Şimdi Ara

İTÜ - İstanbulTeknikÜniversitesi - OSYM Tercih: Sorularınız ve Merak Ettikleriniz [Tek Konu] (61. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.453
Cevap
24
Favori
90.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle çok teşekkür ederim, zaman ayırıp kafamda ki soru işaretlerini giderme çabanız için.

Verdiğiniz linkteki entryleri okudum. Yani zor diyorlar genel olarak lakin kolay olan bir şey yok. Ben küçüklüğümden bu yana hep ama hep Bilgisayar mühendisliği istedim.

Bu yüzden Gazi Üniversitesi - Şehir ve bölge planlama bölümünü 2. yılımda yani bu yıl bırakıp sınava tekrar hazırlanmayı karar verdim.

Kısacası ideallerimin peşinden gitmeye karar verdim. Kafamda zaten üniversiteleri belirledim en yüksekten düşüğe doğru ve şu an araştırma safhasındayım.

Yani olurda hani ilk 5k falan olmaz ise hani 7-8k olursa MF4 sıralamam (seneye gireceğim sınavlara) İTÜ Bilgisayar Mühendisliği Türkçe istiyorum.

Hocam ingilizce beni korkutuyor ama korkutucu olmayanda hiç bir şey yok maalesef. Keşke ingilizce kazanabilsem de onu tercih etsem sonuçta çabalarsam onu da başarabilirim.

Her şeyden önce seveceğim ve tutkuyla okuyup mezun olduğum zaman bu çektiğim sıkıntılara değecek. Kendimi geliştireceğime inanıyorum.

• %100 ingilizce düşünüldüğü kadar avantajlı olmayabilir. Itude eski çok iyi hocalardan ilgilizceleri çok iyi olsa bile ciddi derecede türkçe hassasiyeti olanlar var ve bunlar ing ders vermiyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ENDÜSTRİ NASIL? BİLEN VAR MI ÇOK FAZLA ENDÜSTRİ MÜH. OKULU AÇILDI SIKINTI OLUR MU
  • quote:

Orijinalden alıntı: rashid52

ENDÜSTRİ NASIL? BİLEN VAR MI ÇOK FAZLA ENDÜSTRİ MÜH. OKULU AÇILDI SIKINTI OLUR MU

Gel bekleriz
  • quote:

Orijinalden alıntı: ananni

quote:

ENDÜSTRİ NASIL? BİLEN VAR MI ÇOK FAZLA ENDÜSTRİ MÜH. OKULU AÇILDI SIKINTI OLUR MU

Gel bekleriz

puan yetse itü yazacam zaten peki yıldız mezunu olsak ne olur hocam? 10-0 yenik mi başlarız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rashid52 -- 23 Haziran 2013; 14:43:10 >
  • quote:

quote:

quote:

Gel bekleriz

puan yetse itü yazacam zaten

İtü Endüstri

• ananni A kullanıcısına yanıt
    yıldıza gitsem mesala 50-0 yenik mi başlamış olurum? veya bahçeşehir tam burslu? itü tutmayabilir de
  • quote:

yıldıza gitsem mesala 50-0 yenik mi başlamış olurum? veya bahçeşehir tam burslu? itü tutmayabilir de

Yok 50-0 geride başlarım diye bişey yok tabi çoğu şey sende bitiyor kendi kendini çok çok yukarılara çıkarmak senin elinde. Bahçeşehir de iyi olabilir ama benim görüşüm o bir alt sınıfta kalıyor.
  • quote:

quote:

Yok 50-0 geride başlarım diye bişey yok tabi çoğu şey sende bitiyor kendi kendini çok çok yukarılara çıkarmak senin elinde. Bahçeşehir de iyi olabilir ama benim görüşüm o bir alt sınıfta kalıyor.

Kaçıncı sınıfsınız? Birkaç soru daha sora bilirmiyim?

• çok fazla end müh. fak. açıldı bu sıkıntı olur mu ? çok fazla mezun var ve ben yıldız tekniğe gidersem sıkıntı olur mu

Gerçekçi cevaplar bekliyorum herşeye hazırım

• quote:

quote:

quote:

Kaçıncı sınıfsınız? Birkaç soru daha sora bilirmiyim?

Birinci ikinci sınıf arası bişeyim Çok fazla mezun var evet ama kendine bağlı olduğunu söyledim. Sorabilirsin tabi ama kendinle alakalı şeyler ise özelden sor kalabalık etmeyelim.

• İTÜ mezunu ve Amerikanın en iyi üni.leri arasında olan bir kurumda yüksek lisansımı tamamladım.Abd de araştırma görevlisi olarak çalışıyorum,sorularınız varsa yardımcı olabilirim,p.m atabilirsiniz,zamanım kısıtlı oldugundan sık bakamıyorum,yardımcı olmaya çalışrıım yinede.Makina Fak.,Mak. Müh. çıkışlıyım.
  • İTÜ'de okuyan arkadaşlar size bi sorum varda. Elektrik müh. elektronik ve hab. müh, makine ve uçağın ingilizce bölümleri kapatılmış diyorlar böyle mi gerçekten? Bi de bu yüzdende kontenjanlar azalacak mı?
  • İtü %30 İngilizce öğrencileri de hazırlık eğitimi alıyorlar mı? Alıyorlarsa %100 İngilizceden bir farkı var mı bu eğitimin? İngilizcem iyi olsun istiyorum da.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mathilde

İtü %30 İngilizce öğrencileri de hazırlık eğitimi alıyorlar mı? Alıyorlarsa %100 İngilizceden bir farkı var mı bu eğitimin? İngilizcem iyi olsun istiyorum da.

Hazırlık herkes için zorunlu ve herkes aynı eğitimi alıyor ama çok üst düzey bir İngilizce eğitimi değil onu söyleyeyim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mathilde

İtü %30 İngilizce öğrencileri de hazırlık eğitimi alıyorlar mı? Alıyorlarsa %100 İngilizceden bir farkı var mı bu eğitimin? İngilizcem iyi olsun istiyorum da.

Hazırlık herkes için zorunlu ve herkes aynı eğitimi alıyor ama çok üst düzey bir İngilizce eğitimi değil onu söyleyeyim.

teşekkür ederim söylenenleri anlasak yeter aslında :D

• quote:

Orijinalden alıntı: CardaQue

İTÜ'de okuyan arkadaşlar size bi sorum varda. Elektrik müh. elektronik ve hab. müh, makine ve uçağın ingilizce bölümleri kapatılmış diyorlar böyle mi gerçekten? Bi de bu yüzdende kontenjanlar azalacak mı?

Bazı bölümlerde %100 İngilizce programların kapatılması, artık sadece %30 İngilizce programa öğrenci alınması kararı alınmıştı zaten. ÖSYM'nin kılavuzuna bakılırsa; evet, bahsettiğin bölümlerde %100 İngilizce programlar kapatılmış. (ÖSYM'nin kılavuzunda yanında "İngilizce" ibaresi yer alan programlar %100 İngilizce, ötekiler %30 İngilizce.)

%30 İngilizce program da, %100 İngilizce program da üniversite tercih listesinde ayrı ayrı yer alır zaten; yani her birini ayrı bir bölümmüş gibi tercih listene yazarsın. Kontenjanları, taban puanları, taban başarı sıraları vb. ayrıdır. Kısacası, ayrı programlardır. Aynı bölüm olması önemli değil. Her neyse... %30 İngilizce programların kontenjanlarının 2012'ye göre değişimine bakmadım; ama yakındır ya da biraz arttırılmıştır. Söylediğin bölümlerdeki %100 İngilizce programların kapatılması, aynı bölümlerin %30 İngilizce programlarında yığılmaya neden olacak tercih sürecinde. Bu da taban başarı sırasının biraz daha öne kaymasına neden olabilir. Kesin demiyorum, sadece şahsi tahminim.

Her bölümün %100 İngilizce programı kapatılmadı. Mesela, Bilgisayar Mühendisliği %30 İngilizce programa da, %100 İngilizce programa da öğrenci almaya devam etmekte, ÖSYM'nin tercih kılavuzunda da görebileceğiniz gibi.

Bu değişikliğin nedeninin İngilizce eğitim sorunu olduğunu düşünüyorum. %100 İngilizce programa devam eden diğer bölümlerdeki durumu bilmiyorum; ama mesela Bilgisayar Mühendisliği hocalarının çoğunun İngilizcesinin iyi olduğunu söyleyebilirim. Bu nedenle bu bölüm %100 İngilizce program ile de devam etmekte.

• İTÜ Akademisyenleri İngilizce Eğitimde Sorunlar Olduğunu Belirtti
    Haber: İbrahim Gezmiş
    01 Ocak 2013 21:27

Öğrenci Dekanlığının, İTÜ Akademisyenleri arasında yapılan "İngilizce eğitim dili" anketinde İngilizce eğitimle ilgili çapıcı sonuçlar ortaya çıktı.

İTÜ de uzun zamandır tartışılan lisans eğitiminin en önemli etkenlerinden birisi olan İngilizce eğitim konusunda akademisyenler arasında öğrenci dekanlığı tarafından bir anket düzenlendi. Anket sorularında ingilizce eğitimin gerekliliği ve yeterli olduğu konusunda sorular soruldu.

Öğrenci dekanlığı geçtiğimiz günlerde bu anketin sonucunu yayınladı anketten çıka sonuçlara göre bir çok akademisyen İngilizce eğitim konusunda sorunlar olduğunu belirtti, ankette verilen cevaplara göre İngilizce eğitim yabancı öğrenci kabulunda olumlu etkisi olup Türk öğrencilerin bu konudaa memnun olmadığı ve çeşitli sıkıntıların oluştuğu ortaya konuldu.

Anketle ilgili bilgilendirme ve çalışma toplantısı'nın 2 Ocak'ta yapılacağını belirten Rektör Karaca; "Hocalarımızla toplantıda gerekli detayları ve yapabileceklerimizi görüşüp kesin karar alacağız. Vereceğimiz kararı önümüzdeki eğitim yılında aktif hale getirmeyi düşünüyorum." dedi.

Özellikle İTÜ'deki İngilizce Eğitimin ne olması konusunda sorulan soruya akademisyenler şöyle yanıt verdi;

İTÜ de eğitim dili sizce nasıl olmalıdır ?

a) %100 Türkçe % 27.3

b) İngilizce destekli % 48.8

c) %100 İngilizce % 14.1

d) Mevcut durum % 9.8

Eğitim dilinin ingilizce olmasının eğitim

kalitesini olumsuz etkilediği görüşünde

misiniz?

a) Evet olumsuz etkilemektedir % 69.7

b) Hayır olumlu etkilemektedir % 16.1

c) Etkisi olmamaktadır % 14.2

Lisans eğitim dilinin belirlenmesine

hangi kurul karar vermelidir ?

a) Bölüm akademik kurulu % 74.4

b) Fakülte yönetim kurulu % 5.1

c) Üniversite yönetim kurulu % 20.5

Vermiş olduğunuz dersleri dinleme ve

anlama konusunda, öğrencilerinizin

İngilizcelerinin yeterli olduğunu

düşünüyor musunuz ?

a) Evet yeterli olduğu görüşündeyim % 13.4

b) Hayır yetersiz olduğunu düşünüyorum % 53.1

c) Bazı dersler için yeterli % 26.4

d) Bir gözlemim olmadı % 7.1

İTÜ'den yapılan açıklama ve anketteki diğer soruların sonuçlar=>

SAYGIDEĞER ÖĞRETİM ÜYELERİMİZ,

Lisans eğitimini etkileyen etmenlerden biri olan “ingilizce eğitim dili” konusunda öğretim üyelerimizin görüş, eğilim ve tecrübelerini ölçmek üzere hazırlananan ve 12 sorudan oluşan anketimiz, 26 Kasım 2012 - 10 Aralık 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir. Anket uygulamamıza gösterdiğiniz katılım ve destekleriniz için teşekkür ederiz.

Sevgi ve Saygılarımızla

ÖĞRENCİ DEKANLIĞI

http://itu24.com/haber/ingilizce--egitim-ituakademisyenleri--558

Bu anket etkili oldu anlaşılan bu kararda, mühendislik kalitesinin düşmesini istemedi İTÜ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nike -- 26 Haziran 2013; 18:53:57 >

• İngilizceye çok takılmayın İTÜ ye giden insan zaten yazlarını değerlendirerek yabancı dili halleder.

İTÜ nün eğitimini bilmiyorum ama Türkçe derslerde bölüme özel terimleri Türkçesinin yanına İngilizcesinide yazıyorlarsa hocalar hiç bir dezavantajınız kalmaz.

http://guncel.itu.edu.tr/datafiles/dosya/2013/ITU_kitapcik_14b_lo.pdf

Bu arada 2013 broşürlerinde İngilizce bölümler var hala duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nike -- 26 Haziran 2013; 19:15:56 >

• Teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.