Şimdi Ara

İTÜ Elektronik Haberleşme hakkında bilgi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İTÜ EHM gelecek gibi ama kararsızım okuyanlar ve ya bilgisi olanlar varsa aydınlatırlarsa çok makbule geçer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmett22 -- 2 Temmuz 2015; 13:54:57 >

• -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daredevil19 -- 1 Ağustos 2016; 14:12:23 >
  • daredevil19 D kullanıcısına yanıt
    Eyvallah düşüncem dediklerinizi :)
  • Yok mu beyler başka fikir verecek biri ?
  • UP
  • Ne bilmek istiyorsun? Sor sorunu, cevaplayım.
  • barman B kullanıcısına yanıt
    eyvallah:) Hocalar nasıl,ortam nasıl,mezun olunca iş imkanları ve ücretleri nasıl vd sizin görüşleriniz neler biraz uzun oldu ama cevaplarsanız çok memnun olurum :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mehmett22 M kullanıcısına yanıt
    İlk cevap veren arkadaş baya abartmış öncelikle onu söyleyeyim, hem sen ytü değil itü mezunu olucaksın bu çok ciddi bi fark. Onun dışında ehm'nin ders planını aç incele okuyan biri varsa tek tek sor dersleri ne dönüyor biraz bilgin olsun ve insan kendisini bilir sevip sevemeyeceğini anlar

Onun dışında itü'de gerçekten güzel bir okul yazdığına pişman olmazsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SirDeschain S kullanıcısına yanıt
    Hemen yapcam dediklerinizi teşekkür ederim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mehmett22

eyvallah:) Hocalar nasıl,ortam nasıl,mezun olunca iş imkanları ve ücretleri nasıl vd sizin görüşleriniz neler biraz uzun oldu ama cevaplarsanız çok memnun olurum :)

Biraz geniş kapsamlı soru olmuş; ama sana şöyle özetleyeyim. Her tipten hoca var. Bu adam nasıl bu bölümü bitirip de hocalık yapıyor diyebileceğin adamlar olabilir. Rıza Can Tarcan diye bir elektronikçi var, doçent bile olamamış bir adam; ama bölümde Ali Yapar gibi elektrik müh+matematik müh çapı yapmış yüksek doktorasını İTÜ'de ehbde yapıp erken yaşta profesör olan bir hocamız. Kendisini epey severim, önümüzdeki dönem alabilirsem bir dersini daha almayı planlıyorum. Genel olarak bakarsak hocalar fazlasıyla zorluyor, hani zorlamayanı yok zaten de, artık tek fark nasıl anlatıyor iyi mi anlatıyor, not dağılımı nasıl gibisinden. Genel olarak ehb epeyce zor bölüm, hocalar da sağolsun daha da zorluyorlar.

Okulun ortamını ben seviyorum, hani bu konuda İTÜ yazdığıma hiç pişman değilim, güzel arkadaşlıklar edindim; ama EEB fakültesine pek uğradığım söylenemez. Oradaki ortam beni nedense hiç içine çekmiyor. Gidip IEEE kulübüne, Kontrol kulübüne felan takılasım gelmiyor. Yok lab komitesi, comsoc felan beni çeken şeyler değil. Biraz da asosyal adam kaynıyor bölümde, hatta bana çoğu insan şaşırıyor. Nasıl bu kadar gezip tozup da yüksek ortalama yapıyorsun diye; ama ben de bilmiyorum tam cevabını.
    Okulda mühendislik fakültesi olmadığı için her şey ayrı ayrı fakülte. Bizim fakülte de biraz eski ve basık bir ortamı var diyebilirim. İnşaat, Uçak-Uzay'a, Kimya-Metalurji'ye felan gidince içim açılıyor bizim fakülteye göre. Dediğim gibi fakültede takılmak felan zorunda da değilsin, ben misler gibi bölümümü okuyorum, derslerime gidiyorum. Onun dışında okulda arkadaşlarımla takılıyorum başka yerlerde, cafelerde felan veyahutta okul her yere yakın olduğu için bir yerlere gidiyoruz.

Mezun olunca iş imkanları aslında benim tecrübe ettiğim şeyler değil; ama özellikle haberleşme alanında elektroniğe göre daha fazla iş var. Hani en aşağı Netaş gibi bir yerde çalışırsın, biraz daha şanslıysan ve iyiysen Turkcell gibi GSM şirketlerine de kapak atabilirsin. Bunun dışında Huawei, Alcatel, Vestel, Arçelik gibi bir sürü şirket var. Ücretler de aslında İTÜ EHB'ye özel bir şey değil. Genelde bilişim-elektronik-haberleşme sektöründe maaşlar en kötü 2000'le başlar ortalama 2500 felandır. Sonra ona göre artış olur. Turkcell gibi yerler 16 maaş veriyor.

Başka daha spesifik sorun varsa cevaplarım.

• barman B kullanıcısına yanıt
    Bu mesaja sadece Allah razı olsun denir çok teşekkür ederim cidden harika anlattın aydınlattın eyvallah :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.