Şimdi Ara

İTO Burs 2015 (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
622
Cevap
10
Favori
118.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hayır, arıyorlar mı ?
  • tuncik61 T kullanıcısına yanıt

Dün sabah İto’nun olduğunu düşündüğüm bi numara aramış ama uyuduğum için açamadım. Dünden bugüne de herhangi bi arama olmadı. Gerçi ben İbb dahil herhangi bir yerden burs kredi vesaire almıyorum ama bilemedim. Sonu 46 52 miydi seni arayanın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

İptal edin falan mı dediler?

• etiennelantier E kullanıcısına yanıt
    Beni de o numaradan aradılar. Iban'in hangi bankaya ait olduğunu sordu bir kadın ve tüm belgeler tamam dedi.
  • Evet o numara aradı. Başka bir vakıftan burs aldığınızı tespit ettik dediler. Kurumun adını söyleyin diyorum. Sizin söylemenizi istiyoruz diyorlar. Zarf mı atıyor diye düşündüm. O yüzden buraya yazdım. Yüksek lisans içindi benim başvurum. Kısmetim yokmuş ne diyim. Zaten ihtiyacımız olmasa tenezzül etmem. İptal için de bugün saat 3’e kadar süre verdi. Tabiki yetiştiremedim. İto gerçekten adil bir kurum. İhtiyacım olabilir ama yaptığım yanlış sonuçta. Yapacak bir şey yok. Öyle ya da böyle bulmuşlar. Eğer zarf atıyorsa açıksası ben korktum. Bir de tazminat falan isterler. Sonuçta eğer başka kurumdan aynı miktarlarda burs alıyorsanız sizde dikkat edin.

• Numarayı yazabilir misiniz? Beni aradılarsa da görmedim geri arayıp sormak istiyorum da.

• Burs tahmini ne zaman yatar bilgisi olan var mı?

• Bbdssm B kullanıcısına yanıt

• Kryily K kullanıcısına yanıt

İptal ettiğine dair belge istediler ben yetiştiremedim. Valla bunlar yakalamıyor sanıyordum ama patlattılar. 300-500 liranın peşindeler. Pandemi onları da vurmuş belli. Hiç risk almayın bence

• Bir tanıdığım var. Adam hem kyk hem büyük bir vakıftan burs alıyor. Ayrıca kısmi zamanlı çalışıyor. Onu bulmadı kendi kurumu ama İTO beni buldu :( Dediğim gibi risk almayın arkadaşlar. Tahattüname şartları ağır. Tek sevindiğim şey bursu yatırmadan uyardılar yoksa daha kötü olurdu benim için.

• yourstruly Y kullanıcısına yanıt

ben de bu sekilde arandim ayni diyalogla.

• juansdon J kullanıcısına yanıt

mart 17-18 gibi dusundum ben. senenin ilk bursiyerlerine 18inde yatirilmis sanki. oyle gordum onceki sohbetlerden

İbb bursu mu aliyordunuz acaba?

• Hayır ibb bursu değil. Ben iptal ettirdim İTO’yu. Arkadaşlar ibb’den alıyorsanız bence kesin iptal ettirin. Çünkü resmî kurum. Ben özel bir vakıftan alıyordum onu bulanlar sizi her türlü bulur. Eğer iptal ettirmeden İTO’yu alırsanız ve yakalanırsanız faizle tazminat ödüyorsunuz. Ayrıca okulunuzu arayıp disiplin cezası almanızı sağlayabilirler.

Tek üzüldüğüm nokta İTO’dan daha önce burs alan arkadaşlarım oldu. Farklı yerden almalarına karşın onları bulmadılar :( Benim kısmetimde yokmuş. Umarım ihtiyacı olan herkese çıkmıştır.

• Rekshy R kullanıcısına yanıt

Bana başka kurumdan burs aldığınız, yapılan yazışmalar sonucu anlaşıldı denildi. İkisinden birini iptal edin denildi. Ben İTO’nun sürekli belirsizliğinden, ne zaman parayı yatıracağının belli olmaması gibi sebeplerden İto’yu iptal ettim. Herkesin kendi bileceği iş. Ben açıkçası korktum. Risk almak isteyenler alsın. Ama İTO’da sanki bütçe azalmış gibi bu nedenle daha az kişiye burs vermek istiyorlar. Dolayısıyla çok fazla inceleme yapabilirler. Ayrıca taahhütname için İto’ya gittiğimde burs mülakatını yapanlar şunu konuşuyorlardı: 400-500 kişi mülakata katılmadı. Yani daha fazla kişiyi incelemek için vakitleri var. Dikkatli olun arkadaşlar, 200-300 lira için risk almayın.

Haklısın dostum ben olurda çok zor durumda olanlar varsa bilsinler diye bilgilendirmek istedim belki bi nebze rahatlar diye içleri.

• ben dersimin birini dc ile geçtiğim dersimi yükseltmek için tekrar aldım sizce sorun olur mu

• robota R kullanıcısına yanıt

Geçtiğin sürece sorun olmaz

• Arkadaşlar merhaba, İTO'nun yüksek lisans bursu ne kadar acaba bir bilginiz var mı? Burs almaya hak kazandım ancak bursum hala yatmadı o yüzden miktarını çok merak ediyorum.

Bir de part-time bir işte çalışma durumunda bursun kesilmesi söz konusu mu? İmzaladığım kağıtlarda sadece tam zamanlı iş için haber verilmesi gerekir yazıyordu ama bir de size sormak istedim. Eğer tecrübe eden varsa ve cevaplarsa çok mutlu olurum.

Teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bayanmilena -- 2 Mart 2021; 15:0:9 >
  • 700 tl diye biliyorum yarı zamanlı işte çalışsan sorun olmaz galiba ama yine de mail atmakta fayda var

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.