Şimdi Ara

İyileşme Karşılığında Kalıcı Hasar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdi bir doktor var, bir hastanın hastalığının iyileştirilebilir olduğunu belirtiyor fakat ameliyat ve ilaçlı tedavi sonucunda kesin olarak %20 oranında kalıcı hasar oluşacağını söylüyor hastada. Tedaviyi kabul eder misiniz, reddeder misiniz kendiniz için?

İkinci soru, eğer bir yakınınız bu durumdaysa tedaviyi kabul eder misiniz yoksa ret mi edersiniz?

Üçüncü soru, böyle bir duruma tıp etiği ne cevap verir, etik felsefesine uyar mı?

Çok şükür böyle bir durum yaşamadım, aklıma geldi ve merak ettiğim için soruyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-9F51B8E8D

Bu mesaj silindi.

Tek çaresi kalıcı hasarlı tedavi olan bir hastalık olsa kabul eder miydiniz hocam? Yani doktorlar bunun tek tedavisi budur dese.

• Soruya kendimden örnek vererek cevap vereceğim.
    Aslında hastalığa göre verilecek cevap değişir.
    Talihsiz bir kaza geçirdim ve kaza sonucu yürümekte zorluk çekiyorum. Tabi felç filan yok kalçada travma sonucu fazladan kemik oluşumun var, yani kalça eklemi ve çevresini kilitleyecek şekilde fazladan kemik oluştu. Buda yürümeyi imkansız hale getiriyor çünkü kalça hiçbir şekilde hareket edemiyor.
    Bunun için doktora gittiğimde, röntgen, mr vs. Sonrası doktor ameliyatı yapamayacağını, çok yüksek bir ihtimalle masada kalacağımı söyledi.
    Bende hiç düşünmeden o ihtimalin %1 bile olsa ameliyatı olacağımı söyledim.
    2. Soruya gelecek olursak, bir yakınım için bu kararı veremezdim.
    3. Soruya bir cevabım yok.

Kısacası bu soruya verilecek cevap kişiden kişiye ve hastalığına göre değişir.

Umarım istediğiniz cevabı vermişimdir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• AsTraLL A kullanıcısına yanıt

teşekkürler hocam, sadece üyelerin fikirlerini sormuştum. bir cümle dahi olsa herkesin yorumu kabulümdür. yeter ki fikirler paylaşılsın. 

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.