< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
İTÜ ECON

-
-
çöp okul yazma
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Up
Ben bu bölümdeyim. Şu an siemens'te staj yapıyorum. İstanbul ve İTÜ olduğu için haliyle imkan var ama kendin kovalaman lazım, her üniversite için geçerli bu.
-
Hocam peki memnun musunuz okuldan genel olarak ve staj başvurularında ayrıcalık görüyor musunuz okuldan dolayı
Okul seni mülakata sokar. Ben finansbank, mudo, gratis ve siemens mülakatlarına girdim. Orada İTÜ Ekonomi yazması pek çok yerde ilk aşamayı( ik'nın 10ar saniyelik cv incelemesi) geçmeni sağlıyor. Sonrası sana ve beklentilerine bağlı şirketin. Mesela yazdığım 4 şirket arasında en kurumsal ve girmesi en zor olanı siemens, buraya girebildim diğerlerine giremedim. Sebebi benim kötü olmam değil dediğim gibi beklentiler ve anlık mülakat performansın. Staj yaptığım yerde itü, boğaziçi, sabancı, marmara, istanbul gibi pek çok okuldan öğrenci var. İTÜ'de okumamın şirkete bir faydası yok. Boğaziçinde okusam da olmayacaktı. Mülakat yapan kişiler şu an yöneticim olduğu için mülakatım hakkında feedback de aldım. Her yöneticinin kafasında belirlediği bazı özellikler var mülakatlarda bunu sorguluyorlar. Boğaziçili bunu karşılamıyorken marmaralı karşılayabilir haliyle marmaralıyı alır. Ayrıcalık kısmı böyle kısaca. ODTÜ,İTÜ,Boğaziçi vs okuyorsan daha çok mülakat görürsün bu da kabul edilme şansını artırır. Siemens son mülakatımdı mesela, diğer 3 mülakat bana tecrübe oldu.
-
Peki hocam okulda derslerin zorluğu nasıl çap yapmak mümkün mü?
Çok zor değil. Max 3 gün çalışıp(çoğu ders 1-2 gün) 3.22 ortalamam var. Bölüm derslerine bb civarında, araya bir iki tane ba-aa atarak geçmek ve seçmelileri aa-ba vermek yeterli oluyor bence.
Çap gibi konulara üniversiteye girmeden düşünülecek işler değil. Zaten 3. döneminde en erken başvurabiliyorsun galiba, bakarsın durumuna göre. Ortalaman iyi olmalı ve iradeli olmalısın. 2 bölümü İTÜ'de okumak çok zor iş. Ama yapma imkanın var evet kağıt üstünde, yapanlar da var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fabricioramirez -- 18 Temmuz 2022; 17:2:23 > -
Peki hocam staj/iş görüşmelerinde işletmeden epey ayrılıyor musunuz yoksa işletmeyle ortak işler mi genelde oluyor bu konuda hangisi daha avantajlı
Yok, ayni pozisyonlara basvurursunuz genelde. Oyle net bir fark olmaz iibf icinde. Bolum avantaji diye bir sey soz konusu degil. Mulakat performansina bakar bazen de referansina vs
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fabricioramirez -- 18 Temmuz 2022; 17:14:23 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Teşekkür ederim
staj maaşı ne kadar hocam simenste
-
paylasmak etik degil maalesef ama piyasadaki en iyi stajyer maaslarindan birisi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam ben seni geçen senelerden hatırlıyorum, şuan ben de itü econdayım. Kaçıncı sınıftın sen?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X