Şimdi Ara

# İTÜ 2014 Girişliler # [124 KİŞİ OLDU] [REHBER HAZIR] (61. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.448
Cevap
55
Favori
46.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

@mert969

Telefonu ona göre yanıma alayım dedim. Onlar topluyorsa sıkıntı yok.
  • Gecmis olsun

Edit:Makinayı kazanip da bu sene hazirlik okuyacagini dusunenler bir whatsapp kuralim.gruba katilmak isteyenler pm ile cep telefon numaralarini yollayiversin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALTINBAŞAK -- 4 Eylül 2014; 16:14:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu günkü sınav sonuçları kaçta açıklanır
  • yaz hocam

Elektrik Müh.

• kur belirleme sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak geçen sene ne zaman açıklanmıştı ?
  • beyler itu kartı vakıfbank kredi kartı da mı oluyodu oyle bısey vardı sankı?

bide vakıfbanktan banka hesabı da acıcam bunların hepsini dırek halledebılır mıyım? bide vakıfbank banka hesabı kredi kartı ıcın okulun ordakınden yaptırmam mı gerekıyo yoksa bulundugum yerden yaptırabılır mıyım ?

bide bazı yerlerın burs basvurularını okul dırek kendısı yapıyo heralde bu işleri arastıran var mı ben bu aralar onlara yogunlastım ama ya biri bitmiş ya daha baslamamıs vs
  • quote:

Orijinalden alıntı: .1327.

beyler itu kartı vakıfbank kredi kartı da mı oluyodu oyle bısey vardı sankı?

bide vakıfbanktan banka hesabı da acıcam bunların hepsini dırek halledebılır mıyım? bide vakıfbank banka hesabı kredi kartı ıcın okulun ordakınden yaptırmam mı gerekıyo yoksa bulundugum yerden yaptırabılır mıyım ?

bide bazı yerlerın burs basvurularını okul dırek kendısı yapıyo heralde bu işleri arastıran var mı ben bu aralar onlara yogunlastım ama ya biri bitmiş ya daha baslamamıs vs

Anadolu vakfi başvuruları başladı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AsayişBerkemal

kur belirleme sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak geçen sene ne zaman açıklanmıştı ?

Proficiency'e girip, yeterli puanı alamadığı için hazırlık sınıfına kalanların gireceği kur belirleme sınavı olacak daha. Ondan sonra, sonuçlar topluca açıklanır. Haftaya hafta içi olur yani.
  • Burs başvurularının başladığı vakıfları bilenler yazabilir mi anadolu vakfı tegv başlamış galiba başka var mı başlayan ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: .1327.

beyler itu kartı vakıfbank kredi kartı da mı oluyodu oyle bısey vardı sankı?

"İTÜ kartı" dediğin öğrenci kartı iki tip: standart, kredi kartlı. Standart olanın kredi kartı özelliği yok, normal öğrenci kartı. Kredi kartlı olan, adı üstünde, kredi kartı özelliği de taşıyor.

Okul kaydında siz bunu seçiyor musunuz, bilmiyorum (Bizim dönemimizde yoktu bu, geçen yıl geldi.); ama seçmediyseniz ve size standart öğrenci kartı verildiyse, kredi kartlı olana geçmek için başvurabilirsiniz.

Banka hesabını herhangi bir Vakıfbank şubesinden açabilirsin, illa kampüsteki şubeye gelmen gerekmiyor.

Son söylediğin burs başvurusu, fakültenin, vermiş olduğun Burs Başvuru Formu aracılığıyla senin adına bazı özel kurumlara (Sabancı Vakfı, Hüsnü M. Özyeğin Vakfı, Koç Vakfı, Birkökler Vakfı, Alarko Eğitim ve Kültür Vakfı vb.) başvurması. Son başvuru tarihi fakülteden fakülteye değişir, bunu fakültenin Web sitesinden ya da öğrenci işlerinden öğrenebilirsin. Ama eylül sonu ve ekim ayı oluyor genelde. Söz konusu formu da yine fakültenin sitesinden veya yurtburs.itu.edu.tr sayfasından bulabilirsin. Bir de bazı evraklar isteniyor; öğrenci belgesi, -kirada oturuyorsanız- kira kontratı, -okuyan kardeş varsa- okuyan kardeşlerin öğrenci belgesi, maaş bordrosu gibi... Bunlar da formun üstünde yazar. Formu doldurup, çıktısını alıyorsun. O evraklarla beraber fakültenin öğrenci işlerine teslim ediyorsun.

Ekleme: Başvuru prosedürü İTÜ'den bağımsız olan özel kurumlar da var, hatta çoğu kurum böyle. İTÜ sizin adınıza sadece bazı kurumlara başvuruyor. Başvuru prosedürü ayrı olan kurumlardan aklıma gelen örnekler: Türk Eğitim Vakfı (TEV), Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Anadolu Vakfı, Tekfen, 1884 Vakfı, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD)... Bunların başvuru tarihleri, başvuru yolları ve istenen belgeler, resmî Web sitelerinde yazar. Araştırın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 5 Eylül 2014; 11:32:04 >

• Selam beyler kimya muhendisligi beni de ekleyebilirsin. Goletde suit kalicam bu arada golet whatsapp grubu,kimya whatsapp grubu ya da itu 2014 whatsapp grubu varsa ekleyin lutfen.

• Hocam sen bilgisayar mühendisliğindeydin herhalde bende ucaktayim da simdi dizustu alayim diyorum dizustu bozuk benim sence nasil bir bilgisayar alayim normal 1gb ekrqn karti 2 gb ram i5 islemci 500 gb harddiakli bi pc mi yoksa 2gb ekran karti i7 islemci 1 tb harddisk 2 gb ekran karti gibi bir sey gerekir mi bunu sen bilgisayar muhendisisin anlarsin diye sormuyorum hani sizin isiniz bilgisayarla sen ne kullaniyorsun hani senin isini goren benim isimi fazlasiyla gorur diye dusundum yaniliyor muyum bir kere aliyim de universite de bana yetsin istiyorum diger arkadaslar da cevaplayabilir

• Burak Hcvl kullanıcısına yanıt
    anadolu'ya başvurdun mu, ben son ekranda hata mesajı alıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: davut_yilmaz

Hocam sen bilgisayar mühendisliğindeydin herhalde bende ucaktayim da simdi dizustu alayim diyorum dizustu bozuk benim sence nasil bir bilgisayar alayim normal 1gb ekrqn karti 2 gb ram i5 islemci 500 gb harddiakli bi pc mi yoksa 2gb ekran karti i7 islemci 1 tb harddisk 2 gb ekran karti gibi bir sey gerekir mi bunu sen bilgisayar muhendisisin anlarsin diye sormuyorum hani sizin isiniz bilgisayarla sen ne kullaniyorsun hani senin isini goren benim isimi fazlasiyla gorur diye dusundum yaniliyor muyum bir kere aliyim de universite de bana yetsin istiyorum diger arkadaslar da cevaplayabilir

Ekran kartının bellek kapasitesini boşver öncelikle. :) Marka-model önemli; çünkü veri yolu genişliği, bellek tipi ve desteklediği teknolojiler ve bunların sürümü (Shader Model sürümü, DirectX sürümü vb.) önemli. Bunlar yeterince iyi olmadıktan sonra bellek kapasitesi değil 2, 4 GB olsa bile o bellek yeteri kadar verimli kullanılmayacak. Bunu, oyunları ve grafik işleme uygulamalarını düşünerek söyledim öncelikle. Çünkü bunlarda ekran kartı önem kazanıyor.

Soruna Uçak Mühendisliği, Makine Mühendisliği gibi bölümlerde okuyanlar daha iyi yanıt verir; fakat bu bölümlerde kullanılan çizim ve tasarım yazılımlarının (AutoCAD vb.) iyi bir sistem kaynağı istediğini biliyorum. Özellikle işlemci yükü. Bu nedenle iyi bir işlemci seçmek gerekiyor. Bütçen uygunsa Intel Core i7'li bilgisayarlara bakabilirsin, özellikle yeni nesillerden. Genelleyemiyorum; çünkü i7'den daha iyi performans çıkartan i5 modelleri de var mesela. Bu nedenle yeni nesillere bakmak iyi olacaktır.

Bilgisayarın açılış-kapanış hızı dahil olmak üzere genel hızına etki eden bir diğer faktör de sabit disk. Bunun kapasitesi depolama miktarı için önemli; fakat performans açısından direkt önemli değil. Eğer disk SSD ise oldukça performans kazanacak. HDD ise, dönüş hızı önemli; 7200 RPM'lik bir disk 5400 RPM'lik bir diskten daha hızlı mesela. Tabii bilgisayarın konfigürasyonuna SSD girince, fiyat da artıyor. Çünkü SSD'ler diğer HDD'lere göre pahalı.

Son söylediğin kısma katılmıyorum. Çünkü bizim bölüm derslerinde yapılan uygulamaların çoğu, en fazla 1-2 MB arası boyuta sahip konsol (MS-DOS arayüzü) uygulamaları. Bunların yazılması ve derlenmesi için kullanılan IDE'ler de öyle sağlam sistemler gerektirmiyor. (Visual Studio sömürüyor gerçi, o ayrı.) Bunlar dışında, dönemlik Web uygulaması projesi gibi projeler var ki hem bunların çalışması için hem de yazılıp derlenmesinde kullanılan IDE'ler için yine sağlam sistemler gerekmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 6 Eylül 2014; 11:31:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Le Blanc

anadolu'ya başvurdun mu, ben son ekranda hata mesajı alıyorum

Aynen, bende de hata veriyor bir daha deneyeceğim bugün.

• pazartesi program açıklanınca biz programda değişiklikler yapabiliyoruz dimi ders saatleri ya da günlerini felan değiştire biliyoruz yani ?? ve bunu internetten mi yapcaz yoksa okula gitmemiz mi gerek
  • brkpskl kullanıcısına yanıt
    Sistem otomatik veriyorsa hayır,yapamazsınız.Ancak arka arkaya ders koyup üstüne dersleri ayazağa gümüşsuyu gibi farklı mekanlarda verirseler.

• quote:

Orijinalden alıntı: brkpskl

pazartesi program açıklanınca biz programda değişiklikler yapabiliyoruz dimi ders saatleri ya da günlerini felan değiştire biliyoruz yani ?? ve bunu internetten mi yapcaz yoksa okula gitmemiz mi gerek

Add/Drop (ders ekleme/çıkarma) sizin için son 2 yıldır kapalıydı, yine kapalı olur diye düşünüyorum.

Ama yapabilseydiniz bunu Internet üzerinden kendiniz değil de danışman hocanızla yapabilecektiniz. Dönemin ilk 2 haftası Add/Drop danışman hoca aracılığıyla oluyor.

Ancak arka arkaya verilen iki dersin farklı kampüslerde olması gibi ekstrem durumlarda otomasyon değişikliğe gidebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: teoska

quote:

Orijinalden alıntı: davut_yilmaz

Hocam sen bilgisayar mühendisliğindeydin herhalde bende ucaktayim da simdi dizustu alayim diyorum dizustu bozuk benim sence nasil bir bilgisayar alayim normal 1gb ekrqn karti 2 gb ram i5 islemci 500 gb harddiakli bi pc mi yoksa 2gb ekran karti i7 islemci 1 tb harddisk 2 gb ekran karti gibi bir sey gerekir mi bunu sen bilgisayar muhendisisin anlarsin diye sormuyorum hani sizin isiniz bilgisayarla sen ne kullaniyorsun hani senin isini goren benim isimi fazlasiyla gorur diye dusundum yaniliyor muyum bir kere aliyim de universite de bana yetsin istiyorum diger arkadaslar da cevaplayabilir

Ekran kartının bellek kapasitesini boşver öncelikle. :) Marka-model önemli; çünkü veri yolu genişliği, bellek tipi ve desteklediği teknolojiler ve bunların sürümü (Shader Model sürümü, DirectX sürümü vb.) önemli. Bunlar yeterince iyi olmadıktan sonra bellek kapasitesi değil 2, 4 GB olsa bile o bellek yeteri kadar verimli kullanılmayacak. Bunu, oyunları ve grafik işleme uygulamalarını düşünerek söyledim öncelikle. Çünkü bunlarda ekran kartı önem kazanıyor.

Soruna Uçak Mühendisliği, Makine Mühendisliği gibi bölümlerde okuyanlar daha iyi yanıt verir; fakat bu bölümlerde kullanılan çizim ve tasarım yazılımlarının (AutoCAD vb.) iyi bir sistem kaynağı istediğini biliyorum. Özellikle işlemci yükü. Bu nedenle iyi bir işlemci seçmek gerekiyor. Bütçen uygunsa Intel Core i7'li bilgisayarlara bakabilirsin, özellikle yeni nesillerden. Genelleyemiyorum; çünkü i7'den daha iyi performans çıkartan i5 modelleri de var mesela. Bu nedenle yeni nesillere bakmak iyi olacaktır.

Bilgisayarın açılış-kapanış hızı dahil olmak üzere genel hızına etki eden bir diğer faktör de sabit disk. Bunun kapasitesi depolama miktarı için önemli; fakat performans açısından direkt önemli değil. Eğer disk SSD ise oldukça performans kazanacak. HDD ise, dönüş hızı önemli; 7200 RPM'lik bir disk 5400 RPM'lik bir diskten daha hızlı mesela. Tabii bilgisayarın konfigürasyonuna SSD girince, fiyat da artıyor. Çünkü SSD'ler diğer HDD'lere göre pahalı.

Son söylediğin kısma katılmıyorum. Çünkü bizim bölüm derslerinde yapılan uygulamaların çoğu, en fazla 1-2 MB arası boyuta sahip konsol (MS-DOS arayüzü) uygulamaları. Bunların yazılması ve derlenmesi için kullanılan IDE'ler de öyle sağlam sistemler gerektirmiyor. (Visual Studio sömürüyor gerçi, o ayrı.) Bunlar dışında, dönemlik Web uygulaması projesi gibi projeler var ki hem bunların çalışması için hem de yazılıp derlenmesinde kullanılan IDE'ler için yine sağlam sistemler gerekmiyor.

Teşekkürler hocam ayriyeten genel olarak da hepinize teşekkürler tüm sorularımıza uzun uzun cevap verdiniz peki fprumda bildiginiz ucak muhendisligi okuyanlar var mi

• Vadi yurdunda kalacağım. Neler götürmeli yerleşirken tecrübeliler bilir.
  • 
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.