Şimdi Ara

İthal elektronik ürünlere ek vergi uygulaması bir kaç ay içerisinde başlayacak (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.091
Cevap
12
Favori
21.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uçan kuşa vergi de çaksalar düzelmez o ekonomi hem yediler hemde bazı gruplara yedirdiler menfaat çavresi geniş adamdan korkacaksın

Ucundan 3 5 kuruş atılan çevre şuan %40 bilmemne maaşı modunda zaten fakir ve cahil olan adama 300 lira para atıyorlar seçimde gidip oyunu veriyor o adamlara giden harcamalar orta sınıfa bunun gibi ek vergilerle geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MassiveDynamic -- 2 Temmuz 2015; 18:15:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeter artık herşeye vergi vergi bıktık taksiti kaldırdılar bide bu bravo.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çöp yerli malları bu yolla zorla aldırmaya çalışacaklarına kaliteyi arttırmayı denemediler bir türlü.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rx3004

Bizde kaçak mal alırız.

KAÇAKÇIYIM DİOSUN HOCAM YANİ
  • Zorlu yaptığını begendin mi? Vestel adını bile duymak istemiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: superegoid

Türkiye'nin en büyük teknoloji forumunda, elektronik ürünlere, zaten dünyanın en yüksek fiyatla satılan ürünlerine, yine bir vergi gelmesi konusuna bununla birlikte 4 yorum yapılmış.

Geçen hafta Ermenistan'da elektriğe zam yapıldığı için bütün ülke ayaklandı. Sokaklara çıktı.

Sonuç: elektrik zammı geri alındı.

Yansın bitsin bu ilkel ortadoğu ülkesi. Bu toprakların kıymetini bilecek çağdaş bir halk gelip yaşasın burada.

Lanet olsun.

Agzindan bal damliyor kardes.
    Bir kap tut ziyan olmasin.
    Cok dogru birsey soylemissin.

• Zeybekci, "Özel ürün gruplarında elektrik, elektronik, tablet ve cep telefonları da var; kimya grubu üzerinde de çalışıyoruz" diye devam etti.

Zehir zıkkım olur inşallah. Devletin onca harcadığı israfı göz ardı edip, ithal ürünler zarar ettiriyor demek tamamen sahtekarlıktır. Vestel'in de eşeğin aklına karpuz kabuğu soktuğu ve diğer SÖZDE TÜRK markalarının da bunu desteklediği için iki yakaları bir araya gelmez inşallah daha ne diyeyim. Kimse de gidip turkcell'in dandik telefonunu, vestelin kocaman kıytırık telefonunu almaz. elindekini kullanır para biriktirir yine gider markalı adam gibi birşey alır.

Burada kaybeden yine SÖZDE ülkesini düşünen Sözde yerli malı markalar ve vatandaş olacak. Tek kazanan ise DEVLET olacak.

Yani ne diyebiliriz ki zehir zıkkım olsun demekten başka. Ben helal hoş olsun diyemiyorum demek istemiyorum çünkü haksız bir kazanç. %100 yerli malı led ampül deyip çipini ledini sürücüsünü yurt dışından alıp burada montajlayıp satmak yerli mal demek sahtekarlıktır.

Burada elindeki kozu kullanacak tek kişi distribütör firmalar. Paralel ile TR garantili cihazlar arasında nereden baksan 500 liralık bir fark var. Gelecek vergi oranı da en fazla 200 300 TL arttırır fiyatları diye tahmin ediyorum. Firmalar artık kar marjını biraz kısıp indirim ile fiyat değişmeden satabilirler.

Bekleyip göreceğiz bakalım. Tekrar diyorum haram olsun haksız yere aldıkları bu vergiler. Bunları destekleyenleri de Allah ıslah etsin.

• sonra kaçakçılık neden arttı diyorlar
  • Halkını bu kadar soyan bir devlet dünya üzerinde yoktur! İşin kötüsü bizim de sesimiz çıkmıyor sesimiz! Hoş çıksa ne olur? Tomalı gazlı&sulu saldırı meşru...
  • Yerli markalarda aynı oranda zam yapacaklar.
    Kar oranlarını artıracaklar.
    Olan yine vatandaşa olacak.
    Neyse biz de öteki tarafta yapışcaz yakalarına.
  • Fiyatlar zaten pahalı.Bir de nasıl daha fazla vergi koyalımda sömürelim şunları diyorlar.Sanki para mıçıyoz.Aldıkları vergiler haram olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: MassiveDynamic

Uçan kuşa vergi de çaksalar düzelmez o ekonomi hem yediler hemde bazı gruplara yedirdiler menfaat çavresi geniş adamdan korkacaksın

Ucundan 3 5 kuruş atılan çevre şuan %40 bilmemne maaşı modunda zaten fakir ve cahil olan adama 300 lira para atıyorlar seçimde gidip oyunu veriyor o adamlara giden harcamalar orta sınıfa bunun gibi ek vergilerle geliyor

Cok dogru. Bende karsiyim bu kadar vergi olmaz, gercekten yasanacak bir ulke olmaktan cikti burasi.
    Ama devlet o kadar geri kalmiski, o kadar basa gelenler cebine atmis hic hizmet yok, iyi yoneticiler secilmemis, secilene sahip cikilmamis. Dolayisiyla cok paraya ihtiyac var. E bu para nereden gelecek. Senden benden cikacak. Ama az ama cok.

• Üstüne vergi koyacağınıza hiç sattırmayın daha iyi.

Adam gibi ürün çıkardılar da biz mi almadık be kardeşim ?
  • Sanki alınan vergiler yetmiyor da kendini koruyamayan markaları korumak için vergi alınacakmış. Yıllardır internetten alışverişi bilmeyen insanlardan milyarlar kazanan markaların artık bir tarafı tutuşmaya başladı.

• Vestel bahane gemicikler şahane :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyatları yakın olan ürünlerde ben Türkiye yerine Amazon'dan almayı tercih ediyorum.Telefon içinde gidince yurtdışına alır geliriz.
  • Eee 7 aydır zamlı alıyoruz sanıyorduk zam gelmeden de bi kitledi mi bunlar şimdi ek vergi diye mi kitlicek.

• yerliyi teşvik etmek için ek vergi çıkartıyorlar da acaba o yerli firmalar düzenli olarak ne kadar vergi ödüyorlar devlete?
    bundan sonra elektronik alışverişimi hem tatil maksatlı hemde alışveriş amaçlı gider yurtdışından alırım.
  • Bilgisayarda yerli diye geçinen casper falan alınabilir. Bilgisayar bileşenleri değişmiyor sonuçta kasa kalitesi servis kalitesi değişir anca. Satış sonrası hizmeti de yabancı markalar gibi yaparlarsa casper neden alınmasın.

Ama yalan dolanlar %100 yerli deyip yurt dışından parça alıp burada montajlayan vestel ve üstüne de vergi isteyen vestel batmaya mahkumdur. Tam kanım ısınıyordu ucuz ürünlerine karşı ama şu davranışları ile acayip bir antipati oluştu. Reklamları ise ayrı bir rezalet zaten.
  • hala malum partiye oy vermeye devam ediyolar cidden yazık

bizim ayakkabı kutularımız yokki 1000 TL lik telefona 1700 TL verelim Türk olmaktan nefret ediyorum bunların sayesinde

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.