Şimdi Ara

İTÜ Hakkında Sorusu Olan Gelsin (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
94
Cevap
9
Favori
2.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    açıkcası ülkemizde uzay mühendisliğinin pek iş imkani yok. bilgisayar mühendisliğin ise cok acık.tabi itüde yatay geçiş gibi bir olanagin da var.
  • Hocam ben yatay gecisi arastiriyorum bu aralar.istedigim bolum 2.73ile almis son sene bu ortalamayi yapmak cok mu zor?3 civari yani

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Moleküler Biyoloji ve Genetik için ne düşünüyorsun?
  • @xquier ilk 3 dönenim ortalamasini 2.73 üzerinde tutturman gerekiyor.çalışırsan yapılmıcak ortalama değil.zaten ilk sene lisenin devami tarzi havuz dersleri denilen dersler var liseden biraz daha zor olsa da derse gidip ya da notlardan düzgün calısıp cıkmıs soruları cozersen yapabilirsin.

@betten okuyanlar halinden memnun.lablarda çok egleniyor gibi gözüküyor :D .iş imkanlari hakkinda pek bir bilgim yok ama itüde okunabilecek bir bölüm oldugunu söyleyebilirim.
  • Hocam uçak mühendisliği hakkında bilgi verebilir misiniz ?
  • çevre mühendisliği hakkında yorum yapabilir misiniz?
  • İTÜ imalatın makinadan çok farkı var mı ? İYTE haberleşme İTÜ imalat arasında kalsan hangisini tercih ederdin?

• Elektrik elektronik diğer üniversitelerde bölümken, İtüde fakülte aradaki fark nedir avantajları dezavantajları nedir? Bide Boğaziçi hazırlıkla itü hazırlık arasında ne kadar fark vardır, dil eğitimi yeterlimidir? İtü makinanın çok zor olduğunu söylüyorlar ne düşünüyorsunuz?
    Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
  • @karakocozan; malesef çevre mühendisliği hakkinda pek bir bilgim yok ne desem yalan olur.

@üsenen adam ; üstteki mesajlarda vermiştim.itünün gözde bölümlerinden.iş olanakları geniş.okuyanlardan pişman olan hiç görmedim :)

@çapulcu m;itü imalat neredeyse makineyle aynı son sınıfta ayrılıyorlar ki belli bir ortalamayla 3.dönemde yada 6.döneminde makineye de geçebilirsin.itü yıldıza kıyasla çok daha iyi bir okul bence hem sosyal hem akademik acıdan.ama önemli olan hangi meslegi yapmak istedigin

@brkkhrmn ilk cümleni tam anlayamadim ama fakültenin labları baya geniş hatta ek bina yapıyorlar seneye orasi da acılacak elektrik-elektronik fakültesi icin.bogazici hazırlık itü hazırlıktan bir tık daha zordur.ama itü hazırlıkta da ingilizceni geliştirebilirsin dersler buna müsait.ve evet itü makine gerçekten zor bir bölüm :D

• itü endüstri mi boğaziçi işletme mi , koç işletme vs mi? hangisini önerirsiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: selim3434

itü endüstri mi boğaziçi işletme mi , koç işletme vs mi? hangisini önerirsiniz?

Kesinlike endüstri mühendisliği, hatta bölümüm olan işletme mühendisliğini de öneririm.Şahsen ben çok araştırdım ve öyle yaptım.

Türkiye'nin her sene en çok mezun verdiği bölüm 'İŞLETME'.Ve bu siz mezun olana kadar da gitgide artıcak.Artı staj görüşmeleri vb işin içinde olduğum için artık şirketler daha vasıflı eleman arıyor.En basitinden artık ingilizce bilmek bir avantaj degil yanında bir dil daha lazım.Onun disinda bir endüstri veya işletme mühendisi , işletme mezununun yapabileceği şeyleri yapıp üstüne mühendislik konusunda da bilgi birikim sahibi oldugu icin sirketler tarafından tercih ediliyor.
    Bir cok endüstri mühendisi arkadasım daha 2. 3. sınıfta haftada 3 gün calısıp gayet iyi paralar kazanıyorlar daha okurken.
    Bir de İTÜ'nün en aktif kulupleri İtü endüstri mühendisliği kulubu ve itü işletme mühendisliği kulupleridir,hem sosyal hem de iş hayatı konusunda sana bir çok yardımı dokunur.
    Edebiyatı iyi yapan MFciler sakın böyle bir hataya düsmesin benden soylemesi :)

• Merhaba,

Eğer tutarsa İtü İşletme Mühendisliği düşünüyorum.

Bölüm ve maçka kampüsü hakkında bilgi verebilir misin?

Hocaların durumu ve dersler nasıl?

İleride mezun olduktan sonra iş olanakları ve mezun olmadan önce staj olanakları hakkında bilgin var mı?

Sence itü İşletme mühendisliği mi yoksa Koç veya Sabancı'da yarı burslu endüstri mühendisliği mi?

Son soruyu sormamın sebebi yurtdışında master yapmak istiyorum ve hatta şartlar el verirse orada yaşamayı bile düşünüyorum.

O yüzden yurtdışı bağlantıları nasıl bu konuda bir bilgin var mı çünkü Koç ve Sabancı'nın yurtdışı olanakları ve bağlantıları çok iyi fakat itü hakkında bir fikrim yok.

Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fhistle-X -- 12 Mayıs 2015; 9:06:00 >
  • Allahin izniyle seneye itü makina da okumayi istiyorum. Hatta cok istiyorum ruyalarima giriyor :D itü makina hakkinda bildiklerinizi yazar misiniz hocam. Guzel yanlariyla kotu yanlariyla.

• hocam petrol ve doğalgaz bölümü için nediyorsun biteren hmen işe başlayabiliyor mu?
  • arkadaşlar kusura bakmayın finaller başladıgı icin konuyla ilgilenemedim.bir de sorulan sorular tekrar aynı sekıilde soruluyor.aynı şekilde cevaplıyorum.cogu bölüm hakkında bilgi yukarda mevcut daha spesifik sorularınızı ayrıntılarıyla cevaplamaya hazırım

@Fhistle-X mesela bir üst mesajinda dediğim gibi
    Kesinlike endüstri mühendisliği, hatta bölümüm olan işletme mühendisliğini de öneririm.Şahsen ben çok araştırdım ve öyle yaptım.

Türkiye'nin her sene en çok mezun verdiği bölüm 'İŞLETME'.Ve bu siz mezun olana kadar da gitgide artıcak.Artı staj görüşmeleri vb işin içinde olduğum için artık şirketler daha vasıflı eleman arıyor.En basitinden artık ingilizce bilmek bir avantaj degil yanında bir dil daha lazım.Onun disinda bir endüstri veya işletme mühendisi , işletme mezununun yapabileceği şeyleri yapıp üstüne mühendislik konusunda da bilgi birikim sahibi oldugu icin sirketler tarafından tercih ediliyor.
    Bir cok endüstri mühendisi arkadasım daha 2. 3. sınıfta haftada 3 gün calısıp gayet iyi paralar kazanıyorlar daha okurken.
    Bir de İTÜ'nün en aktif kulupleri İtü endüstri mühendisliği kulubu ve itü işletme mühendisliği kulupleridir,hem sosyal hem de iş hayatı konusunda sana bir çok yardımı dokunur.
    Edebiyatı iyi yapan MFciler sakın böyle bir hataya düsmesin benden soylemesi :)

@ayıogi: taksime 2 dk , bogaz manzarali bir fakülte.kütüphanesi cok güzeldir.cok saglam bir egitimden gecersin.bölümünde kız sayısı az fakat fakültede dengeli sayılır(tekstil,moda tasarım bölümleri sayesinde)kendini istedigin sektöre okurken yönlendirebilirsin.

@darksky_ petrolun veya dogalgazın oldugu her yerde işleri hazır :)

• Hangi bolumdesiniz puanim pc muh icin ituye yetmezse 1 yil daha bekleyeyimmi yoksa ytu ye gidiyimmi

• Şuan staj yapiyor musun bir yerde hocam ? İsletme mühendisliği okuyan biri olarak gelecek planlamaniz nelerdir

• @thelemon pm'ne cevap verdim.

@higoli almanca bilseydim mercedes-benzde yapabilirdim onu kaçırdım almanca önemli :D
    bu yaz yapmayı düşünmüyorum.gelecek planlamasi olarak daha sektöre karar vermedim valla çok secenegimiz var :)
  • Merhaba
    Sorum şu:
    1-)İTÜ Türkiyenin en iyi inşaat müh. fakültesine sahip diyorlar. Çünkü onların ayrı bir binasi var. Boğaziçi- ODTÜ gibi üniversitelere göre. Sizce nasıldir inşaat mühendisliği?
    2-)Endüstri müh. bakımından Türkiyede kaçıncı sırada yer alır?
  • İtü mimarlık hakkında bilgi verir misin? Nasıldır tavsiye eder misin? Birde okumak için şehirdışından geldiysen yurtları tavsiye eder misin ?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.