|
Bildirim
Nedeni belli. Küresel ısınma. Ekvator bölgesi çölleşecek, orta iklim kuşağı kutuplara doğru kayacak, yıllardır bilinen durum.
Sorun vututut yapıp katalitik söküp anlamak istemeyen ve bilime inanmayanlara durumun vehametini anlatamamak. Değişime adapte olamayanlar yok olmaya mahkum, doğanın kanunu bu yapacak birşey yok. Türkiye coğrafi olarak bu tehtitle karşı karşıya olan ilk ülkeler sırasında. Ve bu durum çindeki jet hızındaki yeşile yatırımın bir numaralı nedeni. Güneş tekrardan doğudan doğuyor birileri paris iklim anlaşmasını yırtıp atarken, aklı başındakiler çevreyi ve dünyayı korumaya çalışıyor. Vizyonun yönü değişti. Buralarda dereler kururken, yerin altında obruklar oluşurken, kuzeye yakın yerlerde don olması geren yerlerde daha çok nehir yatakları oluşmaya başlıyor, ama önemli değil vututut yapmak daha önemli. Ajan smith: "Siz insanlar bir yere yerleşip kaynaklar bitene kadar çoğalıyorsunuz, kaynaklar bitince orayı terkedip başka bir yere yerleşiyorsunuz" Daha otoyola çöp, bardak atmamayı, izmarit atmamayı bilmeyen bir kavime nedesem zaten boş. Her yolculuğumda en az 5 tane görüyorum. Herkes hakettiğini er yada geç alır. Doğanın düzeni böyle. Bu durumun bir daha yaşanmaması için en ideal çözüm ise daha kuzeydeki ülkelerin mülteci akınlarına karşı sınırlarını kapalı tutması. Malum, eğitimsiz bir bireyi eğitemezsiniz. Yapısı belli. AB ye gidip AB yi kendine benzetmeye çalışanlar gibi(Bknz: Almanyada çocuklarını evlendirmeye çalısanlar) oralarıda geldiklere yere benzetmeye çalışacaktır. |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 5 Ekim 2024; 16:16:38 > |
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
1700'lü yıllarda yaşamak isterdim. Bundan 300-500 yıl sonra yaşamak hiç istemezdim. |
Çok sevdiğim bir söz var, doğa ile savaş halindeyiz, kazanırsak kaybedeceğiz diye bunun en güzel örneği. |