Şimdi Ara

itü matematik mühendisliği hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar yatay geçişle itü matematik mühendisliğine geçmeyi düşünüyorum sizce mantıklı bir seçim olur mu? Aklımda bir de hukuk var. Acaba hangisini tercih etmem gerekir? Özelden mesaj atıp yardımcı olursanız çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslideveci -- 14 Haziran 2014; 7:06:26 >

• hangi bölümdesin? tercih yapmadın sanırım, yatay geçiş yaparım diye tercih yapma bence . bu şekilde gelen çoğu kişi geçemiyor.
  • ahmet// kullanıcısına yanıt
    Yok ben şuan itude kimya mühendisliği okuyorum yatay geçişle matematik muhendisligine geçmeyi düşünüyorum sizce mantıklı mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: aslideveci

Yok ben şuan itude kimya mühendisliği okuyorum yatay geçişle matematik muhendisligine geçmeyi düşünüyorum sizce mantıklı mi
    Kimya beklediğin gibi değilse Matematik'i de hiç araştırıp sorup soruşturmadan geçmeyi düşünüyorsan mantıksız bence geçme.
    Gayet mis gibi bir bölümdesin.
  • Buck Fuddy kullanıcısına yanıt
    Kimyadan bolumumden nefret ettim. Matematigi de araştırdım zormus sadece o bakimdan tereddutum var. Bi yandan hukuk ihtimali de var ama ben yeni seyler üretmeyi araştırmayı daha kendime uygun görüyorum
  • aslideveci A kullanıcısına yanıt
    Sen bilirsin tabi ortalaman 3'ün üstündeyse rahat geçersin.Hayırlı olsun şimdiden.
  • Buck Fuddy kullanıcısına yanıt
    Ustunde ama yine de kararsizim hala. Teşekkür ederim
  • quote:

Ustunde ama yine de kararsizim hala. Teşekkür ederim
    Yanlis anlama ama bircok yerde yazmissin bolumunden nefret ettigini,odevlerden falan biktigini. yapamadigini falan...Bence sen sayisal bolumlere yatkin biri degilsin.Sayisalda hangi bolume gecsen yine ayni durumda olucaksin gibi..Emin ol tum hakiki muhendislik bolumleri(uydurma su urunleri muhendisligi gibileri degil) kimya muh. gibi zordur.Fen bolumleride ayni sekilde.Hepsinde proje odev falan filan vardir.Ben senin yerinde olsam esit agirlik yada sozel bir bolum secer rahat ederim.Bu arada beni tanimiyorsun falan diyebilirsin.Evet tanimiyorum.Sadece herkes gibi yazdiklarina binaen bu yorumu yazdim.Belkide benim sezdiyim gibi biri degilsin.Umarim yanlis anlamazsin. bu arada elbette bu bir oneri.Karar senin Basarilar!

• Mr.Mete kullanıcısına yanıt
    Hayır kesinlikle yanlış anlamadim. Fikir almak için buraya yazdım ve herkesin bi fikir vermesini istiyorum. Açıkçası sayisal derslere yatkinim ama kimya doğru tercih değilmiş. Fizigi matematiği seviyorum ama kimya ve biyolojiyle pek aram yok. Şuan bi karar vermem lazim ona göre yaz okuluna gidip programlama kursuna gidicem.
  • quote:

Hayır kesinlikle yanlış anlamadim. Fikir almak için buraya yazdım ve herkesin bi fikir vermesini istiyorum. Açıkçası sayisal derslere yatkinim ama kimya doğru tercih değilmiş. Fizigi matematiği seviyorum ama kimya ve biyolojiyle pek aram yok. Şuan bi karar vermem lazim ona göre yaz okuluna gidip programlama kursuna gidicem.
    O zaman sana Fizik Muhendisligini Oneririm.Tam fizik ve matematik uzerine kurulmus bir bolum.Mat. muh secersen matematikten bunalabilirsin.Fizik muhendisligi cok eglenceli ve guzel bir bolum.Bolum dersleri icerisinde Ne kimya var nede bioloji(Yalniz havuz derslerinde var).Kimya müh. gibi çokta zorlayan bir bolum degil..Elektrik ve elektronik muh. bomlerinin temelini teskil ettiyi icin elektrik yada elektronikle hic zorlanmadan ÇAP yapabilirsin.Veya programlamaya ilgin varsa bilg. muh lede ÇAP yapmak başka bir seçenek. Yani mat ve fiziği sevdigini soylediyine binaen diyebilim ki bence hiç pişman olmazsin fiz. muh secsen

• Mr.Mete kullanıcısına yanıt
    Fizik muhendisliginde arkadaşlarım var ve cok pismanlar. Sürekli bölümün zorlugundan dersleri anlayamamaktan sikayet ediyolar.
  • Ben mat. Muh okuyorum sormak istediklerini sorabilirsin 3. Sinifa gecicem.İtude degilim.
  • L@STREVENGE L kullanıcısına yanıt
    Bölümden mennun musun? Artilari ve eksilerinden bahsedebilir misin kisaca?
  • quote:

Bölümden mennun musun? Artilari ve eksilerinden bahsedebilir misin kisaca?

Memnunum tabii ki ama ben mesela yazılıma yönelmedim.finansa yöneldim ve okulumda çok az finans dersi var.yeterli değil.ortalamayı biraz yükseltip işletme yan dal düşünüyorum management dersi alabilmek için.

artısına gelirsek; öyle bir bölüm ki her bölümün en zor dersini alabiliyorsun.makinenin de elektriğin de bilgisayarın da...birçok konuda bilgi sahibi oluyorken, her bölümün zor dersini neden ben alıyorum diye de kafayı yiyebliyorsun.onun dışında cidden ağır matematik dersleri var.kafayı yemek üzere olduğum dönemler oluyor.ama bi daha tercih yapsam gene matematik seçerdim herhalde.gerçekten çok ama çok zor bir bölüm..gidip finansçı falan olucam diyorsan ekonomi + işletme çap veya yandal öneririm...yazılımcı olucam diyorsan da matematikle vakit kaybetme.

• Ortalama ile mi geçiceksin yoksa merkez yerleştirme puanı ile mi?
  • Ikisini de deniycem. Neden ki?
  • Hukuk dediniz de ondan sordum.
    Ben sizin yerinizde olsaydım matematik müh. Giderdim sebebi ofis ortamında çalışma ihtimalinin çok daha yüksek olması.
    Hukuğa gelince kimyadan farkı kitapları biraz daha kalın çok daha sözel. Sınavlara 5-6 hafta öncesindn çalışmaya başlamazsan genelde kalıyorsun.
  • allking A kullanıcısına yanıt
    Sen hukuk mu okuyorsun? Acikcasi ben de matematik mühendisliği istiyorum ituye çok alıştım çünkü. Bırakmak istemiyorum
  • aslideveci A kullanıcısına yanıt
    Sevgilim hukuk okuyor. Finallerden 6-7 hafta önce çalışmaya başlarlar ona rağmen sınırda falan geçerler. Annem kimyacıdır öss tercihlerimi yaparken annem kimya yazma ne yazarsan yaz ömrünü çürütmeye değmez demişti bilgim okadar :) matematik müh. Yazılım ve finans alanında iş bulabildiklerinden başka bilgim yok dediğim gibi ofiste çalışma ihtimali yüzünden ben tercih ederdim doğrusu :)
  • allking A kullanıcısına yanıt
    Anladim. Peki sen ne okuyorsun suan?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.