|
izmir'de kendi aracını kendin yıkama tesisleri (2. sayfa)
-
-
otomatik yıkama makinaları her yerde var da ben onları tercih etmiyorum.. araca en çok zarar veren yıkama yöntemi, hatta dikiz aynasını bile kırabiliyor düzgün kapanmadıysa.. -
Hocam merhaba, biraz ilerisinde opet var cok daha iyi, zaman sayaci falanda var, epey iyi bende size orayi tavsiye edeyim :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorbay -- 6 Aralık 2020; 16:10:12 > -
Çiğli opette yol üstü denkgeldi 1 kere yıkadım. 3 lira köpük sonra biraz fırçaladım 3 lira da su 6 lira. Bayraklı opette de otomatik yıkayan makine var 10 liraya yıkıyor. Genelde oraya yıkatıyorum. Yalnız antenin plastik ucunu götürdü yeni anten aldım yıkama öncesi anteni çıkarıyorum. Başka bir zararını da şimdiye kadar görmedim.
Çizer vs deniyor ama birkaç yıldır öyle bir çizik olmadı.Sonuçta toz ve pislikte arabanın üzerinde kaldıkça boyaya işleyecek veya çiziklere neden olacak.Pis ve tozlu kalmasındansa otomatik makine de olsa yıkatmak daha iyi bence.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fxmaster -- 7 Aralık 2020; 22:6:1 > -
Merhaba bornova bayraklı tarafında var mı?
-
Hocam bende eskiden Çiğli'de Opette yıkıyordum yeni yapıldı sayılır orası da bir kaç senelik, bende şimdi Göztepe tarafında yer bulamıyorum, en yakın bildiğim yer Urla'da, bulduğunuz yerleri paylaşırsanız çok memnun olurum. Açıkçası ben arabayı yıkamak için çok uğraşmıyorum çoğunlukla, önce köpük sıkıyorum sonra su sıkıyorum camları tavanı biraz siliyorum devam .
-
opetin ya da POnun suyu nasıl, kireçli mi bilen var mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzzY® -- 23 Ekim 2021; 18:5:49 > -
salhane izban'ın dibinde petrolofisi var orası da güzel
-
ben de aynı şekilde yüzeysel bir temizlik yapıyorum geçiyorum.. su+köpük+su şeklinde ilerlemenizi tavsiye ederim.. uzun süre yıkamadıysanız eski kirler yapışıyor basit bir köpük ile direkt çıkmıyor.. ilk suyu görünce biraz yumuşuyorlar sonra köpük sıkınca akmaya başlıyorlar.. yıkama sonrasında da camları ve kaputu plastik çekçek ile çekiyorum bitti gitti detaylı kurulamıyorum.. zaten gerek de yok ertesi gün yine toz toprak
göztepe tarafında alternatif yok keşke olsa.. en yakın istasyon optimum'un yanındaki total istasyonu (yerini önceki mesajlarımda okuyabilirsin) ha bir de güzelbahçe yolunda shell var ama orası istikrarsız yani bir gün çalışıyorsa iki gün çalışmıyor diyorlar.. şu an en mantıklı yer optimum tarafındaki total.. 3-4 tane yanyana yıkama sistemi var makinalar 2 lira ile çalışıyor
-
Ben köpük makinesi yerine çaktırmadan kendi şampuanımı (ph nötr) kullanıyorum kovada. Para atmadan önce tazyiksiz gelen su ile kovayı dolduruyorum, sonra basınçlı su ile ön yıkama yapıp ardından sünger ile arabayı köpüklüyorum. Sonra tekrar su.
Ardından gölgeye çekip kuruluyorum.
Tüm bunlara rağmen 1 gün sonra aracın her yeri kireç lekesi -
İzmirde sular inanılmaz kireçli bende duruladıktan sonra hemen kuruluyorum ama yine de kireç oluşuyor.
-
nereye gidiyorsunuz?
-
varmı tavsiye edeceğiniz güzel bir yer arkadaşlar ?
-
Ben de izmir göztepe tarafında ikamet ediyorum. Ancak yakınlarda maalesef yok. En yakın yer buca gediz'de osmanlı oto yıkama var. 10 adet peron var. Orada yıkayabiliyorsunuz. 24 saat açık ancak haftasonları kalabalık oluyor.
-
Ben oraya arada bir gidiyorum. Fiyat bence yüksek. Köpük 15, su 15 lira ve süresini de sanırım eski haline göre kısaltmışlar.
Yalnız iç temizlik için güzel bi yer. Üstü kapalı alanda rüzgar veya güneşten etkilenmeden rahat rahat işini halledebiliyorsun. -
Ben gittiğimde su 8 köpük 8 lira gibi bir şeydi. 15 tl yapmışlar demek. Ama şuan herhangi bir yıkamacı da en düşük 100 TL alıyor. İzmir'de düzgün yıkamacı da yok zaten adam gibi güvenip teslim edebileceğin.
-
Cigli-atasehir opete gittim bir kac kez, tenha saatlerde gitmeye ozen gosterdim.
Ona ragmen pek bos kalmiyor. Ancak su-kovadan kopuk-su seklinde yikamaya laf eden olmadi. Kurulama icinde ortam musait sayilir ancak golge alan az/yok.
su fena degil, yani izmirin suyu zaten cok kirecli. belli ki bir filtre sistemi var, ona ragmen bir miktar kirec vardi suda.
en son ekimde gittim.
-
karabağlar-gaziemir arasındaki TOTAL istasyonuna uzun zamandır gitmiyordum, bugün oradan geçerken girdim.. hem arabayı yıkayayım hem de benzin alayım dedim.. baktım yıkama alanı epey tenha, eskiden sıra olurdu.. meğer jetonlu sisteme geçmişler jeton ücreti de 20 lira olmuş yani hem köpük hem su yapayım derseniz 40 lira ödüyorsunuz.. 20 lira verip sadece su tutayım dedim o da 90 saniye gibi bir şey sürdü.. hayatımda harcadığım en hızlı 20 lira oldu
-
2 yıl önceki mesajımda 2 lira olduğunu yazmışım
-
en iyisi evdeki 20-25 mt hortum. imkan varsa . sıra yok hadi diyen yok. kireçli pis su yok.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X