Şimdi Ara

itü'yü düşünen kimse yok mu ? :) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
1
Favori
3.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: maftas

Bende bilgisayar ve makina dallarinda itu ile bogazici nin farkini sormak istiyorum.Sizce hangisi daha iyidir?

Teknik anlamda İTÜ, prestij anlamında Boun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

Orijinalden alıntı: NHC

Yani en az derken mesela ben %30'luk olan kısmı kazandım. Ama 100% görmek istiyorum dedim mesela. Diplomamda ingilizce yazıcak mı? Hiç sanmıyorum ama =)

İşte o programda İngilizce ibaresi yok.

Hocam merhaba .. itü mimarlık hakkında bildiklerinizi paylaşır mısınız??
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atkins

quote:

quote:

Yani en az derken mesela ben %30'luk olan kısmı kazandım. Ama 100% görmek istiyorum dedim mesela. Diplomamda ingilizce yazıcak mı? Hiç sanmıyorum ama =)

İşte o programda İngilizce ibaresi yok.

Hocam merhaba .. itü mimarlık hakkında bildiklerinizi paylaşır mısınız??

Mimarlık da okulun iyi bölümlerinden birisi; ancak hakkında çok ayrıntılı bilgim yok. Daha ilk yıldan baya yoruyorlarmış ama.

Fakülte Taşkışla'da, tarihî bir binada yer alıyor. Sen bunu en iyisi Mimarlık Fakültesinde okuyanlara sor, daha ayrıntılı bilgi için. :)

• @ :AlacaKaranlık:

Hocam senin kampüs ayazağadaydı dimi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gelenbevili172hhc

herkes düşündüğü bölümü ve netlerini yazarsa güzel olur.yaz sonuna kadar iş görür bu konu

itü elektronik ve haberleşme (i)
    itü elektronik ve haberleşme
    itü bilgisayar (i)
    itü bilgisayar
    itü kontrol (i)
    itü kontrol

ygs 1 5900... 454 ygs 2 5200...455

lys1:

mat 43,75
    geo:27,50

okul puanı:61

lys 2:

fizik:?
    kimya:?
    biyoloji:?

ah be okul puanı senin gibi adamı nasıl yakar bende seneye kalmayı düşünüyorum ama okul puanından korkum var işte

• quote:

Orijinalden alıntı: Berkay

@ :AlacaKaranlık:

Evet. (Ayazağa değil de, Maslak diyelim.)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Berkay

@ :AlacaKaranlık:

Evet. (Ayazağa değil de, Maslak diyelim.)

Teşekkürler hocam ve maslak felan istanbul ile hiçbişey bilmiyorum gidersem umarım kolayca öğrenirim istanbulu

• Alacakaranlık birşey sormak istiyorum; şimdi ben itü'yü kazandım. orada ki devlet/özel yurt imkanları nasıl? veya ev kiraları? biraz bilgi verirmisin?
  • Makina istiyorum kısmetse ama seneye kalırsam çıta yükselir
  • ben sadece düşünüyorum.
  • quote:

Alacakaranlık birşey sormak istiyorum; şimdi ben itü'yü kazandım. orada ki devlet/özel yurt imkanları nasıl? veya ev kiraları? biraz bilgi verirmisin?

Açıkçası ne ben eve çıkmayı şimdilik düşünmediğim için ne de arkadaşlarımdan eve çıkmayı şimdilik düşünen olmadığı için hiç ev kiralarını araştırma ihtiyacı duymamıştım. Bu nedenle hangi semtte ev kiraları ne kadardır, fazla bilgim yok. Ama Şişli, Osmanbey, Mecidiyeköy, Levent ve Beşiktaş, "eve çıkma" konusunda tercih edilen popüler yerler.

İTÜ'nün kendi yurtları var. Öncelikle şu siteye bakabilirsin:www.yurtburs.itu.edu.tr . İTÜ'nün yurtları bir devlet yurduna göre çok daha iyi olanaklara sahip. Yurtların başlıca olanaklarını da şuradan inceleyebilirsin:www.yurtburs.itu.edu.tr/Icerik.aspx?sid=1046

Ayazağa Kampüsü'nde erkekler için en iyi yurt Vadi Yurdu. Geçen yıla kadar İMKB sponsordu, bu yüzden adı hâlâ İMKB Erkek Öğrenci Sitesi olarak da geçiyor. 1420 kişilik bir erkek yurdu, tehlike arz ediyor. Ben burada kalıyorum. Aylık ücreti 220 TL olup, İTÜ'nün en ucuz yurdudur. Yurdun bir yanında İstinyePark var. Arka sokağı da baştan aşağı lokanta. Aynı kampüste bir de Gölet Yurtları var, burası karma yurt. Aylık ücreti 2 kişilik odalar için 550 TL, tek kişilik suit odalar için de 800 TL'ye yakın bir şeydi. Burası daha elit bir yurt. Dışarıda da Pizza Evi, orman ve göletten başka bir şey yok. Eğer lükse çok düşkün değilseniz veya zorunluluktan kalmıyorsanız bu yurdu açıkçası önermem. Arkadaşlarla anlaşıp eve çıkın, daha iyi. Aynı kampüste bunlar dışında 5 tane kız yurdu ve 1 İTÜ Yılmaz Andoruk Öğrenci Evi var. Bunların ücretlerini de şu dosyada bulabilirsin:www.yurtburs.itu.edu.tr/Belge.aspx?belgeId=8557 .

Ayazağa dışında Gümüşsuyu Kampüsü'nde de karma yurt var. Kız yurdunun aylık ücreti 380 TL'yken, erkek yurdunun aylık ücreti 410 TL. Bunun da olanaklarının Gölet Yurdu'ndan çok farkı yok. Ama en önemli farkı, yurttan çıkınca biraz yukarıda Taksim'e ulaşıyor olmanız.

Yurt başvuruları ile okul kaydı aynı anda yapılıyor. 3 yurt tercih hakkı var. İTÜ yurtlarının ilk seferde çıkabilmesi için ya sağlam torpiliniz olacak ya da bölüme ön sıralardan yerleşmeniz gerek. Bunlar olmadıktan sonra ilk seferde yurt çıkması tamamen şans işi maalesef. İlk seferde yurt çıkmazsa yedek listeye alınıyorsunuz. Yedek listelerde de ne torpiller işliyor...

KYK'nın devlet yurtları var. Aylık ücretleri 100-200 TL arasında değişen ve şartları diğer devlet yurtlarına göre daha iyi olan yüksek ücretli yurtlar koca İstanbul'da sadece 2 yerde var: Avcılar ve Davutpaşa. Bunlar da Ayazağa Kampüsü'ne çok uzak. Bunların dışında, KYK'nın çok yerde bulunabilecek normal yurtları var. Bunların aylık ücretleri geçen yıl 90 TL'ydi; ancak şartları pek iyi değil. Hazırlık sınıfının ve İşletme Fakültesinin bulunduğu Maçka Kampüsü'nün hemen altında Abdi İpekçi Yurdu var mesela, bir erkek yurdu. Yine Ayazağa Kampüsü'ne biraz yakın olan Bahçeköy Karma Yurdu var. İstanbul'un başka birçok yerinde KYK'nın normal devlet yurtları mevcut. Ayrıca KYK yurtlarının da maalesef ilk seferde çıkmama riski var, bunda da yedek listeye girebilirsin.

Başka ne kaldı? Özel yurtlar. Cemaate bağlı olmayan özel yurtlar da oldukça pahalı. İstanbul'da bunlardan bulabileceğiniz en ucuz yurt olsa olsa 500 TL'dir ki bunlar da tek tük. Bir süre kalıp eve çıkmak daha iyi. Cemaate bağlı yurtlar da hem ucuz hem kaliteli; ama "cemaat" işte...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 21 Haziran 2011; 19:53:56 >

• Çok teşekkür ederim valla :) Gözüken o ki sizin yurdun yolunu tutucağız =)
  • Tabii hepsinden önce, inşAllah LYS-2 de iyi geçer de hedeflediğiniz bir sonuç elde edersiniz. :)
  • İnşallah o da olucak.
  • işletme müh hakkında bilgisi olan var mı?
  • Alacakaranlık peki mesela ben Elektronik ve Haberleşme istiyorum. Benim gidicek olduğum fakülte ile sizin ki ( Bilgisayar Müh sanırım) yakın mı? Yani mesela vadi yurdu'na gittim diyelim, fakülteme uzak olucak mı? :)
  • quote:

Alacakaranlık peki mesela ben Elektronik ve Haberleşme istiyorum. Benim gidicek olduğum fakülte ile sizin ki ( Bilgisayar Müh sanırım) yakın mı? Yani mesela vadi yurdu'na gittim diyelim, fakülteme uzak olucak mı? :)

Bizim bölümü geçen yıl "Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi" diye ayrı bir fakülteye aldılar. Ancak henüz ayrı bir binası yok, Elektrik-Elektronik Fakültesiyle aynı binada.

Ayazağa Kampüsü'nün haritası için şuna bakabilirsin:www.karto.itu.edu.tr/kampus/index.html

Vadi Yurdu ile bu fakültelerin binası aynı kampüste zaten. Ancak açıkçası bu yurt, kampüsün merkezinin biraz uzağında, kampüsün kıyısına atılmış bir hâlde. Bu binaya yürüyerek 15-20 dakikada varırsın. Ama kampüste ring dolaşıyor. Ringle 2-3 dakikada varır oraya.

Ancak şunları da ekleyeyim: Eğer hazırlık sınıfı okuyacaksan (Okumak istersin, okumaya karar versin veya hazırlık atlama sınavı olan Proficiency'de barajı aşamamış olursun.) Maçka'ya gideceksin zaten. Bunun için de ya Maslak'tan metroyla Osmanbey'e ya da Taksim'e gitmen gerekiyor ya da hemen yurdun önünden kalkıp Maçka'ya giden servislere 2 TL karşılığında binersin. Lisans eğitiminde ise büyük ihtimal 2011-2012 döneminin ilk (güz) yarıyılından itibaren havuz dersleri (çoğu bölümde ortak olan, Matematik-1, Matematik-2, Fizik-1, Fizik-2, Genel Kimya, bilgisayar dersleri, laboratuvar dersleri, İngilizce dersleri gibi dersler) Havuz Binası'nda görülecek. Lise gibi düşün. Ama bu bina da, bizim fakülte binasının yakınlarında zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 21 Haziran 2011; 22:21:00 >

• ilk senede mi tutturdun itü yü?
  • quote:

Orijinalden alıntı: VoLken7

ilk senede mi tutturdun itü yü?

Hayır ikinci senesinde tutturdu, kendimi ona çok benzetiyorum. :ALACAKARANLIK:
    Kimya Mühendisliği nasıldır? Benim bu sene anca o tutar ve bana uygun gibi geliyor hoşuma gitti, doğayı, gıdayı, kimyayı, eczacılığı falan seviyorum, yaparım. Olmassa seneye bir daha giricem sınava ama bu sefer parçalarım o sınavı, Koç Üni Kimya-Biyoloji Müh. tam burslu düşünebilrim.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.