Şimdi Ara

İsviçrede Master Sorunsalı (Bilgisayar Müh.)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Şu anda 3. sınıfı bitirdim istanbul aydın üni. computer engineering okuyorum. Üniversiteminde çok matah bişey olmadığını biliyorum ve bu seviyede kalmakla ileride de pek bişey yapamayacağımı düşünüyorum. İsviçre konusunda konuşmak için sırf üye oldum :) Halam Bernde yaşıyor ve Bern universityde master programlarında çoğunlukla ingilizce mevcut. Sadece 15 dakikada trenle ulaşabilceğim bir konumda ve konaklama masrafım sıfır, yemek masrafım ise neredeyse sıfıra yakın olacak. Bende bu şansımı sonuna kadar kullanmak istiyorum ama hangi bölümde master yapmam kendi adıma daha verimli olur bilemiyorum. Açıkçası şunu söyleyebilirim ki yazılım konusunda çok iyi değilim hatta kötüyüm ama çok sosyal ve iletişimi yüksek birisiyim. Kesinlikle Bilgisayara karşı ilgim çok bu sektörü seviyorum ancak sürekli ofiste bir hayatta geçirmek istemiyorum. Bu işin bol yurt dışı seyahatli şeklinde satış, pazarlama gibi bölümlerin üstüne gitsem diyede düşünüyorum bunun için ne dersiniz? tabi ki bu durumda Computer science masterı mantıksız geliyor. Daha çok Marketing vs iş görür herhalde bilemiyorum. ingilizcem advance yakındır her konuda tartışabilicek kadar neredeyse ve temel seviye almancam var A2 seviyesinde şu an. 1 ay sonrada Zurichteki ZHAW'da 6 aylık Erasmus serüvenime başlayacağım ve bu dönemde almancamı B1-B2 olabildiğince üstüne düşmeye çalışacağım. Bern universitesinin Computer science masterı %100 ingilizce, mba gibi bölümlerde %80 ingilizce ibaresi var ve herhangi bir şartları yok desek yeridir. Sadece dönemlik bi 700 chf civarı bir harç ödüyorsunuz ve dil sınavı vs bir şart aramıyor tamamen sizin insiyatifinizde zaten diliniz yoksa kalacaksınız derslerden kafasında olan bi üniversite. geçen yaz gidip international office le görüşmüşlüğüm var. Benim kafamdaki düşünce orada mba yada cs masterı yapıp bunu yaparken mümkünse sektörle alakalı bir işe girebilmek + master degree seviyesine ulaşabilmek ve en azından 3-4 sene çalışıp yaşamak sonra duruma göre geri dönüş istenirse yapılır istanbul bi yere kaçmıyor düşüncesindeyim. Düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim. kafam çok karışık mesajdanda anlayacağınız üzere :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atikgkhn -- 14 Temmuz 2016; 10:48:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: atikgkhn

Merhaba arkadaşlar. Şu anda 3. sınıfı bitirdim istanbul aydın üni. computer engineering okuyorum. Üniversiteminde çok matah bişey olmadığını biliyorum ve bu seviyede kalmakla ileride de pek bişey yapamayacağımı düşünüyorum. İsviçre konusunda konuşmak için sırf üye oldum :) Halam Bernde yaşıyor ve Bern universityde master programlarında çoğunlukla ingilizce mevcut. Sadece 15 dakikada trenle ulaşabilceğim bir konumda ve konaklama masrafım sıfır, yemek masrafım ise neredeyse sıfıra yakın olacak. Bende bu şansımı sonuna kadar kullanmak istiyorum ama hangi bölümde master yapmam kendi adıma daha verimli olur bilemiyorum. Açıkçası şunu söyleyebilirim ki yazılım konusunda çok iyi değilim hatta kötüyüm ama çok sosyal ve iletişimi yüksek birisiyim. Kesinlikle Bilgisayara karşı ilgim çok bu sektörü seviyorum ancak sürekli ofiste bir hayatta geçirmek istemiyorum. Bu işin bol yurt dışı seyahatli şeklinde satış, pazarlama gibi bölümlerin üstüne gitsem diyede düşünüyorum bunun için ne dersiniz? tabi ki bu durumda Computer science masterı mantıksız geliyor. Daha çok Marketing vs iş görür herhalde bilemiyorum. ingilizcem advance yakındır her konuda tartışabilicek kadar neredeyse ve temel seviye almancam var A2 seviyesinde şu an. 1 ay sonrada Zurichteki ZHAW'da 6 aylık Erasmus serüvenime başlayacağım ve bu dönemde almancamı B1-B2 olabildiğince üstüne düşmeye çalışacağım. Bern universitesinin Computer science masterı %100 ingilizce, mba gibi bölümlerde %80 ingilizce ibaresi var ve herhangi bir şartları yok desek yeridir. Sadece dönemlik bi 700 chf civarı bir harç ödüyorsunuz ve dil sınavı vs bir şart aramıyor tamamen sizin insiyatifinizde zaten diliniz yoksa kalacaksınız derslerden kafasında olan bi üniversite. geçen yaz gidip international office le görüşmüşlüğüm var. Benim kafamdaki düşünce orada mba yada cs masterı yapıp bunu yaparken mümkünse sektörle alakalı bir işe girebilmek + master degree seviyesine ulaşabilmek ve en azından 3-4 sene çalışıp yaşamak sonra duruma göre geri dönüş istenirse yapılır istanbul bi yere kaçmıyor düşüncesindeyim. Düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim. kafam çok karışık mesajdanda anlayacağınız üzere :)

İngilizcen advance e yakın olmamalı, advance olmalı
    Almanca istiyorsa okukl almancan b2 ye kadar çıkmış değil C2 seviyesine kadar çıkmış olmalı
    Aydın Üniversitesinin denkliği yok yurtdışında bunun için çok yüksek ortalaman ve iyi bir referansın olmalı var mı?

• -Firenze- kullanıcısına yanıt
    İngilizce açısından problemim yok. Her Allahın kuluyla yüz yüze gelirim :) Almanca şartı aranmıyor üniversite tarafından. Aydının denkliği yok dediğin durumu bilmiyordum açıkçası nerden okudun ve öğrendin veya sorguladın bilmiyorum. Ama açıkçası bende bu konu hakkında sadece okulun sitesindeki tarihçe bölümünde yer alan """"İstanbul Aydın Üniversitesi’nin, Avrupa Komisyonu’nun AKTS (Avrupa Kredi ve Transfer Sistemi) ve Diploma Eki uygulamalarını mükemmellik düzeyinde hayata geçiren Avrupa üniversitelerine vermiş olduğu “AKTS Etiketi (ECTS Label)” ve “Diploma Eki Etiketi (DS Label)” ödülleri için yaptığı başvurunun onaylanmasından bu yana İAÜ diplomasına sahip olan öğrencilerimize Avrupa’nın kapıları ardına kadar açık durumda. Örneğin İşletme bölümünü bitirdiğiniz takdirde aldığınız diplomanın artık Avrupa’da da geçerliliği var. Bu “bir dünya üniversitesi” olma yolunda attığımız adımlardan yalnızca biri.""""" şeklinde ifadeler geçiyor. Herhangi bir öğretim üyesiyle falan bu konuda konuşmuşluğum yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: atikgkhn

İngilizce açısından problemim yok. Her Allahın kuluyla yüz yüze gelirim :) Almanca şartı aranmıyor üniversite tarafından. Aydının denkliği yok dediğin durumu bilmiyordum açıkçası nerden okudun ve öğrendin veya sorguladın bilmiyorum. Ama açıkçası bende bu konu hakkında sadece okulun sitesindeki tarihçe bölümünde yer alan """"İstanbul Aydın Üniversitesi’nin, Avrupa Komisyonu’nun AKTS (Avrupa Kredi ve Transfer Sistemi) ve Diploma Eki uygulamalarını mükemmellik düzeyinde hayata geçiren Avrupa üniversitelerine vermiş olduğu “AKTS Etiketi (ECTS Label)” ve “Diploma Eki Etiketi (DS Label)” ödülleri için yaptığı başvurunun onaylanmasından bu yana İAÜ diplomasına sahip olan öğrencilerimize Avrupa’nın kapıları ardına kadar açık durumda. Örneğin İşletme bölümünü bitirdiğiniz takdirde aldığınız diplomanın artık Avrupa’da da geçerliliği var. Bu “bir dünya üniversitesi” olma yolunda attığımız adımlardan yalnızca biri.""""" şeklinde ifadeler geçiyor. Herhangi bir öğretim üyesiyle falan bu konuda konuşmuşluğum yok.

Mahsuru yoksa not ortalamanı diyebilir misin?

Denklikten kastım ABET kriterleri , oyle her isteyen kafasına göre avrupadan herhangi bir okula gidemiyor, ortalamana göre yorum yapabilirim, bunun dışında herhangi bir proje yer aldın mı?

• -Firenze- kullanıcısına yanıt
    2.82 yalnız şöyle bi durum var ki zaten hemen lisans bitirince gitmek gibi bir düşüncemde yok. Sadece gelecek kaygım var ve bir şeyleri kafamda oturtmaya çalışıyorum. Burda 1-2 sene iş tecrübesi yaptıktan sonrada yapmaya kalkışabilirim bu yazdıklarımı daha sağlam temellerle. Gelecek planı oluşturmaya çalışıyorum. Olur ya da olmaz bilemiyorum. Herhangi büyük bir projede yer almadım. Şu anda türk telekomda network departmanında staj yapmaktayım, kendime bir şeyler katma çabasındayım anlatmak istediğim bu.
  • Master şartlarını sağlayabiliyorsan düşünmemelisin bile. Computer Science dediğimiz bölüm Informatik oluyor değil mi? Master'ını bu alanda yapmanı şiddetle tavsiye ederim. C1 seviyesi almancam var Zürih Üniversitesi rektörünün açıklamasını dinlemiştim. İsviçrenin kısa zamanda oldukça büyük açığı olacak IT departmanında. Bu sebeple IT okumanı öneriyorum. Şayet orada kalmaya da böylece devam edebilirsin diye düşünüyorum. Ben de ETH'da okumak istiyorum belki duymuşsundur. Her neyse bu fırsatı değerlendirmelisin. İş tecrübesi bekleme direk git.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.