Şimdi Ara

İthal elektronik ürünlere ek vergi uygulaması bir kaç ay içerisinde başlayacak (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.091
Cevap
12
Favori
21.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nasıl oyunların fiyatı yuksek diye korsan oynanıyorsa her türlü yol denenir kaçakçılığa önünü acar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yurtdışı candır

• quote:

Orijinalden alıntı: Greyblack

Milleyitçik duyguları kabarmış arkadaşlar telefon modellerini yazarsa hatta nickiyle birlikte telefonun fotoğrafını çekse bir sevinirim bakalım hangi ülkenin malını kullanıyor. ??

Vestel kendi kuyusunu kazdı devlet yaptığı vergilerle değil yaptığı teşviklerle kurtarır bu şekilde olmamalıydı

Bir önceki sayfada adam vergiyi desteklemiş nerde sizin milliyetçiliğiniz yerli malı desteğiniz diye bir parağraf döşemiş. Alta indim imzaya baktım iPhone 5s
  • vestelin babannesi kasar :D
    yurtdisinda 300 dolar olan telefonlari 1500-2000 liraya aliyoz adalet mi bu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İphone'a gene zam gelirse gülerim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vestel yerli üretici falan kılıf,bahane.. Kaynak lazım, zenginden alamadığı vergiyi vatandaştan alacak özet bu.

Ulan sen sosyal devlet isen millet almasın diye vergi artırılmaz, teşvik edeceksen kaldır yerli üreticiden vergiyi o zaman.

Tiksiniyorum artık her tarafımız vergi.

• quote:

Orijinalden alıntı: silversmith

Otomobillerdeki en düşük vergiyi %45'ten %60'a çıkaracak ÖTV söylentisi vardı yılın başlarında. Sizce bu yıl sonu %60 oranı gerçekleşir mi arkadaşlar? Malum her iki yılda bir otomobillerde ötv artıyor. En son 2013 yıl sonu artmıştı.

Arkadaş %45 vergi nedir ya. 100.000 liralık araba oluyor 145.000, e KDV de var %18... 100.000 lirlaık araba 163.000 lira oluyor. Bir de %60 ötv gelirse millet arabasız kalacak herhalde arabalarda ÖTV'nin kaldırılması, KDV'nin de %8'e düşürülmesi gerekiyor. Ama bizim millet enayi sonuçta. Yapacak şey yok

• Türk firmalarını desteklediklerini de gördük Tofaş örneği. Tenekeleri 6 ay sırayla peşin parayla sattılar bu memlekette. Eline fırsat geçiren gram memleketin iyiliğini düşünmez burası Türkiye. O ek vergiler gelsin Venüs 900 liraysa yenisi çıkar, kamerasını 1 megapiksel artırıp 500 lira zam yaparlar.
    Cari açık almış başını gitmiş engel olamıyorlar mecburlar ek vergilere. Üretim yapıp ihracatla düşürmek onların da akıllarına geliyordur emin olun. Ar-ge yapacak, ürün tasarlayacak, geliştirecek, üretecek bir ülke miyiz biz çok şey istiyorsunuz bu ülkeden. Sayın Bakanımız zamanında bizden mucit çıkmaz ara eleman ülkesiyiz biz dedi daha ne desin. Matematikte, Fende 60 ülkeden 45. sıralarda gezinen Türkiye mi bilim adamı, mühendis yetiştirecek? O zamlı vergiler bile yetmeyecek çok yakın zamanda, olan yine sizin benim gibi maaşlı çalışana olacak, parayı çuvalla götürenler aradan sıyrılacak, biz yine Türkiye gerçeğiyle yüzleşicez. Hem de eskiden olduğundan daha acı.

• Vestel yerli montaj diye biliyorum. Yerli üretim değil ki ne hakla vergi talep ediyor anlamıyorum :D

• quote:

Orijinalden alıntı: menescansiz

Herkes ağlıyor nedense anlamadım ben. Burada yorum yapanların çoğu zaten en az 1 yıllık telefon kullanıyor. Kaldı ki bu cihazlar her ay her yıl alınması gereken şeyler değil. Vergilendirmede ki amaç da yerli malına destekden başka birşey değil. Ben milliyetçiyim diyen adam kendi markasına yüz çeviriyor, yine aynı adam yeri gelince "bu ülkede ne var, ne üretiyoruz biz bağımlıyız" diye şikayet ediyor. Azıcık sahip çıksak ne olur anlamıyorum. Elbette aynı kalitede ürünlere sahip olamazyız ama sen desteklediğin zaman o kaliteyi bile aşacak ürünler elde edilebilir. Bu ülke zaten hep "abi adamlar yapıyor bide bizimkilerinkine bak hah" sözünden kaybetti. Ben destekliyorum bu vergiyi, insanlar zaten ithal hastası kendileri yerli malına destek çıkmıyor, devlet bu konuda zorunlu teşvik ile düzenleme yapmış bence iyi de yapmış. Belki düzelir bu tüketim çılgınlığı az biraz.

Aynı fiyata daha kaliteli ürün çıkarsınlar kullanalım ama bunlar daha kalitesiz ürünler veriyor . Para mı kalitesiz mala vericek değilim herhalde . Senin kullandığın apple,asus,msi gibi firmalar tüm iç tasarımını özenle yapıyor . Kasa içersinde ki hava akımından tut ısı yayan bileşenleri (cpu,gpu) batarya ve ssd gibi ısıdan daha hızlı yıpranan parçalardan mükün olduğunca uzağa koymaya çalışarak . Vestel,Casper'da bu arge var mı sence ? Zaten tüm parçalar yabancı nesi yerli o bilgisayarların,telefonların . Bence sen windows falan da kullanma yerli os olan pardus'u kullan belki Türk halkı kullanırsa gelişir windows'u os x'i ezer geçer .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celaldk -- 2 Temmuz 2015; 20:15:31 >

• Yunanistanın adalarını alalalım biz yaa, bide başka ülkelerin ekonomisi ile dalga geçmiyor mu şükürcü köleler deli oluyorum, adamın karnını doyurmaktan başka hedefi yok, dışarı çıkıp para harcayamıyor ama şükür ekonomimiz iyi diye dolaşıyor ortalıkta.
  • Hala vestel diye sayıklayanlar var. Vestel bi mallık yağmış olabilir de bunu uygulayan hükümete ne diyeceksiniz peki. onların hiç mi suçu yok. hükümete laf söyleyeni görmedim yorumlarda daha.

• Hocam aynen katılıyorum. Sanki ulkeyi uzaylilar yonetiyor. Bu kararlari hükümet aldi ama kimse oralari hatirlamiyor

• Korunmak istiyorlarmış. Kondomu tamponlarında hissedince anlarlar korunmayı.

• Vestel'den tiksiniyorum.
  • Kemal sunal'ın korkusuz korkak filmindeki kumar sahnesi gibi.

Restine rest ulan tabi hileyi yapan hükümet
  • Ülkemiz zaten elektronikten hiç vergi almıyordu, zaytung gibi hükümet. Apple, 649$ (1.754TL) olan iPhone'dan 449$ (1.213TL) kazanıyor. Devlet ise hiçbir şey yapmadan bu iPhone üzerinden 720 TL kazanıyor.

• Aksesuarlar falan onlar da zamlardan etkılenır mı ? Hanı en basıtınden canta ,kılıf..haberde yazılana gore hayır ama bellı de olmaz

Elektronık olarak duckstatıon alacaktım bır an evvel alalım barı (( apple tv falan projeksıyon bluray player...

• quote:

Orijinalden alıntı: deoksiriboz1001

Hala vestel diye sayıklayanlar var. Vestel bi mallık yağmış olabilir de bunu uygulayan hükümete ne diyeceksiniz peki. onların hiç mi suçu yok. hükümete laf söyleyeni görmedim yorumlarda daha.

Hocam vestel bu yasaların çıkması için el altından kim bilir ne kadar para verdi bunlara.

Aynı şeyin vadofone, avea ve turkcell içinde geçerli. Onlarda taksitli telefon alımını yasakladılar şimdi fatura ile birlikte geçiriyorlar millete. Kim bilir bu üç firmadan ne kadar para aktı

Sonrada demiyolarmı insanların kredi kartı ile alışverişini engellemek için yaptık. Alacak adam zaten alıyor o telefonu
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.