< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İzmir İstanbul Otobanında Benzinim Bitiyordu (2. sayfa)
-
-
Benzin pompası benzin ile soğuduğu için benzinsiz gezen lpgli aracın benzin pompası erir. Şansı zorlamamak lazım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Araçta LPG yokquote:
Orijinalden alıntı: ozgutozkan
Benzin pompası benzin ile soğuduğu için benzinsiz gezen lpgli aracın benzin pompası erir. Şansı zorlamamak lazım.
Benzin azalınca işte bu durum olur lpg daha çok yakalanır çünkü lpg ile çalıştırma ihtimali var. Lpg olmayan araçta da olabilir.
Arkadaşlar merhaba,
Konuyla hafif bağlantılı olduğu için buraya yazmak istedim.
2013 clio 1.5 dci aracım 4 yıldır bende.
Henüz 80 bin kmde
Yıllık bakımları aksatmadım, hatta 2-3 ay önce 80 bine gelmeden triger ve v kayışını da değiştirdim.
Bie kaç hafta önce başıma şöyle 2 olay geldi.
1. Olay;
Çok dik bir yokuşu öıkarken Önce aracın stop ışığı ve yağ lambası yandı. Ayrıca ekranda MOTORDA HASAR RİSKİ uyarısı yandı.
Aracı stop edip çalıştırınca geçti ama 2 bin deviri geçer geçmez yine öttü. Bu haliyle çok kullanmadım. Aralıklarla toplamda 20 km kısa mesafe kullandım. tamirciye gittim yağ müşürü arızalanmış dediler değiştirdiler.
Bu olaydan 1 hafta sonra,
2. Olay;
150 km otobanda gidip sonrasında yarım saat yayla tırmanışı yaptım. Zaten sis vardı ve çok yavaş çıktım, zorlamadan 1 ve 2. Viteste.
Gideceğim yere varınca önce anahtar ışığı yandı ve ekranda start-stop kontrol ettirin uyarısı geldi. (Start stop çalışmamaya başladı).
Hata verdikten 10 dk sonra durdum bıraktım aracı.
Sabah tekrar çalıştırdım hata devam ediyordu. Bir kaç kez kartı çıkarıp taktım, rolantideyken gaz verdim, bir anda araç durdu ve tekrar marş almadı. Aynı zamanda stop ışığı da yandı ve motorda hasar riski dahil bir çok uyarı verdi.
Kaputu açtığımda yakıt pompasının üstündeki ucu yeşil müşür erimiş ve kendini soketinden atmıştı. Taksam da çalışmadı.
Tamir aşamasında,
Cihazla baktılar vb ilk tamirci aracı çalıştıramadı.
2. tamirci motor tesisatı arızalıydı dedi aracı çalıştırdı. (Yanmış müşür değişmedi ama araç çalışıyordu, ekrandaki hatalar yarıya indi. Stop ışığı ce motorda hasar riski uyarısı söndü.
O eriyen müşür de tek sarılmıyormuş, zar zor 1.100 TL ye çıkma yakıt pompasının müşürünü alıp taktılar.
Şu an sorun yok.
Ustalara sebebi soruyorum, olabilir diyorlar. Senlik bir durum değil diyorlar. İçim biraz rahatsız. 4 yıldır ilk kez böyle bir sorun yaşadım.
2. Olayda aracım yarım üstü depoyken, fullemiştim de yola çıkmıştım. 2. Aldığım benzinlikten fiş istedik yanlış yakıt olabilir mi diye, öyle bir durum da yok.
Araba o müşür bozuk yollarsan zamanla yerinden oynadı da sonra kısa devre gibi bir şey yapıp mı yandı. Varsa benim bir hatam, tekrarlamak istemiyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Rekorum menzil 8 km yi görmüştüm
quote:
Orijinalden alıntı: Nirvana333Rekorum menzil 8 km yi görmüştüm
Menzil 000 gösterdiğinde de 10km falan gider, çoğu araçta bu güvenlik önlemi var. Birçok araçta ise ana deponun yanında minik bir yedek depo var, hatta ayrı dolduruluyor, birçok insanın bilmediğini fark ettim. Yakıt pompasının soktuğunuz yakıt girişinin sağında veya solunda minik bir çentik var. O çentiğe bastırarak doldurursanız yedek depo dolar.
Birçok insan saçmala diyor, gösterdiğimde şok oluyor, yıllarca yedek depounun varlığında bi haber kullanmış araçlarını. Ya sağında, ya solunda olur bu çentik, resim de ekliyorum görmeniz için.
Önemli bir not: Uzmanlar bu alana genleşme alanı dır diyor ve bundan dolayı o depoyu tamamen doldurmayı önermiyorlar !!!!!!!
Önemli bir not: Uzmanlar bu alanın ismi yedek depo değil, genleşme alanı dır diyor ve bundan dolayı o depoyu tamamen doldurmayı önermiyorlar !!!!!!!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bethesta -- 14 Ekim 2020; 15:5:49 >
-
2015 1.5 dci megane var. Belli bir devir geçince (60-70 km hızdan sonra) Motorda Hasar Riski uyarısı alıyorum. Bazen de aynı anda stop lambası yanıyor ve bu uyarılar hemen sönüyor. Enjektör temizleyici denedim, sonuç değişmedi. -
quote:
Orijinalden alıntı: ayhan_sr
2015 1.5 dci megane var. Belli bir devir geçince (60-70 km hızdan sonra) Motorda Hasar Riski uyarısı alıyorum. Bazen de aynı anda stop lambası yanıyor ve bu uyarılar hemen sönüyor. Enjektör temizleyici denedim, sonuç değişmedi.Uzun mesafe kullanmıyorum ama o gün bugündür sorun yok çok şükür.
Yakıt pompası arka koltuğun altında olmuyor muydu? -
Dacia logan pick up 2013 den beri servis kurulumu için halan kullanıyor sahibi akşam cocukları arabayı izinsiz aldığı için depoyu komple mazot doldurtulmuyordu. Ya 100 liralık ya da 50 liralık aldırıyordu .
Bu araç ile her gün mazot lambası yanar halde köy yollarında lamba yandıktan sonra ben 85 km yi gördüm diğer çalışanlar 100 km gittim dedikleri oldu .
Araç hala kullanıyor ve mazot pompasından arıza yapmadı.
-
quote:
Yakıt pompası arka koltuğun altında olmuyor muydu?O depo oluyo diye biliyorum.
bu dediğim motor bloğunun yanında.
Eski benzinli aracımda, koltuğun altında depo ve deponun içinde benzin pompası vardı. -
quote:
Eski benzinli aracımda, koltuğun altında depo ve deponun içinde benzin pompası vardı.Doğrudur hocam, inanın teknik bilgim yok :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X