Şimdi Ara

İthalatçı garantili ürün alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar hepsiburada satıcısı olan xiaomi telefon beğendim. Çok hesaplı. Türkiye garantili fiyatıyla 600 lira fark var. İthalatçı garantili telefon almaya çekiniyorum. Beni bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

İthalatçı Garantili Ürün Alınır mı?

İthalatçı garantili ürünler, yurt dışından ithal edilmiş ve Türkiye'de yerleşik bir ithalatçı firma tarafından garanti altına alınmış cihazlardır. Bu ürünler, genellikle resmi distribütörler tarafından satılan ürünlere göre daha uygun fiyatlıdır. Ancak, ithalatçı garantili ürünleri satın almadan önce dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır.

İthalatçı Garanti Kapsamı

İthalatçı garantili ürünlerin garanti kapsamı, resmi distribütörler tarafından satılan ürünlerden farklı olabilir. İthalatçı firmalar, genellikle sadece kendi ithal ettikleri ürünler için garanti hizmeti verirler. Bu nedenle, ithalatçı garantili bir ürün satın almadan önce, garanti koşullarını dikkatlice incelemen önemlidir.

Teknik Destek

İthalatçı garantili ürünler için teknik destek, genellikle ithalatçı firma tarafından sağlanır. Ancak, bazı ithalatçı firmalar sınırlı teknik destek hizmeti verebilir veya hiç vermeyebilir. Resmi distribütörler tarafından satılan ürünler ise genellikle daha kapsamlı teknik destek hizmetlerine sahiptir.

Yedek Parça Temini

İthalatçı garantili ürünler için yedek parça temini de önemli bir husustur. Resmi distribütörler genellikle ürünlerinin yedek parçalarını kolayca temin edebilirken, ithalatçı firmalar bazı yedek parçaları temin etmekte zorlanabilirler. Bu nedenle, ithalatçı garantili bir ürün satın almadan önce, yedek parça teminini de göz önünde bulundurman gerekir.

Sonuç

İthalatçı garantili ürünler, uygun fiyatlı seçenekler olabilir ancak satın almadan önce garanti kapsamı, teknik destek ve yedek parça temini gibi hususları dikkatlice değerlendirmen önemlidir. Resmi distribütörler tarafından satılan ürünler genellikle daha kapsamlı garanti ve destek hizmetlerine sahip olsa da, ithalatçı garantili ürünler bütçen için daha uygun olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hangi firmanın servisinde olduğu da önemli ama ithalatçı firmalara destek veren servislerinden olumsuz yorumlar okuyoruz sıklıkla. Buna rağmen söylediğiniz 600 lira fark için Türkiye garantisine geçmeye değmeyeceğini düşünüyorum; zira Türkiye garantili ürünlerde de servis sıkıntılarına dair deneyimler paylaşılıyor zaman zaman. Alacağınız modeli yazmamışsınız ama o telefonu ithalatçı garantili değil de tamamen garantisiz alırsanız aradaki fark 1000 liraya çıkıyorsa garantisiz de alabilirsiniz. Bu noktada şunu da hesaba katmak lazım: kırılma, çatlama, su teması gibi durumlar hangi tür garanti altında olursa olsun "kullanıcı hatası" kapsamına girer ve garanti için ödediğiniz fark bir işe yaramaz (hatta bunların dışındaki durumları da zaman zaman "kullanıcı hatası" olarak değerlendirdikleri rezaletleri okuyoruz). Yani 600 (garantisiz olursa 1000) lira fark cebinizde kalırsa, bozulma durumunda yapacağınız tamir masrafını kenara ayırdığınızı (bir anlamda kendi sigortanızı yaptığınızı) düşünebilirsiniz.

Özetle: bu 3 seçeneği de (garantisiz, ithalatçı garantili ve distribütör garantili) bu durumlara göre değerlendirince karar vermeniz daha kolay olacaktır.

• Delta 2 sene önce işimi halletmişti ama bu xiaomi telefonumda komik bi bahane uydurup yapmam dedi. Fark çoksa en iyisi direk garantisiz almak bizim ülkede. İthalatçı garantisi servisteki elemanın o günkü keyfine kalıyo.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xioami Türkiye garantili en azından karşınıza da muhatap bulursunuz veya da garantisiz alın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende kararsız kaldım ithalatçı garantiyle ilgili fazla olumsuz yorumlar var. Xiaomi nin tr garantili olanın yorumlarına bakıyorum tr garantisi diye birşey yok evofone bakıyor onada kötü diyorlar. Diğerleri delta,ritzy vs. Birde kvk garantili var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.