Şimdi Ara

İtü Ehm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
2
Favori
1.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu bölümde okuyan yetkili abiler/ablalar varsa tavsiyelere açığım

İnternette söylendiği gibi itünün gerçekten en zor bölümü mü?

3. ve 4.sınıflarda veya mezun olduktan sonra iş/staj imkanları nasıldır?

(Bu soru da genel olarak tüm eecilere) Genel olarak bölümünüzden memnun musunuz?

• up :(
  • up up up
  • Up, ben de soru bırakayım:

Bölüme Türkçeden girmenin İngilizceye göre daha avantajlı olduğu doğru mu?

Yurt dışı imkanlarından bahseder misiniz?

• Forumda itü ehb okuyan 2-3 kişi vardı. İsimlerini hatırlayan varsa etiketleyebilir

• pandie kullanıcısına yanıt
    Hocam mezun olduktan sonrasını ben de bilmiyorum ama şu linkten erasmus anlaşmalarına bakabilirsiniz:
  • yukarı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    YTÜ
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yup

• pandie kullanıcısına yanıt

Merhaba arkadaşlar İTÜ %100 ing ehb öğrencisiyim 3. sınıfım istediğiniz merak ettiğiniz her şeyi sorabilirsiniz okul ve bölüm ile alakalı. elimden geldiğince yardımcı olurum

1. soruna gelecek olursak:

Bu biraz göreceli açıkçası bana sorarsan ben sana + ve - lerini sayayım ona göre kendin karar ver. %30 ingilizce demek derslerinin en az %30unu ingilizce alacaksın demek. yani aslında %80 90 civarında ingilizce de bitirebilirsin. %30un Avantajı şu ki, bir bölüm dersini 5 hoca açıyor diyelim aynı dönemde. 5 hocanın 2 si ingilizce 3ü türkçe açıyor. %30 olan öğrencinin önünde 5 opsiyon varken %100 olan öğrencinin 2 opsiyonu var. Bu da ortalamayı etkiliyor doğal olarak. Çünkü her hoca aynı kriterlere göre notlandırmıyor. notu kıt hocalar da çok fazla. Mesela sayısal yöntemler dersini geçen dönem ingilizce olarak aldım ve tek seçeneğim vardı gayet yeterli çalışmama bütün ödevleri yapmama rağmen CB aldım. Diğer yandan aynı dersi türkçe alan arkadaşlarım zorlanmadan bizim yaptığımızdan daha basit ödev ve sınavlarla rahatlıkla BA AA aldı. Bizde AA alan kişi sayısı 1 elin parmaklarını geçmezken o sınıfın yarısı AA aldı. Bu da ortalamada bölüm genelinde biraz geriye atıyor seni.

%100ün avantajı ise ingilizce dersleri almak %30a göre çok daha rahat oluyor. Çoğu ingilizce ders önce sadece ingilizce ehb öğrencilerine, daha sonra %30lara açılıyor. yani aslında %80 90 la bitirmek o kadar kolay değil. kontenjan kalmayabiliyor vs vs. Bir başka avantajı ise global ingilizce kaynaklardan daha rahat bilgi edinebilmek. Terminolojiye ingilizce olarak aşina olmak hem ilerde hem de bahsettiğim yabancı kaynaklarda büyük kolaylık sağlıyor. 2. bir avantajı ise diplomada %100 ingilizce yazması. Ne kadar büyük bi avantaj bilmiyorum. Özellikle yurtdışı okuyacak, çalışacak biri için bence avantaj bile sayılmaz. TOEFL IELTS skoruna falan bakacaklar nasıl olsa kimsenin senin %100 ingilizce mi %30 ingilizce mi bitirdiğine bakacağını zannetmiyorum.

Dersen ki "sen niye ingilizce seçtin o zaman", puanım boşa gitmesin hissiyatı için başka hiçbir şey değil   yer yer %30 yazmadığıma pişman oluyorum. Ama geriye dönsem yine ingilizce seçerdim heralde bilmiyorum karışık bi durum.

Yurtdışı imkanları ise gayet iyi. Zaten ehb okuyorsan ve haberleşme değil de elektronik kısmıyla daha çok ilgiliysen yurtdışı Allah'ın emri gibi bir şey. Erasmusa gitmesi daha doğrusu iyi ülkelere iyi üniversitelere erasmusa gitmesi en zor bölüm EHB. Bilgisayar mühendisliği ile birlikte en çalışkan ve yüksek puan alan öğrenciler ehb de ve aynı zamanda itüdeki en zor bölümlerden biri ehb olduğu için çok çalışmak gerekiyor yüksek bi ortalama ve iyi bir erasmus için. Y.L imkanları ve yurtdışında iyi yerlerde çalışan (intel, apple, silikon vadisi, tesla... ) çok fazla öğrenci var. Belki izlememişsindir bu videoya da bi göz atabilirsin.

İstanbul Teknik Üniversitesiyoutube
    2019 İTÜ Tanıtım ve Tercih Günleri İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Müştak Erhan Yalçın
    https://www.youtube.com/watch?v=5LwNEoUeYkc&list=PLtnU1owOtt80dB-_S67r5-ynCsBJPoT0Y&index=3

• Makina ile birlikte itüdeki en zor bölüm bence. Makinadan daha zor mu dersen bilmiyorum makina dersi almadım hiç. Ama tahmin ediyorum ki daha zordur çünkü makina neredeyse komple somut, Elektrik-elektronik soyut somut (daha çok soyut) karışımı bir bölümken ehb düşük voltaj ile ilgilendiği için tamamen soyut hocalarımız deyimiyle abstract bir bölüm. Bazı şeylerin neden olduğunu hoca bile tam açıklayamıyor mesela. EMAG alan EEF öğrencileri anlar ne demek istediğimi  

henüz yeni 3. sınıfa geçtiğimden dolayı staj imkanları hakkında çok fikrim yok ama bi üst sınıf arkadaşlarım şuan Aselsan, baykar ve siemenste staj yapıyorlar ortalamaları da öyle ahım şahım değil. İş imkanlarına gelecek olursak da EHB itüdeki en yüksek istihdam oranına sahip bölümlerden biri Matematik ve Bilgisayar mühendisliği ile birlikte. yurtdışı ile alakalı yukarıda yazdım.

Bölümden çok memnunum okulumdan da çok memnunum. Sadece online dönemde çok zorlamalarından şikayetçiyim. Okul açılsın diye yalvarıyor herkes. Her derste popquiz ödev proje 2 vize 1 final yapıyorlar ve 1 dönemde yaklaşık 6 7 ders alıyorsun. çok zor ve yorucu. üstelik kopya da çok fazla çekiliyor. ortalama ya da vasat bi harf notu için normal dönemde AA için bile yeterli olacak tempoda çalışman gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edlerbest1907 -- 29 Temmuz 2021; 10:19:41 >

• edlerbest1907 kullanıcısına yanıt
    Hocam peki siemens, Ericsson gibi firmalar itü ehmnin arka bahçesi söylemi ne kadar doğru. 3 küsur ortalama ile buralarda iş/staj imkanı bulabilir miyiz?

Bir de siemens almancayı çok önemsiyor mu bildiğiniz kadarıyla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geridekaldılar -- 29 Temmuz 2021; 11:53:26 >
  • geridekaldılar kullanıcısına yanıt

Dediğim gibi staj konusunda pek fikrim yok henüz yeni 3. sınıf olduğum için ama rekabet çok fazla üst sınıf arkadaşlardan bunu çok net görebiliyorum. Ortalamayı yüksek tutmak gerekiyor. 3 üstü ortalamayla çok rahat staj bulabilirsin. bulan arkadaşlarım var. Staj iş imkanlarından çok dersler, çap, yandal, yatay geçiş, hocalar vs hakkında bilgi sahibiyim

Hocalar için itü gelenekçiliği baktığım kadarıyla ehmde de devam ediyor sanırım ama memnun musunuz hocalarınızdan
  • quote:

Orijinalden alıntı: edlerbest1907

Dediğim gibi staj konusunda pek fikrim yok henüz yeni 3. sınıf olduğum için ama rekabet çok fazla üst sınıf arkadaşlardan bunu çok net görebiliyorum. Ortalamayı yüksek tutmak gerekiyor. 3 üstü ortalamayla çok rahat staj bulabilirsin. bulan arkadaşlarım var. Staj iş imkanlarından çok dersler, çap, yandal, yatay geçiş, hocalar vs hakkında bilgi sahibiyim

itü elektrik mühden yatay geçişle geçmek mi daha mantıklı olur yoksa tekrar yksye hazırlanmak mı

Bazı hocalar dediğin gibi eski kafalı. ingilizce ders açıp türkçe anlatan bi hoca var mesela . Ama böyle çok fazla hoca yok. Benim ders aldığım bütün hocalar son derece kaliteli yurtdışı Y.L yapmış hocalardı. Derslerde akıcı düzgün ingilizce konuşuyorlardı. Hepsi olmasa da çoğu öğrenci dostuydu. Normalde düşük harf notu aldığı dersin hocasına karşı tavır takınır öğrenci, ben de öyleyim ama şuana kadar ders aldığım hocalara kızamıyorum çünkü gerçekten güzel anlatıyorlar. sadece sınavlar çok zor. Dersi anlamak yetmiyor bir sürü yabancı kaynaktan faydalanmak gerekiyor. hiçbir hocanın derste göstermediği bi sampling sorusu pat diye karşına çıkabiliyor mesela finalde 25 puan değerinde.

• karanınadamıbaki K kullanıcısına yanıt

Öncelikle belirteyim, Elektrik müh , bilgisayar müh, çevre müh, cevher hazırlama müh, kimya müh farketmez bütün bölümler eşit şartlarda yatay geçişe başvuruyor. Yani sen 3.70 yapsan cevher hazırlamadan biri 3.71 yapıp senin önüne geçiyor yks sıralamasının hiçbir değeri yok. buna göre tercih yap.

Bence elektrik mühten yatay geçişle geçmek daha mantıklı.

Hem yatay yapamasan bile elektrik mühendisliği gibi güzel bir bölümde kalmış oluyorsun en kötü ihtimalle.

üstelik 3.yy ve 5.yy olmak üzere 2 hakkın var yatay için. 3.yy olmadı 5. yy başvurursun . hadi puanın yetmedi diyelim çapa başvurursun o zaman da. ehm için mezuna kalmayı göze alacak kadar istiyorsan mezuna kaldıktan sonra yaşayacağın stresin ve temponun yarısıyla bile en kötü ihtimalle çap yapabilecek ortalamayı yakalarsın. 3.yy da ehb yatay ortalamaları aşırı yüksek 3.80 3.90 arası ama 5.yy da o kadar yüksek değil çünkü 5.yy da sadece fakülte içi geçişler oluyor.

Peki bu dediğiniz yabancı kaynaktan faydalanma olayı %100 ingilizce için avantaj sağlar mı yani terimler açısından filan

Kesinlikle sağlıyor. Ne kadar türkçesinde okurken aynı zamanda ingilizce karşılığına falan da baksan ingilizce okuyan adam türkçesini hiç görmediği için çok daha rahat anlıyor. Bi kavramı ilk olarak hangi dilde öğrendiğin ve hangi dilde daha çok karşılaştığın çok önemli bence. Yurtdışındaki üniversitelerin kaynaklarını okurken ve ya çıkmış sorularını çözerken çok rahat ediyorum ben.

Hocam aktüelde hep itü pişmanlıktır. Ehb ve makina gereksiz zor. İşe yaramaz bir sürü şey öğretiliyor. Aynı emeği daha düşük bir yerde versen daha iyidir diyorlar. Ne dersiniz?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.