Şimdi Ara

İyi üniversiteler dışında boşyere okursunuz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kusura bakmayin arkadaşlar odtu,tob,koç,ankara,hacettepe,ktu,bilkent,gazi,galatasaray,ege üni. daha yazmadiklarim varsa kusura bakmayin zaten belli basli üniler belli ülkemizde bunlar disinda okuyacaginiz bölümleri okumayin çöp sizi yiyorlar yok sivasta mühendislik okusan dil gelistirsen falan hersey sende bitiyormus yalan bunlar arkadaslar lutfen objektif olun en basiti liseden ornek veriyim düz lisedeki egitimle anadoludaki bir mi? Ünide tipki bunun gibi resmen ferrariyle tofasi kiyasliyorsunuz.

Demek istedigim su bilkentte isletme kazanamadin mi en kotu egeye git odtude muhendislik kazanamadin mi yada diger kaliteli teknik unilerde hacettepeye git ankara,galatasarayda hukuk kazanamadin mi git hacettepede gazide dene sansini gazide marmarada ogretnenlik kazanamadin mi ege,dokuz eylul marmara gibi unilerde dene sansini.

Bakin belki iyi üniler kazanamayabilirsiniz hayat bu ama tercihinizi yaparken yine 50 60 yillik kalitelerden yana yapin.

Misal hacettepe tip kazanamadiysan en kötü afyon dene arkim sirtte tip fakultesine gitti cocuk kadavra yok anatomi dersi yapamiyoruz kadavralar baska unilerden ödunc geliyor diyor.

Yani tasrada sivas,yozgat,isparta,siirt (dogunun her yeri) muhendislik,hukuk okuyup kendinizi baba unilerdeki adamlarla bir tutmayin sakin sonrada issizim demeyin ilerde yigidi öldür hakkini yeme demisler benim icin odtu makineyle sivas makine okuyan adamla hacettepeyi gectim batidaki normal devlet unisinde tip okuyan ve dogudaki tip okuyan adam bir degil.
    Tip konusunda is sikintisi yok ama kendini gelistirmede var tusa bu okullardan mezun adamlarla giriyorsun sonuçta.

Burada demek istedigim sey alaninda full kalite unileri kazanamasanizda bir tik altindaki kalitede üniler okumaniz kendini gelistirmek yalan seyler bunlar naparsaniz yapin o adamlarla bir olamayacaksiniz e o zaman herkes esitse bu insanlar malmi bi taraflarini yirtiyor iyi unilere girmek icin onlarda yatsin tasrada muhendislik hukuk kazanip unide kendini gelistirsin odtudeki adamin onune gecsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuqberk06 -- 12 Şubat 2016; 13:31:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkimden sonrasını okumadım

• quote:

Orijinalden alıntı: Hukukcuu1

Arkimden sonrasını okumadım

İster inan ister inanma bunlar gercekler sen simdi gidip yozgatta hukuk okusan cok gelistirirsin kendini ben burda demek istiyorum ki hukukta tam kalite uniler kazanamadiysa kaliteden bi tik dusuk unide oku gidip okumus olmak icin tasrada okuma.

• quote:

Orijinalden alıntı: tuqberk06

quote:

İster inan ister inanma bunlar gercekler sen simdi gidip yozgatta hukuk okusan cok gelistirirsin kendini ben burda demek istiyorum ki hukukta tam kalite uniler kazanamadiysa kaliteden bi tik dusuk unide oku gidip okumus olmak icin tasrada okuma.

Eğer çevren varsa kıytırık özel bir hukuku bitirip istanbul da güzel güzel para kazanıp sükse yapabilirsin girişken olma işi hukuk ama mühendislik konusunda senle ayni fikirdeyim bilkent mezunu ile kendini çok iyi geliştirdiğini düşünen afyon mezunu bir olamaz

• quote:

quote:

quote:

Eğer çevren varsa kıytırık özel bir hukuku bitirip istanbul da güzel güzel para kazanıp sükse yapabilirsin girişken olma işi hukuk ama mühendislik konusunda senle ayni fikirdeyim bilkent mezunu ile kendini çok iyi geliştirdiğini düşünen afyon mezunu bir olamaz

Afyon elden gidiyor hacı

• La bi sus ya

• quote:

Orijinalden alıntı: cancanlakop

quote:

quote:

quote:

Afyon elden gidiyor hacı

Benim öyle bir derdim yok ki :)

kpss den atandım mı işim bitiyor. gelsin paralar.

ancak saydıkları üniversitelerden mezun olup da işsiz olan birçok kişi var. Yani iyi üniversite kazanmakla her şey bitmiyor. Vize Final haftalarında ygsye çalıştığından daha fazla çalışman lazım.

Kötü üniversite mezunu olan işsiz kalacak diye de bi kaide yoktur. Şu anda milletin her akşam izlediği Acun Ilıcalı bile üniversiteyi bitirememiş, kot dükkanı iflas eden bir adam. Kafasını kullanmış buralara gelmiş. Tabi herkes onun kadar olamaz ama afyonda mühendislik kazandım hayatım bitti diye de bi şey yok.

Asıl zorluklar Üniversitede başlayacak YGS-LYS dönemi nedir ki

• TOBB da odtü de iktisat okuyup bankada 1.3k ya işe başlayacağıma gider Şanlıurfa da tıp okurum kafaya bak

• quote:

Orijinalden alıntı: vibex2kullanicisi

TOBB da odtü de iktisat okuyup bankada 1.3k ya işe başlayacağıma gider Şanlıurfa da tıp okurum kafaya bak

Hangi odtü tobb iktisat asgari ücret alıyormuş bilmediğin şeyler hakkında konuşma

• Aynen iktisat mezunları özel sektörde 4k maaşla işe başlıyor dimi

• Dayim osymde caydanlik gibi olcak ama bi tanidigim bilindik bi araba markasinin fabrikasinda işe alimla ilgili departmanda calisiyor kendi demisti ituden cocuk allah gibi ortalamayla mezun olmus ama bos onu degil kocaelinden basvuran muhendisi aldim diye. Tabi suda var itu odtu gibi unilerde imkanlar klupler konferanslar vs daha iyi oldugu icin kendini gelistirme imkani daha fazla oluyor ama genelleme yapmak bu konularda cok dogru degil microsoftta calisip pc muh mezunu olmayan insanlar da var. Lisede kendine hayri olmamis 200k ile muhendis olan insan kendini nekadar gelistirir unide tartisilir ama istisnalar kaideyi baya bozuyor arkadaşlar. Tip konusu ayri bi konu cogu dusuk puanli uninin tus basarisi belki az ama pretisyenlik egitimi iyi bu uniden beklentiyle alakali bisey mesela ben sahsen cerrah pasada tus odakli calisip genel pretisyenlik acisindan kotu bi egitim alip tusta derece yapmayi dercig etmezdim. Kimi de uzmanligini onemser genel hekimlik cok umrunda olmaz. Liseden bozma uniler haric boyle genellemeler yapmak cok da dogru degil yani

• quote:

Orijinalden alıntı: vibex2kullanicisi

Aynen iktisat mezunları özel sektörde 4k maaşla işe başlıyor dimi

İlk dediğin miktarla bu dediğin miktar arasında dağlar kadar fark olsada banka müfettişliklerini araştır derim dediğin miktara yakın ücret alıyor.Kaldıki tıp vb hariç 15k dan herhangi bir üniye giren iktisatçı itü odtü mühendisiyle yakın paralara çalışır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smelly cat -- 12 Şubat 2016; 16:59:48 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.