Şimdi Ara

IX2-200 Nass Aygıtında Kapasite Arttırımı Poblemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Lomega storcenter IX2-200 cihaza sahibim. 2x1TB toplamda 1 TB RAID 1 olarak çalışmakta idi. Disklerden biri arızalanınca yerine 2 tane 2 TB yeni disk alıp, ilk önce bozuk diskin değiştirdim, 1 gün yedekleme işleminin bitmesini bekledim. İşlem tamamlanınca diğer sağlam olan 1 TB diski de çıkarıp yerine tekrar 2TB disk takıp 1 gün tekrardan kopya işleminin bitmesini bekledim.

İşler tamamlandığında boş olarak kalmasını beklediğim 1 TB alan göremiyorum. Cihaz disklerimi 2TB olarak tanımasına rağmen kalan yedek alanımı şu anda disklerim 1 TB olduğu zamanki ile aynı ( 500 MB civarı). Diskleri PC'ye taktığımda RAW olarak görüyorum. Verilere ulaşmak için kurtarma işlemi yapmam gerekiyor. Ancak diskler cihazda bağlı ilken herhangi bir sorun olmadan dosyalarıma ulaşabiliyorum. Bu cendereden nasıl çıkacağım hakkında yorumlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

IX2-200 Nass Aygıtında Kapasite Arttırımı Poblemi

• up..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up.. :(

• upp....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, anladığım kadarıyla daha önceki raid yapınız 1 tb olarak oluşturulduğu için yeni taktığınız diskler yapılandırılmadan eski 1 tb yapılandırmayı kullanıyor. Yani mevcut raid yapınız bozulmadan 2 tb lık yeni bir raid yapısı oluşturmanız mümkün değil.

Yapabileceğiniz tek şey, diskler nas cihazına takılı iken verilerinizi nas cihazı dışına kopyalayıp, nas cihazınızda 2 tb lık yeni bir raid oluşturup verilerinizi tekrar nas cihazınıza kopyalamak gibi gözüküyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.