Şimdi Ara

İtiraflar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben Vaişna falan değilim ateistim. Vaişnayım demem romatizmalarım sayesindeydi. Altınları tesadüfen buldum. Durmuş'un oğluna hala şaşıyorum. Vejeteryanliği son bir aydır bıraktım. Ben sizin bildiğiniz gibi bir Vaişna değilim.

Elveda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8A8E5C90D -- 13 Eylül 2019; 14:36:3 >

• Bedenli yani sınırlı bir tanrıya inanmakla bir tanrıya inanmamak arasında bir fark yoktur

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hermia H kullanıcısına yanıt
    Vişnu bedenli değil yalnız. Özden bedenli olmak ve enkarne olmak farklı şeyler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tanrının bir bedene girdiğini düşünen herkes aynı şekilde kelime oyunu yapıyor.

Sonradan bedenli olsa da sonuç olarak bedenli.Hatta resmi bile var tanrının.Keşke fotoğraf makinesiyle çekseydi.

Sonradan bedenli olmuyor işte enkarnasyon farklı bir şey.
  • Keşke enkarnasyonu fotoğraf makinesiyle çekseymiş.Resim eski moda kalmış Tanrımızın.

Kimseye faydası ve komik olmayan cümleler kuracağına meseleyi entelektüel açıdan ele almayı deneyebilirsin. Enkarnasyon üzerine yüzlerce sayfalık tezler, makaleler var açıp oku.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kabil'in Soyu
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • En son 400 sayfalık teslis kitabı okuyunca 1 sayfada bile kelime oyunu dışında başka bir şey olmadığını görünce uzak duruyorum onlardan.

Vaay ne kadar da entelektüelsin.Bence daha farklı şeylere yönel ama az bilinir olsun.

Hangi kitabı okudun? 400 sayfalık kitap okumuşsun ama enkarnasyonun ne olduğunu bilmiyorsun daha. Hinduizme ait bir çok farklı din var. Bu dinlerin önemli bir kısmına göre bedenli varlıklar Tanrıların avatarıdır sadece. Tanrı'nın bedensizlik diye bir sıfatı yok. Tanrı'nın öz doğasının bedensizliğinden bahsetmekle Tanrı'nın bedensizlik simpliciter diye bir sıfata sahip olduğunu söylemek farklı şeyler. Tanrı ilahi doğası itibariyle bedensizdir, öyle de olmak zorundadır. Ancak bu Tanrı'nın ilahi doğasının yanına bir de insani doğa ekleyemeyeceği anlamına gelmez. Enkarnasyon budur işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6E81CC51C -- 19 Eylül 2019; 14:4:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-6E81CC51C

Hangi kitabı okudun? 400 sayfalık kitap okumuşsun ama enkarnasyonun ne olduğunu bilmiyorsun daha. Hinduizme ait bir çok farklı din var. Bu dinlerin önemli bir kısmına göre bedenli varlıklar Tanrıların avatarıdır sadece. Tanrı'nın bedensizlik diye bir sıfatı yok. Tanrı'nın öz doğasının bedensizliğinden bahsetmekle Tanrı'nın bedensizlik simpliciter diye bir sıfata sahip olduğunu söylemek farklı şeyler. Tanrı ilahi doğası itibariyle bedensizdir, öyle de olmak zorundadır. Ancak bu Tanrı'nın ilahi doğasının yanına bir de insani doğa ekleyemeyeceği anlamına gelmez. Enkarnasyon budur işte.
    Putperestler de putlara tapmıyordu

• quote:

Arkadaşlar ben Vaişna falan değilim ateistim. Vaişnayım demem romatizmalarım sayesindeydi. Altınları tesadüfen buldum. Durmuş'un oğluna hala şaşıyorum. Vejeteryanliği son bir aydır bıraktım. Ben sizin bildiğiniz gibi bir Vaişna değilim.

Elveda

sen tofaş motorlu ferrari gibisin
  • Kutsal kitap şirketlerinden birinin kitaplarını okudum.Sahiden Tanrının avatarı olması sana doğru mu geliyor?Yani sonsuz bilen Tanrı böyle bir şey yapar mı?Bunun isminin enkarnasyon olmasını sürekli hatırlatman bir şey değiştirmez.Bu yine son derece saçma bir şey.Hadi bak Hristiyanlar İsa çarmıhta -3 gün de olsa- öldü diyorlar ve bu yüzden fotoğraf değil de resminin olmasını açıklar.Siz niye resim çizdirdiğini nasıl açıklıyorsunuz?

Ama hakkınızı da yemeyeyim Hristiyanlıktan bir adım önde olduğunuz konular da var.Mesela Tanrının avatarı diyorsunuz.Onlarsa hem (manevi) oğlu hem de kendisi diyorlar,bir de şizofrenmiş gibi kendi kendisiyle konuşturuyorlar,çarmıhta ayrılıp "Beni neden terk ettin?" dedirtiyorlar.Gerçi o bilmemkaç yıl öncekinin dediğiymiş.

Makale, tez ve kitap okuduğun çok belli oluyor. Abuk sabuk yerlerden bir şey okumuşsun-hristiyan reklamı yapan protestan kiliseler- ya da hiç bir şey okumamış sallıyorsun. Avatar demek Hristiyanlıktaki enkarnasyonun karşılığı zaten. Sonsuz bilgiye sahip bir tanrı yapar yapmasına neden yapmasın? sonsuz bilgiyle bir alakası yok ki bunun. Tanrı özgür iradeye sahipse istediğini yapar.-mantık yasalarını çiğnemeden-
  • Ben sana Hristiyanlıktaki farklı mı dedim?Yine anlamak istediğin gibi bir şeyler karalamışsın.

• Bi ilah var o en mükemmel her şeyi bilen her şeye sahip adem en güzel insan zira onun teala suretinde yaratıldı ruh üfledi vs.

Şimdi isevilikle guranı harman yap biri şekil suret versin diğeri eli kolu yapsın biri ruh üflesin biri Genesis masalından ademin çocuklarını uyursun oldu mu sana senin benim karımla annemle veya kız kardeşimle evlenmesi gereken tanri ya da ilah şekli!

İnsana Allahu(haşa) deyip tanri masalı uydurma on karması bu. İsevi yahudi kaynaklar kitabı açıkça tahrif için birinden birini diğerinden diğerini alıp hikayeler uydurup ilaha şekil şemal veriyorlar.

Aynısı firavun ve abraham (bu firavunun karması) 5 abd doları İn karmasıyla felsefe yapıp önünde Elizabeth arkasında darwin(10 pound) ile evrim muhabbetini karma yapıp din diye paranın firavunu ve Evrimi karalaması İbrahimi din diye 5 doların önündeki abraham evrim diye de elli(zabet) h Allahu inancını beyan edip paranın yüzeyinde yaratılmaya ak insanı bilip boş boş yıllarca süren felsefe yapmayı biz de öğrendik.

..........

Satranç tahtası daki apaçık açmazı öğrendiğimiz gibi bu da felsefe diye anlatılıp duracak.

Kadın ve paraya tapınma olayı 10 pound ön ve arka ve yüzünü çarprazlama katan ki %99 dna özü diye ilahın 99 ismi de(esmaı ilahi) Özünde buradan gelmekte 5 dolardan da İbrahim aleyhisselam yahudi yani firavun hikayeleri uydurmak ve bunları karma yapıp bir şey söylediğini iddia etmek!

Bu akımlar biliniyor panpalar.

Bilinmeyenli 6.35 EURO nun bu felsefeye yapacağı şey. İnsan neden yaratıldı bilen var mı?

Ben biliyorum. Gerçekten biliyorum. Tek bir halde neyi rida diye giydirdiklerini neyi içine çaktıklarını esasında bunun kim olduğunu vs.

Önemli olan bu kavrama mücadele değil kağıttan halk edilmiş bi şeyin organik yapısını anlama meselesi.

Şimdi kitapların anası diye Bi kitap da 5 usd ve 10 pound bi de 6.35 EURO var diyelim.

Ben ön arkaya bakıp ne felsefeleri yapacağım ikililer bulamaz mıyım bulurum da bunlar yaratılışı açıklamaz.

Sahirlerin sihrini bi ortaya atın da ne kıta ne analitik felsefeymiş bi çözelim ya.

Sıkıldım valla.

........

Ben acayip bi tablo yaptım. Bütün sorulara cevap veriyor zaten.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.