Şimdi Ara

İTÜ HAZIRLIK HAKKINDA (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
3
Favori
10.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Fazla söze gerek yok ben uyardım sen dinlemedin , sen dinlemedin sen okuyup sen göreceksin e.a ne demişler "etme cahille muhabbet küstürün, silme cam .. anlarsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ranez R kullanıcısına yanıt
    Bu 3 donemi bitirince 1. Sinif ortalamasi mi sayiliyor peki

• İTÜ'nün sınıf sistemi donemden ziyade tamamen başarılan derslerin kredi sayılarıyla ilgili.

35 kredi dersi veren 2. Sınıf
    75 kredi dersi veren 3. Sınıf
    110 kredi dersi veren 4. Sınıf olur.

Sinifta kalma vs diye bir şey yok haliyle.

Kur belirleme sinavlari ne zaman olur

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetes999

Kur belirleme sinavlari ne zaman olur

Ben Eylül'ün başında kayıt olmuştum, kur belirleme sınavı bir hafta sonra yapıldıydı sanki.

Valla hiç hatırlamıyorum, 4 sene geçti.

sis.itu.edu.tr

Burdan duyuruları yapılır, takip edersiniz.
    EyvAllah hocam

• powerlake P kullanıcısına yanıt
    Hazırlığı geçebilen arkadaşlar geçsin derim ben ingilizcesi 0 olan arkadaşlar varsa okula gelmek yerine memleketlerinde bir kursa yazılıp ordan profa hazırlansınlar.böylece seneye temmuza kafar profa çok iyi hazırlanırsınız.okulda hem dersler uzundur hem de bana çok vakit kaybı gibi gelmişti.iyi kurda başlamazsan amele gibi sabahtan akşama okula gidersin benim gibi.ek olarak sınav anlatıldığı kadar kolay değil maksimum %25 geçer her yapilan sınavda.

• Hazırlığın verdiği eğitimle sınavın zorluğu paralel değil demek ki, sorun öğrencilerde değil hazırlığın izlediği sistemdedir. İstanbul'da bulunan başka bir devlet okulu da öyleydi çünkü.

• itü de okuyorum hazırlığı yarı dönemde atladım bunun bizdeki adı irregular oluyor b1 kuruydum.eğer sorun olursa sorabilirsin sana anlatmaya çalışırım.Genel olarak baktığımda okunmalı mı okunmamalı olayını gördüm okunmalı yada okunmamalı olayını bir tarafa bırakmak gerekiyor okula kayıt yaptırdığın zamana 1 gün sonrada olabilir eylülde atlama sınavı olcak bu sınavda başarılı olursan okumazsın ki başarılı olabiliyorsan okuma zaten geçcekmişsin demekki. Başarılı olamazsan bir seviye belirleme sınavına girceksin kurun belirlencek ben hazırlık atlama sınavına girememiştim. Bu yüzden seviye belirlemeye yetişip ona girdim b1 e attı ocak ayındaki profta geçip hazırlık olayını kapattım. Keşke eylülde girseydim çünkü o zamanda atlıycakmışım belli boşa iyi bir ingilizceyle zaman kaybetmişim. Senin kapasiten atlamaya yeterse ki bunu sınav anında görüp anlıycaksın şimdiki düşüncelerin pek önemli değil atla ve geç yetmiyosada oku. Yetsede seviyem gene okusam nolur diyosan bişey olmaz fazladan boş bir sene geçirmiş olursun olan seviyeni ileri götürmiycekler olanın aynı seviyesine yanında senin seviyende olmayan arkadaşlarını getirmeye çalışcaklar. Ki bu hazırlık atlama olayı öyle kolay bir iş değildir açıkcası ielts toefl dengi sınavlara benzer ve essay yazman vs gerekcek ingilizce bilmek değil akademik ingilizce yazmak gerekiyor ben donanımlıydım fakat benim hiç bir yakın arkadaşım hala hazırlığı atlayamadı bu ben ingilizce biliyorumdan ziyade akademik kalıplarla ilgilidir. Ve sırf bunun için bir sürü kurs vardır ki bir çok arkadaşım bunlarada devam etti.
    NOT:İlk prof hariç diğer proflara girmek için belli şartlar sağlaman gerekir.Ocak profuna b1 ve b1+ kurları girebilir bunlar içindende yıl içi mid year vs sınavlarından belli not ortalamasını tutturanlar girer.Bir de devamsızlık sınırını aşmamak gerek.
    Haziran profuna bütün kurlar katılabilir.Fakat bunların içindende sene içinde belli not ortalamasını tutturanlar ve devamsızlık sınırını aşmayanlar girebilir.
    Bu noktadan sonra girceğin proflarda her hangi bir koşul aranmaz çünkü okulla bağın kopar dışardan giren kişi konumunda olursun gittiğin okul olmadığından devamsızlık ve not ortalaması olayı kalkar sadece girer çıkar bekler girer çıkar beklersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Captain FLow -- 11 Ağustos 2016; 0:07:23 >

• Captain FLow kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler cok aciklayici oldu.Peki ilk prof sinavini gecebilcek birinin hazirligi 1 donem yada 2 donem farketmez baska bir dil ogrenmeye calismasi zaman kaybi mi olur sizce

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • powerlake P kullanıcısına yanıt
    Yani bence bu da zaman kaybindan ziyada hazirligi atlayip direk bolumune gecersin kredisiz fransizca ispanyolca almanca artik ne ogrenmek istiyosan birini secersin ve kursuna gidersin ama hazirlik okuyorsan bu kurslara derslere katilamazsin. Yani 2.dil olarak da hazirlik okumaktansa okulun imkanlarindan faydalanman daha guzel olur ama disardan kursa para verip 1 sene bosluk istiyosan hazirligi atla okula gitme baska dil icin kursa git her durumda hazirlik okulu senin icin ayak bagi gibi geldi bana. Kafana takilan her seyi sorabilirsin

• Şimdi ben sana itü hazırlığı 2hafta önce geçmiş biri olarak şöyle diyim:

Senenin başında hazırlıkta iyi kötü gezerim tozarım şehri keşfederim diyordum.Nitekim öyle oldu sayılır ama yine de beklentilerimin altında kaldı.Çok da gezemedim.
    Hazırlıkta ben b1 kurundaydım ve bu kur öğlenci. Yani 11 12 gibi kalkıp okula gidiyorsun ve 6 7 gibi okula yemeğe geliyorsun(Yurtta kalıyordum).Pek boş vakit kalmıyor.

En sonunda ben çok bunaldım bu hazırlıktan. Yani ingilizce namına az da olsa bir şeyler öğrensem en azından ingilizce öğreniyorum diye katlanırdım bu hazırlığa. Ama olmadı, doğru dürüst bir şey de öğrenemedim. Sonunda dönem sonundaki (ocaktaki yani) hazırlık atlama sınavına bile girmeden döndüm eve.(Bu sınava girebilmek için devamsızlığın 10günden az olması gerekiyor benim en son 9gündü devamsızlığım ocak sınavına da 1,5 ay vardı).Sonuç olarak evde de doğru dürüst çalışmayıp(çalışamayıp) temmuz sınavında 66 puan ile geçtim kurtuldum.

Burda sana tavsiyem eğer ben illa gezicem arkadaş edinicem falan dersen 1dönem oku hazırlığı ama bence çok da gerekli değil. İngilizce seviyen en az b1 değilse zaten seve seve okuyacaksın. A1 A2 seviyesi öğrencilere yararı olur hazırlık okumanın ama B1 ve üstü için GEREKSİZ.

• beyler taze bilgisi olanlar el atsa ... 1 ve 2 eylül deki sınavlara girmek zorunlu mudur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maximuss_one

Şimdi ben sana itü hazırlığı 2hafta önce geçmiş biri olarak şöyle diyim:

Senenin başında hazırlıkta iyi kötü gezerim tozarım şehri keşfederim diyordum.Nitekim öyle oldu sayılır ama yine de beklentilerimin altında kaldı.Çok da gezemedim.
    Hazırlıkta ben b1 kurundaydım ve bu kur öğlenci. Yani 11 12 gibi kalkıp okula gidiyorsun ve 6 7 gibi okula yemeğe geliyorsun(Yurtta kalıyordum).Pek boş vakit kalmıyor.

En sonunda ben çok bunaldım bu hazırlıktan. Yani ingilizce namına az da olsa bir şeyler öğrensem en azından ingilizce öğreniyorum diye katlanırdım bu hazırlığa. Ama olmadı, doğru dürüst bir şey de öğrenemedim. Sonunda dönem sonundaki (ocaktaki yani) hazırlık atlama sınavına bile girmeden döndüm eve.(Bu sınava girebilmek için devamsızlığın 10günden az olması gerekiyor benim en son 9gündü devamsızlığım ocak sınavına da 1,5 ay vardı).Sonuç olarak evde de doğru dürüst çalışmayıp(çalışamayıp) temmuz sınavında 66 puan ile geçtim kurtuldum.

Burda sana tavsiyem eğer ben illa gezicem arkadaş edinicem falan dersen 1dönem oku hazırlığı ama bence çok da gerekli değil. İngilizce seviyen en az b1 değilse zaten seve seve okuyacaksın. A1 A2 seviyesi öğrencilere yararı olur hazırlık okumanın ama B1 ve üstü için GEREKSİZ.

kardeş şimdi eylülün 1-2 sinde yeterlilik sınavları var bunlara girmek kesin zorunlu mu bi de e devletten kaydolanlar için 6 eylülde de bir sınav var denmiş

• Ben bildiklerimi yazıyım.
    e-kayıt yaptırdım normalde ben.
    1-2 Eylül'de proficiency sınavı yani muafiyet sınavı var.
    Eğer hazırlık okumak istemiyorsan bu sınava girip geçmek zorundasın.
    Eğer bu sınava girmezsen veya girip geçemezsen 6 eylüldeki kur belirleme sınavına girmen gerekiyor.
    Eğer buna da girmezsen 1. kurdan başlıyorsun hazırlığa.

15-16-17 ağustosta kur belirleme sınavı vardı.
    Normalde ben e kayıt yaptırdım ancak 6 eylülde istanbulda olamayacağım için
    İtü ye gidip kesin kaydımı da yaptırıp
    belgelerimi verdim. Akşam sınava girdim.
    Ben prof'a girmeyeceğim ve girdiğim sınava göre kurum belirlenip o kurda hazırlık okuyacağım.

Bu yukarda saçmalayan arkadaşlara da pek kulak asmayın.
    Onlara faydalı olmadı diye size de faydalı olmayacak diye bir şey yok.
    Ama şurda haklılar, eğer okula gidip gelerek ingilizce öğreneceğinizi sanıyorsanız o iş yaş.
    İngilizce öğrenmek için emek vermek zorundasınız. Öğrenmeyi istemelisiniz.
    Eğer çaba sarf ederseniz, gerektiği yerde dışardan destek alırsanız gayet ileri düzeyde ingilizce öğrenebilirsiniz.

• Gayet kolay. Kalan adam zaten ingilizce namina hicbir sey bilmiyordur, hazirlikta da calismadiysa mustahaktir. Yine de en azindan 1 donem okumani tavsiye ederim, gorup gorebilecegin son sinif ortami cunku. 2. senemi bitirdim, universitedeki en yakin arkadaslarim hala hazirlik grubu.

• Benim lisede en kötü derslerim ing ve almancaydi(1-3 arasi aliyordum). İtu hazirlikta azmettim ocaktaki sinavi 83 le gectim, kolay oldugu icin degil duzenli ve istekli calistigim icin gectim. Hazirliktakilerin cogusu dersten cikinca arkadaslarla takilir, o parti senin bu parti benim yaparlar, dersten derse cat pat bir iki sey ogrenip kendilerini gelistirmezler, sonrada itu hazirlik berbat derler( bunu diyen herkes icin demiyorum). Her onune geleni hoca yapmaz itu, su ana kadar karsilastigim hocalarin hepsi guleryuzlu sempatik ve cok iyi universitelerde okumus yuksek yapmis ve ayni zamanda sizinle arkadas gibi davranan insanlar. Ozetle bana cok katkisi oldu.

• altaire A kullanıcısına yanıt
    eyvallah kardeş çok aydınlattın :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maximuss_one

Şimdi ben sana itü hazırlığı 2hafta önce geçmiş biri olarak şöyle diyim:

Anladığım kadarıyla 2. dönem başındaki sınavı geçip bölüme başlayabiliyoruz?

Büyük ihtimalle itü gelecek o yüzden araştırıyorum. İngilizceme güvenirim,kurumu bilmiyorum ama geçmesem de b1-b2'den başlarım büyük ihtimalle. Bu sene kayıtlar çok geç olacak,baya acele yerleşeceğiz. O yüzden diyorum ki yarım dönem hazırlık okuyup hem okula,şehre alışsam hem de kafa dinlesem.

Bir de hazırlık maçka kampüsünde,benim istediğim bölüm sarıyerde. Sene ortasında tekrar taşınmak,yurt bulmak sıkıntı olur mu?

• Lil Peep L kullanıcısına yanıt
    Gideceğin yurt veya tutacağın ev okulun önünde olmayacak. Gidersin ikisine de yakın bir yurda veya en iyisi vadi yurduna. Yarım dönem metroda 6 durak git gel yapacaksin 10-15 nedir ki?

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.