Şimdi Ara

İTÜ - İstanbulTeknikÜniversitesi - OSYM Tercih: Sorularınız ve Merak Ettikleriniz [Tek Konu] (60. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.453
Cevap
24
Favori
90.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    yani ben her türlü hazırlık okumuş olucam ve derste yer açılırsa tüm dersleri ingilizce alabilirim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cwr

quote:

Orijinalden alıntı: Michio KaKu

mesela itü makina türkçe kazanırsam ingilizce öğrenemicek miyim ? türkçe bölüm kazandığım halde hazırlık sınıfı okuyabilir miyim ? %30 ingilizceye girdikten sonra %100 e geçebiliyor muyum ?

hazirlik sinavini gecemeyen herkes hazirligi okuyor zaten, onun lisans egitimiyle alakasi yok. Zaten %30 da okusan bölüm derslerinin cogunu ingilizce alacaksin

Merhaba Emre ilk yıl notları sisirmek mümkün mü?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ah İTÜ ah hayallerimin üniversitesi. Keşke istediğim bölümü sende okuyabilsem. Lisans olmasada yüksek lisans için belki birgün..
  • quote:

Orijinalden alıntı: MIKROP EMRE

quote:

quote:

mesela itü makina türkçe kazanırsam ingilizce öğrenemicek miyim ? türkçe bölüm kazandığım halde hazırlık sınıfı okuyabilir miyim ? %30 ingilizceye girdikten sonra %100 e geçebiliyor muyum ?

hazirlik sinavini gecemeyen herkes hazirligi okuyor zaten, onun lisans egitimiyle alakasi yok. Zaten %30 da okusan bölüm derslerinin cogunu ingilizce alacaksin

Mümkün, ilk sene diger donemlere gore kolay olur denir hep

Ama benim gibi derslere gitmezsen ilk donemden 0.86 ortalamayla gozetime de kalabilirsin (:

• quote:

yani ben her türlü hazırlık okumuş olucam ve derste yer açılırsa tüm dersleri ingilizce alabilirim ?

Evet okuyacaksin, tum dersleri ing alma isi teorikte mumkun ama pratikte oyle olmuyor, gene de buyuk bir cogunlugunu ingilizce alabilirsin
    Zaten hepsini turkce almak istesen bile %50 civari ingilizce aliyorsun seve seve

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MIKROP EMRE

quote:

quote:

Mümkün, ilk sene diger donemlere gore kolay olur denir hep

Ama benim gibi derslere gitmezsen ilk donemden 0.86 ortalamayla gozetime de kalabilirsin (:

Teşekkürler

• İTÜ de her bölümden arkadaşlarım var kendim de İTÜ deyim birkaç arkadas sormus size bolumlerı zordan kolaya gore sıralıyorum şahsi kanaatimdir :

Makina
    Elektronik Haberleşme
    Bilgisayar
    Elektrik
    Uçak
    İnşaat
    Kimya Müh
    Matematik Müh
    Endüstri
    İşletme Müh
  • Beyler ITU bilgisayar muhendisligi nasildir? Mesela %100 ingilizce olani 5500 lerde %30 ingilizce olani 8000 lerde.

Ingilizce egitimi nasildir?
    Simdi bilemiyorum forumda bir kac kez rast geldim ITU donanim yonune agirlik veriyor yazilima onem vermiyor diyorlar bu beni korkutuyor acikcasi bu durum ne kadar dogrudur. Sinava seneye girecegim o yuzden hedefler yuksek. Yardimci olacaklara simdiden tesekkurler

• quote:

Orijinalden alıntı: kenandana

İTÜ de her bölümden arkadaşlarım var kendim de İTÜ deyim birkaç arkadas sormus size bolumlerı zordan kolaya gore sıralıyorum şahsi kanaatimdir :

Makina
    Elektronik Haberleşme
    Bilgisayar
    Elektrik
    Uçak
    İnşaat
    Kimya Müh
    Matematik Müh
    Endüstri
    İşletme Müh

makina cidden o kadar zor mu yavv..
    bide bu uçaktan mezun olanlar garanti iş buluyor mu?
    edit: hocam makinadaymışınız zaten oraya gelsem iş sıkıntım olur mu yani ne bileyim çıkınca filan.. özellikle otomotiv bölümü için..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete321 -- 9 Haziran 2013; 19:14:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete321

quote:

İTÜ de her bölümden arkadaşlarım var kendim de İTÜ deyim birkaç arkadas sormus size bolumlerı zordan kolaya gore sıralıyorum şahsi kanaatimdir :

Makina
    Elektronik Haberleşme
    Bilgisayar
    Elektrik
    Uçak
    İnşaat
    Kimya Müh
    Matematik Müh
    Endüstri
    İşletme Müh

edit: hocam makinadaymışınız zaten oraya gelsem iş sıkıntım olur mu yani ne bileyim çıkınca filan.. özellikle otomotiv bölümü için..

kardeş itü makina bitirip de işsiz kalan ya da az paraya calısan adama gulerler

• quote:

quote:

Makina
    Elektronik Haberleşme
    Bilgisayar
    Elektrik
    Uçak
    İnşaat
    Kimya Müh
    Matematik Müh
    Endüstri
    İşletme Müh

Bölüm zorlugu sıralaması falan bunlar herkese göre değişen şeylerdir hocam kesin olarak şu en zoru bu en zoru diyemez kimse.. Ama genel kanı olarak da makina en zor, işletme en kolay olarak duyuyorum bende hep

• quote:

quote:

quote:

Makina
    Elektronik Haberleşme
    Bilgisayar
    Elektrik
    Uçak
    İnşaat
    Kimya Müh
    Matematik Müh
    Endüstri
    İşletme Müh

Bölüm zorlugu sıralaması falan bunlar herkese göre değişen şeylerdir hocam kesin olarak şu en zoru bu en zoru diyemez kimse.. Ama genel kanı olarak da makina en zor, işletme en kolay olarak duyuyorum bende hep

teşekkür ederim hocam.

• quote:

quote:

quote:

Makina
    Elektronik Haberleşme
    Bilgisayar
    Elektrik
    Uçak
    İnşaat
    Kimya Müh
    Matematik Müh
    Endüstri
    İşletme Müh

kardeş itü makina bitirip de işsiz kalan ya da az paraya calısan adama gulerler

bu durum odtü için geçerli mi?
    şöyle deyim ben ankaradayım. bu yüzden sordum. babam istanbula pek izin vermiyor gibi. ama makina mühendisliğinide itüde okumak isterim.

• yıllardır istiyorum seni senin hayaline okuduğum okulu da bıraktım eninde sonunda öyle ya da böyle benim olacaaağğğsııınn
  • quote:

Orijinalden alıntı: Riobolt

Beyler ITU bilgisayar muhendisligi nasildir? Mesela %100 ingilizce olani 5500 lerde %30 ingilizce olani 8000 lerde.

Simdi bilemiyorum forumda bir kac kez rast geldim ITU donanim yonune agirlik veriyor yazilima onem vermiyor diyorlar bu beni korkutuyor acikcasi bu durum ne kadar dogrudur. Sinava seneye girecegim o yuzden hedefler yuksek. Yardimci olacaklara simdiden tesekkurler

aynı soruları şimdi ben soracaktım :D cevap yok mudur? Özellikle o bölümde okuyanlar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: batuhan13

quote:

Orijinalden alıntı: Riobolt

Beyler ITU bilgisayar muhendisligi nasildir? Mesela %100 ingilizce olani 5500 lerde %30 ingilizce olani 8000 lerde.

aynı soruları şimdi ben soracaktım :D cevap yok mudur? Özellikle o bölümde okuyanlar ?

+ @Riobolt

Orada okuyorum, 3. sınıftayım; ama ayrıntılı anlatmaya üşendim şimdi. Size önerim;

http://eksisozluk.com/itu-bilgisayar-muhendisligi--375434 (özellikle 2. sayfadaki uzun entry'ler)
    http://www.uludagsozluk.com/k/it%C3%BC-bilgisayar-m%C3%BChendisli%C4%9Fi/
    http://www.itusozluk.com/goster.php/it%FC+bilgisayar+m%FChendisli%F0i

sayfalarını okuyun. "Sözlük sitesi bunlar yahu" deyip geçmeyin, gayet iyi yazmışlar.

Yalnız kız popülasyonu konusunda fazla olumsuz düşünülmüş: Bu bölümdeki kız sayısı Makine Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Denizcilik Fakültesi, Elektrik Mühendisliği gibi bölümlerde/fakültelerde olduğu kadar az değil; Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Fen-Edebiyat Fakültesi, İşletme Fakültesi, Çevre Mühendisliği gibi bölümlerde/fakültelerde olduğu kadar çok değil.

İngilizce eğitim hakkında pek bir şey yazılmamış bir de. Bölümde İngilizcesi iyi olan hoca sayısı diğerlerinden fazla. ABD'de ve Avrupa'da eğitim görmüş olanlar da var zaten. "Diğerleri" dediğim; akıcı konuşamayan, telaffuzu ve aksanı iyi olmayanlar. Dersleri baştan aşağı İngilizce anlatan hocalar da var, yarı İngilizce yarı Türkçe götürmeye çalışan hocalar da var. Bir de ders planında Türkçe gözükse de sadece İngilizcesi açılan ve herkesin İngilizce almak zorunda kaldığı dersler de var ki bunların sayısı her yıl artıyor. İngilizce konusunda gerisi size kalmış.

Yine de anlamadığınız yerler, kafanızda soru işareti oluşturan hususlar, merak ettiğiniz başka şeyler varsa sorabilirsiniz tabii.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 19 Haziran 2013; 20:09:48 >

• İngilizce olan bolumlerin normal olanlardan ne farki var?Eksileri neler?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ekmek Arası Tost

İngilizce olan bolumlerin normal olanlardan ne farki var?Eksileri neler?

İTÜ'de bölümlerin iki tip programı var: Minimum %30 İngilizce ve %100 İngilizce.

%100 İngilizce programlarda bütün dersler (Türkçe ve Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi hariç) İngilizce alınmak zorunda. Diplomada da "İngilizce" ibaresi yer alır. ÖSYM'nin kılavuzlarında yanında "İngilizce" ibaresi yer alan programlar bunlardır.

Öteki programlarda lisans derslerinin en az %30'u İngilizce alınmak zorunda. Bu oranı istersen arttırabilirsin, yani daha çok İngilizce ders alabilirsin. Zaten o %30 oranı da genelde yalan oluyor; çünkü sadece İngilizce açılan ve dolayısıyla herkesin İngilizce almak zorunda kaldığı bazı dersler olabiliyor. :) Bu programlardan mezun olan öğrencilerin diplomalarında "İngilizce" ibaresi yer almaz. ÖSYM'nin kılavuzlarında yanında "İngilizce" ibaresi yer almayan programlar bunlardır.

Aralarındaki ana farklar bunlar.

Harçlar ödendiği zaman %100 İngilizce programların harçları, %30 İngilizce programların harçlarının 2 katıydı, bu da ciddi bir eksiydi. Ama harçlar kaldırıldığından artık böyle bir sorun yok.

Her hocanın İngilizcesi iyi değil. %100 İngilizce bir programda okursanız böyle hocaların denk gelme riski daha yüksek olur. Ama bu belli olmaz. %30 İngilizce programda okusanız da aldığınız/almak zorunda olduğunuz İngilizce derslerde de böyle hocaların denk gelmesi riski mevcut. Bu ayrıntıya çok fazla takılmayın.

Şu da var; İngilizce eğitimden çekiniyorsanız, İngilizce eğitim yanlısı değilseniz, kendinize bu konuda güvenemiyorsanız, bu konuda dikkatli olmazsanız, ODTÜ de, Boğaziçi Üniversitesi de, Bilkent Üniversitesi de, Koç Üniversitesi de sizin için problem olacaktır. Çünkü bu üniversitelerde de İngilizce eğitim mevcut.

Çok büyütülecek bir şey değil. MAT101 Matematik I dersinde hoca "x sonsuza giderken f(x) sıfıra yakınsar" ifadesini kullanırken, MAT101E Mathematics I dersinde "As x goes to infinity, f(x) converges to zero" ifadesi geçer. :) Bu kadar basit değil tabii; ama teknik terimlerin İngilizce karşılıklarını kapmaya çalışacaksınız. Gerisi de sizin Reading ve Writing düzeyinize kalmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: teoska

quote:

Orijinalden alıntı: Ekmek Arası Tost

İngilizce olan bolumlerin normal olanlardan ne farki var?Eksileri neler?

İTÜ'de bölümlerin iki tip programı var: Minimum %30 İngilizce ve %100 İngilizce.

%100 İngilizce programlarda bütün dersler (Türkçe ve Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi hariç) İngilizce alınmak zorunda. Diplomada da "İngilizce" ibaresi yer alır. ÖSYM'nin kılavuzlarında yanında "İngilizce" ibaresi yer alan programlar bunlardır.

Öteki programlarda lisans derslerinin en az %30'u İngilizce alınmak zorunda. Bu oranı istersen arttırabilirsin, yani daha çok İngilizce ders alabilirsin. Zaten o %30 oranı da genelde yalan oluyor; çünkü sadece İngilizce açılan ve dolayısıyla herkesin İngilizce almak zorunda kaldığı bazı dersler olabiliyor. :) Bu programlardan mezun olan öğrencilerin diplomalarında "İngilizce" ibaresi yer almaz. ÖSYM'nin kılavuzlarında yanında "İngilizce" ibaresi yer almayan programlar bunlardır.

Aralarındaki ana farklar bunlar.

Harçlar ödendiği zaman %100 İngilizce programların harçları, %30 İngilizce programların harçlarının 2 katıydı, bu da ciddi bir eksiydi. Ama harçlar kaldırıldığından artık böyle bir sorun yok.

Her hocanın İngilizcesi iyi değil. %100 İngilizce bir programda okursanız böyle hocaların denk gelme riski daha yüksek olur. Ama bu belli olmaz. %30 İngilizce programda okusanız da aldığınız/almak zorunda olduğunuz İngilizce derslerde de böyle hocaların denk gelmesi riski mevcut. Bu ayrıntıya çok fazla takılmayın.

Şu da var; İngilizce eğitimden çekiniyorsanız, İngilizce eğitim yanlısı değilseniz, kendinize bu konuda güvenemiyorsanız, bu konuda dikkatli olmazsanız, ODTÜ de, Boğaziçi Üniversitesi de, Bilkent Üniversitesi de, Koç Üniversitesi de sizin için problem olacaktır. Çünkü bu üniversitelerde de İngilizce eğitim mevcut.

Çok büyütülecek bir şey değil. MAT101 Matematik I dersinde hoca "x sonsuza giderken f(x) sıfıra yakınsar" ifadesini kullanırken, MAT101E Mathematics I dersinde "As x goes to infinity, f(x) converges to zero" ifadesi geçer. :) Bu kadar basit değil tabii; ama teknik terimlerin İngilizce karşılıklarını kapmaya çalışacaksınız. Gerisi de sizin Reading ve Writing düzeyinize kalmış.

Tesekkurler hocam.%30 olanin pek bir eksisi yokmus o zaman.İngilizce egitimde zor gelir bana ingilizem pek iyi degil.

• Eğer feni batırmazsam herhalde İTÜ bilgisayar gelir diye düşünüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.