Şimdi Ara

İTÜ Makina mı? ODTÜ İnşaat mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
2
Favori
4.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam millet, tercihler için ODTÜ inşaat ve İTÜ makina arasında kaldık. Sizce hangisini seçmeliyiz? Nedenleriyle birlite cevap yazarsanız çok sevinirim. İyi akşamlar.

• Cevap yok mu?
  • itü makina

çünkü istanbul'da işe daha yakınbi yer istanbul bunu herkes biliyor. birde tabi bölümler farklı odtü makina olsaydı onu derdim çünkü inşaat sektörü yawas yawas sekteye ugruor yani ingilizce yanında ayrı bir dil bilmiosan pek değerli biinşaatcı değilsin ki amacın büyük paralar kazanmak büyük firmalarda çalışmaksa ingilizce yanında mecbursun rusça bileceksin o yüzden makina yaz derim hemde itü yani ki makina mühendisliği şuan çok iyi bir meslek eweth çok mezunu var ama wasıflı mezunu az burda tercih sana kalmıs
  • eğer makine istiyorsan ve itü'ye gitme şansın varsa bunu kesinlikle değerlendir.
  • ODTÜ İnşaat derim. Çünkü teknik üniversitelerde (eğer illa İstanbul olsun demiyorsan) ODTÜ 1 numaradır. Sonra İTÜ ve Yıldız gelir. Üstelik okuduğun meslek üzerinde çalışmak istiyorsan iş alanı inşaat kadar geniş olan hiçbir mühendislik yok. Tanıdığım İnşaat Mühendislerinin % 80'i kendi mesleğini yapıyor ama diğer mühendisler alakasız işlerde de çalışıyor. O kadar ağır makina dersleri görüp de farklı bir alanda çalışırsan yazık olur. İlla İstanbul olsun dersen İTÜ İnşaat tutuyorsa (bu sene yeni % 100 İngilizce sınıfı da açılıyor) onu da yaz derim. Kaldı ki makina tutuyorsa İTÜ İnşaat haydi haydi yeterli olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kampanyacı -- 3 Ağustos 2010; 12:38:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kampanyacı

ODTÜ İnşaat derim. Çünkü teknik üniversitelerde (eğer illa İstanbul olsun demiyorsan) ODTÜ 1 numaradır. Sonra İTÜ ve Yıldız gelir. Üstelik okuduğun meslek üzerinde çalışmak istiyorsan iş alanı inşaat kadar geniş olan hiçbir mühendislik yok. Tanıdığım İnşaat Mühendislerinin % 80'i kendi mesleğini yapıyor ama diğer mühendisler alakasız işlerde de çalışıyor. O kadar ağır makina dersleri görüp de farklı bir alanda çalışırsan yazık olur. İlla İstanbul olsun dersen İTÜ İnşaat tutuyorsa (bu sene yeni % 100 İngilizce sınıfı da açılıyor) onu da yaz derim. Kaldı ki makina tutuyorsa İTÜ İnşaat haydi haydi yeterli olur.

Benim burdan anladığım inşaatçıların tek seçeneği kendi mesleklerini yapmak zorunda olduğudur,yani diğerleri daha geniş bir iş sahasına sahip olucak olmasıdır,bence İTU makina

• Odtü
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • itü makine
  • İki üniversite de , iki bölüm cok iyi.Piyasada herkes acıkta kalır bi tek inşaatçılarla makineciler acıkta kalmaz.O yüzden keyfine göre ilgini çekeni yaz.İkisi de cok iyi cünkü.
  • Herkese teşekkür ederim arkadaşlar, başka önerisi olan var mı? Bu akşam kesin tercihleri yapacağız.
  • zor ve zevkli bölümler bunlar. bence yazı tura at, emin ol hangisi gelirse gelsin pişman olmazsın ama uyarıyorum seni, bu bölümlerde bir erkek başına 250 gram civarı kız düşer pişmanlık duyabileceğin tek husus budur.

ille de birini söylemek gerekirse itü makina derim.
  • Kesinlikle ve kesinlikle ODTÜ İnşaat.Şu an Türkiye'nin en çok ihtiyaç duyduğu bölüm ve üstelik ODTÜ.Rusya'yla da yapılan anlaşmalarla aramızdaki zaten çok iyi olan inşaat sektörü daha da gelişecek.
  • arkadaşım makina mı istiyorsun inşaat mı?sayısal loto gibi tercih dolduruyonuz ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: toclase39

quote:

ODTÜ İnşaat derim. Çünkü teknik üniversitelerde (eğer illa İstanbul olsun demiyorsan) ODTÜ 1 numaradır. Sonra İTÜ ve Yıldız gelir. Üstelik okuduğun meslek üzerinde çalışmak istiyorsan iş alanı inşaat kadar geniş olan hiçbir mühendislik yok. Tanıdığım İnşaat Mühendislerinin % 80'i kendi mesleğini yapıyor ama diğer mühendisler alakasız işlerde de çalışıyor. O kadar ağır makina dersleri görüp de farklı bir alanda çalışırsan yazık olur. İlla İstanbul olsun dersen İTÜ İnşaat tutuyorsa (bu sene yeni % 100 İngilizce sınıfı da açılıyor) onu da yaz derim. Kaldı ki makina tutuyorsa İTÜ İnşaat haydi haydi yeterli olur.

Benim burdan anladığım inşaatçıların tek seçeneği kendi mesleklerini yapmak zorunda olduğudur,yani diğerleri daha geniş bir iş sahasına sahip olucak olmasıdır,bence İTU makina

Sen burdan birşey anlamamışsın benim anladığım da budur.

İnşaatçiler tabiki kendi mesleklerini yapmak zorunda değiller, onlarda diğer mühendisler gibi proje danışmanlığı, analiz uzmanlığı vs... yapabilir. Ama kendi mesleklerini yapma konusunda diğerlerinden daha şanslılar. Çünkü inşaat sektörü heryerde ve ölmeyen bir sektör. Ama çalışma alanları ağırdır orası ayrı.

• quote:

Orijinalden alıntı: toclase39

quote:

Mesleğini yapmadıktan sonra ne diye sınavla dersle uğraşıp duruyorsun? Gir açık öğretime. Ne iş olsa yaparım abi dersen iş alanın sınırsız olur:)

• Makinayı inşaattan önce yazdık arkadaşlar, önerileriniz için teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: garintsi

Makinayı inşaattan önce yazdık arkadaşlar, önerileriniz için teşekkür ederim.

• Odtü inşaat...

İnşaat ölmeyen bir sektör denildiği gibi..Ağırdır inşaat stajları,analizler,çizimler vs ama mimarlığa,makineye kısacası diğer mühlere göre daha avantajlı görüyorum ki Odtü İnşaattan söz ediyoruz..Sevdiğin işi yapman önemli..2 bölümde de kendini geliştirirsen İyi bir pozisyona gelirsin..İtü de yatay geçiş fırsatları da varmış tam bilmiyorum da makineden inşaat a oradan başka bir mühendisliğe geçiliyor sanırım..Yine de bölümün öğrencileri daha da aydınlatır bu konuyu.
  • Tabiiki odtü inşaat naptın hoca sen değiştir bence :D
  • Odtü inşaatta 2. sınıf öğrencisiyim şimdi yeni tercih yapacak arkadaşlara bir kaç bilgi vereceğim çünkü buraya gelmeden önce ben de bu tarz forumlarda çokça gezinirdim. Ama keşke benim gibi başka bir abim olsaydıda bana odtü inşaatın gerçek yüzünü gösterseydi.
    Yani demem o ki ben buraya geldiğime bin pişmanım. Şimdi ismi var okulun bilmem ne ama ben bu okula 2011 de girdim ve yıl 2015 ben hala 2.sınıfım bu benim tembelliğimden mi kesinlikle hayır sınıf geçmek çok zor burada. Zaten hazırlık hariç 4 yıllık bölümü ortalama bitirme yılı 5.7 yıldır bu bölümde. Uzatmadan bitirenler 180 küsür kişi arasından ancak 30-40 kişi oluyor ki onlarda ilkokuldan beri aşina olduğumuz tiplerdir.

Dahası bu bölümde bir dünya saçma sapan kural var 2 nin 4ü ve 6nın 4 lüsü kuralları mesela. Bu kurallar şu anlama geliyor 2 nin 4 ünde eğer ki 1. sınıf ve 2.sınıftan yani alttan bir dersin varsa 3.sınıftan 4 e geçemiyorsun. 6 nın 4 lüsüde şöyle ki ; 3.sınıfta belirlenen 6 dersten en az 4 ünü geçemezsen ortalaman 3.00 olsada 4. sınıf olamıyorsun. Zaten bölümde ki dersleri geçme notu yani DD harf notu bile asgari 60 puan çoğu okulda bu sınır 45-50 iken. Ve bölümün bir statik dersi var ki 300 kişi alır her sene yani 120 kişi alttan alır bunu ve her sene istikrarlı bir şekilde yarısı kalır bölümün bu dersten ve bu ders 7 dersi bağlar üst sınıflardan bu dersten kalınca o 7 dersi alamıyorsun ve Otomatik okulun uzuyor. Millet başka üniversitelerde güle oyanya geçerken bu desi burada bu denli ciddi rakamda öğrencinin dersten kalması bu bölümün ****liğini en bariz şekilde ortaya koyuyor. Zaten ileriki sınıflardaki beton çelik structure gibi en az 3 sefer alınıp geçilebilen dersleri hiç saymıyorum.

Şunu da ekleyeyim benimle yaşıt arkadaşlarım bu sene yıldız teknikten , İTÜ den inşaat mühendisi olarak mezun olup fotoğraflarını paylaşırken benim önümde en az 3 yılın daha olması gerçeği benim bu yıl İTÜ ye yatay geçiş yapmama sebep olacaktır...

Diyeceklerim bunlardır kısaca, tavsiyem mecbur kalmadıkça yazmayın bu lanet okulun bu bölümünü aynı işi mezun olunca Yıldızda İTÜ de de yapacak iken boşuna burada psikolojinizi bozmayın, yıllarınızı heba etmeyin arkadaşlar. Kafanıza takılan başka soru olursa bana ulaşabilirsiniz. Sevgiler...

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.