Şimdi Ara

İTÜ - İstanbulTeknikÜniversitesi - OSYM Tercih: Sorularınız ve Merak Ettikleriniz [Tek Konu] (62. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.453
Cevap
24
Favori
90.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben açıkçası bu bazı bölümlerde %100 İngilizce programların kapatılması girişimini doğru bulmuyorum. "İTÜ bu konuda iyi değil" deniliyor. Ama yine de bir yerden başlamak lazım. Tutmadı diye kapatmak ne kadar doğru? Makine Mühendisliği ve Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümlerine şaşırdım özellikle.

İTÜ'nün bu konuda aynı sikletteki diğer üniversiteler kadar ileride olmadığı zaten bilinen bir şeydi. Tercih döneminde de bundan hep bahsedilir. Bu biliniyorken, ayrıca kişi zaten kendi İngilizce düzeyine de güvenmiyorsa, %100 İngilizce okumak zorunda değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: teoska

Ben açıkçası bu bazı bölümlerde %100 İngilizce programların kapatılması girişimini doğru bulmuyorum. "İTÜ bu konuda iyi değil" deniliyor. Ama yine de bir yerden başlamak lazım. Tutmadı diye kapatmak ne kadar doğru? Makine Mühendisliği ve Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümlerine şaşırdım özellikle.

İTÜ'nün bu konuda aynı sikletteki diğer üniversiteler kadar ileride olmadığı zaten bilinen bir şeydi. Tercih döneminde de bundan hep bahsedilir. Bu biliniyorken, ayrıca kişi zaten kendi İngilizce düzeyine de güvenmiyorsa, %100 İngilizce okumak zorunda değil.

Bosver bizim bölümün de prestiji artti iste biraz

Her ne kadar EE fakultesi binasinin boyundurlugundan kurtulamasak da

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: cwr

quote:

Orijinalden alıntı: teoska

Ben açıkçası bu bazı bölümlerde %100 İngilizce programların kapatılması girişimini doğru bulmuyorum. "İTÜ bu konuda iyi değil" deniliyor. Ama yine de bir yerden başlamak lazım. Tutmadı diye kapatmak ne kadar doğru? Makine Mühendisliği ve Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümlerine şaşırdım özellikle.

Bosver bizim bölümün de prestiji artti iste biraz

Her ne kadar EE fakultesi binasinin boyundurlugundan kurtulamasak da

Dekan Bey BLG111E'yi aldığım dönem final projesinde yaptığı konuşmada 2-3 yıla binanın hazır olacağını söylemişti, bir şey göremedik. Biz mezun olana kadar bitmez o.

• Arkadaşlar itü uçak mühendisliğinin ingilizce bölümü kaldırıldı mı acaba ?
  • arkadaşlar 18900 sıralama ile kontrol mühendisliği tutar mı?

veya itüde nerelere girebilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Criminolog

arkadaşlar 18900 sıralama ile kontrol mühendisliği tutar mı?

Tutması zor. Geçen sene 14 binle kapatmış. İngilizce kontenjanıda kalktığı için gelmesi zor gibi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: boQ7niz

quote:

Tutması zor. Geçen sene 14 binle kapatmış. İngilizce kontenjanıda kalktığı için gelmesi zor gibi.

Nick süper valla baya uğraşmışsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erk1905

Arkadaşlar itü uçak mühendisliğinin ingilizce bölümü kaldırıldı mı acaba ?

http://guncel.itu.edu.tr/datafiles/dosya/2013/2013_ITU_PUAN_TABLOSU_.pdf

Uçağın ingilizcesi kalkmış gözüküyor.
    İNgilizce kontenjanlarıda yüzde otuza dahil etmemişler, sıraları geriye düşmez gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: 06_EMRE

quote:

Orijinalden alıntı: boQ7niz

quote:

Nick süper valla baya uğraşmışsınız.

Quaresma sevdamız yedi bitirdi bizi. Konuyu konusundan saptırmayalım.

• peki tavsiye eder misiniz uçağı? uçak mı makine mi sizce.
  • Ben de kontrol müh. düşünüyordum sıralamam 14600, %100 ingilizcesinin kapatılması işimi zora soktu. Tek ümidim tıp kontenjanının artmasıyla birlikte tıpa kayacak olanlar; sizce kontrole girebilme ihtimalim çok mu düşük? Bir de neden İngilizce kontenjanlarını Türkçe'ye eklemediler?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RossoNeroBianco -- 2 Temmuz 2013; 15:46:07 >
  • Siralamam 1838 elektronik haberlesmeyi dusunuyorum itu icin tabi odtu eem de var .hangisini tavsiye edersiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hfocw

Hepinize iyi günler,

Arkadaşlar 8000 sıralama ile Elektronik&Haberleşme yada Endüstri Mühendisliği gelir mi? Buna ek olarak üst düzey hangi bölümler seçilebilir ?

Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

o sıralamayla makina mühendisliği, mimarlık, bilgisayar mühendisliği ya da uçak mühendisliği de yazabilirsiniz. ama bahsi geçen bölümler biraz birbirlerinden farklı disiplinler, kendi ilgi alanınıza göre tercih yapmanızı öneririm.

http://www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/ bu adresten istediğiniz bölümün 4 yıllık ders planlarını inceleyebilirsiniz, burada alacağınız dersleri, içeriklerini incelemek mümkün. bir de tercih dönemi boyunca ayazağa kampüsünde tanıtım günleri olur. her bölüm hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz, ona katılın derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hmac -- 2 Temmuz 2013; 19:04:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kaanfurkan35

Siralamam 1838 elektronik haberlesmeyi dusunuyorum itu icin tabi odtu eem de var .hangisini tavsiye edersiniz

öncelikle tebrikler kardeşim,

eem konusunda fazla bilgim yok fakat itü elekronik hab. çıkışlı arkdaşlar vodafone avea turkcell gibi firmalarda rahatça çalışıyorlar tabi aselsan gibi önemli kurumlara gidenler de bolca mevcut.

ayrıca itü kampüs içerisinde ki teknokentlerde türk telekom ve vodafone birimleri mevcut

http://www.ntvmsnbc.com/id/25240983/

http://www.turk.internet.com/portal/yazigoster.php?yaziid=40541

umarım fikir vermiştir.

• Hfocw H kullanıcısına yanıt
    endüstri mühendisliği 6 bin seviyesindeydi diye hatırlıyorum, 8 bine düşme ihtimali var ama zayıf derim. yine de bu seneki dalgalanmalar da etkili olacaktır, gördüğüm kadarıyla sıralar çok fazla oynamış.

ehm'nin bu sene %100 ingilizce bölümü kapatıldı sanırsam, bu sizin şansınızı olumsuz etkileyecektir. zira ingilizce bölümü yazacak olanlar da şimdi sizinle aynı bölümü yazacaklar ve bir kısmı sizin üstünüzde olacak. tabii kapatılan ingilizce bölümün kontenjanı %30 ingilizce bölüme yansıtıldı mı, o konuda pek bir bilgim yok. ben iki bölüm için de şansınızın olduğunu ama girememe ihtimalinizin daha yüksek olduğunu düşünüyorum. yine de bu konularda uzman değilim, daha iyi tahmin yapabilen, bu konulara daha hakim bir arkadaşımız cevaplarsa daha tatminkar olur sizin adınıza. tebrikler bu arada, başarılar.

• Hfocw H kullanıcısına yanıt
    Abicim EHMde ingilizcenin kapatilmasi, siralamalari nasil bunu kimse bilemez. Cunku onceden insanlar %100 ingilizcelerin daha avantajli olacagini dusunup, %30 ingilizceleri yazmiyorlardi ve Turkce bolumun puanlari dusuyordu. Simdi oyle bir sey olmayacak. Ama ayni sekilde yuksek puan yapanlar da, gidebilecekleri universitelerin ITU haric hepsinin ingilizce egitim vermesinden dolayi burayi yazmayabilirler. Yani biraz sans isi olarak goruyorum.

Yukaridaki bir arkadas bir kac bolum tahmininde bulunmus sonuc olara, bu siralamayla gidebilecegin bolumler belli. EHM, Endustri, Bilgisayar, Makine...

Sonuc olarak bunun kararini sen vereceksin. Ama senden istedigim bir sey var sadece. Universite secimi yapmayin abi. Sectigin bolumun derslerini 4 sene cekeceksin, ve sonra omur boyu bu alanda calisacaksin. Tabi ki farkli bir alanda da calisabilirsin ama o zaman da, bu 4 senene yanacaksin. Demek istedigim sey, tabi ki 2 bolum arasinda kalabilirsin cok dogal ama "ust duzey hangi bolumler secilebilir?" gibi bir laf cok yanlis bence. Sonuc olarak, ITU Kontrol Muh'e girsen, EHMli adamlari hep gorup ic gecireceksin belki ama baska bir uni olsa, sabah aksam ITU lafini duymayacaksin. Sonuc olarak isteklerin her ikisinde de tam gerceklesmeyecek ama, bolum secmek bence daha mantikli.

• 8997 sıralama ile itü bilgisayar türkçe gelir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: batuhan13

8997 sıralama ile itü bilgisayar türkçe gelir mi?

Belli olmaz usta, elektronik seçcek olup ingilizce dalgasından dolayı bilgisayara gelenlerden dolayı taban sıralaması artabilir
  • 7276 türkçe bilgisayar gelir mi geçen seneye göre geliyo bi patlama olmasa
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaanfurkan35

Siralamam 1838 elektronik haberlesmeyi dusunuyorum itu icin tabi odtu eem de var .hangisini tavsiye edersiniz

2010 türkiye ikincisi girdi, 2013'te mezun oluyor elektronşk haberleşmeden. Ne kadar tavsiye olur, bilemem:):)

• 
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.