Şimdi Ara

İzmir-Eskişehir Tren Yolculuğu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
6.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yakın zamanda Eskişehir'e arkadaşımın yanına ziyarete gitmeyi düşünüyorum.

Vakit problemim olmadığı için İzmir Mavi Treni'yle gitmek geçti aklımdan. Daha önce uzun tren yolculuğu tecrübem olmadı.

Fiyatı sormak için aradığımda normal koltuk 24 TL, yataklı ise yanlış anlamadıysam 90 TL dedi.

Acaba yolculuk zehir zıkkım mı olur yoksa dağ, tepe, yeşillik göre göre güzel bir yolculuk mu olur emin olamadım.

Ayrıca trende sigara içilen herhangi bir yer var mı onuda merak ediyorum.

Fikir ve yorumlarınızı bekliyorum.

• Arkadaşlar yok mudur kimsenin tren yolculuğu tecrübesi?
  • Ben ankaradan izmire gitmiştim 12 13 dediler 15 saat falan sürdü normal yataksiz bölümde bi arkadaşımla gittim yolun yarısında uyudum zaten diğer yarısında da sohbet muhabbet derken geçti öyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: justiss

Ben ankaradan izmire gitmiştim 12 13 dediler 15 saat falan sürdü normal yataksiz bölümde bi arkadaşımla gittim yolun yarısında uyudum zaten diğer yarısında da sohbet muhabbet derken geçti öyle
    Eğer ücret problem değilse otobüsle git çekilir çile değil tren.
    Sigara da normalde yasak ama wcde kaçak içebilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taarin

Ücret problem değil, çok bişey farketmiyo zaten ama güzel olabilir mi diye düşündüm sadece.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnL3507

quote:

Orijinalden alıntı: Taarin

Ücret problem değil, çok bişey farketmiyo zaten ama güzel olabilir mi diye düşündüm sadece.

Alıntıları Göster
    Hocam tren yolculuğunu tercih etmişimdir ben mümkün oldukça, zehir zıkkım olacağını zannetmem. Sigara için bişey diyemem ama, arkadaşın dediği gibi kaçak içebilirsin. Ya da tren durduğu zaman aç kapıyı kapının hemen önünde iç sigaranı düdük çalınca tren de hareket etmeye başlayacak demektir.

• Valla bi tek sigara olayına açıklık getirebileceğim tuvalette içebilirsin onun haricinde içilmesi serbest bi yer yok trende
  • Tren yolculuğu çok zevkli olur. Otobüsten de çok daha rahattır. Yayla gibi koltukları vardır. İlla yataklı vagon şart değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sanki Bana Pele

Tren yolculuğu çok zevkli olur. Otobüsten de çok daha rahattır. Yayla gibi koltukları vardır. İlla yataklı vagon şart değil.

peki yemekli vagon olayı var mıdır acaba? malum yol uzun yemek işini nasıl çözmek lazım?
  • quote:

quote:

Tren yolculuğu çok zevkli olur. Otobüsten de çok daha rahattır. Yayla gibi koltukları vardır. İlla yataklı vagon şart değil.

peki yemekli vagon olayı var mıdır acaba? malum yol uzun yemek işini nasıl çözmek lazım?

Valla ben Mavi trenini bilmiyorum. Karesi ekspresi vardı o da kaldırıldı. Ama yemek olayını nasıl hallediyorduk dersen hiç yemek yemedik Saat 10da biniyorduk yanımıza atıştırmalık bir şeyler alıyorduk yolun %70inde uyuyorduk zaten. Kalktığımızda İzmir'e yaklaşmış oluyorduk.

Kısacası yanına hafif atıştırmalık bir şeyler al yeter

• quote:

quote:

quote:

Valla ben Mavi trenini bilmiyorum. Karesi ekspresi vardı o da kaldırıldı. Ama yemek olayını nasıl hallediyorduk dersen hiç yemek yemedik Saat 10da biniyorduk yanımıza atıştırmalık bir şeyler alıyorduk yolun %70inde uyuyorduk zaten. Kalktığımızda İzmir'e yaklaşmış oluyorduk.

Kısacası yanına hafif atıştırmalık bir şeyler al yeter

Alıntıları Göster
    Normal koltuk için fiyat iyiymiş... Zevkli olur bence, git.

• quote:

Orijinalden alıntı: BetterBosh

Normal koltuk için fiyat iyiymiş... Zevkli olur bence, git.

Alıntıları Göster
    kesinlikle treni tercih et zaman sıkıntın yoksa yavaş yavaş takıla takıla gidersin. ama yanına atıştırmalık nevale al baya. sigara konusunda da trenin ek yerlerinde içebilirsin birşey demiyolar yol uzun olduğu için. eğer eskişehire gece vakti iniyorsan da donmaya hazır ol
  • quote:

Orijinalden alıntı: alyanki

kesinlikle treni tercih et zaman sıkıntın yoksa yavaş yavaş takıla takıla gidersin. ama yanına atıştırmalık nevale al baya. sigara konusunda da trenin ek yerlerinde içebilirsin birşey demiyolar yol uzun olduğu için. eğer eskişehire gece vakti iniyorsan da donmaya hazır ol

Karar verdim trenle gideceğim galiba artıkk bu arada geçen gittiğimde yine kıştı, otogarda iner inmez bereyle eldiven almak zorunda kalmıştım

• oniki onuc saat suruyor. tuvalette icebilirsin. mavi trende yemek vagonu var. iki koltukta bir priz var prize denk getir. ama calisan bi prize. pc telefon falan takilirsin.
  • Gece yolculuğu tercih et, yemekli vagon ile diğer vagonu bağlayan arada kapıyı açıp içiyorlar. Gece de çoğu uyuyor rahatsız eden olmaz. Normalde 9 saat sürmesi gereken yolculuk 10-12 saate uzayabiliyor bazen. Ama yemeklinin arada sohbet muhabbet oluyor. Şahsen yolculuğumda ben hiç koltuğumda oturmadım hep yemeklide sohbet muhabbet vakit geçirdim. 90 lira yatağa vereceğine de normal koltuk al, o paraya adam gibi yer içersin. Restoranın koltukları daha rahat bu arada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alyanki

imzadaki sistem gerçek mi
  • AnL3507 kullanıcısına yanıt
    10larca kez tren yolculuğu yaptım en uzun Konya-izmir gittim yataklıda tren yolculuğu güzel olur konuşacak biride olsa daha güzel olur etrafı seyrede seyrede gidersin yataklı alırsan battaniyeni yastığını verirler hatta bazı trenlerin en arka vagonu yemekli olur yemekte yiyebilirsin ama sana tavsiyem gece yolculuğu yapman sigara konusunda tuvalette içmene gerek yok yolcuların olmadığı kapı giriş çıkış yerlerine gidersin o koridorda içebilirsin karışmazlar Tren yolculuğu candır
  • quote:

Orijinalden alıntı: md_42

10larca kez tren yolculuğu yaptım en uzun Konya-izmir gittim yataklıda tren yolculuğu güzel olur konuşacak biride olsa daha güzel olur etrafı seyrede seyrede gidersin yataklı alırsan battaniyeni yastığını verirler hatta bazı trenlerin en arka vagonu yemekli olur yemekte yiyebilirsin ama sana tavsiyem gece yolculuğu yapman sigara konusunda tuvalette içmene gerek yok yolcuların olmadığı kapı giriş çıkış yerlerine gidersin o koridorda içebilirsin karışmazlar Tren yolculuğu candır

Peki bu İzmir Mavi Treni'nde yemekli vagon var mıdır kesin?

• quote:

quote:

Tam bilemiyecem işin gerçeği istasyona sorsan daha iyi olur veya arayabilirsin yemek çokta ucuz değil bir çorba bide arnavut ciğeri yedinmi tamamdır

• quote:

Orijinalden alıntı: Muhibbi-

quote:

quote:

Tam bilemiyecem işin gerçeği istasyona sorsan daha iyi olur veya arayabilirsin yemek çokta ucuz değil bir çorba bide arnavut ciğeri yedinmi tamamdır

Alıntıları Göster
    Tamamen kararımı verdim artık 4 Aralık akşamı 18:30 Treniyle İzmir'den Eskişehir'e doğru yola koyuluyorum. Bakalım pişman olmayız inşallah.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.