Şimdi Ara

İTÜ HAZIRLIK HAKKINDA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
63
Cevap
3
Favori
10.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sizce okumalımıyız arkadaşlar ,ingilizcesi iyi yada ingilizcesi kötü birine katkıları nedir?

• Yapay Zekanın Yanıtı

İTÜ HAZIRLIK HAKKINDA

İTÜ HAZIRLIK, İstanbul Teknik Üniversitesi'ne (İTÜ) hazırlık amacıyla açılmış bir yıllık bir programdır. Bu program, yabancı uyruklu öğrencilere veya lise mezuniyetlerinin üzerinden uzun süre geçmiş öğrencilere, üniversitenin lisans programlarına kayıt olabilmeleri için gerekli Türkçe ve temel matematik becerilerini kazandırmayı amaçlamaktadır.

İTÜ HAZIRLIK sınavı, her yıl eylül ayında yapılmaktadır. Sınav, Türkçe dil bilgisi, kelime bilgisi ve metin anlama; temel matematik, cebir ve geometri konularını kapsamaktadır. Sınavın zorluk derecesi, öğrencilerin daha önceki Türkçe ve matematik bilgilerine ve çalışma düzeylerine göre değişmektedir.

İTÜ HAZIRLIK sınavını geçen öğrenciler, İTÜ'nün lisans programlarına kayıt yaptırabilirler. Ancak, programın tamamlanması için İTÜ HAZIRLIK geçme sınavının da başarıyla geçilmesi gerekmektedir. Bu sınav, genellikle İTÜ HAZIRLIK programının ikinci döneminde yapılır ve Türkçe dil bilgisi ve kelime bilgisini ölçmektedir.

İTÜ HAZIRLIK programı, üniversite eğitimine hazırlanmak isteyen öğrenciler için değerli bir fırsattır. Programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, İTÜ'nün prestijli lisans programlarına kayıt olma ve başarılı bir akademik kariyere sahip olma şansına sahip olurlar.

Anahtar Kelimelerin Kullanımı:

• İTÜ HAZIRLIK: Metin boyunca programın adı olarak kullanılmıştır.
    • İTÜ HAZIRLIK sınavı: Sınavın adı olarak kullanılmıştır.
    • İTÜ HAZIRLIK zor mu: Sınavın zorluk derecesine değinilmiştir.
    • İTÜ HAZIRLIK geçme sınavı: İTÜ HAZIRLIK programını tamamlamak için geçilmesi gereken sınav olarak belirtilmiştir.
    • İTÜ HAZIRLIK: Programın genel adı olarak kullanılmıştır.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • SAKIN OKUMA BERBAT
  • DeepMind kullanıcısına yanıt
    Sebep lerinide söylersen daha açıklayıcı olur ve hangi bölüm okuyorsun itüde
  • Çok zor muhtemelen zaten geçemessin okuma. İtü lü biriyle konuştum o kadar zor ki kalınca üniversiteyi bırakıp tekrar hazırlananlar falan oluyormuş. Bizim üniversitede baya zor isteğe bağlılar ağırlıklı olarak kaldı , şimdi diyorlarki bir sene boşa gitti keşke direk bölüme geçseydim
  • Up
  • elkarun E kullanıcısına yanıt
    İyi hoş yazmışsın da kulaktan dolma ile olmuyor.Benim kuzenim de çalışırsan yaparsın dedi.Direk bölüme geçebilmen için yinede ing sınavına giriyosun .O kolay mı oluyor yani ?
  • Itu hazirlik berbattir.Zaman kaybindan baaka bir sey degil.Ingilizce ise bolumun ayrica yandin.Dersler acilmayacak okulun uzar buyuk ihtimalle
  • Hazırlık geçme sınavları zor mu peki .Benim bölüm yüzde 30 ingilizce
  • quote:

Orijinalden alıntı: powerlake

Hazırlık geçme sınavları zor mu peki .Benim bölüm yüzde 30 ingilizce
    Dersler eğitici mi nasıl şöyle açıklayıcı genel hatlarıyla anlatıcak birisi yokmu
  • powerlake P kullanıcısına yanıt
    Yata yata 93 ile gectim.Tabi senin seviyene bagli.Benimki b2 civarindaydi basladigimda b2 kaldi.Bir essay yazmayi ogrendim o da evde hallolucak bir.sey.Biraz calis simdiden gecersin sinavi.
    Ne kulaktan dolması lan ? dokuz eylülde 23 kişiden 5 6 kişinin geçtiği hazırlığı geçtim ben bütte 65 verip tam puanıyla ancak geçtim , itüde bir arkadaşla çok muhabbetini ettik o adam gittiginde b2 idi o da geçti . Sen ingilizcenin akedemik seviyesini ne sandın ? he she it mi sanıyorsun ? millet fen liselerinden 10binlerden ne dershane sınıflarından geliyor kalıyor bu koskaca bir dil. Bizde ingilizcemiz iyi diyorduk ilk muafiyetten 05 08 falan aldık . Kolejden seviyli gelen adam b1+ olan adam b2 yi zor verdim A1 in a2 min şansı ne ? Daha sınavlarım biteli 1 1.5 ay oldu kulaktan dolma bilgi diyor. Cotu uyarıyoruz bizi yalancı çıkarıyor. Kardeşim çalışıp geçende oluyor çalışıp kalanda oluyor. Sınavlar gereğinden zor hazırlanıyor konular berbat oluyor. Okuma sınavı 15 üzerinden son girdiğim iki sınavda sınıfın notları 1 2 3 4 dü max 4 dü , Teknojinin Terörismdeki olumsuz etkisi gibi konular vardı , Geçen yaz tatilinde ne yaptın değil parmakizi tekniğinin kullanılması ve bir öğrenci ekibinin bilmem kaç tane mahkumu ipten kurtarması , tamamen bilmediğin kelimelerle dolu çünkü b2 o demek , bilmediğin kelimeleri anlaman demek. Konuşma sınavında seri katillerle alakalı çıkıyor ne sorular var gittiğinde göreceksin. İtü olmasa oku derdim ama zorluğunu biliyorum. Burda millet zannediyorki yorum yapan kim olursa olsun ondan 10 puan fazla lyım gibi ama sende bende aynı üniversitede okuyan aynı notları alan insanlarız , ben zorlanıyorsam sende net zorlanırsın , kolay diyorsam akar geçersin. Üniversite lise değil kapağı attıktan sonrası kolay değil , gelince bu neya ? hani hazırlık üniversitenin balayıydı bu ne ya kederden kanser oldum diye çok muhabbetler dönecek aranızda şimdiden söyleyim. Bende şansına geçtim denebilir o kadarını söyleyim ki benim grammerim konuşmam yazmam muazzamdir. Sen bana yazma bu yorumu oku ciddiye al zorluk bana vız gelir dersen git.

• Benim ingilizcem zaten iyi baya artistlik yapmak için söylemiyorum okul birincisiydim.Bu 1 seneyi kendime ayıracak bi zaman olarak görüp almanca çalışsam sizce nasıl olur ? Zaman kaybı mı sizce
  • quote:

Orijinalden alıntı: Saçma10

Yata yata 93 ile gectim.Tabi senin seviyene bagli.Benimki b2 civarindaydi basladigimda b2 kaldi.Bir essay yazmayi ogrendim o da evde hallolucak bir.sey.Biraz calis simdiden gecersin sinavi.

hocam benim arkadas temmuzdaki sinavdan 56 aldi eyluldeki sinavi gecer mi sence ?
  • DeepMind kullanıcısına yanıt
    Hocam biraz calisirsa gecer yalniz eylul profu en zor olan oluyormus.Isleri biraz sıkı tutsun soylesin.
  • elkarun E kullanıcısına yanıt
    Kardeşim ne anlatıyosun ?? Hazırlık sınavını geçemessen hazırlık okuyorsun bunuda biliyorsun değil mi ? İsteğe bağlı değil yani .Sana zorlugunu kolaylıgını sormadım ayrıca itü de okumuyorsun bu yüzden kulaktan dolma dedim.Çalışan biri için + ları - leri neler diye sordum benim sorum bu bende biliyorum lisedeki eğitimle üniversitedeki ingilizce eğitiminin aynı olmadıgını.Ama ek olarak demek istediğini anladım çok zor diyorsun çekilmez diyorsun.Teşekkürler sağ ol yorumun için lan
    Bolum ne.bilmiyorum ama.almanca ogrenmen her turlu kar olur sana.Benim hazirlik hocam da bana ogren diyordu ama yemedi.Yanliz ogrenmekten kastin.a1.a2 ise hicbir.ise yaramaz.bosuna.ogrenirsin.Profesyonel anlamda ogrenmeye bak yoksa zaman kaybindan baska bir.sey degil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: powerlake

Kardeşim ne anlatıyosun ?? Hazırlık sınavını geçemessen hazırlık okuyorsun bunuda biliyorsun değil mi ? İsteğe bağlı değil yani .Sana zorlugunu kolaylıgını sormadım ayrıca itü de okumuyorsun bu yüzden kulaktan dolma dedim.Çalışan biri için + ları - leri neler diye sordum benim sorum bu bende biliyorum lisedeki eğitimle üniversitedeki ingilizce eğitiminin aynı olmadıgını.Ama ek olarak demek istediğini anladım çok zor diyorsun çekilmez diyorsun.Teşekkürler sağ ol yorumun için lan
    itü ingilizcesi=what is your name
  • Anladım dostum dogru söylüyorsun.İtü içinde almanca öğrenebileceğim bir yer varmı peki ?
    Ydy icinde kurslar var ya da 1.sinifa falan baslayinca istedigin.dilin dersini alabiliyorsun secmeli olarak
  • quote:

Orijinalden alıntı: BaklagilgillerdenMercimek

Ydy icinde kurslar var ya da 1.sinifa falan baslayinca istedigin.dilin dersini alabiliyorsun secmeli olarak
    Anladım hocam tanıdıgın falan varmı peki faydasını gören
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.