İtü Gemi İnşaatı ve Gemi makineleri Mühendisliği
-
-
Rahat gelir demek isterdim ama belli olmaz çünkü kazandıkları paralar dolarla ve ciddi şekilde kazaniyorlarmis
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bunlar gemiye çıkmıyo tersanede falan çalışıyo bi kaç ek ders alırsalar makinacı da olabiliyolar kontenjanı düşmediyse bence gelir ama düştü diye tahmin ediyorum
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Gemiye çıkıp dolarla kazananlar genelde bundan değilde gemi makineleri işletme mühendisliğinden oluyomuş
Abim deniz ulaştırma ve işletme müh. Mezunu (kaptan) bu sektörde iyi para var ama hayatını veriyorsun çok kalitesiz yaşıyorsun diyor hep ve de şimdiki aklım olsa gemi makineleri okurdum diyor (nedenini bilmiyom)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Avustralya yeni zellandada iş imkanı bol tershanede 1.dereceden çalışacaksan iş zor ama çizim planlama atölyeleri biraz daha sakin.Denizaltı sektöründe ve petrol sondaj saha inşasında para bol
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Gemi makine okuyacaksan hiç okuma kaptanlık oku. Kuzenim gemi inşaattta staj bulmakta zorlanmıştı ben buldum tanıdık vardı
orası askeriyeden devralınan bi bölüm oldugu için kültürel olarak hala devam eden bi askeri nizam var. Senden üst sınıf birini gördüğünde selam vermelisin sigara için izin istemelisin vs. hocamın arkadaşı bu yüzden bırakmış 2. yıl bana da 2 yıl ezilmeyi göze alırsan kalan 2 yılda paşa gibi gezersin dedi valla ben göze alamadım hocam karar sizin
-
Merhaba, öncelikle gemi inşaatı ve gemi makineleri bölümünün tersanede (karada) mühendislik yaptığını ve yapı-içerik olarak makine mühendisliğine benzediğini belirtmek istiyorum. Gemide çalışanlar: Gemi makineleri işletme ve Deniz ulaştırma bölümleri.
Okulla ilgili bilgi verecek olursam da İTÜ Ayazağa kampüsünde (ana kampüs) "Gemi inşaatı ve Deniz bilimleri" fakültesinde 2 bölüm bulunuyor: Gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisliği / Gemi ve Deniz Teknolojisi mühendisliği. Bu 2 bölüm tamamen yazdığım şekilde (denizcilik geleneğinden bağımsız) mühendislik yapıyor. Detaylı bilgileri tanıtım videolarından ve okulun sayfasından edinebilirsin.
Yurt dışı için okuldan ve sektörden gördüğüm kadarıyla yurt dışına çıkması en kolay mühendisliklerden diyebilirim. Çalışma alanı, gemi inşaa sektörü çok geniş. Genelde lisans sonrası master için İngiltere, İtalya gibi ülkelere gidiliyor.
Sıralamaya gelecek olursam da bu 2 bölümün hak ettiği sıralamaya yeni yeni gelmeye başladığını düşünüyorum. Geçen sene kontenjan azalması ile ciddi ölçüde ileri çekti. Bu sene de 10 kişilik kontenjan azalması oldu. Tabi ki ne olacağını bilemeyiz fakat sınırda görüyorum. Tercih sürecinde merak ettiğin sorular olursa bilgim dahilinde yardımcı olabilirim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Kesinlikle Türkiye'de okunabilecek en mantklı bölümlerden birisi.
-
Sağolun hocam baya bilgilendirici olmuş, bu arada tuzla kampüsünde eğitim görmekle ilgili birşeyler duydum o nasıl işliyor bi seneden sonra artık derslerim tuzla kampüsünde mi olacak
Kusura bakmayın tam net belirtememişim. İTÜ denizcilik fakültesi (belirttiğim bölümler) Tuzla'da yer alıyor ve buradaki öğrenciler tamamen denizcilik üzerine eğitim alıyor. Denizci üniformasıyla ders görüyorlar, denizcilik kültürüyle yetişiyorlar.
Ayazağa kampüsünde bulunan Gemi inşaatı ve gemi makineleri / Gemi ve Deniz teknolojisi mühendislikleri ise tamamen gemi veya deniz yapıları nasıl yapılıra yönelik teorik eğitim alıyorlar. Yani bu bölümlerde staja kadar gemi görmeyebilirsiniz. Daha çok fizik ve matematikle işiniz oluyor.
İlk seneki dersler neredeyse bütün mühendisliklerde ortak olan dersler olur. İkinci seneki dersler "mekanik" mühendislikleriyle (makine, uçak) benzer olur. Üçüncü sene itibariyle adam akıllı bölümünüzle alakalı dersler görmeye başlarsınız
Teşekkürler hocam staj harici okulun kendi gemi inşaatı mühendislerine tuzla da verdiği bir eğitim yok dimi doğru anladım
Staj için de okul için de Tuzlayla bağlantısı yok
Dostum tuzla ile bağlantın yok sen ayazagadaki muhendislerden farksızsın.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X