Şimdi Ara

İtalya Gezisi - Sorularım var Arkadaşlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ekim ayında italya'ya 1 haftalığına tatil planı yapıyorum. Bu benim ilk yurt dışı tecrübem olacağı için kafama takılan bir kaç problem var. Sorularımı sırayla yazayım,tecrübesi olan bilgisi olan arkadaşlar cevap verebilirse çok sevinirim.

1- 1 haftalık milano tatili için banka hesabımda ne kadar para olması vizeyi almamı kolaylaştırır? 5000 tl? 10000 tl? 15000 tl?

2- Ortama göre tatilimi uzatma durumum var bu yüzden uçak biletimi tek gidiş almam problem olurmu?. Vize alabilmek için gidiş dönüş almak dahamı garanti olur?

3- Araştırdığım bir kaç pansiyon tarzı yerler rezervasyonu şimdi yapın,ödemeyi italyaya geldiğinizde yapın diyor.Olduki ben italyaya indiğimde o pansiyonu beğenmedim ve başka bir yere gidip orayla anlaştım,bunun bir cezası vs. yokmu? Ayrıca vize başvurusunda ödemesi yapılmamış ama yanlızca rezervasyonu yapılmış otel-pansiyon olayı eksi puanmıdır? Vize alırken parası ödenmiş pansiyon-otel belgesi işimi dahamı kolaylaştırır,yoksa fonksiyonu yokmu?

4-Bir ihtimal italyada tatilim bittiğinde eğer vize süremde yeterli olursa fransadan kuzenim gelip beni aracıyla alıp parise götürebilir.Sınırda vs. problem olurmu?

Detaylı cevaplar verebilirseniz gerçekten çok sevinirim arkadaşlar.Malum ilk yurt dışı gezim olacak kısmetse,bu yüzden tüm bilgiler benim için çok kıymetli.

• 1 - idata'dan vize alman gerekiyor. orada yazmıyorsa 5000 tl yeterlidir.
    2 - vize başvurusunda gidiş dönüş şart koşuluyor. ( dönüşü esnek alırsan sorun olmaz. )
    3 - gidiş ve dönüş tarihleri arasında ücretsiz iptali olan otelleri tutabilirsin. pek işlevi yok gibi ama sınır polisi tipini beğenmez ise ilk kalacağın oteli arıdığı oluyormuş. ( internette 1 kişide okudum sadece böyle bir durumu )
    4 - şengen ülkelerinde sınır yok rahatlıkla gidebilirsin. tren ile gitmenizi öneririmhttp://www.trenitalia.com/ adresinden bakabilirsin.

dipnot olarak ucuz bilet arıyorsan bolognaya bakabilirsin oradan havalimanı tren istasypnu yakın.

• Cevapların için çok teşekkürler ustadım.

Peki bu vize tarihini onlar benim rezervasyon tarihlerime göremi ayarlıyorlar,yani hiç bilmediğim için bu konuları o yüzden soruyorum.Mesela ben 01.10.2018-08.10.2018 tarih aralığında otel rezervasyonu yaptım diyelim,uçak biletlerinide o tarihlere gidiş dönüş olarak aldım. Bu tarihlere göre ne zaman vize başvurusunda bulunmam iyi olur? ortalama ne kadar bir sürede cevap verilir.

Tabi birde vize çıkmazsa satın aldığım ucak biletleri vs. yanacak,ona çözüm nedir?
  • vize senin rezervasyonlarına göre ayarlanıyor.
    01.10.2018-08.10.2018 tarihleri için sadece vize de çıkabilir. 1 aylıkta verebilirler.
    zaten vize başvurusunda adına yapılmış uçak biletleri ve otel rezervasyonlarını istiyorlar.
    https://www.idata.com.tr/ita/tr/p/gerekli-evraklar-ita adresten gerekli evrakları bulabilirsin.
    uçak biletlerini esnek alırsan yanmaz ama neredeyse 2 katı fiyat ödersin.
    italya turizm ile geçiniyor büyük olasılıkla vize çıkar. evraklarını eksiksiz tamamlamaya bak.
    her duruma karşı önerim gidiş tarihinden 90 gün önce başvuru yapman her ihtimale karşı.

son olarak milano için 7 gün fazla. maddi imkanın varsa floransa ve roma eklemelisin. 2 - 2 - 3 ideal olur

• Cevaplar için çok teşekkür ederim Ustadım, çok sağol.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gambit666

1 - idata'dan vize alman gerekiyor. orada yazmıyorsa 5000 tl yeterlidir.
    2 - vize başvurusunda gidiş dönüş şart koşuluyor. ( dönüşü esnek alırsan sorun olmaz. )
    3 - gidiş ve dönüş tarihleri arasında ücretsiz iptali olan otelleri tutabilirsin. pek işlevi yok gibi ama sınır polisi tipini beğenmez ise ilk kalacağın oteli arıdığı oluyormuş. ( internette 1 kişide okudum sadece böyle bir durumu )
    4 - şengen ülkelerinde sınır yok rahatlıkla gidebilirsin. tren ile gitmenizi öneririmhttp://www.trenitalia.com/ adresinden bakabilirsin.

dipnot olarak ucuz bilet arıyorsan bolognaya bakabilirsin oradan havalimanı tren istasypnu yakın.
    Cevaplar için teşekkürler hocam en korktuğum olay otelin ve uçağın yanması :(

• Otel için son güne kadar iptal olanları seçebilirsiniz. Cebinizden bı 200 300 TL fazla çıkar ama.

Uçak için esnek bilet veya pegasusta fiyat sabitleme diye birşey var fiyat sabitleyip yer ayırmış oluyorsunuz belirlenen tarihe kadar almaniz gerekmekte. 50 ,100 TL arası bı fiyat sanırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.