Şimdi Ara

İyi bir Ses kaydı için neler gerekir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dostlar ses kaydı yapıyorum hobi olarak

Adobe audution programı
    ses kartı behringer Um2
    ve Fzone kondanser mikrofon kullanıyorum

İnce sayılmayacak bir ses tonum var ama yinede istediğim tonda tok kalınlıkta bir kayıt olmuyor.
    bir yerlerde eksik bir şeylerim var ama ne bilmiyorum, hani bir İbrahim Sadri sesi (Şair) kadar kayıt kalitesi olmasa da ona yakın bir ton yakalamak istiyorum,

yukarıda sıraladığım donanım bunun için yeterlimi, yoksa daha kaliteli ses kartı filan mı almam lazım?
    Dinlemek isteyen olursa yani ham kayıt buradan yükleniyorsa onuda yüklerim gerekirse.

• Bir kaç örnek atarsan dinleriz değerlendiriz.

ön bilgi vermek gerekir ise digital kayıtta converter çok önemlidir, bulunduğun odanın akustiği çok önemlidir. elinde ki ekipmanın belki de verebileceği en iyi neticeyi alıyorsundur, bunu duymadan dinlemeden karar veremem. ön yargılı olmak gibi olmasın ama elinde ki ekipmandan çok birşey bekleme derim. En azından Rode, mxl veya Se marka bir mikrofona geçmeni öneririm, şan kaydı için kondanser mikrofon çok farkeder. mikrofonunu yükselttikçe bu sefer ses kartının preamp ı ve sonra ses kartının üzerinde ki converter sana yetersiz gelecek..
  • quote:

Orijinalden alıntı: focusrite

Bir kaç örnek atarsan dinleriz değerlendiriz.

ön bilgi vermek gerekir ise digital kayıtta converter çok önemlidir, bulunduğun odanın akustiği çok önemlidir. elinde ki ekipmanın belki de verebileceği en iyi neticeyi alıyorsundur, bunu duymadan dinlemeden karar veremem. ön yargılı olmak gibi olmasın ama elinde ki ekipmandan çok birşey bekleme derim. En azından Rode, mxl veya Se marka bir mikrofona geçmeni öneririm, şan kaydı için kondanser mikrofon çok farkeder. mikrofonunu yükselttikçe bu sefer ses kartının preamp ı ve sonra ses kartının üzerinde ki converter sana yetersiz gelecek..
    Kayıt alma ile ilgili gerçekten çok ta bilgim yok, sadece bir şey yaparken en iyisini yapmak geliyor içimden, tatmin olma meselesi işte, sadece asgari ne kadarlık bir bütçe ile böyle tatmin edici bir ortam yaratırım kendime? Evimin salonunda işlediğim küçük bir ses kaydı örneği bıraktım tavsiyeniz üzerine. @focusrite

• focusrite kullanıcısına yanıt

• quote:

Orijinalden alıntı: Hak Kervanı

Kayıt alma ile ilgili gerçekten çok ta bilgim yok, sadece bir şey yaparken en iyisini yapmak geliyor içimden, tatmin olma meselesi işte, sadece asgari ne kadarlık bir bütçe ile böyle tatmin edici bir ortam yaratırım kendime? Evimin salonunda işlediğim küçük bir ses kaydı örneği bıraktım tavsiyeniz üzerine. @focusrite

Alıntıları Göster
    dinledim o kadar da kötü değil bence.. o ekipman ve özellikle o mikrofon ile bu kadar olur.. digital bozulmalar duydum, bunun nedeni sonradan final mixi videoya dönüştürürken sıkıştırdığın format ile ilgili olabilir.

Tavsiyeler
    -Bi kere şan kayıtlarında özellikle şiirlerde kesinlikle mikrofon önünde pop filtre olacak ve mikrofona olan mesafesini deneme yanılma ile ayarladıktan sonra belirleyeceksin.

-kayıtları cubase üzerinden yaparsan daha iyi olacaktır. 24bit 92khz bir session proje aç zaten max 3-4 kanal ile işin var.

-şana yani sesine bu gibi şiirlerde küçük bir medium hall reverb verirsen iyi olur, beğenirsen reverb hall biraz arttırabilirsin.

-youtube dan şan tonlama kompressor dinamik ayarları, bus reverb gibi kaynaklar bulabilirsin ingilizce olarak. çok yardımcı olacaktır.

önce dediklerimi bu setup unda dene, sonuç alırsan ilk iş mikrofonu değiştir..

ayrıca fon müziğin de lütfen stereo olarak ekle mix içine..

• focusrite kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkürler, Az çok anladım demek istediğinizi önerdiğiniz ayarları da mutlaka denerim.

Peki mikrofon faktörü hatırı sayılır bir etki yaratır mı ve ilerde almam gereken mikrofon rode mi yoksa başka bir öneriniz olur mu?
    Tabi şimdilik ben biraz daha bu konularda kendimi eğitme aşamasındayım bu aşama bittikten sonra Allah nasip ederse kesin üst kalite bir mikrofon alıcam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hak Kervanı

Hocam çok teşekkürler, Az çok anladım demek istediğinizi önerdiğiniz ayarları da mutlaka denerim.

Peki mikrofon faktörü hatırı sayılır bir etki yaratır mı ve ilerde almam gereken mikrofon rode mi yoksa başka bir öneriniz olur mu?
    Tabi şimdilik ben biraz daha bu konularda kendimi eğitme aşamasındayım bu aşama bittikten sonra Allah nasip ederse kesin üst kalite bir mikrofon alıcam.
    Kayıt önce mikrofondan başlar sonra ortam akustiği, daha sonra kablolama kalitesi, sonra mikrofon preamp,(mic. preamp yoksa ses kartı üzerinde ki preamp) sonra ses kartı interface içinde ki AD konverter kalitesidir.

Mümkünse MXL veya sE nin giriş serisi bir geniş diyafram mic edinmen olacak.
    https://www.infomusicshop.com/
    sE Electronics X1 A Kondenser Stüdyo Mikrofonu ® En iyi Fiyatlar infoMusic'de!
    https://www.infomusicshop.com/se-electronics-x1-a-diyafram-kondenser-mikrofon

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi focusrite -- 26 Şubat 2020; 23:3:49 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.