yapcam, ülkede eğitim laçka,arge yok, likayat yok, hukuk birkişinin ağzına bakıyor,yarın malıma el konmayacağının garantisi var mı? ben örneğim, bunu yabancı sermaye bilmiyor mu? Dünya katma değerli üretime giderken, kim gelip Türkiye ile uğraşır, her konuda şahibeli,likayat yok.

Piyasa seni itiyor buna, senelerce dedik fed para basarken inşata stada eve gömüldü paralar,yalancı refah yaşadık. fed faiz artırmaya başladı, zaten cari açık veren ülkeyiz dövize ihtiyaç var, piyasa seni itti buraya başkalarında suç aramıyacaksınız,dış güçler mi dedi emlak balonu yap, gereksiz havalimanları, süper ligde takımı olmauan şehirlere stadlar, para betona gömüldü.

Şimdi üretim diyorsanız, geçmişte nerdeydiniz. adamlar marsa koloni kuracak biz araba üretme peşindeyiz.

Tamamda hükümetin savunulacak bir yanı yok. Yanlış yatırımlar yapıldı bu ülkede ama bu şu yangının üzerine benzin dökülmesini desteklemeyi mi gerektiriyor onu anlamıyorum ?
  • quote:

Faizin yükseltilmesi yabancı sermaye çekmekten daha çok mevcut içerdeki sermayenin dışarıya kaçmasını önlemek içindir.

İkinci olarak üretim ve bu üretimi pazarlama ayrıca ihtiyaçlara göre üretim yapmak veya yeni iş kolları yaratmak sosyalizm veya onun daha kötüsü komünizmde verimli değildir. Birkaç çok bilmiş azınlık herkese neyin yeteceğine karar verip üretim yaptırır zorla. İnsanların hitiyaçları doğru karşılanmaz, inovatif gelişim yavaş ve kötüdür. Yeni ürünlerin üretilmesi son derece kıttır ve olanlarda kapitalist sistemdeki icatların taklididir.

Acil ihtiyaçlar veya zamanın getirdiği yeni ihtiyaçlara sosyalist sistemlerde hızlı yanıt verilemez. Zarar eden verimsiz kuruluşlar kapatılmak yerine onların zararları dolaylı yoldan halka dayatıldığı için kalitesiz üreünler pahalı ve az üretilir. Rekabetin olmamasıda bunda büyük etkendir. Bürokrasi sınıfı hiçbirşey üretmeden bütün parsayı toplar. Herkesin yiyeceği pasta çok küçük olduğu için bunun paylaştırılması herkesi fakir yapar ve sistemde bir aksaklık olduğunda pasta zaten küçük olduğundan kıtlık gibi insanların aşmış olması gereken rezillikler gün yüzüne çıkar. Ayrıca insanlar bu sisteme sadece zor kullanarak iştirak ettirilebildiği için sık sık isyan ve bu isyanların kanla bastırılması ayrıca ağır bir baskı bu sisteme eşlik eder.
    peki içerdeki sermaye neden dışarı kaçmak istiyor??

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.