Şimdi Ara

İTÜ Hakkında Sorusu Olan Gelsin (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
9
Favori
2.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben de itü makine istiyorum mezun olunca bir farkımız olur mu maaş açısından

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba.
    -Hangi bölümde okuyorsunuz?
    -Uçak mühendisliği nasıldır? Dersleri, yeri ve bilginiz varsa mezunlarının iş bulma ihtimalleri vs....
    -Üstteki sorunun aynısının Bilgisayar mühendisliği versiyonu :D
    -Bilgisayar mühendisliğinde ingilizce ve %30 ingilizce bölümleri arasında uçurum var mıdır? %30 a gidersek ne kaybederiz?
    -Hazırlık okumak ingilizcemizi ne kadar geliştirir? Önerir misiniz?
    -Kampüsleri nasıldır? Kampüste yapılabilecek sosyal aktiviteler nelerdir? Şehir dışından gelenler için yurt imkanlarından bahseder misiniz?(Devlet yurtları)
    -Bilgisayar ve uçak mühendisliğinde verilen eğitim ile ODTÜ'deki eğitim arasında farklar var mı?(bilginiz varsa)
    Çok teşekkür ederim.
  • Endüstri Mühendisliği Hakkında bilgi verebilir misin itu nun verebileceği avantajlar falan nelerdir bir de bütün Mühendislikte Maslak kampüsünde mi ve Kampüs ortamı nasil

• çevrenden yurtdışından kabul alan veya iş teklifi alanlar oluyor mu
    yani tabiki oluyodur ama oran nasıl bu konuda
  • quote:

Orijinalden alıntı: falcon1881

hocam ilk cevap için tsk. son soru: boun itü ytu bilkent özu bau bu okulların hepsıne puanın yetse bilgisayar muhendıslıgı ıcın tercih sıralaman nasıl olur?

1)boun-bilkent-itü
    4)özü
    5)bau
    6)özü

bilkent bogazici itü arasında.ankarada mi okumak istersin yoksa istanbulda mi sorusu daha etkili
    bogazici itü arasında ise alacagın egitim daha teknik olsun istiyorsan itü.

quote:

Orijinalden alıntı: Sarazens

Merhaba.
    -Hangi bölümde okuyorsunuz?
    -Uçak mühendisliği nasıldır? Dersleri, yeri ve bilginiz varsa mezunlarının iş bulma ihtimalleri vs....
    -Üstteki sorunun aynısının Bilgisayar mühendisliği versiyonu :D
    -Bilgisayar mühendisliğinde ingilizce ve %30 ingilizce bölümleri arasında uçurum var mıdır? %30 a gidersek ne kaybederiz?
    -Hazırlık okumak ingilizcemizi ne kadar geliştirir? Önerir misiniz?
    -Kampüsleri nasıldır? Kampüste yapılabilecek sosyal aktiviteler nelerdir? Şehir dışından gelenler için yurt imkanlarından bahseder misiniz?(Devlet yurtları)
    -Bilgisayar ve uçak mühendisliğinde verilen eğitim ile ODTÜ'deki eğitim arasında farklar var mı?(bilginiz varsa)
    Çok teşekkür ederim.

işletme mühendisliği okuyorum.
    uçak mühendisliği dersleri sis.itu.edu.tr ders planlari kısmında mevcut.genelde rahatça iş bulurlar.
    aynı şeyler bilgisayar mühendisliğ icinde gecerli :D
    %30 ile %100 arasinda pek bir fark yok.hatta %100 kazanıp dilekceyle %30a gecenler var
    itünun hazirligi cok zor degildir belli bir seviyede ingilizceniz varsa.eger derslere önem verirseniz hazırlıkta gelişir.ben tavsiye ederim en azindan 1 döndem de olsa okunmasini
    itüde bolca yurt mevcut(gölet,vadi,kız yurtları).kampüsteki kafelere her gecen gün yenisi ekleniyor.bir de avmmiz vardi o kapandı ama seneye acılacak.
    odtü ankara itü istanbuldur benim gözümde pek farkı yok:D

quote:

Orijinalden alıntı: serhathus

Endüstri Mühendisliği Hakkında bilgi verebilir misin itu nun verebileceği avantajlar falan nelerdir bir de bütün Mühendislikte Maslak kampüsünde mi ve Kampüs ortamı nasil

okunabilecek en iyi bölümlerden bir tanesi.okuması diğer bölümlere nazaran daha kolay.iş imkani geniş.çok aktif bir endüstri mühendisliği kulubu var senin sektörün önde gelenlerinle tanısmanı iletisim kurmani saglıcak aktiviteler yapılıyor her sene.kampüsten ziyade itü sehir ici bir üniversite olduğu için.taksim,nisantasi,besiktas vs her yer itülü icin ortamdır.

quote:

Orijinalden alıntı: baturalpkun

çevrenden yurtdışından kabul alan veya iş teklifi alanlar oluyor mu
    yani tabiki oluyodur ama oran nasıl bu konuda

kovalayan,isteyen herkes iş teklifi alıyor ya da calısırken iş buluyor.dili olan ve belirili ortalamasi olan insanlar exchange ile amerikadaki ünilerden kabul alıyor ya da erasmusa,yüksek lisansa yurtdisina gidebiliyorlar.

• İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ İÇİN İNGİLİZCE VE TÜRKÇE ARASINDA NE GİBİ FARKLAR OLUYOR ?
    İTÜ İNŞAAT HAKKINDAKİ GÖRÜŞLERİN NASILDIR
    İNGİLİZCE VE TÜRKÇE OKUMAK ÜNİVERSİTENİN YURT DIŞI OLANAKLARINI ETKİLİYOR MU ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: asim1773

Merhaba arkadaslar,
    İTÜ'de üçüncü senem.Zamanında ben de başkalarına sorup tercih etmiştim.Sizler de bana aklınızdaki soruları sorabilirsiniz İTÜ ile ilgili.
    Çoğu bölüm hakkında az çok bilgi sahibiyim arkadaşlarımdan dolayı.

Öncelikle şunu sormalıyım, okulun kampüsü nasıl? Sosyal açıdan yeterli mi? Havuz var mı? Ben yüzücüyüm. Spor aktiviteleri için oluşturduğu takımları var mı? Oraya gelip sıkıcı bir okul hayatı yaşamak istemem :)

Bilgisayar mühendisliği için yeteri kadar hazırlıyor demişsin. Peki ODTÜ, BOUN, Bilkent, Koç, İTÜ sıralaması sence nasıl (bilgisayar mühendisliği için)? Özellikle birçok kişi İTÜ'nün daha çok donanım alanında eğitim verdiğini söylemişti. Bu doğru mu?

Şimdiden teşekkürler cevapların için :)

• quote:

Orijinalden alıntı: devill1907

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ İÇİN İNGİLİZCE VE TÜRKÇE ARASINDA NE GİBİ FARKLAR OLUYOR ?
    İTÜ İNŞAAT HAKKINDAKİ GÖRÜŞLERİN NASILDIR
    İNGİLİZCE VE TÜRKÇE OKUMAK ÜNİVERSİTENİN YURT DIŞI OLANAKLARINI ETKİLİYOR MU ?

ingilizce türkçe konusunda daha önce acıkladım.kısaca hicbir farkı yok.etkilemiyor.
    itünün zorlu bölümlerindendir.saglam bir egitim alırsiniz :)

quote:

Orijinalden alıntı: chefarcher

quote:

Orijinalden alıntı: asim1773

Merhaba arkadaslar,
    İTÜ'de üçüncü senem.Zamanında ben de başkalarına sorup tercih etmiştim.Sizler de bana aklınızdaki soruları sorabilirsiniz İTÜ ile ilgili.
    Çoğu bölüm hakkında az çok bilgi sahibiyim arkadaşlarımdan dolayı.

Öncelikle şunu sormalıyım, okulun kampüsü nasıl? Sosyal açıdan yeterli mi? Havuz var mı? Ben yüzücüyüm. Spor aktiviteleri için oluşturduğu takımları var mı? Oraya gelip sıkıcı bir okul hayatı yaşamak istemem :)

Bilgisayar mühendisliği için yeteri kadar hazırlıyor demişsin. Peki ODTÜ, BOUN, Bilkent, Koç, İTÜ sıralaması sence nasıl (bilgisayar mühendisliği için)? Özellikle birçok kişi İTÜ'nün daha çok donanım alanında eğitim verdiğini söylemişti. Bu doğru mu?

Şimdiden teşekkürler cevapların için :)

ayazaga kampüsünde olimpik yüzme havuzu mevcut.kampüste her geçen gün sosyallesicek cafe sayisi artiyor.yüzme takımı var mi bilmiyorum ama su topu takımı mevcut.
    özel okulda herşey daha özel olur bu bir gerçek.onun dısında itü adı üzerinde teknik egitim veren bir kurum.

• Müzik klübünün yaptığı faaliyetleri söyleyebilir misiniz eğer bilginiz varsa?

• bilgisayar mühendisliği açısından odtü ile arasındaki artıları eksileri ne olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: mka193oo

quote:

Orijinalden alıntı: erdem.1

Bizim okula biri geldiydi boğaziçi falan hep tutuyomus derece yapmis itüye gitmiş ve memnundu

ITÜ ilk 100e 1000 lira burs ve daha pek çok şey veriyor, memnun olması normal

Amacı burs değildir bence özel üni giderdi öyle olsa medipol bile 3000burs veriyor
     İTÜ Hakkında Sorusu Olan Gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: ilk5bin

quote:

quote:

Bizim okula biri geldiydi boğaziçi falan hep tutuyomus derece yapmis itüye gitmiş ve memnundu

Amacı burs değildir bence özel üni giderdi öyle olsa medipol bile 3000burs veriyor

Ablama zamanında İTÜ katalog göndermişti Üniversite tercihi için, 1000 lira bilgisayar özel tek Kişilik yurt ve bir de teknokentleri Tarzı bir şeyde bir yer tesis ediyorlardı mezun olunca. Ki bir de eğitim işin içine girerse, İTÜ en iyi üniversite olmayabilir ama Medipolden de kat kar iyidir ki zaten mühendislik var mı Medipolde adını ilk kez duydum

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ablama zamanında İTÜ katalog göndermişti Üniversite tercihi için, 1000 lira bilgisayar özel tek Kişilik yurt ve bir de teknokentleri Tarzı bir şeyde bir yer tesis ediyorlardı mezun olunca. Ki bir de eğitim işin içine girerse, İTÜ en iyi üniversite olmayabilir ama Medipolden de kat kar iyidir ki zaten mühendislik var mı Medipolde adını ilk kez duydum

Yok yani medipol özel üniversite ve 3bin veriyor koç sabancı vs kim bilir ne kadar veriyordur itüyü tercih eden bursu için etmemiştir öyle yaptıysa bile hata etmiştir diyorum sadece

• ilk5bin İ kullanıcısına yanıt
    Sabancı artık vermiyor para olarak bir sey.
    Sadece tam burs var

• quote:

Orijinalden alıntı: Ribs

Sabancı artık vermiyor para olarak bir sey.
    Sadece tam burs var

Ben veriyor diye biliyorum araştırabilirsiniz senin dedigin de olabilir

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Yok yani medipol özel üniversite ve 3bin veriyor koç sabancı vs kim bilir ne kadar veriyordur itüyü tercih eden bursu için etmemiştir öyle yaptıysa bile hata etmiştir diyorum sadece

Bilkent 550 lira veriyor, İTÜ 1000, ki yemeği falan filan dersek Bilkent kat kat pahalıdır

• ilk5bin İ kullanıcısına yanıt
    Onceden veriyordu da artık kalktı
    Eskiler hala alıyor galiba onu tam bilmiyorum, zaten adamlar sadece elektrik faturasından bile zarar ediyor vermemeleri isabet olmuş
    Maalesef bu sene de cok ogrenci kaptıracak Sabancı, koç ve Bilkente.
    Para isteyen varsa Bilkente yürüsun.610 tl nakit.
    Ben de endusturi mühendisliğinden Sabancı istiyorum sizin gibi bakalım ne olacak, bu sene de düşük olsun da taban puan seneye yükselebilir

• quote:

Eskiler hala alıyor galiba onu tam bilmiyorum, zaten adamlar sadece elektrik faturasından bile zarar ediyor vermemeleri isabet olmuş
    Ben de endusturi mühendisliğinden Sabancı istiyorum sizin gibi bakalım ne olacak, bu sene de düşük olsun da taban puan seneye yükselebilir

610 lira yurtta kalmayanlara veriyorlar, ücretsiz yurtta kalanlara 550 lira, ve Dünya'da iki Ferrari'nin çarpıştığı ilk yer Bilkent, hali ile okulun içi biraz Pahalı bir yer ekonomiyi iyi ayarlamak Lazım yani

• quote:

quote:

610 lira yurtta kalmayanlara veriyorlar, ücretsiz yurtta kalanlara 550 lira, ve Dünya'da iki Ferrari'nin çarpıştığı ilk yer Bilkent, hali ile okulun içi biraz Pahalı bir yer ekonomiyi iyi ayarlamak Lazım yani

aslında o kadar pahalı değil.
    sadece zenginler gitmiyor oraya, oranın görevlilieriyle konuşursanız görürsünüz sadece zenginler değil tüm sülale para toplayıp okutulan çocuklar da var aralarında.
    arkadaşlarım var lisede harcadığım kadar harcıyorum sadece arada bi dışarı çıktığımızda haftada 100 lira fazla geliyor onu da zaten burs egale ediyor diyor.

• İTÜ Uzay ve Yıldız Teknik bilgisayar arasında gidiyorum. Tavsiye var mıdır
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.