< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
İyi ki ehliyetim yok. Tımarhane olmuş yollar.
-
-
Pek sanmıyorum ama ehliyetsiz araba sürerken polise yakalanmazsınız umarım.
Ben de sizin yaşlarınızdayım ve şimdiye kadar hiç ehliyetim olmadı. Ancak benim ehliyet almama nedenim aileden arabasız olmam ve araba alacak ekonomik imkânlara bir türlü erişememiş olmamdır. Genelde insanlar önce ehliyet sonra araba alırlar. Ancak ben bunu yanlış buluyorum. Çünkü ehliyeti aldıktan sonra parasızlıktan dolayı yıllarca araba sahibi olamama durumu eldeki ehliyetin resmi olarak değil ama fiili olarak geçersizleşmesine neden oluyor. Buna bağlı olarak ehliyeti olup da pratik eksikliğinden dolayı araba kullanmayı bilmeyen büyük bir kitle meydana geliyor. Bu kitle yıllar sonra ilk kez trafiğe çıktığı zaman ise ister istemez diğer sürücüler için büyük bir tehdit unsuruna dönüşüyor. Ben bu kitleden biri olmayı hiçbir zaman gururuma yediremediğim için 18 yaşıma bastığımda önce araba sonra ehliyet almaya karar verdim. Halâ araba sahibi olamadığım için de şimdiye kadar ehliyet almam hiç söz konusu olmadı.
Şimdi bunları ifade ettiğim için bana şunları diyecek olanlar çıkabilir:
"Acil bir durum olduğunda kim kullanacak arabayı? Al ehliyeti, kenarda dursun."
"Eşin çocuğun hastalandığında otobüslerde mi süründüreceksin?"
"İleride yeni bir işe başvurursan sırf ehliyetin olmadığı için reddedilirsin."
...
Öncelikle sadece kendimde değil, yakın çevremde de arabaya erişimim yok denecek kadar az. Dolayısıyla acil bir durumda araba sürmek zorunda kalma olasılığım da yok denecek kadar az. Henüz evli değilim, ancak ileride eşim çocuğum olduğunda ve hastanelik bir durumumuz olduğunda bütün taksilerin emrimize amade olacağından şüphem yok. Mevcuttaki işim de araba kullanmayı ve ehliyet sahibi olmayı gerektirmediğinden dolayı sonuç olarak bu zamanda araba sahibi olmadan ehliyet almaya kesinlikle ihtiyaç duymuyorum.
Unutmayın, tüm bunlar öznel görüşlere dayalı kişisel tercihlerdir. Herkesin hayatı birbirinden çok farklı olduğu için de herkes şu yaşına geldiğinde ille şunu bunu yapacak diye insanları ve toplumları belirli şekillere sokmaya çalışmak kesinlikle mümkün değildir. Onun için ben 18 yaşında ehliyet alan kişiye saygı duyarım, çünkü o kişinin araba kullanacak imkânı varmış ki ehliyet almaya ihtiyaç duymuş diye düşünürüm. Ancak kişisel gerekçelerini mantıklı biçimde ifade ettiği halde bir kişiyi 18 yaşına basar basmaz ehliyet almadığı için "erkekliği eksik" gibi ithamlarla yerenleri de ne yazık ki hoş göremem. Çünkü tek tip insan dayatmasının toplumsal yapıya aykırı düştüğünü o kimselerin ne yazık ki göremediğini düşünürüm.
Her neyse, en nihayetinde yıllar önce ehliyet alıp da arabasızlıktan ve pratiksizlikten dolayı araba sürmeyi unutanlar bu meseleyi yeniden öğrenene kadar hiç trafiğe çıkmazsa yolların daha güvenli hale geleceği kanısındayım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X