Şimdi Ara

İyi özellikli bir laptop mu? Marka laptop mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
8.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu hafta sonu indirimlerinden faydalanarak laptop almayı düşünüyorum. Ama kafam biraz karıştı açıkçası. Aşağıda linklerini de verdiğim vatanbilgisayar'ın indirimde olan bir iki bilgisayarını karşılaştırdım.

MSIGE60 GAMEBOOK CORE İ72.40 GHZ-8GB-750GB-15.6-2GB-W8 fiyat;2257TL

Benzer özelliklerde Lenovo, HP ve ASUS modellerine baktığımızda onların fiyatı 2500 TL üzerinde. Aynı fiyatta olanlara baktığımızda ya BluRAY yok ya da çözünürlük 1920*1080 değil.

Kafamı karştıran ise ACER oldu. Adamların nerdeyse aynı fiyata verdiği bilgisayarın özelliklerine bakınca şok oldum. Sağlam marka dediklerimizde bu bilgisayar 4000 TL'nin üzerinde çünkü!!

ACERV3-771G NOTEBOOK CORE İ7-2.20GHZ-32GB-1TB-17.3-4GB-W8 fiyat; 2353 TL

Başlıktaki soruya gelirsek; bana fikir verebilecek ya da ACER veya MSI kullanmış arkadaşlardan yorumlarını bekliyorum. Siz olsaydınız markaya mı özelliğe mi para verirdiniz? Yorumlarınız esirgemeyen arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum...

• Kesinllikle MSI
    Acer Full Hd ancak bu özelliği ekran kartında ötürü hakkıyla kulanamayacaksınız.
    Tavsiyem MSI ın 17" li şu modelidir:
    http://www.pcdepo.com/msi-ge70-0nd-413xtr-notebook-urun9444.html
  • hocam kesinlikle marka derim .ama kullanım amacınınada bakarım.mesela oyun oynayacagım gerekirse casper gtx680m koysun 3000 tl ye yine almam cunku kasada kalite yok işçilik yok sorun cok.. en fazla 2 yıl goturur sizi .

asus , lenovo thinkpad , macbook , hp elitebook , dell gibi makinelere bakın birde işçilik nasıl..casperla kıyasladıgınızda zaten cogu notebook da işçilik için para istiyor ve hakikatende hakkını veriyorlar..ömürlük kullanılıyor neredeyse.

• Acerdaki ekran kartı, gt730m, msi ge60 daki gtx660m den daha düşük bir karttır. Gtx660m in oyunlardaki fps oranı daha yüksek ve ileriye dönük kullanım babında biraz daha uzun güncel kalabilir. Ayrıca ram in 32gb ve ekran belleğinin 4gb olması yanıltmasın. Şu an için sistem raminin 4gb olması hem oyun hem de ağır programlar için yeterli. Yani 32gb ramin performansa herhangi bir katkısı olmaz. Önemli olan işlemci ve ekran kartının güçlü olması. Tabii soğutma, kasa kalitesi vs. gibi özellikleri de önemli. Hangi cihazın kasa kalitesi iyidir bilmiyorum ama ge60 ın soğutma performansı biraz daha iyi. 8gb ram de şu an hem oyun hem de çizim vs. gibi programlar için yeterli. İlerde 16gb a kadar yükseltilebilir. Bu arada 4000 tl lik cihazlar ; daha yüksek oyuncu kartları , çift soğutu ve ssd gibi donanım barındırıyor. Yani acerdaki donanımdan daha yüksek özellikler barındırıyor. Sadece göz boyamak için ram kapasitesini yükselmişler. Fiyatı da daha yüksek kart barındıran muadillerine göre biraz abartılı olmuş. Bir de acerdaki gt730m, lenovo z500 serisinde bulunan gt645m den daha düşük performans sergiliyor. Ge60 f/p olarak daha alınası bir ürün. İşletim sistemi olmayan ürünleri 2250 tl civarında satılıyor. Vatandaki cihazda işletim sistemi de olduğu için daha avantajlı bir konumda.

http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html

Ekran kartları performans sıralaması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Etrüsk -- 30 Mart 2013; 22:57:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ynal

Kesinllikle MSI
    Acer Full Hd ancak bu özelliği ekran kartında ötürü hakkıyla kulanamayacaksınız.
    Tavsiyem MSI ın 17" li şu modelidir:
    http://www.pcdepo.com/msi-ge70-0nd-413xtr-notebook-urun9444.html

Tavsiye için teşekkür ediyorum.

Tavsiye ettiğin bilgisayar ile benim verdiğimi karşılaştırdığımda, seninkinde işlemci ve ekran avantaj iken, bluray olmaması, işletim sistemi olmaması dezavantaj olarak gözükmekte. Tabi bazıları ne yapacaksın işletim sistemini diyebilir ama aynı parayı verdikten sonra niye win8 lisansı olmasınki!!

MSI almaya karar verilirse bu ikisi arasında düşünülebilir. Ama iyi bir işlemci ve büyük ekran her zaman tercih edilebilir gibi geliyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkantuzcu -- 30 Mart 2013; 23:00:08 >

• iki bilgisayarı karşılaştırırsak özellik olarak msi çok daha iyi, kasa olarak acer önde, 17'' ekran ama fhd değil,ekran kartı fena değil ama msi ile boy ölçüşemez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: E'

Acerdaki ekran kartı, gt730m, msi ge60 daki gtx660m den daha düşük bir karttır. Gtx660m in oyunlardaki fps oranı daha yüksek ve ileriye dönük kullanım babında biraz daha uzun güncel kalabilir. Ayrıca ram in 32gb ve ekran belleğinin 4gb olması yanıltmasın. Şu an için sistem raminin 4gb olması hem oyun hem de ağır programlar için yeterli. Yani 32gb ramin performansa herhangi bir katkısı olmaz. Önemli olan işlemci ve ekran kartının güçlü olması. Tabii soğutma, kasa kalitesi vs. gibi özellikleri de önemli. Hangi cihazın kasa kalitesi iyidir bilmiyorum ama ge60 ın soğutma performansı biraz daha iyi. 8gb ram de şu an hem oyun hem de çizim vs. gibi programlar için yeterli. İlerde 16gb a kadar yükseltilebilir. Bu arada 4000 tl lik cihazlar ; daha yüksek oyuncu kartları , çift soğutu ve ssd gibi donanım barındırıyor. Yani acerdaki donanımdan daha yüksek özellikler barındırıyor. Sadece göz boyamak için ram kapasitesini yükselmişler. Fiyatı da daha yüksek kart barındıran muadillerine göre biraz abartılı olmuş. Bir de acerdaki gt730m, lenovo z500 serisinde bulunan gt645m den daha düşük performans sergiliyor. Ge60 f/p olarak daha alınası bir ürün. İşletim sistemi olmayan ürünleri 2250 tl civarında satılıyor. Vatandaki cihazda işletim sistemi de olduğu için daha avantajlı bir konumda.

http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html

Ekran kartları performans sıralaması.

Böyle açıklayıcı bir cevaptan sonra ACER düşünmek mümkün bile değil. Teşekkür ediyorum.

Yorumlayan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum, kafamda ACER'e ait soru işareti kalmadı.

• http://www.gold.com.tr/U217038/Asus-N56VZ-S4250H-Notebook

Alternatif olarka bu cihaza da bakabilirsin. Sadece bluray yok. Ayrıca %40 indirimle 2000 tl gibi fiyatlara düşüyor.
  • MSI eski bir firmadır yani sandığın gibi kıytırık değildir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • msi ın bir diğer avantajıda üretici olması,, yani ekran kartı, anakart gibi bileşenler de üreten bir firma olduğu için laptopları daha kaliteli,, başkasına yaptıracağına kendisi yapıyor sanırım sağlamlığı ordan geliyor,,, bende msi ge60 i7 li kampanya bekliyorum güzel bir kampanya olsa almayı düşünüyorum....
  • Bi ara monster larada bakmani oneririm. Satis oncesi sonrasi teknik servisi felan mukemmel ben bayildim diyebilirim. Bundan onceki laptoplarim once acer ( acisini cektim ) sonra hp ( bundada acer dan asa kalir yani yok ) ben cefasini cektim. Eger istiosan monsterlarada bi goz gezdir..

• quote:

Orijinalden alıntı: Vaşak

Bi ara monster larada bakmani oneririm. Satis oncesi sonrasi teknik servisi felan mukemmel ben bayildim diyebilirim. Bundan onceki laptoplarim once acer ( acisini cektim ) sonra hp ( bundada acer dan asa kalir yani yok ) ben cefasini cektim. Eger istiosan monsterlarada bi goz gezdir..

kardeş sen monsterla ilgili forumda hiç bişey okumadın galibaa ??? bu aralar sipariş verenlerin hemen hepsinin ürünleri çok geç geliyor,, aylarca bekleyen arkadaşlar var???
  • quote:

Orijinalden alıntı: kalevra212

quote:

Bi ara monster larada bakmani oneririm. Satis oncesi sonrasi teknik servisi felan mukemmel ben bayildim diyebilirim. Bundan onceki laptoplarim once acer ( acisini cektim ) sonra hp ( bundada acer dan asa kalir yani yok ) ben cefasini cektim. Eger istiosan monsterlarada bi goz gezdir..

kardeş sen monsterla ilgili forumda hiç bişey okumadın galibaa ??? bu aralar sipariş verenlerin hemen hepsinin ürünleri çok geç geliyor,, aylarca bekleyen arkadaşlar var???

Teslimat disinda skntisi var mi ben hic goremedim. 3 ay sonra monster i sectim iyi ki de secmisim diorum. Hem istanbulda oturuosaniz gidip kadikoyden alabilirsiniz

• msi zaten tanınmış bir marka. her parçasını kendisi üretiyor. asus'u geçtim de diğer yazdığın markalar başarılı laptoplar üretmiyor zaten.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kalevra212

quote:

Teslimat disinda skntisi var mi ben hic goremedim. 3 ay sonra monster i sectim iyi ki de secmisim diorum. Hem istanbulda oturuosaniz gidip kadikoyden alabilirsiniz

valla okuduğum kadarıyla başka sorunlarıda olabiliyor,, örneğin bazı kasalar çok kaliteli çıkmıyormuş,, bios problemi olabiliyormuş, bazı modellerin sarj aletleri çok aşırı büyük,,
    ama genel anlamda konfigürasyonları iiyi oluyor monsterların hemen al şeklinde alacaksanız bazı modelleri güzel gerçekten,, tabi iyice araştırıp almalı.

• Benim aldigim buhttp://www.monsternotebook.com.tr/W150ERQ-GT650M-MONSTER%C2%AE-Q63W150ERQ03-432998.html

Baya arastirdim almadan once.. indirimdende faydalanip bunu 1700 tlye aldim yarin kapali olur pazartesi gidip elden alicam. Bunu almamda ki dier etken arkadasimda da olmasi onun gorusleri cok etkili oldu. Sabirla bekledim bu modelin hemen teslim olmasi da ayri bi sey

Monster Performanstır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lynxed -- 31 Mart 2013; 2:12:13 >

• Peki MSI ile Monster arasında seçim yapmak isteseydiniz hangisini alırdınız?

Bu vatandaki MSI GE60 GAMEBOOK CORE İ72.40 GHZ-8GB-750GB-15.6-2GB-W8 (Şu anki fiyat; 2.411TL)

Bu da MONSTER® M503/003 (Şu anki fiyat; 2499,11)

Hem özellik olarak hem de marka olarak karşılaştırmanızı rica ediyorum. Özelliklerine baktığımda monster'deki ssd ve 16GB ram artı gibi gözüküyor. Ama bu monster markası hakkında hiçbir fikrim yok. Bir de teslimattan şikayet ediyor genelde arkadaşlar, bunda hemen teslim yazıyor. MSI da ise artı olarak Bluray, bluetooth 4.0 ve win8 lisanlı. Bir de Monster'ın kasası resimlerde biraz takoz gibi duruyor, gerçekten öyle mi?

Yorumlarına esirgemeyen arkadaşlara tekrar teşekkürlerimi sunuyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: erkantuzcu

Peki MSI ile Monster arasında seçim yapmak isteseydiniz hangisini alırdınız?

Bu vatandaki MSI GE60 GAMEBOOK CORE İ72.40 GHZ-8GB-750GB-15.6-2GB-W8 (Şu anki fiyat; 2.411TL)

Bu da MONSTER® M503/003 (Şu anki fiyat; 2499,11)

Hem özellik olarak hem de marka olarak karşılaştırmanızı rica ediyorum. Özelliklerine baktığımda monster'deki ssd ve 16GB ram artı gibi gözüküyor. Ama bu monster markası hakkında hiçbir fikrim yok. Bir de teslimattan şikayet ediyor genelde arkadaşlar, bunda hemen teslim yazıyor. MSI da ise artı olarak Bluray, bluetooth 4.0 ve win8 lisanlı. Bir de Monster'ın kasası resimlerde biraz takoz gibi duruyor, gerçekten öyle mi?

Yorumlarına esirgemeyen arkadaşlara tekrar teşekkürlerimi sunuyorum...

hocam lenovo y500 sli modeli almanı öneririm gösterdiğin iki bilgisayardanda daha iyi ekran kartı hem kasa kalitesi olarak çok iyi ışıklı klavye falan var fiyatıda hafta sonu 2200 civarında içinde win 8 de var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slh3772 -- 2 Nisan 2013; 17:16:08 >

• Hocam ge60 ya da ge70 senin icin iyi bir secim olur

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: elano68

Hocam ge60 ya da ge70 senin icin iyi bir secim olur

GE60 serisini bu hafta sonu bir kardeşime aldık. Mükemmel bir laptop. Hem estetik hem de sağlam. İçerisine AutoCAD, MatLab vs. bir sürü program kurdum. Tık demedi. Ben de GE70-0ND serisi düşünüyorum. Ama şuan hiçbir yerin stoklarında yok. Zaten acelem de yok.

Benim anlamadığım elano68 Lenovo kullanıyorsun ve GE60/70 serisi öneriyorsun! Biraz tezat olmamış mı? :) Lenovo bir arkadaşımda vardı, ondan biliyorum. O da sağlam bilgisayar ama seçim yapılsa şahsen ben de msi seçerim ki öyle olacak inşallah. Ama senin neden msi tavsiye ettiğini merak ettim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.