Şimdi Ara

itü'yü düşünen kimse yok mu ? :) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
1
Favori
3.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Adnan Payne

quote:

Orijinalden alıntı: VoLken7

ilk senede mi tutturdun itü yü?

Hayır ikinci senesinde tutturdu, kendimi ona çok benzetiyorum. :ALACAKARANLIK:
    Kimya Mühendisliği nasıldır? Benim bu sene anca o tutar ve bana uygun gibi geliyor hoşuma gitti, doğayı, gıdayı, kimyayı, eczacılığı falan seviyorum, yaparım. Olmassa seneye bir daha giricem sınava ama bu sefer parçalarım o sınavı, Koç Üni Kimya-Biyoloji Müh. tam burslu düşünebilrim.

aman aman sana tavsiyem odtü bile tutsa gitme kimya mühendisliğine söyliyim suratına direk bitirdiğinde kimyager le aynı yerde çalışcan ve imzn felan hiç bir önemi yk çünkü kimyagerde imza yetksi var :D zaten yüksek lisans yapan bir kimyager daha çok tercih ediliyr metalurji ve malzeme yazsana ooollm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WirLieBen -- 22 Haziran 2011; 1:01:10 >

• quote:

quote:

Kimya Mühendisliği nasıldır? Benim bu sene anca o tutar ve bana uygun gibi geliyor hoşuma gitti, doğayı, gıdayı, kimyayı, eczacılığı falan seviyorum, yaparım. Olmassa seneye bir daha giricem sınava ama bu sefer parçalarım o sınavı, Koç Üni Kimya-Biyoloji Müh. tam burslu düşünebilrim.

İTÜ bile olsa direkt öneremeyeceğim, tercih etmeden önce iyi düşünülmesi gereken bir bölüm. Sektör geniş; ama eleman sayısı konusunda doyuma ulaşılmış. Kimyager muamelesi görmen olası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 22 Haziran 2011; 12:57:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:
    Yeni kurbanlar arıyor okul.

Hocam ıstanbulda üniversite okumak nasıl bir duygu :) okul dışında neler yapıyorsunuz ıstanbulda bir anlatıver :D
  • İTÜ hakkında merak ettiğiniz ve sormak istediğiniz birşey olursa bana özelden ulaşabilirsiniz. Yalova'dan İTÜ isteyen arkadaşlara yüzyüze yardımcı olur, hatta kendilerine rehberlik bile edebilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnuR344

quote:

Hocam ıstanbulda üniversite okumak nasıl bir duygu :) okul dışında neler yapıyorsunuz ıstanbulda bir anlatıver :D

Her büyük şehirde olduğu gibi burada da pahalı yerler varken, öğrenciye uygun yerler de var.

Okul dışında yaptıklarımız: Akbil tükete tükete gezmek, yemek, içmek, s.çmak... Ha bir de DC++.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 22 Haziran 2011; 14:06:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gespenstfahrer

quote:

Orijinalden alıntı: NHC

Yani en az derken mesela ben %30'luk olan kısmı kazandım. Ama 100% görmek istiyorum dedim mesela. Diplomamda ingilizce yazıcak mı? Hiç sanmıyorum ama =)

ösym kılavuzunda girdiğin neyse o yazar, yani ingilizce ibaresi bulunmaz

Diplomanızda ingilizce olarak yazmayacak ama transkriptinizde herşey ayrıntısıyla yazıyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: OnuR344

quote:

Her büyük şehirde olduğu gibi burada da pahalı yerler varken, öğrenciye uygun yerler de var.

Okul dışında yaptıklarımız: Akbil tükete tükete gezmek, yemek, içmek, s.çmak... Ha bir de DC++.

Akbıli kullandığın zaman çıkan ses bile yeter ya :D

• quote:

quote:

Kimya mühendisliği eğer kendini geliştirirsen ve İYİ yerlerde staj yapabilirsen iyidir ama önünde Boğaziçi engeli var. Gıda müh.de İstanbul'da rakip yok. Ama doğayı sevmekle de alakası yok çünkü yapacağın her şey yapay Koç yerine Boğaziçi kimya müh. kas derim ayrıca eğer seneye girmek zorunda kalırsan.

• quote:

Orijinalden alıntı: Atkins

quote:

quote:

Yani en az derken mesela ben %30'luk olan kısmı kazandım. Ama 100% görmek istiyorum dedim mesela. Diplomamda ingilizce yazıcak mı? Hiç sanmıyorum ama =)

İşte o programda İngilizce ibaresi yok.

Hocam merhaba .. itü mimarlık hakkında bildiklerinizi paylaşır mısınız??

En iyi mimarlık. Aynı zamanda muhtemelen okuması en zor mimarlık ki mimarlık zaten zor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wampirrr

quote:

quote:

quote:

En iyi mimarlık. Aynı zamanda muhtemelen okuması en zor mimarlık ki mimarlık zaten zor.

burda kocaman bir hata var
    En iyi mimarlık Mimarsinandadır
    ayrıca okunması en zor mimarlıkta Mimarsinandadır
    (çok iyi bir araştırma yaptım aksini iddia etmeyin sakın )
    ayrıca mimarsinandan sonra odtü geliyor itü 3. sırada :)

• quote:

Orijinalden alıntı: yigitkrmn

işletme müh hakkında bilgisi olan var mı?

Okuldaki en çok çap yapılmak istenilen bölüm. Ayrıca İTÜ'de okuması en kolay bölüm olarak da bilinir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alonso...

quote:

Orijinalden alıntı: wampirrr

quote:

quote:

quote:

burda kocaman bir hata var
    En iyi mimarlık Mimarsinandadır
    ayrıca okunması en zor mimarlıkta Mimarsinandadır
    (çok iyi bir araştırma yaptım aksini iddia etmeyin sakın )
    ayrıca mimarsinandan sonra odtü geliyor itü 3. sırada :)

Valla ''zorluk'' kısmını İTÜ mimarlık öğrencileri ve mezunlarına sor ama sorarken bunu dersen dayak yiyebilirsin ben araştırma yapmadım bizzat gözlem yaptım zorluğu açısından. Diğerini iş verenlere sormak ya da projelere bakmak garanti yanıtı verebilir ama mimar sinan bence ikinci sırada gelir odtüyü itüyle mimarlıkta karşılaştırmam ama gereksiz yarışlara girmeye de gerek yok

• @wampirrr
    itü zorlamazz demiyorum ama mimarsinan daha zorluyor
    özellikle sanatsal yönüyle zorluyolarmış zaten oradan çıkan mimarlar bu yüzden ayrı değerlendiriliyo
    neyse zaten hepsi güzel üniversitelerin güzel bölümü
  • Burada mimarlığa hangi açıdan bakıldığı önemli bence. Gerçi mimarlık okuyanlar daha iyi bilir ama, ben de geçen yıl tercih döneminde araştırmıştım. MSGSÜ, bir "güzel sanatlar" üniversitesi. İTÜ ve ODTÜ de birer "teknik" üniversite.

MSGSÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümünün lisans dersleri:http://www.msgsu.edu.tr/msu/pages/182.aspx
    İTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümünün (%30 İngilizce) lisans programı:http://www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/MIM/201010.html

İTÜ'nünkinde teknik derslerin ve matematiğin kredisi daha fazla. MSGSÜ ise daha çok sanatsal yöne ağırlık veriyor.

Ne İTÜ'nünki ne de MSGSÜ'nünki basit değildir. İkisinde de okuyan arkadaşlarım var. Zaten "mimarlık" başlı başına basit bir bölüm değil.

• konu altlara düşmesin ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: gelenbevili172hhc

konu altlara düşmesin ama

itünün hangi bölümünü istiyosun?
  • Ben daha İtü'ye gidipte memnun olan görmedim ya, herkes şikayetçi okuldan acaba ben mi yanlış insanlara denk gelmişim. Boğaziçililer ve Odtülüler mesela memnun genelde, mezun olduktan sonra bile seviyorlar okullarını ama o havayı İtü'de göremedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hazal_hsgl

quote:

Orijinalden alıntı: gelenbevili172hhc

konu altlara düşmesin ama

itünün hangi bölümünü istiyosun?

elektronik ve haberleşme :) konuyu genel amaçlı açtım aslında :) itü'yü isteyen herkes bildiklerini yazsa buraya iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gelenbevili172hhc -- 28 Haziran 2011; 1:08:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Muktedir_

Ben daha İtü'ye gidipte memnun olan görmedim ya, herkes şikayetçi okuldan acaba ben mi yanlış insanlara denk gelmişim. Boğaziçililer ve Odtülüler mesela memnun genelde, mezun olduktan sonra bile seviyorlar okullarını ama o havayı İtü'de göremedim.

evet bende böyle düşünüyorum genel olarak en iyi mühendislik eğitimi itüde deniliyor ama dediğin diğer okuldakilere göre daha memnuniyetsizler gibi.biraz tesadüf olmuş sanırım ikimizede
  • quote:

Orijinalden alıntı: samed.yıldırım

quote:

Orijinalden alıntı: yigitkrmn

işletme müh hakkında bilgisi olan var mı?

Okuldaki en çok çap yapılmak istenilen bölüm. Ayrıca İTÜ'de okuması en kolay bölüm olarak da bilinir

yani?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.