Şimdi Ara

İTÜ - İstanbulTeknikÜniversitesi - OSYM Tercih: Sorularınız ve Merak Ettikleriniz [Tek Konu] (64. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.453
Cevap
24
Favori
90.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kırarım Boynuzunu İblis

İTÜ Tercih Günleri başlıyor diye bir haber vardı sitede. Buraya isteyen herkes gelebiliyor mu ? Önceden randevu falan mı alınması gerekiyor yoksa ? Daha yeniyiz bir gidip görmek istedik. :)

İsteyen herkes gidebilir. Hatta ailenizle, arkadaşlarınızla da gidebilirsiniz. Bölümlerden hocalar ve öğrenciler kendilerine verilen masalarda oturup sorularınızı yanıtlayacak, İTÜ'yü tanıtan genel konuşmalar yapılacak. Kütüphane, çeşitli kulüpler, yurt ofisi gibi birimler de masa açacak, onlara da sorularınızı sorabileceksiniz. Sırf bu yıl tercih yapacaklar değil, sınava hazırlananların da gitmesinde fayda var bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cosmicstring

quote:

İTÜ Tercih Günleri başlıyor diye bir haber vardı sitede. Buraya isteyen herkes gelebiliyor mu ? Önceden randevu falan mı alınması gerekiyor yoksa ? Daha yeniyiz bir gidip görmek istedik. :)

İsteyen herkes gidebilir. Hatta ailenizle, arkadaşlarınızla da gidebilirsiniz. Bölümlerden hocalar ve öğrenciler kendilerine verilen masalarda oturup sorularınızı yanıtlayacak, İTÜ'yü tanıtan genel konuşmalar yapılacak. Kütüphane, çeşitli kulüpler, yurt ofisi gibi birimler de masa açacak, onlara da sorularınızı sorabileceksiniz. Sırf bu yıl tercih yapacaklar değil, sınava hazırlananların da gitmesinde fayda var bence.

Teşekkürler. Ayriyetten @duetyo sanada teşekkürler.

• Sorduğuma pişman oldum. Türkiye'de okumak isteyen varsa zaten bunlar yüzünden heveside kaçar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kırarım Boynuzunu İblis -- 4 Temmuz 2013; 16:39:46 >
  • quote:

Benim anlamadığım konu şu. Şimdi diyelim ki O bölüm sınavda ilk 8000 içinde olanları alıyor. 500 kişi başvursa bölüme bunu rastgelemi seçiyorlar, yoksa 500 kişi arasında ki örnek olarak en iyi 100 kişiyimi seçiyorlar. Bununla ilgili hiç bilgim yok.

terket burayı hemen
  • quote:

Orijinalden alıntı: miko_miko

quote:

Benim anlamadığım konu şu. Şimdi diyelim ki O bölüm sınavda ilk 8000 içinde olanları alıyor. 500 kişi başvursa bölüme bunu rastgelemi seçiyorlar, yoksa 500 kişi arasında ki örnek olarak en iyi 100 kişiyimi seçiyorlar. Bununla ilgili hiç bilgim yok.

terket burayı hemen

Derdin nedir ? Bilmediğimiz bir şey sorduk.
  • quote:

quote:

quote:

terket burayı hemen

En iyi kişileri seçiyorlar :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: duetyo

quote:

quote:

quote:

terket burayı hemen

En iyi kişileri seçiyorlar :)

Hayır yanlış bir şey mi sordum ? Sadece bilgi almak istedik. Bununla ilgili araştırma yapıyorum ama hiç bir yerde bilgi bulamadım. Bende buraya sordum. Buraya yazan kişileri neden Einstein falan zannediyorlar anlamıyorum.

• İmalat mühendisliği hakkında bilgisi olan var mı?
  • Something kullanıcısına yanıt
    Acaba Bilişim Sistemleri Müh. ile ilgili de bilgi verebilir misiniz o da Suny programı dahilindeymiş ancak iş imkanları hakkında bir fikrim yok?
  • İtü matematik mühendisliği düşünüyorum okurken ne gibi dersler alınıyor çok zorlanılıyor mu mezun olduktan sonra ne gibi iş imkanları olur bilgisi olan biri yardımcı olabilir mi ?
  • quote:

Sorduğuma pişman oldum. Türkiye'de okumak isteyen varsa zaten bunlar yüzünden heveside kaçar.

Açıkçası hakkaten çok komik ve saçma bir soru olmuş

Şöyle açıklayayım;

Şu bölüm ilk bilmemkaçı alıyor diye bir şey yok.

ÖSS (artık adı her neyse) sonuçlarından sonra, 1. olan kişiden başlanarak öğrenciler tercihlerine yerleştirilmeye başlanır. x. kişiye geldiğinde ilk tercihi doluysa, ikinci tercihine, o da doluysa üçüncü tercihine diye gider. Bu tüm öğrenciler bitene ya da tüm bölümler dolana kadar sürer. Bu durumda her bölümün bir taban sıralaması olmuş olur. Mesela X üniversitesi Y bölümü taban sıralaması 5000 ise, o bölüme giren en düşük puanlı kişi ÖSS'de 5000. olmuş demektir. Okul birincileri bu sıralamaların dışında tutulur, eğer okul birincisiysen sistemin senin için nasıl çalışacağını anlatayım yoksa kafanı karıştırmayayım

Canlı örnek verecek olursak geçen yıl İTÜ Bilgisayar Mühendisliği (100% İngilizce) taban sıralaması 5690, İTÜ Bilgisayar Mühendisliği (30% İngilizce) 8180'muş. Yani en son giren öğrencilerin (okul birincileri hariç) sıralaması buymuş.

http://uni.yandex.com.tr/search/?name=Bilgisayar+M%C3%BChendisli%C4%9Fi&university=%C4%B0stanbul+Teknik+%C3%9Cniversitesi

Benim zamanımda taban sıralaması 5000 civarı bir şeydi (100% İngilizce yoktu o zaman), ben ama 10.890. olarak girdim (okul birincisiyim, hem de en şanslı dönemde)

• quote:

Orijinalden alıntı: so.so

İtü matematik mühendisliği düşünüyorum okurken ne gibi dersler alınıyor çok zorlanılıyor mu mezun olduktan sonra ne gibi iş imkanları olur bilgisi olan biri yardımcı olabilir mi ?

Buradan istediğiniz bölümün ders programına bakabilirsiniz.

http://www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/

Matematik Mühendisliği, Fen-Edebiyat Fakültesi altındadır.
    Mezun olduktan sonra yazılımcı olanı da oluyor, bankalarda çalışanı da, ekonomist olan da oluyor, analist olan da.
    Bir matematik mühendisi arkadaş daha ayrıntılı cevap verebilir

• Beyler, GIDA Mühendisliği okuyan var mı?

Bir bayan için İşletme Mühendisliği ile birlikte en iyi mühendisliklerden biri sanırım..?

Tavsiye eder misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: jokers7

Acaba Bilişim Sistemleri Müh. ile ilgili de bilgi verebilir misiniz o da Suny programı dahilindeymiş ancak iş imkanları hakkında bir fikrim yok?

Başka bir konuya yazmıştım, oradan kopyalıyorum. Başka sorun olursa yazabilirsin.

quote:

Öncelikle UOLP sistemini tanıtarak başlayayım. UOLP'nin açılımı Uluslararası Ortak Lisans Programı.Bölümden bölüme değişmekle birlikte, genelde 2 sene ABD, 2 sene Türkiye şeklinde oluyor.Mezun olduğunuzda her iki üniversiteden de diploma ve Amerika'da 1 senelik çalışma vizesi kazanıyorsunuz.Orada kendini gösterebilirseniz kapağı atmak zor olmaz.Bazı üniversiteler burslu program da açıyor, ama genelde programlar burssuz.Toplam maliyeti soracak olursanız, İTÜ'deki seneler 10000TL, ABD'deki üniversite ücreti ise 13000-17000 USD arası değişiyor. 4 yıla vurursak Türkiye'de 4 yıllık özel üniversiteye eşdeğer bir maliyeti var diyebiliriz. Eğer bölümünüzde dereceye girecek olursanız İTÜ Amerika eğitiminizin %50'sini karşılıyor. Lisans eğitimine başlamak için TOEFL şartı aranıyor. Ben lise sondayken öylesine bi giriyim diyip vermiştim o yüzden direk 1.sınıfa başladım bu sene.

Avantajları sıralayacak olursak:
    -Yaşayarak geliştireceğiniz için İngilizce konusunda rakiplerinizden baya bir önde oluyorsunuz.
    -Çift diploma avantajı.
    -Yurtdışında rahatlıkla çalışma imkanı.
    -Amerika'da yaşama imkanı sağlaması
    Eksileri:
    -Ders programı normalden ağır oluyor, yüksek ortalama yapmak daha zor.
    -Durumunuz iyi değilse paralı olması denebilir.

Başka sorunuz olursa cevaplayabilirim.
    Edit:

Bir arkadaş yıllık 50000 dolar demiş. Biraz fazla açıkçası o rakam. Normal bir yaşam sürerseniz, 30000-35000'i geçeceğini sanmam.

Amerika'da okuduğunuz okullar da İTÜ,ODTÜ seviyesinde oluyor kabaca dünya çapında.

• quote:

Orijinalden alıntı: NovariX

Beyler, GIDA Mühendisliği okuyan var mı?

Bir bayan için İşletme Mühendisliği ile birlikte en iyi mühendisliklerden biri sanırım..?

Tavsiye eder misiniz?

İşletmeden gıdaya ÇAP yapamazsınız (en azından İTÜ'de).
  • Something kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim öncelikle. İki sorum olacak; birincisi yurduyla uçak masrafıyla vs 5 sene sonunda kabaca 180bin tl gibi hesaplamıştık, bu miktarı aşar mı ortalama bir öğrenci?
    İkincisi ise mezun olmuş halihazırda Türkiye'de iyi yerlerde çalışan örnekler mevcut mudur, en azından duyum aldınız mı ne şartlarda çalıştıkları ile ilgili?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meniz

Yanlış anladınız.

Çap anlamında sormamıştım. İşletme Mühendisliği bir bayan için iyi bir mühendislik dalı. Ayrıca GIDA mühendisliği de öyle.
    Bunu kastetmiştim. İşletme Mühendisliğine puanı muhtemelen yetmeyecek. Dolayısıyla GIDA'ya yönelecek.

İTÜ Gıda Mühendisliği için ne diyorsunuz? İyi midir hoş mudur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: NovariX

quote:

Orijinalden alıntı: Meniz

Yanlış anladınız.

Çap anlamında sormamıştım. İşletme Mühendisliği bir bayan için iyi bir mühendislik dalı. Ayrıca GIDA mühendisliği de öyle.
    Bunu kastetmiştim. İşletme Mühendisliğine puanı muhtemelen yetmeyecek. Dolayısıyla GIDA'ya yönelecek.

İTÜ Gıda Mühendisliği için ne diyorsunuz? İyi midir hoş mudur?

2 tane arkadaşım var gıda okuyan, hocalarından biraz illallah etmiş durumda ikisi de

1 tanesi mezun oluyor yaz sonunda, Pepsi'de (Fritolay kısmında) işe başladı, diğeri henüz 2-3. sınıf filan.

Biraz ezber olayları var, kimyayı sevmeyen birisi -özellikle organik kimyayı- okumamalı bence.

• elektronik ve haberleşmede okuyan var mı sorularım var
  • herkese meraba

mf4 sıralamam..8494

itü uçak mühendıslıgını dusunuyorm yazmak ıcın..bundan 4-5 yıl sonra uçak muh durumu ne olur...yani iş ımkanı şu sıralar sıkntı dıyolar

Bilen abilerimzde bilgi please

bu arada sıralama gttkce dusuyor itünun :)...bu sıralamayla gırerm herhalde :D ?

( ayrıca işletmenin muhendslıgı mı olur saçma gelıyo nedense )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akınbaylı -- 5 Temmuz 2013; 19:55:31 >
  • 
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.