Şimdi Ara

Teknobiyotikten alınan ürün garantili mi ? veya garantisini sorgulayabiliyor musunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Teknobiyotikten alınan ürün garantili mi ?

veya

Aldığınız ürünün garantisini sorgulayabiliyor musunuz ?

örnektir

http://www.cizgi.com.tr/support/warranty.aspx
    www.bogazici.com.tr
    Boğaziçi Bilgisayar | TServis.aspx markasına ait ürünler
    http://www.bogazici.com.tr/TServis.aspx?Pg=Garanti

http://www.destekbilisim.com/garanti-kontrol.aspx

http://www.datagate.com.tr/mhd/garanti_takibi.asp
    http://www.snc.com.tr/garantisorgulama.asp
    http://garanti.mersasistem.com.tr/Garanti.aspx
    http://support.wdc.com/warranty/index.asp?wdc_lang=tr

Aldığınız her ürünün Türkiye'deki hangi distiribütör tarafından garanti belgesinin verildiğine dikkat edin

Bu adamlar yurt dışından ürün getiriyor garantisi yurtdışından yani teknobiyotik garantili oluyor ..........sonuç kullanıcı hatası olur kısaca ürün elinizde patlar

Teknobiyotikten alınan ürün garantili mi ? veya garantisini sorgulayabiliyor musunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 24 Haziran 2011; 15:24:15 >

• Fatura zaten garanti yerine gecmiyor mu hocam.fatura uzerindeki numara ile garanti sorgulamasi yapilabilir kanimca.vatan bilgisayardan aldigim urunu bu sekilde sorgulayabiliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: lyldz

Fatura zaten garanti yerine gecmiyor mu hocam.fatura uzerindeki numara ile garanti sorgulamasi yapilabilir kanimca.vatan bilgisayardan aldigim urunu bu sekilde sorgulayabiliyorum
    Dikkat etmekte fayda var...
  • quote:

Fatura zaten garanti yerine gecmiyor mu hocam.fatura uzerindeki numara ile garanti sorgulamasi yapilabilir kanimca.vatan bilgisayardan aldigim urunu bu sekilde sorgulayabiliyorum

Yeni garanti işlemleri yönetmeliğinde fatura garanti belgesi yerine geçmiyor.
  • Peki aldigim urunu kim nerden nasil bilcek?anakart aldim fatura haricinde neyi var ki sayin hocam?
  • quote:

Peki aldigim urunu kim nerden nasil bilcek?anakart aldim fatura haricinde neyi var ki sayin hocam?

Garanti belgesini, ürünü alır almaz satıcı firmaya onaylattırmayı unutmayacaksınız.

24 Nisan 2011, Sayı: 27914

Sanayi ve Ticaret Bakanlığından:

GaraNTİ BELGESİ UYGULAMA ESASLARINA DAİR
    YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YApilMASINA
    DAİR YÖneTMELİK

MADDE 2 – “Bu Yönetmelik hükümlerine ve Genel Müdürlükçe onaylanmış belgeye uygun olarak hazırlanacak garanti belgesinin tasdik edilerek tüketiciye verilmesini temin etmek ve ayrıca, bu yükümlülüğün yerine getirildiğini ispat etmekle satıcı, bayii veya acenteler sorumludurlar.

Satılan mala ilişkin olarak düzenlenen faturalar garanti belgesi yerine geçmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

quote:

Peki aldigim urunu kim nerden nasil bilcek?anakart aldim fatura haricinde neyi var ki sayin hocam?

Garanti belgesini, ürünü alır almaz satıcı firmaya onaylattırmayı unutmayacaksınız.

24 Nisan 2011, Sayı: 27914

Sanayi ve Ticaret Bakanlığından:

GaraNTİ BELGESİ UYGULAMA ESASLARINA DAİR
    YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YApilMASINA
    DAİR YÖneTMELİK

MADDE 2 – “Bu Yönetmelik hükümlerine ve Genel Müdürlükçe onaylanmış belgeye uygun olarak hazırlanacak garanti belgesinin tasdik edilerek tüketiciye verilmesini temin etmek ve ayrıca, bu yükümlülüğün yerine getirildiğini ispat etmekle satıcı, bayii veya acenteler sorumludurlar.

Satılan mala ilişkin olarak düzenlenen faturalar garanti belgesi yerine geçmez.

Alıntıları Göster
    bilgilendirme için çok teşekkürler sayın hocam

ozaman hemen iki soru geliyor:

1.o tarihten önceki ürünlerde faturaya bakmaya devam değil mi?çünkü kimse o kutunun ıcındekıleri onaylamıyor.fatura istiyorlardı işlem yaparkende.
    2.internet üzerinde yapaılan alışverişlerde nasıl takip edebilicem ki?ürün aldım mühür vurmayı unuturlarsa?
    unuttukları zaman sankı cok kulfetlı bir iş.ürünü aldıgın gıbı kargola tek tek muhur vurulup geri gönderilsin.yanlış mıyım?

edit:hocam sadece merak işiniz gereği mi biliyorsunuz bunları yada bilmeniz gerekiyor.şimdiz yazdıklarınızı okuyunca kendimi salak gibi hissetttim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

bilgilendirme için çok teşekkürler sayın hocam

ozaman hemen iki soru geliyor:

1.o tarihten önceki ürünlerde faturaya bakmaya devam değil mi?çünkü kimse o kutunun ıcındekıleri onaylamıyor.fatura istiyorlardı işlem yaparkende.
    2.internet üzerinde yapaılan alışverişlerde nasıl takip edebilicem ki?ürün aldım mühür vurmayı unuturlarsa?
    unuttukları zaman sankı cok kulfetlı bir iş.ürünü aldıgın gıbı kargola tek tek muhur vurulup geri gönderilsin.yanlış mıyım?

edit:hocam sadece merak işiniz gereği mi biliyorsunuz bunları yada bilmeniz gerekiyor.şimdiz yazdıklarınızı okuyunca kendimi salak gibi hissetttim

Alıntıları Göster
    1- İlgili yönetmelikte, yürürlük tarihi olarak 24.05.2011 tarihi belirtilmiş olduğundan ürünün hangi tarihte alındığına bakılmaksızın 24.05.2011 tarihinden itibaren garantiye verilen ürünler için bu şartlar aranacaktır.

2- Yönetmelik sorumluluğu "satıcı, bayii veya acenteler" e vermiş olduğundan garanti ile ilgili bir sorunda garanti belgesinin onaysız olmasının sorumluluğu "satıcı, bayii veya acenteler" dedir. Elbette uygulamada bunun sıkıntısını tüketici çekecektir.

3- Uzaktan (mesafeli) alışverişlerinizde ısrarla garanti belgesini onaylanmasını talep etmekten başka yapacak bir şeyimiz yok maalesef.

Bu konuları hem kişisel ilgimden dolayı takip ediyorum ve hem de biz muhasebeciler mükellef gözünde her şey olduğumuz için (Avukat, kamu görevlisi, doktor) arayıp soran mükelleflere cevap vermek gerekebiliyor bu konularda.

• quote:

1- İlgili yönetmelikte, yürürlük tarihi olarak 24.05.2011 tarihi belirtilmiş olduğundan ürünün hangi tarihte alındığına bakılmaksızın 24.05.2011 tarihinden itibaren garantiye verilen ürünler için bu şartlar aranacaktır.

2- Yönetmelik sorumluluğu "satıcı, bayii veya acenteler" e vermiş olduğundan garanti ile ilgili bir sorunda garanti belgesinin onaysız olmasının sorumluluğu "satıcı, bayii veya acenteler" dedir. Elbette uygulamada bunun sıkıntısını tüketici çekecektir.

3- Uzaktan (mesafeli) alışverişlerinizde ısrarla garanti belgesini onaylanmasını talep etmekten başka yapacak bir şeyimiz yok maalesef.

Bu konuları hem kişisel ilgimden dolayı takip ediyorum ve hem de biz muhasebeciler mükellef gözünde her şey olduğumuz için (Avukat, kamu görevlisi, doktor) arayıp soran mükelleflere cevap vermek gerekebiliyor bu konularda.

Alıntıları Göster
    takdir ettim şimdi sizin gibi faydalı insanlar iyiki var forumda

kanun bizi hazılıyorda satıcı dağıtıcı üretici hazır mı ki buna
    şimdi gitsem vatandan bişey alsam buna dikkat edecklerini sanmıyorum

• quote:

takdir ettim şimdi sizin gibi faydalı insanlar iyiki var forumda

kanun bizi hazılıyorda satıcı dağıtıcı üretici hazır mı ki buna
    şimdi gitsem vatandan bişey alsam buna dikkat edecklerini sanmıyorum

İnternette satışıa sunulan ürünlerin satıldıktan sonra belgesi onaylanıp kutu içeriğine veya onayladıktan sonra gönderilen koli içine eklenmesi zorunlu aslında ?
    garanti belgesinin onaylamamakta firmanın sorumsuzluğudur ve suclu duruma düşüyorlar

ben ses sistemini geri gönderdim yenisi ile değiştiler ve garanti belgeside değişti koli içeriğine onaylı bi şekilde eklemişlerdi ! ucundan yapıştırmışlar
    firmalar hazırmı evet hazır veya hazır olmak zorundalar

biz böyle aman salla der geçersek "kıt düşünce olur" başımız sıkışınca konu açmamamız lazım ozaman önce kabul edip sonra derdine düşmek daha kötü

• sunun icin demistim hazirlar mi diye hocam.girdik inventusa teknobiyotige herneyse.iste kasa topladik.anakart ram sogutucu ekran karti guc kaynagi kasa monitir ettimi on parca.varsayin unutuldu muhur.sonra?
    2 ay sonra bilmediginiz bir sikinti var.servise gidicek.baktiniz garanti ile ilgili birsey yok.tum parcalari kutula topla tekrar gonder.garip degil mi bu?

sistemi dahada hizlandirmak varken eziyet degil.mi?

telefonu servise goturdum.ime numarasindan garantisine bakip tamam faturaya gerek yok dediler.
    kesinlikle zordur.bunun altyapisi olacak vs vs ama neden urun alirken kagidiyla kuregiyle hala ve hala ugrasiyiruz..
    hele birde onayladiklari kagidi kaybederseniz.olacaklari dusunemiyorum
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86G53N200 -- 26 Ekim 2020; 23:11:5 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaRQuE

Arkadaşlar, 3-4 güne netten pc sipariş vercem, bana garantide problem çıkarmayacak, güvenilir site önerisi verebilirmisiniz?
    cizgi yazmış bi arakadaş yukarıda, başka neler var?
    teknobiyotik'ten almayı düşünüyorum.

Komple PC toplayacaksanız İnventustan gerisi yalan.
  • quote:

sunun icin demistim hazirlar mi diye hocam.girdik inventusa teknobiyotige herneyse.iste kasa topladik.anakart ram sogutucu ekran karti guc kaynagi kasa monitir ettimi on parca.varsayin unutuldu muhur.sonra?
    2 ay sonra bilmediginiz bir sikinti var.servise gidicek.baktiniz garanti ile ilgili birsey yok.tum parcalari kutula topla tekrar gonder.garip degil mi bu?

sistemi dahada hizlandirmak varken eziyet degil.mi?

telefonu servise goturdum.ime numarasindan garantisine bakip tamam faturaya gerek yok dediler.
    kesinlikle zordur.bunun altyapisi olacak vs vs ama neden urun alirken kagidiyla kuregiyle hala ve hala ugrasiyiruz..
    hele birde onayladiklari kagidi kaybederseniz.olacaklari dusunemiyorum
    Her parçanın kutusunun içinden garanti belgesi cıkmak zorunda zaten ! on değil yüz tane parçada alsan garanti belgesi kutu içeriğinde olmalı ! onay dedikleri zaten distrübütör tarafından veriliyor garanti belgelerini belli dönemlerde onaylıyorlar içeriğine koyuyorlar distrübütörlerde kutular açılıyor kutu içerikleri değiştiriliyor

Mesela Anakart satın alıyorsunuz hiç bi yerde kutuda ne var cogu zaman göremiyorsunuz standart kutu içeriği hemen yazılmıyor
    İki adet ide kablosu varsa 4 adet sata kablosu mesela distrübütör kutuları açtıgında onları içinden alabiliyor ve kutu içeriğinde anakart ufak tefek aparatlar vidalar vs kalıyor bide kağıtları bunu nerdeyse cogu firma yapıyor ve kutu içeriği özel parçaları olmadıkça anakartın hep tırtıklanıyor bu sadece bi örnek

belgeler ise kıytırık kağıtlara yazıcı cıktısı üzerine sallanmış imza sözde bi çizik parçası

Bi de şu var adamlar parçayı satıyor hangi distrübütörden bilmiyoruz diyor bi kaçtane getiren var diyor ! olayın komik yanı satan yer nerden aldığını bildiği halde bu şekilde bi sacmalığa imza da atabiliyor faturan varken illa garanti belgesi diyor ! şimdi sadece garanti belgesi olması daha iyi oldu aslında ama bu seferde onay işini cıkardılar yok imza olmazsa olmaz vs sen o belgeyi içine koyuyorsan fatura tarihinden itibaren geçerli olacaktır belirtilen garanti süresi onaya gerek kalmaz fatura + garnati belgesi en kesin yol zaten bütün şirketler kayıt tutuyor faturaya bile gerek yok söyle adını tc ni vs neyse ne aldıysan cıkıyor zaten ortaya

Faturanın garanti belgesi yerine geçme özelliğinin kaldırılması sadece vergi kaçıranların işine yarar
    Fatura kesmez parça satar para kazanır vergi cebinde kalır ... ben cok kez ucuza gelsin diye fatura almaz indirim yaptırırdım vergilerden düşmeleri isterdim işe gelen bi yöntem fark baya oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: JrMaster

Her parçanın kutusunun içinden garanti belgesi cıkmak zorunda zaten ! on değil yüz tane parçada alsan garanti belgesi kutu içeriğinde olmalı ! onay dedikleri zaten distrübütör tarafından veriliyor garanti belgelerini belli dönemlerde onaylıyorlar içeriğine koyuyorlar distrübütörlerde kutular açılıyor kutu içerikleri değiştiriliyor

Mesela Anakart satın alıyorsunuz hiç bi yerde kutuda ne var cogu zaman göremiyorsunuz standart kutu içeriği hemen yazılmıyor
    İki adet ide kablosu varsa 4 adet sata kablosu mesela distrübütör kutuları açtıgında onları içinden alabiliyor ve kutu içeriğinde anakart ufak tefek aparatlar vidalar vs kalıyor bide kağıtları bunu nerdeyse cogu firma yapıyor ve kutu içeriği özel parçaları olmadıkça anakartın hep tırtıklanıyor bu sadece bi örnek

belgeler ise kıytırık kağıtlara yazıcı cıktısı üzerine sallanmış imza sözde bi çizik parçası

Bi de şu var adamlar parçayı satıyor hangi distrübütörden bilmiyoruz diyor bi kaçtane getiren var diyor ! olayın komik yanı satan yer nerden aldığını bildiği halde bu şekilde bi sacmalığa imza da atabiliyor faturan varken illa garanti belgesi diyor ! şimdi sadece garanti belgesi olması daha iyi oldu aslında ama bu seferde onay işini cıkardılar yok imza olmazsa olmaz vs sen o belgeyi içine koyuyorsan fatura tarihinden itibaren geçerli olacaktır belirtilen garanti süresi onaya gerek kalmaz fatura + garnati belgesi en kesin yol zaten bütün şirketler kayıt tutuyor faturaya bile gerek yok söyle adını tc ni vs neyse ne aldıysan cıkıyor zaten ortaya

Faturanın garanti belgesi yerine geçme özelliğinin kaldırılması sadece vergi kaçıranların işine yarar
    Fatura kesmez parça satar para kazanır vergi cebinde kalır ... ben cok kez ucuza gelsin diye fatura almaz indirim yaptırırdım vergilerden düşmeleri isterdim işe gelen bi yöntem fark baya oluyor

Alıntıları Göster
    Hepsiburadadan Aldığım Geil Ram'ler ile fatura dışında hiç bir belge gelmedi, bunun üzerine Teknobiyotik'in üst kuruluşu olan Türkiye ithalatcısı Akortek'i arayarak durumu sordum, genelde konuyor ama bazen unutulabiliyor, garanti belgesi olmasa da fatura ile garanti geçerli dediler. Halbuki garanti geçerli dahi olsa, yasalar gereği içine Türkçe bir açıklama koymak zorundalar.
    (Teknobiyotkten son aldığım İşlemci soğutucu ve fanın içine garanti belgesi ve Türkçe kılavuz yerine geçen bir bilgisayar çıktısı koymuşlar)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 24 Haziran 2011; 11:11:41 >

• @anarchiest
    sayun hocam keyifle okudum:D anakart tirtiklama olayi ilginc geldi
    umarim biz tuketicilerin yararina olur:D
  • quote:

quote:

Bu yasanın internete yayılmasıyla sanayi ve ticaret bakanlığına gönbderdiğim e-posta sonucunda garanti belgesinin olmaması durumunda faturanın işleme tabi tutulacağını öğrendim. Çünkü garanti belgelerini onaylatıp müşteriye teslim etmek tamamen satıcının / ithalatçının sorumluluğudur. Zaten satılan her ürünün (elektronik) en az 2 yıl garantisi olması bir zorunluluk. Fatura tarihi de ürünün alındığı tarihi gösterdiğine göre,iki yasa arasında bir çakışma söz konusu. Aslında benim gönderdiğim mail bu konuyla direk alakalı değildi, garanti belgelerinin satıştan çok önce onaylanıp kaşelendiği yönündeydi ama yine de bu konuyu açıklıyor.

4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 13 üncü maddesinde, “imalatçı veya ithalatçılar ithal ettikleri veya ürettikleri sanayi malları için Bakanlıkça onaylı garanti belgesi düzenlemek zorundadır. Mala ilişkin faturanın tarih ve sayısını içeren garanti belgesinin tekemmül ettirilerek tüketiciye verilmesi sorumluluğu satıcı, bayi veya acenteye aittir. Garanti süresi malın teslim tarihinden itibaren başlar ve asgari iki yıldır” hükmü yer almaktadır.

Dilekçenizde belirtmiş olduğunuz 11.01.2009 tarihi ürüne ait garanti belgesinin Bakanlığımızca onaylandığı tarihi belirtmektedir. Bu nedenle, ürününüzün garantisi satın aldığınız tarihten itibaren garanti belgesinde yer alan süre kadardır.

Bilginizi rica ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: souverng

quote:

quote:

Bu yasanın internete yayılmasıyla sanayi ve ticaret bakanlığına gönbderdiğim e-posta sonucunda garanti belgesinin olmaması durumunda faturanın işleme tabi tutulacağını öğrendim. Çünkü garanti belgelerini onaylatıp müşteriye teslim etmek tamamen satıcının / ithalatçının sorumluluğudur. Zaten satılan her ürünün (elektronik) en az 2 yıl garantisi olması bir zorunluluk. Fatura tarihi de ürünün alındığı tarihi gösterdiğine göre,iki yasa arasında bir çakışma söz konusu. Aslında benim gönderdiğim mail bu konuyla direk alakalı değildi, garanti belgelerinin satıştan çok önce onaylanıp kaşelendiği yönündeydi ama yine de bu konuyu açıklıyor.

4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 13 üncü maddesinde, “imalatçı veya ithalatçılar ithal ettikleri veya ürettikleri sanayi malları için Bakanlıkça onaylı garanti belgesi düzenlemek zorundadır. Mala ilişkin faturanın tarih ve sayısını içeren garanti belgesinin tekemmül ettirilerek tüketiciye verilmesi sorumluluğu satıcı, bayi veya acenteye aittir. Garanti süresi malın teslim tarihinden itibaren başlar ve asgari iki yıldır” hükmü yer almaktadır.

Dilekçenizde belirtmiş olduğunuz 11.01.2009 tarihi ürüne ait garanti belgesinin Bakanlığımızca onaylandığı tarihi belirtmektedir. Bu nedenle, ürününüzün garantisi satın aldığınız tarihten itibaren garanti belgesinde yer alan süre kadardır.

Bilginizi rica ederim

Alıntıları Göster
    Garanti belgesi üzerinde yazan standart tarihler yazılar zaten garanti başlangıcı olarak kabul edilmez. Belgenin satış tarihi itibariyle onaylanması gerekir ve bu tarih garanti başlangıcıdır. Yönetmelikte Fatura, garanti belgesi yerine geçmez dese de süreç içerisinde bende garanti belgesinin aranacağını pek düşünmüyorum.

• quote:

Garanti belgesi üzerinde yazan standart tarihler yazılar zaten garanti başlangıcı olarak kabul edilmez. Belgenin satış tarihi itibariyle onaylanması gerekir ve bu tarih garanti başlangıcıdır. Yönetmelikte Fatura, garanti belgesi yerine geçmez dese de süreç içerisinde bende garanti belgesinin aranacağını pek düşünmüyorum.

Alıntıları Göster
    Evet haklısınız,sigara yasağı gibi olur bu da :D Zaten 2 gün önce mp3 çalarımı tamire gönderdim,garanti belgesi falan sormadılar. Hatta fatura bile sormadılar,seri numarasından kontrol edip ürünü aldılar

• quote:

Orijinalden alıntı: AnarcHiest

"zaten bütün şirketler kayıt tutuyor faturaya bile gerek yok"

Yeşil kısım tamamen doğru ama gel de firmaya laf anlat.

Turuncu kısımda ise düzeltilecek bir nokta var.

Tüm şirketler kayıt tutmuyor. Kayıt tutmak zorunda. 5 yıl boyunca.

Sorun çıkarırlar ise sizi sanayi bakanlığına şikayet edeceğim diyin ve edin de. Ürünün seri No suna distrübütörüne kadar her bir haltı saklamak zorundalar.

Bu arada Teknobiyotik hakkında ben de yazdım çizdim ama olan bana oldu. Yediğim kazığı geç, 4 tane ceza puanı yedim.

İnsanları tehdit edecek kadar aşağılık bir firma anlayışları var benden demesi.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.