Şimdi Ara

İTÜ HAZIRLIK HAKKINDA (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
3
Favori
10.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Kardeşim İTÜ Proficiency bir high-intermediate sınavıdır. Halihazırda B1+ ingilizce üstüne sınav formatına az çalışırsan ile geçer not alırsın. Bkz--> Ben 1.5hafta önce yapılan temmuz profundan sadece 1 aylık çalışma ile geçtim ki geçen girdiğim prof sınavı İTÜ tarihinin en zor sınavı olarak adlandırılıyor çünkü başarı oranı ~%30-%40 civarında, 1800 öğrenciden ~500 kişi geçer not almış. Ama önce kendi durumumu anlatayım. Öncelikle İTÜ'de okumuyorum. Yatay geçiş öğrencisiyim ki prof sınavı benim için ön koşuldu, sıkıntısız verdim. Hayatımda hiç hazırlık eğitimi GÖRMEDİM. Lise de son 2 sınıfta bir özel okula geçtiğim için orda da ingilizce yerine mat fiz kim alıyorduk. Ama beni farklı kılan neydi ? Ben çocukluktan beri ingilizceye aşina olarak büyüdüm.

İlk olarak bu üniversitelerin hazırlık sınıfları öğrenciye üst seviye ingilizce vaadetmez.Çünkü okul gelen her öğrenciyi 0 ingilizce biliyormuş varsayar ve ingilizceyi anlayabilecek seviyeye getirmeyi hedefler. Çünkü ortalamayı(populasyon olarak) hedefler. Bir düşün bakalım, hazırlıkta milletten direk C1 ingilizce isteselerdi kaç kişi geçebilirdi o sınavdan ? Hazırlığı geçen kişi bölümüne başlar ve bölüm içinde zaten ENG 101, 102 ve finalde ENG 201 derslerini alırsın ki bunlar oldukça t*şşaklı derslerdir hazırlığa kıyasla. Misal hazırlığı geçmek için 250-350 kelime essay yeterliyken eng 201 dersinde 2000-3000 kelimelik essay yazdırırlar ki eng 201'in hata toleransı daha düşük. Velhasıl hazırlığın amacı kişiye ortalama ingilizce vermektir, kalanı kişi bölüme başlayınca geliştirilir. Adı üstünde ingilizce yeterlilik sınavı bu, yüksek ingilizce sınavı değil. Kaldı ki şunu da söyleyeyim, sen bugün bir türk vatandaşı olarak almanya'da eğitim görmek istesen TestDAF sınavından yine B1 almanca isterler, tutupta üst düzey almanca kimse beklemez.

Son olarak sana tavsiyem, eğer istanbuldaysan git maçka ydy'deki fotokopiciden son 3-4 yılın çıkmış prof sınavlarını al. 2013'den eski olmasın çünkü CEA akreditesinden sonra soruların tamamının yapısı farklılaşmış. 2013 önce seni gireceğin sınava hazırlamaz. Herneyse, al bu çıkmış sınavları otur adam akıllı çöz, soruların yapısını incele, de bakıyım bu sınav benden hangi nitelikleri istiyor hangi noktalara önem veriyor ? Bunu kavrar üstüne buna hazırlanırsan rahatlıkla geçilecek bir sınavdır İTÜ Proficiency.

Eğer kafana takılan başka bir konu olursa bir mesaj uzağındayım.

Edit: Ohoo sağlam hort yemişiz ya la :D :D neyse belki başkalarının işine yarar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dentrassi -- 6 Ağustos 2018; 10:42:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lil Peep

Anladığım kadarıyla 2. dönem başındaki sınavı geçip bölüme başlayabiliyoruz?

Büyük ihtimalle itü gelecek o yüzden araştırıyorum. İngilizceme güvenirim,kurumu bilmiyorum ama geçmesem de b1-b2'den başlarım büyük ihtimalle. Bu sene kayıtlar çok geç olacak,baya acele yerleşeceğiz. O yüzden diyorum ki yarım dönem hazırlık okuyup hem okula,şehre alışsam hem de kafa dinlesem.

Bir de hazırlık maçka kampüsünde,benim istediğim bölüm sarıyerde. Sene ortasında tekrar taşınmak,yurt bulmak sıkıntı olur mu?

Alıntıları Göster
    itü yutlarına başvurursun, çıkarsa eğer ayazağadan maçkaya gider gelirsin herkes o şekilde yapıyo zaten.ayrıca uzak falan değil metroyla her yere kolaylıkla gidilebiliyor. b1 üstü ingilizcen varsa sınavı geçersin zaten.1 dönem okumak istersen de ocakta yapılan sınava girip 2. dönemde bölümüne başlayabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: Dentrassi

Kardeşim İTÜ Proficiency bir high-intermediate sınavıdır. Halihazırda B1+ ingilizce üstüne sınav formatına az çalışırsan ile geçer not alırsın. Bkz--> Ben 1.5hafta önce yapılan temmuz profundan sadece 1 aylık çalışma ile geçtim ki geçen girdiğim prof sınavı İTÜ tarihinin en zor sınavı olarak adlandırılıyor çünkü başarı oranı ~%30-%40 civarında, 1800 öğrenciden ~500 kişi geçer not almış. Ama önce kendi durumumu anlatayım. Öncelikle İTÜ'de okumuyorum. Yatay geçiş öğrencisiyim ki prof sınavı benim için ön koşuldu, sıkıntısız verdim. Hayatımda hiç hazırlık eğitimi GÖRMEDİM. Lise de son 2 sınıfta bir özel okula geçtiğim için orda da ingilizce yerine mat fiz kim alıyorduk. Ama beni farklı kılan neydi ? Ben çocukluktan beri ingilizceye aşina olarak büyüdüm.

İlk olarak bu üniversitelerin hazırlık sınıfları öğrenciye üst seviye ingilizce vaadetmez.Çünkü okul gelen her öğrenciyi 0 ingilizce biliyormuş varsayar ve ingilizceyi anlayabilecek seviyeye getirmeyi hedefler. Çünkü ortalamayı(populasyon olarak) hedefler. Bir düşün bakalım, hazırlıkta milletten direk C1 ingilizce isteselerdi kaç kişi geçebilirdi o sınavdan ? Hazırlığı geçen kişi bölümüne başlar ve bölüm içinde zaten ENG 101, 102 ve finalde ENG 201 derslerini alırsın ki bunlar oldukça t*şşaklı derslerdir hazırlığa kıyasla. Misal hazırlığı geçmek için 250-350 kelime essay yeterliyken eng 201 dersinde 2000-3000 kelimelik essay yazdırırlar ki eng 201'in hata toleransı daha düşük. Velhasıl hazırlığın amacı kişiye ortalama ingilizce vermektir, kalanı kişi bölüme başlayınca geliştirilir. Adı üstünde ingilizce yeterlilik sınavı bu, yüksek ingilizce sınavı değil. Kaldı ki şunu da söyleyeyim, sen bugün bir türk vatandaşı olarak almanya'da eğitim görmek istesen TestDAF sınavından yine B1 almanca isterler, tutupta üst düzey almanca kimse beklemez.

Son olarak sana tavsiyem, eğer istanbuldaysan git maçka ydy'deki fotokopiciden son 3-4 yılın çıkmış prof sınavlarını al. 2013'den eski olmasın çünkü CEA akreditesinden sonra soruların tamamının yapısı farklılaşmış. 2013 önce seni gireceğin sınava hazırlamaz. Herneyse, al bu çıkmış sınavları otur adam akıllı çöz, soruların yapısını incele, de bakıyım bu sınav benden hangi nitelikleri istiyor hangi noktalara önem veriyor ? Bunu kavrar üstüne buna hazırlanırsan rahatlıkla geçilecek bir sınavdır İTÜ Proficiency.

Eğer kafana takılan başka bir konu olursa bir mesaj uzağındayım.

Edit: Ohoo sağlam hort yemişiz ya la :D :D neyse belki başkalarının işine yarar.
    Çıkmış soruları almaya gitmeyin bana pm atın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.