Şimdi Ara

itü inşaat vs ekonomi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bölümler alanlarından bağımsız olarak sizce itüde hangisini okumak daha avantajlıdır? hangisinden mezun olduktan sonra daha iyi kariyer/yurt dışı gibi imkanlara sahip olunur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İnşaat mühendisliği

iyi seviyede ingilizce

orta seviye arapça

girişimcilik

=

zenginlik

• dolmayan anadolu üniversitelerinden de girişimci olabilirsin önemli olan para hatta okumadan da olabilirsin git müteahhit ol her şey sandığın gibi toz pembe değil paran varsa atılırsın

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ebobekok. E kullanıcısına yanıt

itü'de vizyon kazanırsın, etiketin olur, teknik açıdan da donanımlı bir mühendis olarak diplomanı alırsın vs. sermaye olmadan nasıl müteahhitlik yapacaksın?

arap ülkelerinde 5-10 sene çalışıp sermaye ve network yaptıktan sonra kendi işine girişeceksin.

• öyle bişey yok sen yaz o zaman

• ebobekok. E kullanıcısına yanıt

gayet de var.

niye yazayım olm ben 50k mı oldum?

sanki 3-5k yaptın da sana inşaat yaz dedik

• Kral inşaat mühendisliği dünyada bitmemiş bir mühendislik. Sıralamalar sadece Türkiye'de böyle inanılmaz düşüyor çünkü burası TR. Normalde inşaat mühendisliğinin ederi 10 20kdır itü odtüde. Eğer inşaat sektörü yeniden düzene girerse o bölümlerin 10k 20kya ineceği garanti. Sadece pek dönemi değil inşaat mühendisliğin. Yoksa epey sağlam bölüm yurtdışında vs.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Boğaziçi işletme ve ekonomi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • econ okumak ve econ vb. bir alanı sevmek bence daha kolay. Yani her türlü bir ucundan tutarsın fakat İnşaat Mühendisliğine bir ilgin yoksa girdikten sonra bakarız yolumuza modundaysan işlerin daha kötüye gitme ihtimali çok fazla. İnşaat müh'e en ufak ilgin varsa inşaat müh yaz bence. Yoksa direkt econ'a geç. Econ kayabileceğin, ve ortalama bir insanın sevebileceği daha çok fırsata sahip bence.

gördüğüm kadarıyla inşaat'ın yurt dışı vs. bakımından avantajı daha büyük fakat ben sırf bu yüzden inşaat gibi zor ve niş bir bölüm yazmazdım. Yani yukarıdaki arkadaş çok da yanlış bir şey söylememiş. Eğitimleri de sağlam diye biliyorum inşaatların geçmişteki prime dönemlerinden dolayı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EistroY661 -- 26 Haziran 2024; 11:54:8 >
  • inşaat mühendisliği hayatımda gördüğüm en sıkıcı mühendislik

• up

• Kanka itü hazırlık + 1. Sınıf makine mühendisiyim itüden kaydımı sildirmeyi düşünüyorum. Daha detaylı konuşmak istersen wpden konusabileiz. Burası yavaş kalıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: maketbıcagı

Kanka itü hazırlık + 1. Sınıf makine mühendisiyim itüden kaydımı sildirmeyi düşünüyorum. Daha detaylı konuşmak istersen wpden konusabileiz. Burası yavaş kalıyor

İnşşattada arkadaşım var itü econdada tanıdıklarkm var. İtünün ne olduğunuda biliyorum

• Çoğu arkadaş değinmemiş ama beklenen istanbul depremi sonu inşaat mühendisinden parayı kırarsın. Arkana yaslanıp deprem olmasını bekleyebilirsin. Tabi senin ölmemen koşuluyla. Ne kadar etik orası tartışılır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maketbıcagı -- 27 Haziran 2024; 14:13:24 >
  • Odtü inşaat tan 6-7 sene evvel kuzenim mezun oldu. o dönemler ilk girerken yüksek sıralama ile giriliyordu. mezun oldu olmasına ama iş bulamadı/beğenemedi.

ankarada büyük inşaat firmaların demir aksamlarını üreten bir da yönetici kıvamında başka bir kuzenim de odtü lü akrabamı(amca oğlum) önce saha işine soktu. hani holding çapında büyük bir şirkette. ama kuzen saha işini beğenmeyip ayrıldı. sonra yüreği dayanmayan diğer yönetici olan kuzen bu sefer kendi işinde bir pozisyona aldı. ama oradada maaşı beğenmedi. yine işten ayrıldı.

ve çözümü usa iowa da doktora yapmakta buldu. dr a bitincede yapı denetim tarzı bir firmada iş bularak orada kaldı ama yaşı epey epey oldu yani hayata atılması epey sürdü. 35 felan vardır şuan. 1 sene oldu olmadı işe başlıyalı.

ayrıca kuzenimhem zeki hemde isteyerek gittiği halde odtü inşaatı bitirirkende epey bi yıl kaybı da yaşadı. sanırım odtü de bazı bölüm hocaları çok gereksiz sıkıyor öğrencileri.

Gelelim son kısma; diğer kuzen yine bir tanıdığın oğlunu(inşaat mühendisi) yine büyük şirketlerden birinin saha işine sokmuştu. o çocuk ta 2 sene zor dayandı. inşaatı sektör olarak terk edip yazılım kursuna giderek tamamen bıraktı.

bizim yönetici olan kuzen kendi makine mühendisi dir, tavsiye istemiştik meslekler hakkında inşaat mühendisi haricinde hangini tercih ederseniz keyfiniz bilir demişti. sonuçta severek yapıldığında ekmek yeniyor ya, ama inşaat mühendisliği bildiğiniz amelelik olarak tabir ediyor ve asla tavsiye etmiyor.

• İnşaat

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence econ. İnşaat kolay bölüm değil gibi özellikle itüde. Yoksa tabi inşaat bölümü daha iyi. Ama verilen emeğe değer mi? O önemli.

• İkisini de yapma şansı çok yüksek değil mi?
    Mühendislikten finans, ekonomi alanına geçen çok fazla insan var diye biliyorum. Bir de yan dal kolay olması lazım, bir kaç arkadaşım böyle bahsetmişti.

Hakan Özerol mesela İTÜ Maden Müh. mezunu ama piyasada ekonomist olarak gayet tutuluyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.