Şimdi Ara

İTÜ - Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği (Robotik-Elektrik-Elektronik-Bilgisayar ilgisi olanlar) (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
441
Cevap
26
Favori
79.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: XMERTCANAVAR2X

herkese hayırlı olsun

Hocam bende aranıza katılmış bulunuyorum :)))) En yakın zamanda otokon'a üye olma dileğiyle...
  • quote:

herkese hayırlı olsun

Oğlum kontrol dedi başka bi şey demedi biz tıp dedik (tıp sıralaması çok daha iyiydi) bi tane tıp yazdırmadı şimdi kontrolde umarım pişman olmaz deneyimli kontrolcü olarak ne dersiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: drnuba

quote:

herkese hayırlı olsun

Oğlum kontrol dedi başka bi şey demedi biz tıp dedik (tıp sıralaması çok daha iyiydi) bi tane tıp yazdırmadı şimdi kontrolde umarım pişman olmaz deneyimli kontrolcü olarak ne dersiniz?

Ben çok isteyerek kazandım, severek okuyorum. Bence önemli olan da bu, o da isteyerek yazıp kazanmış. Severek okuyacağına eminim, kendi isteği olduğu için pişman olacağını sanmıyorum.

Kazanan arkadaşlara hayırlı olsun

• quote:

quote:

quote:

herkese hayırlı olsun

Ben çok isteyerek kazandım, severek okuyorum. Bence önemli olan da bu, o da isteyerek yazıp kazanmış. Severek okuyacağına eminim, kendi isteği olduğu için pişman olacağını sanmıyorum.

Kazanan arkadaşlara hayırlı olsun

motive edici yorumunuz için teşekkürler

• siz okudugunuz icin bilirsiniz,nasıl bir notebook gereklidir yani program felan olacakmı bilgisayar icin programlar ağarmı,ortalama bir bilgisayar yeterlimidir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

siz okudugunuz icin bilirsiniz,nasıl bir notebook gereklidir yani program felan olacakmı bilgisayar icin programlar ağarmı,ortalama bir bilgisayar yeterlimidir ?

Matlab bizim için çok önemli, yeni nesil bütün notebooklar rahatça çalıştırıyor orta düzey yeterli olur. Ancak benim fikrim almışken iyisini alın
  • quote:

/>

Merhaba arkadaşlar,
    Ben 2009 yılında kontrol mühendisliğine girdim. Össye girdiğimde(o zamanlar öss vardı) hangi bölümü istediğimi hala bilmiyordum. Tercih dönemi geldiğinde, İTÜ tanıtım günlerine gittim. Ve orada görüştüğüm kontrol müh. öğrencilerinden sonra istediğim bölümün bu olduğundan emindim artık.Şuan 2.sınıfa geçtim, bölümümden çok memnunum, ve ilerki dersleriminde neler olduğunu çok iyi biliyorum.Sizlere kontrol mühensdisliğini tanıtmak istedim kendimce.

Kontrol Mühendisliği Nedir?

Webdeki tanımlar yerine,kendimce tanımlıcak olursam. Bilgisayar-Elektronik ve Elektrik Mühendisliği karışımı bir bölüme benzetebiliriz. Ama elektroniğin Kontrol alanının özelleşmesi . Kontrol mühendisliği günümüzde çok önemli bir yere sahiptir, ve Türk sanayiside bunun farkına varmaya başlamıştır.Hatta sadece sanayi değil, üniversitelerde
    bunun farkına varmaya başlamıştır.(doğuş üniversitesi-ytü).

Kontrol mühendisliğini kazandıysanız, size en çok sorulan soru(kendi ailenizden bile) Neyi kontrol ediyorsunuz
    Cevabı: "Kontrol mühendisinin işi kontrol etmekten çok kontrolör tasarlamaktır."

Tanıtım broşürümüzden Kontrol Mühendisliği;

Kontrol Mühendisliği; elektrik, elektronik, mekanik ve bilgisayar tabanlı tüm endüstriyel üretim sistemlerinin ve hizmet sektörünün amaçlanan ve planlanan biçimde çalışmasını sağlayan bilgi ve teknolojileri üreten ve uygulayan bir mühendislik dalıdır.

Kısaca Kontrol Mühendisliği
    En genel anlamda, bir sistemi kontrol algoritmalarıyla istenilen duruma yönlendirme problemiyle uğraşan Kontrol Mühendisliği, her geçen gün gelişen ve güncellenen
    uğraş alanlarıyla geleceğin mesleği olarak görülüyor. Sanayi devriminden sonra hızla gelişen teknoloji ile üretimdeki hızlı artış neticesinde oluşan bir takım sorunlar, insanları daha fazla verim alabilecekleri yeni yollar aramaya yöneltmiştir. Araştırmaların sonucunda ortaya çıkan bilgilerin, endüstride ve endüstriden hareketle üretim yapan diğer sistemlerde kullanımı başka bir mühendislik dalının, “Kontrol Mühendisliği”nin doğmasını sağlamıştır.

Kontrol Mühendisliği'nin Temel Eğitim ve Araştırma Alanları

• Kontrol ve Sistem Teorisi
    • Modelleme, Simülasyon ve Sistem Belirleme
    • Endüstriyel Otomasyon
    • Robotik ve Mekatronik
    • Proses Kontrol, Ölçme ve Enstrümantasyon
    • Hareket Kontrol Sistemleri (Servo Sistemler, Elektrikli Ulaşım Sistemleri vb.)
    • Sürücü Sistemler (Elektrik, Elektronik, Pnömatik ve Hidrolik)
    • Akıllı Sistemler(Bulanık Kontrol, Yapay Sinir Ağları, Genetik Algoritmalar vb.)
    • Bilgisayar Tabanlı Gerçek Zaman Kontrol Sistemleri (PC, DSP, PLC, mC vb.)

Hayatın İçinden Kontrol
    Günümüzde endüstriden beklentiler daha ekonomik, kaliteli ve hatasız ürünlerdir. Bu ihtiyacı karşılamak, alışılagelmiş, insana dayalı üretim yöntemleri ile gerçekleştirilemeyeceği için günümüzde otomasyon, endüstriyel uygulamalardan ayrı tutulamamaktadır. Endüstriyel otomasyon söz konusu olduğunda ise işin gereği olan kontrol sistem tasarımı, süreç kontrolü ve problem çözme alanlarında deneyimli ve bilgili Kontrol Mühendislerine sanayide sıkça ihtiyaç duyulmaktadır. Fren, gaz ve direksiyonu bulunmayan bir aracın iki tekerlek üzerinde dengede kalabilmesi, kullanıcısının hareketlerine göre yönünü belirleyebilmesi ve dengesini
    kaybetmeden ilerleyebilmesi önemli birer problem olarak göze çarpmaktadır. Bu problemlerin çözümü ise geribesleme ve kontrol teorisi olmaksızın pek mümkün olmayacaktır. Havacılık ve uzay sektöründeki ilerlemelere bağlı olarak insansız hava araçları üretilmeye, yörüngeye uydular gönderilmeye başlanmış, otonomluk ön plana çıkmıştır. Bu gelişmeler kontrolün diğer alanlarda olduğu gibi havacılık ve uzay sektöründe de yerini almaya başlamasıyla
    gerçekleşmiştir.
    Örneğin, aviyonik sistemlerin üç boyutta konum, hız, ivme kontrolünde; kabin basıncı, mesafeye uzaklık, motor hızı ölçümünde kontrolün yeri ve vazgeçilmez önemi bulunmaktadır. Günümüzde tıp ve teknolojik gelişmeler ortak bir çerçevede buluşmaya, yeni çalışma sahaları yaratmaya başlamıştır. Biyonik kollar ve ameliyat robotları bu gelişmelerin güzel örnekleridir. İnsan vücudundaki geribesleme (feedback) mekanizması ile insan organlarının yerine geçen mekanik sistemler, geribeslemeli kontrol sistemleri olması yönüyle büyük bir benzerlik göstermektedir. İnsansız kara taşıtlarının belirli rotayı takip etmesini ve yoldan çıkmamasını sağlayan
    otomatik pilot veya kimyasal bir deney sırasında oluşan gaz miktarına göre gaz çıkışını değiştiren bir sistem gibi pek çok örnekte kontrolün uygulanma sahalarına rastlamak mümkündür. ASIMO, Titan gibi robotlar robotik alanında herkes tarafından bilinen çalışmalar arasında yer almaktadır. Robotların modellerinin elde
    edilmesi, insan davranışlarının benzetimi, eklemlerdeki motorlar yardımıyla robotların hareketi, dengesinin sağlanması ve yürüme eyleminin gerçekleştirilmesi gibi pek çok konuda kontrolün ve kontrol mühendislerinin vazgeçilmez bir yeri vardır.

İş Olanakları

Kontol Mühendisliğinin yeni bir bölüm olmasıyla beraber piyasada çok fazla Kontrol Mühendisinin bulunmaması ve kontrolün iş hayatındaki önemi göz önüne alınırsa, Kontrol Mühendislerine duyulan ihtiyaç açık bir şekilde ortaya çıkacaktır. Örneklerden de görüldüğü gibi, Kontrol Mühendislerinin günümüz dünyasında hemen
    her konuda yeteneklerini uygulayabileceği alanlar olması, Kontrol Mühendislerine iş hayatlarında geniş çalışma olanakları sunar.
    Kontrol Mühendisleri, kontrol sistemlerini tasarlayan ve üreten, küçük ve orta ölçekli işletmelerde araştırma, tasarım ve üretim mühendisi
    olarak çalışabilirler. Bu programı bitiren öğrenciler küçük bir sermaye ile otomasyon ve bilişim sektörüne ilişkin kendi işlerini kurma olanağına da sahiptirler.
    Kontrol Mühendisliğinden mezun olanlar öğrenciler, İTÜ’de Kontrol ve Otomasyon Yüksek Lisans ve Doktora programlarına devam edebilirler.
    Ayrıca Bilgisayar, Elektronik, Makine, Mekatronik, Uçak, Endüstri, İşletme Müh. gibi diğer mühendislik dallarındaki yüksek lisans eğitimilerine kolayca uyum sağlayabilirler. Bunların yanında ABD, Kanada, Almanya, Finlandiya, Hollanda, İngiltere gibi pek çok ülkede akademik kariyerlerine devam etme imkânlarına sahiptirler.
    Birçok mezunumuz aşağıdaki kurum ve kuruluşlarda çalışmaktadır:
    • SIEMENS, HONEYWELL, STÄUBLİ, PİRELLİ, EAE, ALSTOM, TT, AVİVA
    • TURKCELL, AVEA, VODAFONE, ARÇELİK, VESTEL, SCHNEIDER,
    • ABB, ENTES, ELTEM-TEK, BEST, OTİS ASANSÖR, EEC, FESTO
    • DSİ, THY, TAİ, STİLAS, EİEİ, TEİAŞ, TEDAŞ, PETKİM,DPT
    • ASELSAN, ROKETSAN, TÜBİTAK

İTÜ - Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği (Robotik-Elektrik-Elektronik-Bilgisayar ilgisi olanlar)

İTÜ Kontrol Mühendisliği Bölümü öğrencileri, öğrenim süreleri boyunca bölümün laboratuvar olanaklarından yararlanma imkanına sahiptir.Kontrol mühendisi adayları ilgili alanlarında araştırma ve proje yapabilmekte,ortak çalışmalar içerisinde yer alabilmektedirler. Ayrıca lisans ve yüksek lisans bitirme çalışmalarında laboratuvar olanaklarından yararlanma veya stajyer olarak çalışma imkânlarına sahiptirler.

• Endüstriyel Otomasyon Labratuvarı
    • Robotik Laboratuvarı
    • Kontrol Laboratuvarı
    • Ölçme ve Enstrümantasyon Lab.
    • Proses Kontrol Laboratuvarı
    • Güç Kontrol Laboratuvarı

Uluslararası İlişkiler
    İTÜ Kontrol Mühendisliği 2005 yılından itibaren ABET(Accreditation Board for Engineering) eşdeğerlilik belgesine sahiptir. Bu sayede İTÜ Kontrol Mühendisliği diplomasına başta ABD olmak üzere pek çok ülkede geçerlilik tanınmıştır. Bunun yanı sıra, İTÜ Kontrol Mühendisliği öğrencileri, Erasmus öğrenci değişim programı
    sayesinde pek çok Avrupa ülkesinde bir dönem ya da bir sene boyunca misafir öğrenci olarak bulunma şansına sahiptirler.

Bazı arkadaşlar bilmeden yorum yapıp, yok adı sanı duyulmamış bölüm. Saçma sapan gibi yorumlar yapmakta. Araştıracak arkadaşlar için söyleyeyim, yurt dışındaki üniversitelere bakarsanız, kontrol mühendisini elektrik mühendisliği kısımlarından bulabilirsiniz. Orda en yaygın olarak Control and System Engineering, ya da Control and energy engineering, Control and power engineering gibi kolayca görebilirsiniz. O adı sanı duyulmamış diyen arkadaşlar, yabancı ülkelerde adı sanı duyulmuş mu bi baksın.

Alttaki linkte İTÜ Kontrol ve Otomasyon Kulübü olarak hazırlamış olduğumuz, İTÜ tanıtım günlerinde kontrol mühendisliğini tanıtmak için yapılan broşürün pdfi var. 2 sayfa,
    http://web.itu.edu.tr/~cibooglu/brosur20.pdf

Bu başlıkta kafanıza takılan soruları sorabilirsiniz, mümkün olduğunca ben ve üst sınıflarım sorularınızı yanıtlamaya çalışacağız.
    Bölümün sayfası
    http://www.kontrol.itu.edu.tr/
    Kulübümüzün sayfası
    http://www.otokon.itu.edu.tr/
    Ders programı
    http://www.kontrol.itu.edu.tr/?k=program

BU PROGRAMLA İLGİLENİYORSANIZ MUTLAKA İTÜ TANITIM GÜNLERİNE GELİP BİLGİ ALMALISINIZ

Ben robotik ve akıllı silah sistemlerinde yoğunlaşmak istiyorum o yüzden mekatronik mühendisliği mi yoksa kontrol mühendisliği mi? hangisini tercih etmeliyim?

• bölümü türkçe kazandım %30 ingilizce olarak geçiyor,ingilizce için sınava girecekmiyim?Yada hazırlık okuyabilirmiyim bu hazırlık nasıl olur bir bilgin varmı?
  • quote:

bölümü türkçe kazandım %30 ingilizce olarak geçiyor,ingilizce için sınava girecekmiyim?Yada hazırlık okuyabilirmiyim bu hazırlık nasıl olur bir bilgin varmı?

%100lerle herşeyin aynı hazırlık sınavların da aynı sınıfların da aynı. Tek farkın onlar lisansta bütün dersleri inglizce almak zorunda sen istersen bazılarını türkçe alabilirsin.
  • teşekkürler saolasın :)
  • BIL101 den muaf olmak için sınav var,bu sınav nasıl geçmesi kolay mı? Yıl içinde okusamda olurmu? Dersin içeriği nedir?
  • Dikey Geçiş :)

İTÜ - Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği (Robotik-Elektrik-Elektronik-Bilgisayar ilgisi olanlar)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meriga -- 10 Eylül 2012; 19:46:37 >
  • Bu staj defteri nasıl yazılıyor.
  • http://www.kontrol.itu.edu.tr/mezun.php

Buradan bölümden bazı mezunların düşüncelerini ve nerelerde çalıştıklarını öğrenebilirsiniz.
  • ben yıldız kontol ve otomasyona girdim bu sene itü de ki kontol le arasında ne gibi farklar var ve itüye geçiş yapabilrmiyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thefurk4n -- 15 Eylül 2012; 21:31:32 >
  • Bu bölüm çok ilgimi çekiyor ama bu sene olmayacak gibi...
  • UPdullah
    Arkadaşlar burada okuduktan sonra aselsanda(eğer kazanırsak) ne yapıcaz
  • Açıkçası kendini ne yönde geliştirdiğine bağlı. Bir roketin kontrol mekanizmalarında da çalışabilirsin. Veyahut yapay zeka bölümünde de. Bu tamamen sana bağlı .
  • Up. Bölümümüz tercih öncesi bilinsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bölüm iş tanımı olarak çok ilgiumi çekiyor fakat baktığım onca yerde mezun olduktan sonra iş bulma imkanı ve ücret hakkında -aşağı yukarı da olsa- tatmin edici bi bilgi bulamadım.Bilgi verirseniz sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.