Şimdi Ara

İTÜ irregular ders seçimi hakkında yardımcı olacaklar içeri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ortalamayı yüksek tutmak için hangi dersleri önce seçmeliyim? Aklımda şunlar var:

mat 1

fizik 1

fizik 1 lab

inşaat mühendisliği için yer bilimi

teknik resim ( çok sıkıntı dersmiş )

fizik 2 ( yine sıkıntı bir ders , iyi not alamazsam daha sonra yükseltmeye alırım diye erkenden seçmek mantıklı olur dedim )

fizik 2 lab

Eğer fizik 2 alma diyorsanız python dersi var onu düşünüyorum. ITB var seçmeli olarak, onu ne zaman almamı tavsiye edersiniz?

• Fizik 1 lab bu dönem açılmıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cokzorya C kullanıcısına yanıt

Doğru hocam açılmıyormuş.

Diğerleri için ne diyorsunuz?

• Mat 1 fizik 1 fizik 2

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sehoka kullanıcısına yanıt

Bence az almışsın bu aldıklarının yanına kimya python ingilizce vs alarak yaklaşık 17-18 kredi olacak şekilde tamamla. Bir de kredisiz dan102 yi de al aradan çıksın.

• İTÜ inşaat mı, profesör olan bi akrabam var orada ama kim söylemem  

• eem_1.sinif_behlul kullanıcısına yanıt

Bizim de tanıdıklarımız var çok şükür. :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Fiz 2 yerine kimya al benden soylemesi

• Dersleri 1 defa almaya çalış. Olmazsa tekrar alırım çok yorucu. Fizik 2 kalsın bence güzel. Aldığın dersleri iyi şekilde geçmeye çalış

• hvl00 kullanıcısına yanıt

Hocam programa ek olarak Genel Kimya ve Fizik 2'yi aynı anda almak ağır olur mu? En kötü Fizik 2'yi görmüş olurum sonra yükseltmek için şansım olur.

Fizik 2 için git istersen derslere ekstra gir istediğin hocadan. Ama alma bence. Zor olur. İlk ders dönemi olması da baya etkili

İlk ders dönemi olmasıyla alakasını anlamadım hocam. Açıklayabilir misiniz?

Derslerin işleyişi, hocalar, ders odak kapasiten bunların hepsini ilk dönem görüp ona göre planlama yapmak mantıklı. Ben ilk dönem çok ders aldım mesela hepsi istediğimden düşük geldi ve tekrar aldım. Başta çok almayıp aldıklarını iyi geçmek bence daha iyi bir yöntem

Peki hocam siz olsanız Genel Kimya mı alırsınız yoksa Fizik 2 mı Bahar için ?

Farklı şekillerde de değiştirebilirsiniz programı, yani siz nasıl yaparsanız öyle de atabilirsiniz.

Ben olsam
    Fiz1
    Mat1
    Fiz2lab
    Yer bilimi
    Teknik çizim
    Kasıntı olmayan bir itb

Böyle alırdım. İlla istersem yazın kimya yada fizik 2 alırdım. Bana fizik daha kolay geliyor ama çoğunluk kimyayı kolay buluyor

Program konusunda ben de sizin gibi düşündüm de kendisini almadığım dersin labı sıkıntı çıkartmaz mı?

Ben alırken sorun olmuyordu ama labın işleyişi önemli

Hocam dediklerinize ek olarak sadece Kimya ve labını alıyorum. Sizce düzenli çalışmayla hepsi aa verilebilir mi tek dönemde?

Bir de iyi akademisyeni seçmek için kaynak vs. önerebilir misiniz?

Verilir verilmesine ama AA için bazı derslerde hoca mesela 3 kişilik kontenjan ayarlıyor. Yani istersen geçmiş senelerin en iyi notunu al o derste 4. isen AA gelmiyor. Yada talihsizlik yaşanabiliyor bir sınavda ve AA kaçıyor. Yani o risk hep var. Aklında bulunsun. Ayrıca sadece düzenli çalışmak yetmez, doğru çalışmak da önemli. Neler sorulur, neler sorulmaz, hangi kısma ne kadar çalışılmalı, nereden çalışılmalı; bunlar da çok önemli.

Akademisyen için havuz dersleri ortak sınav, ödev vs oluyor onlarda hoca önemli değildi en son. Yoklama olmadığı için iyi anlatan bir hocayı öğrenip onun sınıfından takip edebilirsin. Kötü anlatan hoca vakit kaybı olur. Bölüm dersleri için ise notkutusu sitesinde HocaMetre var. Oradan bak. Bir de Facebookta İTÜ aktüel ve İTÜ not dağılımları diye gruplar var onlara bakabilirsin. Üst dönemlere, whatsapp gruplarına sorabilirsin.

Ek olarak mesela teknik çizimde bu dönem sıkıntı bir hoca açmış ve duydun ki başka hoca da açıyor o dersi ve gelecek dönem de ders açılacak. O işkence yerine diğer derslerine odaklanıp o dersi gelecek dönem alman mantıklı olabilir. Bazı hocalar gerçekten çok sıkıntılı oluyor çünkü. Bir hoca vardı mesela bir dönem sınıfı baya iyiydi çok fazla AA BA notları falan gelmişti. Hoca otomasyon ekranındaki tüm zamanların notları kısmındaki dağılım bozuldu kötü duruyor diyerek bir dahaki dönem çok kötü notlar vermişti.

Hocam not kutusu sitesinde e-mail için istediği onay itü emaile gelmiyor, çıldırttı beni.

Benzer sorun sizde de oldu mu?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.