Şimdi Ara

İşverenler ağlamasın (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
258
Cevap
1
Favori
14.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
154 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ali222

Tabi herkes isyerini kapasin. Kimse iş bulamasin. Cok guzel bir düşünce.

Alıntıları Göster
    1000 - 1404 çıkınca da battık bittik diyorlardı, kimse tatava yapmasın.

işveren şunu istiyor 1000 bana , 10 işçiye , 20 işçiye olunca vay efendim battık bittik,geçiniz palavra.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkurt02

Kim takar bu prosedürleri at binenin kılıç kuşananın demişler. Türkiye zor düzelir.

Alıntıları Göster
    haklısınız, likayat yok. bakkala çırak olmayacak adam sırf torpille biryere gelmiş..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ComradeMRX

1000 - 1404 çıkınca da battık bittik diyorlardı, kimse tatava yapmasın.

işveren şunu istiyor 1000 bana , 10 işçiye , 20 işçiye olunca vay efendim battık bittik,geçiniz palavra.

Alıntıları Göster
    Yazma tarziniz biraz daha saygili uslupta olursa sevinirim. Gelin sizi sanayiye götüreyim. Hemen hepsi aylik 800 TL ye afgan Suriyeli çalıştırıyorlar. Asgari ücret ülke gercekleriyle uyumlu olmali. Yoksa kayıt disi da artar, issizlik de artar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

ben işçide 1 50 kazansın demiyorum, hakkını ver, şu yeni zamla bile asgari ücret 400 dolar yapmıyor.

mesele gelir adaleti, bunu iyi sağlayamadınmı anarşi başlar, bknz fransa sarı yelekliler.

Alıntıları Göster
    Asgari ücret yanlış tanımlanıyor, ülkemizde en alt dilim maaş ve bir kişi düşünülerek hesaplanıyor. Asgari ücret bugün kur üstünden avrupa standartlarına çekildiği anda ülkedeki bütün etiketler aynı oranda zamlanır.

Belli bir denge düşünülerek bu fiyat belirleniyor, fakat ülkemizde bu maaş 4 kişilik aile için tasarlanmış gibi düşünülüp yorumlanıyor. Vasıfsız işçiye aylık 2000 tl bence ülke standartlarında normal...

Daha fazlasını verildiğinde kalifiye elemana verecek parayı kimse kazanamaz bulamaz.

Burada sıkıntı ekonomik yapı, işverenler zam yapmasıyla çözülecek şeyler değil, işveren zam yaptığında tüketiciye yansır bu sefer ürünler neden bu kadar pahalı diye konu açarsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

sen bilirsin :)

Peki çalıştıracağın yabancıların oturum ve çalışma izni vizeleri var mı?

Alıntıları Göster
    bugün görüştüğüm bir firma sahibi vardı. asgari ücret konusunu açtm ona. depodaki işçilerini azaltıcak mısın diye sordum. yaklaşık 25 kişi çalışıyor depoda. adam çok rahat bi şekilde niye azaltayımki tam tersi artcak dedi. devamında da asgari ücretlileri azaltıcam. her bölüme 2 kişi yeter. bi tane de sevkiyata bakan adam koyarım. gerisini suriyelilerden alıcam. bi asgari ücretlinin maliyetine 3 suriyeli koşa koşa çalışıyo nasıl olsa. 1000 tl verince adam sabahlıyor bile burda dedi.
    velhasıl o senin dediğin oturma ve çalışma izni gerekliliği gerçek hatta pek işe yaramıyor. burlarda hep işçiler suriyeli olmaya başladı. asgari ücretlinin nerdeyse 3te 1i paraya çalışıyolar.

• quote:

Yazma tarziniz biraz daha saygili uslupta olursa sevinirim. Gelin sizi sanayiye götüreyim. Hemen hepsi aylik 800 TL ye afgan Suriyeli çalıştırıyorlar. Asgari ücret ülke gercekleriyle uyumlu olmali. Yoksa kayıt disi da artar, issizlik de artar.

Alıntıları Göster
    peki kaçak suriyeli afgan kaçak çalıştılıyorsa, ilgi kurumlara neden şikayet etmiyyorsunuz?

Bende yurtdışında yaşıyorum çalışıyorum,oturum izni,çalışma izni hepsi yasal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oyuncu11790

Asgari ücret yanlış tanımlanıyor, ülkemizde en alt dilim maaş ve bir kişi düşünülerek hesaplanıyor. Asgari ücret bugün kur üstünden avrupa standartlarına çekildiği anda ülkedeki bütün etiketler aynı oranda zamlanır.

Belli bir denge düşünülerek bu fiyat belirleniyor, fakat ülkemizde bu maaş 4 kişilik aile için tasarlanmış gibi düşünülüp yorumlanıyor. Vasıfsız işçiye aylık 2000 tl bence ülke standartlarında normal...

Daha fazlasını verildiğinde kalifiye elemana verecek parayı kimse kazanamaz bulamaz.

Burada sıkıntı ekonomik yapı, işverenler zam yapmasıyla çözülecek şeyler değil, işveren zam yaptığında tüketiciye yansır bu sefer ürünler neden bu kadar pahalı diye konu açarsın.

Alıntıları Göster
    asıl mesele alım gücü artırmak defalarca yazdım.

global anlamda 400 dolar rekabet edilebilir seviye. abd asgari ücret saat başı aylık 1800-2000 geliyor. 400 dolara köpek bile çalışmaz usa da.

• Tüm işverenleri bir elinde puro diger elinde viski, milyon dolarlık fabrikator sanan birisi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0110engin

bugün görüştüğüm bir firma sahibi vardı. asgari ücret konusunu açtm ona. depodaki işçilerini azaltıcak mısın diye sordum. yaklaşık 25 kişi çalışıyor depoda. adam çok rahat bi şekilde niye azaltayımki tam tersi artcak dedi. devamında da asgari ücretlileri azaltıcam. her bölüme 2 kişi yeter. bi tane de sevkiyata bakan adam koyarım. gerisini suriyelilerden alıcam. bi asgari ücretlinin maliyetine 3 suriyeli koşa koşa çalışıyo nasıl olsa. 1000 tl verince adam sabahlıyor bile burda dedi.
    velhasıl o senin dediğin oturma ve çalışma izni gerekliliği gerçek hatta pek işe yaramıyor. burlarda hep işçiler suriyeli olmaya başladı. asgari ücretlinin nerdeyse 3te 1i paraya çalışıyolar.

Alıntıları Göster
    demekki Türkiye dingonun ahırı olmuş, yasalar geçersiz, yasa takan yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Six Feet Under.

Tüm işverenleri bir elinde puro diger elinde viski, milyon dolarlık fabrikator sanan birisi...
    ben hepsini genellemedim.

mesala ben bu milletin .... .....diyen inşaatçı var, mesala böyle işverenler sizi mutlu ediyor mu?
  • quote:

sen bilirsin :)

Peki çalıştıracağın yabancıların oturum ve çalışma izni vizeleri var mı?

Alıntıları Göster
    organize sanayii bölgelerinde çok suriyeli var ucuza çalışan sigorta yok maaş az yol parası yok işveren olmak lazımmış ama vicdan meselesi
  • quote:

peki kaçak suriyeli afgan kaçak çalıştılıyorsa, ilgi kurumlara neden şikayet etmiyyorsunuz?

Bende yurtdışında yaşıyorum çalışıyorum,oturum izni,çalışma izni hepsi yasal.

Alıntıları Göster
    Devlet durumdan haberdar. Sanayideki neredeyse her dükkanda çalışıyor diyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: crashserkan

organize sanayii bölgelerinde çok suriyeli var ucuza çalışan sigorta yok maaş az yol parası yok işveren olmak lazımmış ama vicdan meselesi

Alıntıları Göster
    bide ab hayali kuruyoruz ülkece. bu laçka sistem hukuk likayatı olmayan ülkeyi kimse birşeye sokmaz.
  • quote:

Devlet durumdan haberdar. Sanayideki neredeyse her dükkanda çalışıyor diyorum.

Alıntıları Göster
    ozaman yapcak birşey yok, hukuk adalet yasa yok, böyle devam etsinler bakalım ne olacak :)
  • Sanırsın ki her iş veren sabancı, koç anasını satayım. Hayatında vergi dairesinin önünden geçmemiş insanlar iş verene bok atıyor.

İş veren olmak çok kolaysa o asgari ücretliler açsın bir işletme bakayım...

• Ben bir işverenim haydi çık karşıma samimi bir hesap yapalım bakalım davulun sesi yakından nasılmış? Sen işverenin kaç lira kazandığını nereden biliyorsun? Kendin işveren olsan bu konuyu açamazsın, eee açtığına göre uzaktan davul sesi hoş geliyor sana. Bak kısa bir örnek vereyim sana:

1 takım boyun yastığı ve emniyet kemer kılıfı 25tl ye satıyorum perakende.

Maliyet;

%8 vergi kaldı sana 23

Baskı 5tl kaldı sana 18

2tl kumaş kaldı sana 16

2tl eva kaldı sana 14

5tl elyaf kaldı sana 9

2tl cırt bant kaldı sana 7

25 e sattığım üründen malzeme maliyetlerini çıkardığımda 7tl kalıyor. Şimdi o 7tl nin içinde olan diğer giderler şunlar

1. Atölye kirası

2. Elektrik, su, internet faturası

3. Sigorta primleri

4. Yemek masrafları

5. Makina bakım ve onarım

6. İşçi maaşları

7. Reklam ve tanıtım giderleri

8. İplik giderleri

9. Lastik giderleri

10.Atölye elektrik ve tesisat bakım giderleri

Bu listeye daha eklemediğim çok şey var. O 7 TL den geriye kalan ise benim kazandığım paradır. Davulun sesi uzaktan çok hoş gelir. Ha o 25 kuruş ile ben zengin oluyorsam arkadaş o da benim azmim ve uğraşımın hakkıdır. Sen aklını kullanma, çalışma, çabalama hazır sisteme kon ay başı al tıkır tıkır maaşı sonra vay efendim işverene küfret. Yok öyle dava.

• Six Feet Under. kullanıcısına yanıt
    Aynen. Bir de iş veren para kazanmak için işletme açar. Sosyal yardım kurumu değildir işletmeler.

Beğendiğiniz barı ülkelerinde iş verenlerin iyi maaş ödemesi iş veren değil devlet kaynaklı.

Bu kadar çok verginin döndüğü yerde öyle bir iş yapılamıyor.

Yandaş holdingler kazansın diye tüm ülke sistemi çökük o yğzden iş verene bok atıp, asgari ücretliyi övmeyin.

Alım gücü artaın, para değer kazansın deseniz belki faydalı iş yaparsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: BlackLogic

Sanırsın ki her iş veren sabancı, koç anasını satayım. Hayatında vergi dairesinin önünden geçmemiş insanlar iş verene bok atıyor.

İş veren olmak çok kolaysa o asgari ücretliler açsın bir işletme bakayım...
    senide kurtarmıyorsa işletmeni kapatabilirsin ,zarar ediyorsan.

kim silah zoruyla ticaret yaptırıyor.

Hükümet , işveren , işçi den oluşan 15 kişilik bu kararı almış, yasal min ücret bu, sana demiyorki devam et yeterli kazanamıyorsan kapatabilirsin.

2020 tl çok bile değil 400 dolar yapmıyor , 2008 yılında dolar bazında 422 idi. Türkiye de işçilik ucuz halen.
  • ComradeMRX kullanıcısına yanıt
    Tabii tabii işletmeler kapatsın dükkanı. Bırakın bu boş boğazlı konuşmaları. Arz talep ilişkisi diye bir şey var. İş çoksa maaş düşer bitti!

Övündüğün batı ülkelerindeki gibi bir liberal sistemi getir bu ülkeye bak o zaman işler nasıl değişiyor.

Ayrıca kimse de silah zoruyla çalışmıyor. Beğenmiyorsan çalışma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLogic -- 27 Aralık 2018; 23:54:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-CECCBCE5F

Ben bir işverenim haydi çık karşıma samimi bir hesap yapalım bakalım davulun sesi yakından nasılmış? Sen işverenin kaç lira kazandığını nereden biliyorsun? Kendin işveren olsan bu konuyu açamazsın, eee açtığına göre uzaktan davul sesi hoş geliyor sana. Bak kısa bir örnek vereyim sana:

1 takım boyun yastığı ve emniyet kemer kılıfı 25tl ye satıyorum perakende.

Maliyet;

%8 vergi kaldı sana 23

Baskı 5tl kaldı sana 18

2tl kumaş kaldı sana 16

2tl eva kaldı sana 14

5tl elyaf kaldı sana 9

2tl cırt bant kaldı sana 7

25 e sattığım üründen malzeme maliyetlerini çıkardığımda 7tl kalıyor. Şimdi o 7tl nin içinde olan diğer giderler şunlar

1. Atölye kirası

2. Elektrik, su, internet faturası

3. Sigorta primleri

4. Yemek masrafları

5. Makina bakım ve onarım

6. İşçi maaşları

7. Reklam ve tanıtım giderleri

8. İplik giderleri

9. Lastik giderleri

10.Atölye elektrik ve tesisat bakım giderleri

Bu listeye daha eklemediğim çok şey var. O 7 TL den geriye kalan ise benim kazandığım paradır. Davulun sesi uzaktan çok hoş gelir. Ha o 25 kuruş ile ben zengin oluyorsam arkadaş o da benim azmim ve uğraşımın hakkıdır. Sen aklını kullanma, çalışma, çabalama hazır sisteme kon ay başı al tıkır tıkır maaşı sonra vay efendim işverene küfret. Yok öyle dava.
    başka sektöre gir girişimci ol, kurtarmıyorsa başka sektöre yönel.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.