Şimdi Ara

İyi Bir Hedef ve Yurtdışı Eğitimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar. Duz lise ogrencisiyim 11. sinifi bitirmek uzereyim. Bolumum esit agirlik(tm).
    Aslinda bakarsaniz biraz hayalde kalacak ama hedefim Bogazici Universitesi İktisat bolumu. ODTU ve Bilkent ikinci siralamamda. Daha sonra yurtdisinda yuksek lisans yapmak istiyorum Yale, Harvard vb.
    Derslerim pek iyi sayilmaz cok vasat sayilirim. Sizce nasil bi calisma programi hazirlamali ve hedefimde nasil degisiklikler yapmaliyim? Cevremdekilerden pek yardim alamiyorum sizden yanit bekliyorum, sevgilerimle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşım bu yıl sınava hazırlanan biri olarak söylüyorum.Hedeflerin buysa mutlaka ygs + lys çok iyi olması lazım.Okul puanıda önemli.

YGSye kadar coğrafya ygs + lys bitir.YGS'de incik kancık ne nerde yetişir sorusu çıktı.
    Yazın mutlaka çalış tatil deme.Mat 2 , geometri , mat 1 , türkçe , sosyal hepsini bir arada götür.YGSden sonra ne demek istediğimi anlarsın

Temelim kötü kek kitaplar çözeyim deme , iyi kitaplardan nitelikli sorular çözmeye bak

Atıyorum birey a yı 1 ayda çözersin ama birey c veya karekökü her soru için uğraşman ne kadar yol katettiğini gösterir
  • TruthSeeker T kullanıcısına yanıt
    Temelim kotu diye en basit kitaptan basladim, adini burada soylersem gulebilirler. Hangi kitaptan baslayacagima sasirdim acikcasi bu yaz temel atmak icin bir basit bir de zor kitap aldim. Okul puanim dusuk gelir zaten ben artik ham puana onem veriyorum. Ve cografya ygs side zor sanirsam eksen egikligine falan tek basima calismayla halledebilir miyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: neonnrainbow

Temelim kotu diye en basit kitaptan basladim, adini burada soylersem gulebilirler. Hangi kitaptan baslayacagima sasirdim acikcasi bu yaz temel atmak icin bir basit bir de zor kitap aldim. Okul puanim dusuk gelir zaten ben artik ham puana onem veriyorum. Ve cografya ygs side zor sanirsam eksen egikligine falan tek basima calismayla halledebilir miyim?

Coğrafya falan kendin halledersin zaten belli soru tipinden geliyor.Ben yanlış yazdım kusura bakma , yazın tabiki kolay kitaptan çalış ama gün geçtikçe seviyeyi arttır.Antrenmanlarla matematik çalışıyorsun sanırım.Yazın sonuna doğru ygsde çıkan sorulara yakın kitaplardan çözersen daha iyi olur hakkında.

Okul puanın kaç ki ? Yani kaç gelmesini bekliyorsun
    En fazla 40 gelir fazla gelmez. İlk 10 bin e girsem cok iyi olur ama bilmiyorum 1 senede yapabilir miyim. İkinci seneyi dusunuyorum, o zamanda sistem degisecekmis. 1 senede mutlaka halletmeliyim.

• quote:

En fazla 40 gelir fazla gelmez. İlk 10 bin e girsem cok iyi olur ama bilmiyorum 1 senede yapabilir miyim. İkinci seneyi dusunuyorum, o zamanda sistem degisecekmis. 1 senede mutlaka halletmeliyim.

Okuduğun okulun pek bir önemi.yok, herşey sende bitiyor mesela bende anadolu lisesindeyim ama tüm okulda yüz binde iyi 5 kişi var.

Dediğin şeyleri başarabilirsin ama vakti iyi kullanmak gerekiyor.Düzenli çalışmayan biriysen yıl zor geçebilir

Yurtdışı düşüncene gelirsek, üniversite 3. Sınıfta düşünürsün bunları ama üniversitede ortalamanın çok iyi olması gerekiyor dediğin yerlerden kabul almak için

Bakalim ya. Cogu kisi yapacagimi dusunmuyor bogazicini, cok istiyorum ama.
    Bu arada seneye aciga gecmeyi dusunuyorum bu konuda ne dusunuyorsun? Bizim sinifin cogu gececek ama ben emin degilim.

• quote:

Bakalim ya. Cogu kisi yapacagimi dusunmuyor bogazicini, cok istiyorum ama.
    Bu arada seneye aciga gecmeyi dusunuyorum bu konuda ne dusunuyorsun? Bizim sinifin cogu gececek ama ben emin degilim.

Açık lise olayını bilmiyorum iyi araştır ama.

Milletin dediğine bakma, çalış elinden geldiği kadar olursa olur olmazsa olmaz hayatın sonu değil ya.Moral bozan insanlar olur takma kafana.Kopmalar olmadan çalışman lazım çok yolun var dostum.

• Tesekkur ederim sorularimi yanitladigin icin bazen illet edebiliyolar fazla kafaya taktim bu konuyu. Bu foruma yeni katildim arkadaslik seysi yok mu arada yine mesaj atarim sana bu konu hakkinda?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.