Şimdi Ara

itü'yü düşünen kimse yok mu ? :) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
1
Favori
3.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yigitkrmn

quote:

Orijinalden alıntı: samed.yıldırım

quote:

Orijinalden alıntı: yigitkrmn

işletme müh hakkında bilgisi olan var mı?

Okuldaki en çok çap yapılmak istenilen bölüm. Ayrıca İTÜ'de okuması en kolay bölüm olarak da bilinir

yani?

Kısaca iyi bir bölüm. Bu bölümden sadece 1 kişi ile tanıştım oda 1980 girişli bir bayandı ve çok kazanmış, çok iyi yerlere gelmiş bir kişiydi.

• quote:

Orijinalden alıntı: gelenbevili172hhc

quote:

Orijinalden alıntı: _Muktedir_

Ben daha İtü'ye gidipte memnun olan görmedim ya, herkes şikayetçi okuldan acaba ben mi yanlış insanlara denk gelmişim. Boğaziçililer ve Odtülüler mesela memnun genelde, mezun olduktan sonra bile seviyorlar okullarını ama o havayı İtü'de göremedim.

evet bende böyle düşünüyorum genel olarak en iyi mühendislik eğitimi itüde deniliyor ama dediğin diğer okuldakilere göre daha memnuniyetsizler gibi.biraz tesadüf olmuş sanırım ikimizede

Bu konu hakkında fikri olan var mı?

• Alacakaranlık endüstri mühendisliği hakkında bilgilerini de paylaşabilir misin :) Seneye hedefim orası itü olmazsa ytü, teşekkürler şimdiden.
  • arkadaşlar mat muh hakkında yorumlarınızı alabilir miyim size zahmet :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: last_blue

arkadaşlar mat muh hakkında yorumlarınızı alabilir miyim size zahmet :)

mat müh'ten mezun olanlar genellikle yazılım işlerinde çalışıyorlar. bilgisayar müh. okuma şansın varsa onu değerlendir.
  • İTÜ İşletme Müh. düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: unlem

Alacakaranlık endüstri mühendisliği hakkında bilgilerini de paylaşabilir misin :) Seneye hedefim orası itü olmazsa ytü, teşekkürler şimdiden.

Maçka Kampüsü'ndeki İşletme Fakültesinin bir bölümü. Şunu söyleyeyim: Sosyal etkinlik fabrikası gibi çalışan bölüm. Öğrencilerini ne zaman görsem bir etkinlikteler. Ayrıca okulun İşletme Mühendisliğiyle beraber en rahat bölümlerinden birisidir. ÇAP veya yandal için de İşletme Mühendisliğiyle beraber en çok arzu edilen bölümlerden birisi.

• geomatik müh. hakkndada bilgi verebilırmisiniz . Okunması , İş alanları , maaşları hakknda mesela ...
  • Uçak mühendisliği istiyorum bende varmı bir düşüncesi olan
  • İTÜ'yü tercih etmek isteyen arkadaşlar için...

tercih.itu.edu.tr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 2 Temmuz 2011; 0:03:58 >
  • Ygs : Türkçe 35D 4Y Matematik 36D 2Y Fen 29D 8Y Sosyal 16D 16Y

Ygs1 : 400-34bin

Lys1 : Matematik 45D 4Y Geometri 29D 1Y
    Lys2 : Fizik 26D 3Y Kimya 27D 3Y Biyoloji 25D 4Y

Hesaplarıma göre eklenmemiş puan 430(mf4) yapıyor okul puanımda 91 kaç gelir bilmiyorum .

Sizce İTÜ Makina gelir mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leqendary144

Ygs : Türkçe 35D 4Y Matematik 36D 2Y Fen 29D 8Y Sosyal 16D 16Y

Ygs1 : 400-34bin

Lys1 : Matematik 45D 4Y Geometri 29D 1Y
    Lys2 : Fizik 26D 3Y Kimya 27D 3Y Biyoloji 25D 4Y

Hesaplarıma göre eklenmemiş puan 430(mf4) yapıyor okul puanımda 91 kaç gelir bilmiyorum .

Sizce İTÜ Makina gelir mi ?

Okuldan 74-75 gelse ki 75 maksimum okul puanı oluyor, tahminî toplam MF-4 puanın maksimum 505 civarı olabilir. İTÜ Makine Mühendisliğinin %30 İngilizce programı geçen yıl 506,862 puanla, %100 İngilizce programı da geçen yıl 518,506 puanla kapatmış. %100 İngilizce programı mümkün değil gibi gözüküyor; ancak %30 İngilizce programı belki olabilir.

Yalnız hem ham puan hesabın tahmini, hem okul puanını da attık hem de tercihlerde ve yerleştirmelerde taban puandan çok asıl önemli faktör başarı sırası. Dolayısıyla artık sadece gerçek sonuçları (2-3 hafta sonra açıklanabilir.) beklemekte yarar var. :) Gerçekte ne olacağı belli olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 2 Temmuz 2011; 0:38:01 >

• 4-5 puanlık bir düşüş ve kontenjanların artacağı söyleniyor bakalım :D Bende zaten türkçe olanı istiyorum 13bin600den alan .Herşeyin hayırlısı beklemekte yarar var .
  • quote:

quote:

quote:

Ben daha İtü'ye gidipte memnun olan görmedim ya, herkes şikayetçi okuldan acaba ben mi yanlış insanlara denk gelmişim. Boğaziçililer ve Odtülüler mesela memnun genelde, mezun olduktan sonra bile seviyorlar okullarını ama o havayı İtü'de göremedim.

evet bende böyle düşünüyorum genel olarak en iyi mühendislik eğitimi itüde deniliyor ama dediğin diğer okuldakilere göre daha memnuniyetsizler gibi.biraz tesadüf olmuş sanırım ikimizede

O söylediğiniz genelde öğrenci psikolojisiyle alakalı. Yani okul zamanı ve özellikle de sınav zamanı genelde herkes söver kendi okuluna

• quote:

Orijinalden alıntı: m.ali20

quote:

quote:

quote:

O söylediğiniz genelde öğrenci psikolojisiyle alakalı. Yani okul zamanı ve özellikle de sınav zamanı genelde herkes söver kendi okuluna

Peki siz memnun musunuz elektronik ve haberleşmeden? Bu sene değil ama seneye alacağım puan tutacak umarım. Tavsiye eder misin?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: m.ali20

quote:

quote:

quote:

Peki siz memnun musunuz elektronik ve haberleşmeden? Bu sene değil ama seneye alacağım puan tutacak umarım. Tavsiye eder misin?

genel olarak memnunum bölümümden, yazmadan önce baya araştırmıştım, mezunlarıyla görüşmüştüm. iş olanakları geniş ve mezunları genellikle iyi yerlere geliyorlar. ayrıca itünün en prestijli bölümlerinden biri. tavsiy ederim yani

ama daha ayrıntılı bilgi almak istiyorsan bölümde okuyan biriyle yada mezunlarıyla görüşmeni öneririm. çünki ben bu sene hazırlık okudum, daha yeni geçtim bölüme teknikforuma bakmanı öneririm

• Bu arada bundan sonra uçak ve uzay bilimleri fakültesi öğrencileri amerikada staj yapma hakkına sahip olacakmış. Tabi ortalaman iyiyse alırlar

http://www.itu.edu.tr/haber/?ebb3dc9b-c212-46d8-b3de-5cadcab64dd2
  • itü elektronik ve haberleşme bu sene 90 kişi yerine 110 kişi alacak ilgililere duyurulur :)
  • quote:

itü elektronik ve haberleşme bu sene 90 kişi yerine 110 kişi alacak ilgililere duyurulur :)

Taban başarı sırası daha da düşecek o zaman.

Her yıl kontenjanları şişirdikçe şişiriyorlar. Bu tabii ki de tercih yapacakların işine yarıyor; ancak gelecek için iyi bir şey olarak görmüyorum. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

itü elektronik ve haberleşme bu sene 90 kişi yerine 110 kişi alacak ilgililere duyurulur :)

Taban başarı sırası daha da düşecek o zaman.

Her yıl kontenjanları şişirdikçe şişiriyorlar. Bu tabii ki de tercih yapacakların işine yarıyor; ancak gelecek için iyi bir şey olarak görmüyorum. :)

ülkede çok büyük bi elektronikçi eksiği var ondan yapmışlardır kesin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi walkerx -- 7 Temmuz 2011; 23:43:12 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.