Şimdi Ara

İTÜ - İstanbulTeknikÜniversitesi - OSYM Tercih: Sorularınız ve Merak Ettikleriniz [Tek Konu] (66. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.453
Cevap
24
Favori
90.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam çok aciklayici bir cevap olmus cok saol

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Othersboy -- 6 Temmuz 2013; 15:30:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: captain7turkey

quote:

Orijinalden alıntı: so.so

İtü matematik mühendisliği düşünüyorum okurken ne gibi dersler alınıyor çok zorlanılıyor mu mezun olduktan sonra ne gibi iş imkanları olur bilgisi olan biri yardımcı olabilir mi ?

Buyur ben Matematik Mühendisliği'ndeyim soruların varsa yardımcı olabilirim ?

En başta merak ettiğim normal matematik bölümünden farkı nedir Koç-Matematik de düşünüyorum İtüde mühendislik okursam ne gibi avantajları olabilir?
    Okumak zor mu lise matematiğiyle alakası yok diyorlar genel olarak matematiği severim ama aynı şey soyut matematikte de geçerli olur mu endişeliyim.

• quote:

quote:

quote:

İtü matematik mühendisliği düşünüyorum okurken ne gibi dersler alınıyor çok zorlanılıyor mu mezun olduktan sonra ne gibi iş imkanları olur bilgisi olan biri yardımcı olabilir mi ?

En başta merak ettiğim normal matematik bölümünden farkı nedir Koç-Matematik de düşünüyorum İtüde mühendislik okursam ne gibi avantajları olabilir?
    Okumak zor mu lise matematiğiyle alakası yok diyorlar genel olarak matematiği severim ama aynı şey soyut matematikte de geçerli olur mu endişeliyim.

ben bir mezunla telefonda gorusmustum , normal matematiklerden daha prestijli oldugunu soylemisti.

• hayvan arkadas kullanıcısına yanıt
    normal şartlarda daha prestijli tabi ki ama koç üniversitesi olunca karşısında bir düşündürüyor :)
  • 18822 sıralamam var İTÜ'de olursa Uzay Mühendisliği , Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği olur ancak.Gemi İnşaat gördüğüm kadarıyla sıralaması yükselen bir bölüm.Önemini kaybetmiş gibi duruyor.
    O yüzden Uzay Mühendisliği düşünüyorum ama değer mi bilmiyorum.Bölüm isteklerimi karşılıyor uydu tasarımı filan.Ama işsiz de kalmak istemiyorum.
    Bilgilendirirseniz sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hopelesscase

18822 sıralamam var İTÜ'de olursa Uzay Mühendisliği , Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği olur ancak.Gemi İnşaat gördüğüm kadarıyla sıralaması yükselen bir bölüm.Önemini kaybetmiş gibi duruyor.
    O yüzden Uzay Mühendisliği düşünüyorum ama değer mi bilmiyorum.Bölüm isteklerimi karşılıyor uydu tasarımı filan.Ama işsiz de kalmak istemiyorum.

uzay mühendisliğiyle ilgili sorun varsa sorabilirsin elimden geldiğince yardımcı olurum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: casper7

quote:

18822 sıralamam var İTÜ'de olursa Uzay Mühendisliği , Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği olur ancak.Gemi İnşaat gördüğüm kadarıyla sıralaması yükselen bir bölüm.Önemini kaybetmiş gibi duruyor.

uzay mühendisliğiyle ilgili sorun varsa sorabilirsin elimden geldiğince yardımcı olurum.

Siz itü uzay mühendisi mezunu veya okuyanı mısınız? İş olanakları nasıl? Yaklaşık ne kadar maaş ile başlar?
    Şimdiik bu kadar :D Teşekkürler :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Othersboy

Benim yurt ile ilgili bir sorum var
    Yurda basvururken gerekli belgelerde anne baba çalıştığı yerden alinan personel bilgisi iceren belge istenmis. benim anne issiz baba emekli,bu durumda nasil olucak bu belge isi? Birde ben istanbulluyum ikametgahimi aldiricam baska bir ile,anne babamin da ikametgahini aldirmasina gerek var midir ,veya anne babanin calistigi/oturdugu yer istanbul ise bu bana yurt cikma sansini dusurur mu?
    Arkadaslar cevabiniza cok ihtiyacim var,bilenler lutfen esirgemesinler yorumlarini :/

SGK'dan emekli olduğuna dair belge alabilirsin. Annen için bir şeye gerek yok; ama garantiye almak istiyorsan, annenin e-Devlet hesabına girip, işsiz olduğuna dair sayfayı çıkartabilirsin.

İkinci sorun hakkında net bilgim yok; ama ailenin ikametgahına bakıyor olabilirler. Bu da yurt çıkma şansını daha da düşürür.

Çalıştığı yerin İstanbul'da olmasına bakacaklarını sanmıyorum. Örnek vermek gerekirse, her gün Gebze-İstanbul arasında git-gel yapanlar da var iş için. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 6 Temmuz 2013; 17:47:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gofdelisi

Yatay gecisle mimarliga gecmek cok mu zor yani calissam mimarliga veya herhangi bi bolume gecebilirmiyim?

ben şu anda yatay geçiş için uğraşıyorum. zaten çok duymuşsundur ama şöyle söyleyeyim, bütün umutlarını yatay geçişe bağlama. çok çok zor olmadığı gibi çok çok kolay bir şey de değil, o yüzden olmama ihtimali de var. geçiş yapamama ihtimalini de göz önünde bulundurarak tercih yapmanı öneriyorum. bir şekilde geçerim, sıramın yettiği bölüme gireyim mantığıyla hareket senin için kötü sonuçları olabilir. belki geçiş için önemli olan ilk iki-üç döneminde o bölümde olduğunu hissetmeyeceksin ama eğer ki geçemezsen, sonra hiç düşünmeden yerleştiğin bir bölümde kalmış olacaksın. ben tekstil mühendisliğindeyim, bu bölümü araştırarak, bilerek seçtim. makina mühendisliğine geçmek istiyorum, oldu ki geçemezsem tekstil mühendisliğinde kaldığım için değil makina mühendisliğine geçemediğim için üzüleceğim. sen de o bölümde kaldığın için üzüleceğin değil, geçiş yapamazsan yapamadığın için üzüleceğin bir bölüme yerleş derim.

onun dışında, dediğim gibi, çok çok kolay değil, çok çok zor da değil. belki duymuşsundur, "yatay geçiş yapmak için çalışacağına ygs/lys'ye çalış, derece yaparsın" sözlerine kulak asma. sonuçta burada da çok farklı şeyler görmüyoruz ilk seneler için. özellikle de irregular olursan, ders programını hafifletip ortalamanı yüksek tutma şansın da var. ha, tabii ne olur, diğer arkadaşlarından daha fazla çalışman gerekir, düzenli çalışman gerekir, icabında yaz okullarına kalman gerekir. bunlar da işin içinde olan şeyler. mimarlık makina mühendisliğinden daha farklı olarak biraz daha yüksek ortalama isteyen bir bölüm, 3.50-3.70 aralığında yapmak çok kolay değil; ama ona göre kendini ayarlaman gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: teoska

quote:

Yurda basvururken gerekli belgelerde anne baba çalıştığı yerden alinan personel bilgisi iceren belge istenmis. benim anne issiz baba emekli,bu durumda nasil olucak bu belge isi? Birde ben istanbulluyum ikametgahimi aldiricam baska bir ile,anne babamin da ikametgahini aldirmasina gerek var midir ,veya anne babanin calistigi/oturdugu yer istanbul ise bu bana yurt cikma sansini dusurur mu?
    Arkadaslar cevabiniza cok ihtiyacim var,bilenler lutfen esirgemesinler yorumlarini :/

SGK'dan emekli olduğuna dair belge alabilirsin. Annen için bir şeye gerek yok; ama garantiye almak istiyorsan, annenin e-Devlet hesabına girip, işsiz olduğuna dair sayfayı çıkartabilirsin.

İkinci sorun hakkında net bilgim yok; ama ailenin ikametgahına bakıyor olabilirler. Bu da yurt çıkma şansını daha da düşürür.

Çalıştığı yerin İstanbul'da olmasına bakacaklarını sanmıyorum. Örnek vermek gerekirse, her gün Gebze-İstanbul arasında git-gel yapanlar da var iş için. :)

Hocam cok tesekkurler

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: teoska

quote:

Hocam cok tesekkurler

Senin ikametgahına bakıyorlarmış, ailenin değil. Bunu öğrendim.

Rica ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 6 Temmuz 2013; 21:39:01 >

• quote:

quote:

quote:

şimdi bir kere ITU'den mühendislik diploması alıyorsun ve matematiği daha detaylı görüyorsun lise matematiğinden farklı şeyler görürsün zaten ama tüm mühendisliklerde var o yani lise matematiğinden farklı şeyler görmen mühendislik kuralı o onun dışında prestiji var tabii ki iş imkanları olarak şunları sayabilirim okurken seçmeli derslerle kendini 3 farklı alana yöneltebiliyorsun bunlar yazılım finans ve teori
    Yazılım seçersen hemen hemen her sektörün bilgi işlem departmanlarında IT elemanı olarak başlayabilirsin
    Finans seçersen danışmanlık ve o tarz işler yapabilirsin
    Teori seçersen de akademisyenlik yapabilirsin.
    Normal matematik bölümünden farkı mühendislik dersleri görüyorsun onlar da senin pratik yapma şansını arttırıyorlar normal bölümlerde seni biraz daha teori alanında eğitiyorlar.

• quote:

quote:

quote:

Siz itü uzay mühendisi mezunu veya okuyanı mısınız? İş olanakları nasıl? Yaklaşık ne kadar maaş ile başlar?

evet 1. sınıf öğrencisiyim, uzaya çıkmıyor muhtemelen astronot da olmuyoruz bu yüzden iş yok Türkiye'de diyenlere bakma, bildiğim kadarıyla iş sıkıntısı yok bende öğretim görevlileriyle, mezunlarla konuşarak geldim ama neticede mühendissin çoğu şey sana bakar ki en az 5 yıl sonra mezunsun hazırlık okursan bunu da göz önüne almak lazım.Giriş maaş konusunda 2.000-3.500 arası deniyor ama tam bir bilgim yok girmeyi hedeflediğin şirketin mühendis maaşlarını inceleyerek daha ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: jokers7

Çok teşekkür ederim öncelikle. İki sorum olacak; birincisi yurduyla uçak masrafıyla vs 5 sene sonunda kabaca 180bin tl gibi hesaplamıştık, bu miktarı aşar mı ortalama bir öğrenci?
    İkincisi ise mezun olmuş halihazırda Türkiye'de iyi yerlerde çalışan örnekler mevcut mudur, en azından duyum aldınız mı ne şartlarda çalıştıkları ile ilgili?

180bin lirayı geçmez evet.

Türkiye'de çalışanlar genelde kendi işlerini kurmuşlar(bildiğim 3-4 kişi üzerinden konuşuyorum.) Ancak mezunlar genelde yurtdışında çalışmayı tercih ediyorlar. IBM , Cisco, Microsoft, PricewaterHouse Cooper, KPMG v.b. şirketlerde çalışan mezunlar var.

Biraz geç gördüm, kusura bakmayın.

• Tercihlerinde İTÜ'ye yer vermeyi düşünen arkadaşlar için;

http://tercihim.itu.edu.tr/
    http://tercihim.itu.edu.tr/docs/librariesprovider8/default-document-library/itu_kitapcik_yeni_2013.pdf?sfvrsn=0

(Bunun dışında, Tercih Günleri etkinliği de mevcut:http://forum.donanimhaber.com/m_77497424/tm.htm )

• Something kullanıcısına yanıt
    Ne demek sorun değil, tekrardan sağolun
  • Beyler Metalurji okuyan varmı itüde?
  • Daha önce sorulmuştur. Ama ben tekrar sorayım. Forumdaki bir çok kişiden fikir aldım gerçi. İTÜ uzay ile özyeğin elektrik elektronik arasında kaldım.Sıralamanın düşeceğini varsayıyorum. 18k civarındayım mf4'te. Sorum şu ki; uzayda okuyan arkadaşlar memnun mu bölümden ?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

evet 1. sınıf öğrencisiyim, uzaya çıkmıyor muhtemelen astronot da olmuyoruz bu yüzden iş yok Türkiye'de diyenlere bakma, bildiğim kadarıyla iş sıkıntısı yok bende öğretim görevlileriyle, mezunlarla konuşarak geldim ama neticede mühendissin çoğu şey sana bakar ki en az 5 yıl sonra mezunsun hazırlık okursan bunu da göz önüne almak lazım.Giriş maaş konusunda 2.000-3.500 arası deniyor ama tam bir bilgim yok girmeyi hedeflediğin şirketin mühendis maaşlarını inceleyerek daha ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsin.

Hmm sağol. Sorduğum kişiler devam eden projeler olduğunu ve bu projelerde öğrencilere yer verildiğini söyledi.Böyle bir olanak var dimi? Bir de staj nasıl oluyor?Herkes staja girebiliyor mu?

• Fen dersleriyle ilgili bir sözel öğrencisi, jeoloji mühendisliğinde zorlanır mı acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirkadyen -- 7 Temmuz 2013; 19:41:32 >
  • 
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.