Şimdi Ara

# İTÜ 2014 Girişliler # [124 KİŞİ OLDU] [REHBER HAZIR] (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.448
Cevap
55
Favori
46.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • erasmusa genelde kaçıncı sınıfta gidiyorlar?
  • Mezunlar yurdu ile gölet yurdunu karşılaştırabilir misiniz hangisini öne koyalım tercihte

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşletme (suny)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oryantasyon zorunluymus galiba itu de,hazirlik sinifi ogrencileri icin oryantasyon hangi gun bilen var mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bitoskitos -- 13 Ağustos 2014; 17:18:28 >
  • bitoskitos B kullanıcısına yanıt
    15 Eylül 2014 'te kardeş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bitoskitos

Oryantasyon zorunluymus galiba itu de,hazirlik sinifi ogrencileri icin oryantasyon hangi gun bilen var mi ?

Zorunlu değil oryantasyon. İster gidin, ister gitmeyin.

Ben gitmemiştim, çok şey kaybetmedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oya1907

erasmusa genelde kaçıncı sınıfta gidiyorlar?

2. ve 3. sınıf, daha çok 3. sınıf.

Yarıyıl tabii bu, yıllık değil. Bir arkadaşım 3. sınıfın bahar yarıyılında gitmişti mesela.
  • Hocam ben imalattayım. Yatay geçmişle işletme müh ne geçicem bir şanssızlık olmazsa. 3. Yy diyorlar ya hani;i ilk yıl 1. Ve 2. Döne. Ortalaması yettikten sonra 3. Yy işletmeye geçebiliyor muyuz? Bir de yatay geçiş yaptıktan sonra çap yapmak mümkün mü? Çap kaçıncı yıldan itibaren yapılıyor. Çap alıp kredileri yetiştirmek için yaz okuluna kalabiliyor muyuz?

• hazırlık sınavında yanlış anlamadıysam bize 3 konu verecekler,bu 3konu da 3farklı essay tipiyle ilgili (Compare - Contrast,Cause,Effect) biz bu konulardan birini seçip yazacağız değil mi? bir de listening'de sorulara göz atmak için önceden süre veriyorlar mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: davut_yilmaz

quote:

Orijinalden alıntı: IRONCLAD

Pendik den en kısa zamanda kayıt yerine nasıl gidebilirim?

Benim bildigim birinci olarak kartala kartaldan metroyla ayrilik cesmesi oradan marmarayla yenikapi oradan da tekrar yenikapi haciosman metrosuyla itu ayazaga duraginda indin mi direkt orasi ikinci yol ise ayni sure hemen hemen ama az vesayit 500 t ye bin 4.leventte in orada hemen metroya bin itu ayazagada in bir de arkadas kartal metoryla kadikoy oradan vapurla besiktas dedi ama besiktastan sonra nsparsin bilemem

anladım hocam baya sürer yol heralde kayıta nasıl yetişeceğim artık bilmiyorum. ankaradan sabah 6 hızlı trenine binsem 9 da pendikde olacağım kayıt 10 buçuk da başka önerebileceğiniz bi yol seçeneği var mı? bir gün erken gelemiyorum da çünkü bir gün öncesinde abimin düğünü var çok kötü denk geldi

• quote:

Orijinalden alıntı: mdream

hazırlık sınavında yanlış anlamadıysam bize 3 konu verecekler,bu 3konu da 3farklı essay tipiyle ilgili (Compare - Contrast,Cause,Effect) biz bu konulardan birini seçip yazacağız değil mi? bir de listening'de sorulara göz atmak için önceden süre veriyorlar mı?

3 ayrı konudan istediğini seçebiliyorsun. Bütün essay türleri sorulacak diye bir şey yok mesela benim girdiğim haziran sınavında compare/contrast çıkmamıştı. Listeningde sorulara bakmana izin verilmiyor sadece not tutabiliyorsun.. soruları listening parçası dinlendikten sonra dağıtıyorlar. Burada da işini kolaylaştıran şey verdikleri not kağıdı üzerinde temel olarak konu alt başlıkları yazılı geliyor bir miktar işini kolaylaştırıyor.

• mirac12 M kullanıcısına yanıt
    Bir kişi önümdesin 23 üm ben de uzayda . Biraz tırsıyorum açıkcası 58 kişilik bölümde ortalarda kalıyoruz o bakımdan ama beklemekten başka çaremiz yok. İnşaata son sıralardan giren birkaç aradaşım yurtlarda kaldı geçen sene onu biliyorum ama bekleyip göreceğiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Masiva95

Hocam ben imalattayım. Yatay geçmişle işletme müh ne geçicem bir şanssızlık olmazsa. 3. Yy diyorlar ya hani;i ilk yıl 1. Ve 2. Döne. Ortalaması yettikten sonra 3. Yy işletmeye geçebiliyor muyuz? Bir de yatay geçiş yaptıktan sonra çap yapmak mümkün mü? Çap kaçıncı yıldan itibaren yapılıyor. Çap alıp kredileri yetiştirmek için yaz okuluna kalabiliyor muyuz?

"3. yarıyıl" demek, 3. yarıyıl başlamadan önce demek. Bu da ilk 2 yarıyılın geçmesi, bu sırada da ders planının 1. yarıyıl ve 2. yarılında gözüken tüm dersleri vermiş olman, yani 1. sınıfı geçmiş olman lazım. (3. yarıyıl başlamadan önceki yaz okuluna da kalabilirsin istersen.) (Irregular olanlar için bu 2 değil de 3 yarıyıl oluyor. Yani Irregular olduktan sonraki bahar yarıyılında lisans eğitimine başladın, gelecek yılki 2 yarıyılı da geçeceksin, sonra, yaz sonunda başvuruyorsun.)

Geçiş yaptıktan sonra ÇAP yapabilirsin. Yatay Geçiş, ÇAP ve Yandal başvuruları bir 3. yarıyılda, bir de 5. yarıyılda oluyor. Sen 3. yarıyıl başvurusunu geçiş için kullandın, 5. yarıyıldaki ÇAP başvurusunu kullanabilirsin.

Tabii 5. yarıyılda başlayacağın ÇAP, okulunun büyük ihtimalle uzaması anlamına geliyor. ÇAP yapacağın bölüme göre de değişir tabii, yakın bölümlerse vermen gereken kredi sayısı daha azdır; ama yine de 5., 6., 7. ve 8. yarıyılını iki bölüme sığdırmak zor olur. Yaz okuluna kalma hakkın var da, yazın her ders açılmıyor. Eğer ÇAP yaptığın bölümden vermen gereken dersler yazın açılırsa, yaz okuluna kalıp, o dersleri vermeye çalışman yararına olur tabii.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: davut_yilmaz

quote:

Pendik den en kısa zamanda kayıt yerine nasıl gidebilirim?

Benim bildigim birinci olarak kartala kartaldan metroyla ayrilik cesmesi oradan marmarayla yenikapi oradan da tekrar yenikapi haciosman metrosuyla itu ayazaga duraginda indin mi direkt orasi ikinci yol ise ayni sure hemen hemen ama az vesayit 500 t ye bin 4.leventte in orada hemen metroya bin itu ayazagada in bir de arkadas kartal metoryla kadikoy oradan vapurla besiktas dedi ama besiktastan sonra nsparsin bilemem

anladım hocam baya sürer yol heralde kayıta nasıl yetişeceğim artık bilmiyorum. ankaradan sabah 6 hızlı trenine binsem 9 da pendikde olacağım kayıt 10 buçuk da başka önerebileceğiniz bi yol seçeneği var mı? bir gün erken gelemiyorum da çünkü bir gün öncesinde abimin düğünü var çok kötü denk geldi

Hocam ben kartal oradan metoryla kadıköy oradan marmarayla yenikapi oradan tekrar metroyla itü ayazaga yapiyorum 1.40 dakika en fazla 2 saat surer 9 da burada olsan 11 de orada olursun herhalde

• wade96 kullanıcısına yanıt
    inşallah gireriz ben ilk 20 de olurum sanıyodum ama bu yıl yükseldi galiba uzay
  • quote:

Orijinalden alıntı: mirac12

inşallah gireriz ben ilk 20 de olurum sanıyodum ama bu yıl yükseldi galiba uzay

1000-1500 civarında yükselmişti yanılmıyorsam.
    Birinci 3000 den yazmış mesela. Onun gibi hedefi direkt bu bölüm olan ya da uçak olmayınca çok benzer diye uzay yazan insanlar çok sanırım.
  • IRONCLAD kullanıcısına yanıt
    zaten kayıt olurken sıra oluyor arkadaşın dediği gibi 11de gidersin okula sorun çıkmaz

• 1 vadi
    2 gök
    3 gölet yazdım haydi hayırlısı
  • 2014 girişli hazırlık sınıfı için oryantasyon 11-12 Eylül diyor biz buna göre gidiyoruz değil mi yukarıda birisi 15i demişte
  • quote:

Orijinalden alıntı: fbgencer

2014 girişli hazırlık sınıfı için oryantasyon 11-12 Eylül diyor biz buna göre gidiyoruz değil mi yukarıda birisi 15i demişte

Bende anlamadim bu baslama tarihini 15 de oryantasyon varsa asil hazirlik ne zaman basliyor 1 hafta sonra 22 sinde mi yoksa 12 de hazirlik 19 u 20 si dersler mi basliyor hazirlikcilar bir yardimci olun

• 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.