Şimdi Ara

İTÜ İnşaat yatırımlık bölüm olabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
2
Favori
379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Acaba 15 sene sonra piyasa biraz düzelirse top tier üniversite de okunan İnşaat mühendisleri mumla aranır mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Olabilir de 15 sene sonrasına varsayım yapıp seçim yapmak ne kadar mantıklı olur bilemiyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 15 sene ne ohooo bekle bekle bitmez

• en guzel yanit bu olmus sanirim bazi bolumler gercekten bazen yukselip alcalabiliyo ama insaatin bunlarla alakasi yok su anki insaat mimarlik mezunlari ulkeyi bir asir goturur

• Hayatının hatasını yaparsın.

• epeolatry57 E kullanıcısına yanıt

sebebi var mı hocam acaba?

• Sehoka kullanıcısına yanıt

Mezun sayısı 10 sene yeter diyorlardı bölüme alımı kapatsalar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam farklı bir iş yapmak için yazılır mı ne diyorsunuz?

Bölüm zor kafanı derslerden kaldırabilirsin itü etiketi çok iş yapar

Tabii ki var. Ülkenin ekonomik sorunlarından ilk başta inşaat sektörü etkileniyor. Şöyle bir durumda inşaat mühendisliği ciddi şekilde kumar olur. Kaldı ki bu ülke iyiye hiçbir zaman gitmeyecek. Hatta dünya gitmeyecek. Avrupa amerika kıtası fark etmez hemen hemen her yerde az veya çok enflasyon oluyor ve bundan ilk başta inşaat sektörü etkileniyor. Neden çünkü masraflı ve yapımı yılları alabiliyor. Buna bir de deli saçması sayıda mezun eklenince iş bildiğin çözülemeyen bir düğüm haline geliyor. İTÜ değil stanford bile kurtarmaz inşaat mühendislerini Türkiye sınırları içinde. Amacın yurtdışı falansa zaten o da senin kendi becerine bakıyor.

• İnşaat Mühendisliği dipleri gördü arkadaşlar artık yükseliş trendinde zaten 2021'den itibaren bakın gidişatına kontenjanları da artık sınırlandı yahu yıldız teknik 130'dan 80'e düşmüş itü de 200 lerden 120 ye düşmüş daha nereye düşüş trendine girecek zaten piyasa biraz düzelmeyi bırak düzelecek ailen sektörün içindeyse her gün bunlara maruz kalıyorsun misal ben faizler düşünce kredi muslukları da açılınca inşaat otomobil gibi sektörlerde işler rayına girer.Yıllardan beri bu böyleydi yine böyle olacak.

• powerofengineering kullanıcısına yanıt

Ekonomi böyleyken zor.

Rizeli olmamdan dolayı aslında İnşaat sektöründe tanıdığım çok, burada tamamen fazladan feedback almak için yazıyorum.

En azından 6-7 sene sürünmeye devam, sonra da yatay yukarı doğru olursa olur ki o bile çok zor. Ben bölümü biraz daha ITU'de takılmak için istiyorum tamamen.

özel tıp yazmayacak mıydın?

• processustransversus23 P kullanıcısına yanıt

Gidip geliyorum hocam. Alternatifleri de düşünüyorum, ailem tıp yazarsan okeyiz diyorlar da ben biraz burslu olduğu için soğuk bakıyorum.

• tıp daha prestijli tıp yaz para varsa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi processustransversus23 -- 21 Temmuz 2024; 15:33:42 >
  • boun inşaat

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.